*WIELRENNEN

 

>>> NIEUWS OVER WIELRENNEN IN ZEELAND?  :  STUUR JE INFORMATIE NAAR   malus@zeelandnet.nl  VOOR PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL

 

 

 

 

 

 

NIEUWE WIELERCOMPETITIE 2018 : UCI HOLLAND CUP

11 MAART DORPENOMLOOP RUCPHEN DOOR WEST BRABANT IN DE BUURT VAN ZEELAND

 

Nederland heeft in 2018 een nieuwe internationale wielercompetitie. Zes Nederlandse UCI 1.2-koersen slaan de handen ineen en lanceren de UCI Holland Cup. Een internationale competitie waar zowel clubs, continentale-,maar ook pro-continentale teams aan deel kunnen nemen. Door deze gezamenlijke aanpak zal een groot deel van deze profkoersen live te zien zijn op internet en/of regionale TV zenders.  Op 11 maart 2018 start de UCI Holland Cup met de Rabobank Dorpenomloop van Rucphen. De finale vindt plaats op 26 augustus met de Ronde van Midden Nederland, die in 2018 weer terug zal keren op de UCI kalender als eendaagse wedstrijd. 

De Holland Cup kent een algemeen, jongeren- en ploegenklassement waarbij twee leiderstruien worden uitgereikt voor de individuele klassementen. Tevens zal door de organisatie per koers de meest strijdlustigste renner worden aangewezen. De hoofdprijs voor de eindwinnaar zal binnenkort bekend worden gemaakt.  Om de UCI Holland Cup een duurzaam karakter te geven gaan de zes organisatoren Stichting Holland Cup oprichten. Hierin zullen alle organisatoren plaatsnemen in het bestuur. De stichting streeft naar een gezamenlijke aanpak ter bevordering van de continuïteit en professionalisering van zowel de koersen, als de UCI Holland Cup waarbij de autonomie van de koersen geborgd blijft.

‘Iedere wedstrijdorganisator heeft in wezen het zelfde doel voor ogen. Een internationale wedstrijd organiseren met een sterk deelnemersveld waarin jonge talenten hun neus aan het venster kunnen steken om prof te worden. Door dit gezamenlijk op te pakken kunnen we elkaar op meerdere fronten versterken. Door kennis uit te wisselen bijvoorbeeld maar ook door collectief media- en communicatie in te zetten’, aldus de organisatoren.  Programma 2017 :     11 maart  – Rabobank Dorpenomloop van Rucphen       21 april  – Arno Wallaard Memorial         12 mei  – Ronde van Overijssel         13 mei  – Profronde van Noord-Holland         10 juni  – Midden-Brabant Poort Omloop        26 augustus – Ronde van Midden-Nederland.     (7 november)

 

 

 

 

 

 

De Westerschelde Koppeltijdrit was weer een mooi wielerevenement in Zeeuws Vlaanderen. Rond Terneuzen had de organisatie een pittig parcours uitgezet over polderstroken en binnenwegen. De overwinning kwam in handen van Jari Verstraeten & Jean-Pascal Bolle met een gemiddelde van ruim 47 km per uur.    (17 oktober 2017)

 

 

 

 

 

MOOIE KLASSERINGEN ZEEUWSE RENNERS IN BN DE STEM WIELERKLASSEMENT 2017

www.bndestem.nl/wielrennen/dit-zijn-de-winnaars-van-het-bn-destem-wielerklassement~a0654727/

 

 

 

 

 

 

 

BELGISCHE WINST IN KLASSEMENT GP BIKE CENTER ZEEUWS VLAANDEREN 2017

Foto : Facebook          Kevin van Raemdonck (foto) uit het Belgische Nieuwkerken-Waas heeft de hoofdprijs behaald in het nieuwe klassement GP Bike Center Zeeuws Vlaanderen. De 36 jarige coureur verzamelde 1154 punten tijdens 12 criteriums in Zeeuws Vlaanderen. Op de tweede plaats eindigde de Tholenaar Roy Guequierre met 778 punten. Danny Nachtegael (Sint Jansteen) noteerde 745 punten en pakte met deze score de derde positie.   (4 oktober 2017)   
Eindstand Klassement GP Bike Center Zeeuws Vlaanderen 2017 :

 

 

 

 

 

 

