> WV ZEEUWS VLAANDEREN

 

 

 

 

 

                                                                 50 JAAR IN 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HISTORIE WV ZEEUWS VLAANDEREN MET O.M. JARNO MOBACH (links vooraan)
Foto : Edwin van het Westeinde

 

 

 

 

 

 

 

50 JAAR WIELER VERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN MET TOERTOCHT EN JUBILEUMAVOND
Foto : Bryan Voet
De KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) heeft een gouden vereniging uit Zeeland op de ledenlijst. Wieler Vereniging Zeeuws Vlaanderen bestond in 2018 vijftig jaar. In Axel werd in oktober tijdens een speciale wielerdag het jubileum gevierd. Op de presentielijst in cultureel centrum de Halle stonden oud leden, medeoprichters, (ex) bestuursleden, sponsors en afgevaardigden van landelijke en regionale (wieler) organisaties.

 

WV Zeeuws Vlaanderen, opgericht in 1968, had in het jubileumjaar 8 junioren en 9 nieuwelingen in de gelederen. Met een flinke financiële injectie van hoofdsponsor Cervélo Goodzo konden de renners in 2018 een mooi programma rijden met enkele Belgische klassiekers.

 

 

Foto : Omroep Zeeland
Voorzitter Edwald Martijn ziet nog steeds ruime kansen voor ‘zijn’ wielervereniging.  Hij wil in de toekomst weer aansprekende klasseringen behalen met zijn renners.

 

In het middagprogramma werd in speciale retroshirts een toertocht van 45 kilometer verreden. De deelnemers, waaronder de Zeeuws Vlaamse profs Brian van Goethem en Jarno Mobach (foto), toerden door het zonnige Zuid Zeeland en genoten van de aangename wielersfeer.

 

Foto v.l.n.r. : Piet Eversdijk & Edwald Martijn,
Brian van Goethem (2019   Lotto Soudal) en Jarno Mobach (2019   Development Team Sunweb)

 

 

 

In de avonduren stond de Bevelandse presentator Piet Eversdijk op het podium met een gevarieerde wielerquiz. Het werd een geanimeerde bijeenkomst waarin historie en toekomst hand in hand gingen.
Sterke wielerverhalen en leuke anekdotes brachten de gezelligheid op 20 oktober op een aangenaam niveau met veel hoogtemeters…!     (oktober 2018)