IN 2018 IMPULS VROUWENWIELRENNEN BIJ ZRTC THEO MIDDELKAMP

ZRTC Theo Middelkamp wil in 2018 de categorieën junioren vrouwen en nieuwelingen meisjes een impuls geven. Jonge rensters die volgend seizoen in het clubshirt van de Zeeuwse wielervereniging wedstrijden willen fietsen kunnen zich melden bij Michela en Jack van Stel in Yerseke. Dat kan via hun Facebook pagina of op email : stelvio@zeelandnet.nl
Volgens de initiatiefnemers die de nieuwe opzet gestalte geven is Middelkamp “een mooie club in het Zeeuwse land die heel wat te bieden heeft”. Het startpakket ziet er in ieder geval aantrekkelijk uit en bestaat uit wintertraining in de fitnesszaal door erkende KNWU trainers en een fysiotherapeut. Verder zal de club onder begeleiding trainingsdagen & weekenden verzorgen. In het wegseizoen 2018 wil Middelkamp aantrekkelijke koersen rijden met de junioren en nieuwelingen vrouwen. De rensters zullen zich etaleren met een mooi kleding pakket waarmee de (trouwe) clubsponsors gepresenteerd worden.   (17 september 2017)

 

 

 

 

 

 

TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND (TMZ) : EINDSTAND RIEDAM KLASSEMENT 2017

 

Bij de slotkoers in Kapelle werden de eindstanden van het Riedam Klassement 2017 gepresenteerd en konden de renners hun prijzen in ontvangst nemen.                                    

AMATEURS :       1 Jacob Wijnstra  230   (archieffoto)              2 Jelle Veraart (B) 208             3 Rico van Damme 185            4 Roelof Tolman 175          5 Rinco de Kraker 104            6 Feike Kalsbeek    98                   7 Jan van Belzen    95                 8 Danny Nachtegaal   91            9 Edzard van Ewijk     90     10 Thijmen Braem 85
AMATEURS 40+ :       1 Nicky Deijkers  282          2 Willem Ruijzing    249            3 Johan Pemen    248               4 Michel de Koning 191       5 Dennis Raadtgever 188                 6 Andy van Loon 167              7 Ruud Havermans 150           8 Kees Raats     125                 9 Alwin Kerkhof   116         10 Patrick Cornelissen   116  
D CATEGORIE :   (geen prijzen)       1 Chris Hamerlinck    144           2 Alex de Haan 138            3 Thijs Geuze 132             4 Davey Jansen 129     5 Robin Talen   118             6 Tom van Houte 113               7 Jan Jansen 113          8 Ronald Gort 113           9 Peter Rottier 112          10 Ronald Withagen 106
S/P : (geen prijzen)     1 Marlon Verhaert    195           2 Jurgen Soffers 146            3 Martijn de Kok   145              4 Michiel de Haas 145       5 Joannathan Duinkerke 141             6 Stijn van Oers (B) 121            7 Jan Minnaard 105             8 Danny Michielse (B)   97           9 Lex Meerman 89        10 Martien Gijzel   65      (17 september 2017)

 

 

 

 

 

WIELERVERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN WIL IN JUBILEUMJAAR 2018 EEN VOLWAARDIGE PLOEG PRESENTEREN
Foto’s : Facebook       Het bestuur van Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen is op een breed front actief om de club te vernieuwen. De activiteiten zijn gericht op 2018 als de WVZV het 50 jarig bestaan viert. Hoogtepunt van het jubileumjaar wordt de presentatie van een volwaardige formatie voor alle categorieën. De toekomst van het wielrennen in Zeeuws Vlaanderen zal centraal staan bij de herstart. Enthousiaste kinderen en ouders vormen een belangrijke pion bij de opbouw van de vereniging. De huidige organisatie bestaat uit voorzitter Edwald Martijn, secretaris Kitty Govaert en penningmeester Eric de Vries.
In elke Zeeuws Vlaamse gemeente (Hulst- Sluis- Terneuzen) heeft WVZV in 2017 mountainbike clinics georganiseerd. Op deze manier konden de kinderen van de basisscholen kennismaken met de MTB fiets. Martijn over deze methode : “Natuurlijk hopen we dat de kinderen het leuk hebben gevonden en dat er op termijn nieuwe leden uit voort vloeien. Uit de clinics in Hulst is veel respons gekomen en deze deelnemers willen graag verder gaan met mountainbiken”. Daarnaast wordt veel aandacht geschonken aan promotie van het wegwielrennen door middel van clinics met de racefiets. Brian van Goethem (foto) van Roompot – Nederlandse Loterij heeft aangeboden om één van de clinics te verzorgen. De profrenner uit Philippine wil graag helpen om de wielervereniging weer terug op de kaart te zetten.   Voorzitter Martijn : “Ook ouders mogen zich melden om activiteiten te begeleiden en te stimuleren. Hun inzet richting WVZV is goud waard”.
De bedoeling is om jeugdrenners op te leiden en te laten doorstromen in de nieuwelingen en junioren ploeg. Er is een overeenkomst met Spie Cycling Team getekend. Het bestuur hoopt met deze samenwerking renners aan de club te kunnen binden. In het verleden was er vrijwel geen nieuwelingen ploeg en gingen de renners naar andere verenigingen. De aantrekkingskracht van wielerpartner Spie Cycling Team is dat zij een mooi programma rijden in binnen- en buitenland. Daarnaast beschikken ze over een goede omkadering. De ploegleiders zijn niet door renners aan de vereniging gebonden maar hebben allemaal de passie voor het wielrennen. Stef Ponnet en Koen Feys rijden stad en land af om de renners aan het vertrek te krijgen.
Casper van Uden het uithangbord van de vereniging. Deze nieuweling is overgekomen van wielerclub Wilton de Volharding. Van Uden is Nederlands Kampioen op de weg en heeft verder titels op de baan behaald. Van Uden wordt in de wedstrijden bijgestaan door nieuweling Jarno d’Hondt. Daarnaast staan de junioren Stanley Beerepoot, Ruben Buitendijk en Luuk Herben op de licentielijst. Dit trio zal in 2018 kunnen aansluiten bij onze junioren ploeg van WVZV.
De bestuursgroep wil veel aandacht schenken aan het jeugdfietsen. Het zou mooi zijn als er door de Zeeuws Vlaamse wedstrijden (Wim Hendriks Koewacht, Spie 3 daagse van Axel en de TMZ koersen) meer kinderen gaan fietsen. Voor de club maakt het niet uit of het op wedstrijdniveau is of dat ze alleen willen trainen. Verder wordt gedacht aan gezamenlijke toertochten. Ouders die bereid zijn om training te geven of te assisteren zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden bij Kitty Govaert : mailto:secretariaat@wvzv.nl
Edwald Martijn over de toekomst: “In 2018 bestaat Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen 50 jaar en dan hopen we een volwaardige ploeg op de been te hebben. Het zou mooi zijn mochten we op alle fronten renners hebben. Van jeugdleden tot elite zonder contract en beloften.
De damesformatie van Jos Feron Lady Force valt ook onder W.V. Zeeuws Vlaanderen. Door de inzet van ploegleider Gerrie Sijnesael staat het team al jaren op de wielerkaart. Naast alle valide sporters heeft WVZV oog voor de minder valide sporters. Promotor-coördinator Jan de Jonge is de drijvende kracht achter dit project. Irma van Duijn uit Schoondijke is het goudhaantje van de ploeg. De Zeeuws Vlaamse heeft talrijke overwinningen op haar erelijst.  (20 augustus 2017)

 

 

 

 

THIJS DE LANGE VAN ZRTC THEO MIDDELKAMP NAAR METEC TKH CONTINENTAL TEAM

Na het besluit van Bob Olieslagers (Metec TKH) om na het NK wielrennen met de sport te stoppen, moest de open gevallen plek bij deze continentale formatie weer opgevuld worden. Daarbij is de keuze gevallen op de 22-jarige Thijs de Lange. De Zeeuwse renner uit Kattendijke komt over van de Zeeuwse wielervereniging ZRTC Theo Middelkamp.

 

Foto : Facebook       In de Clubcompetitie viel Thijs op door zijn aanvallende manier van koersen. Hij was na de Parel van de Veluwe zelfs even drager van de leiderstrui. Foto : Dit seizoen ging hij in het criterium van Oud-Vossemeer als winnaar over de meet. Ook stond hij een aantal keren op het podium: tweede in de Zuid-Hollandse Eilanden Tour, het RK Zuid-Nederland en het criterium in Woensdrecht. Teammanager Michel Megens is bezig om de laatste formaliteiten met de KNWU en UCI te regelen. Normaal gesproken zal de Lange komend weekend zijn debuut gaan maken in het shirt van Metec TKH.  In het verleden fietste de Zeeuw Brian van Goethem bij Metec. De Zeeuws Vlaming is momenteel derde jaars prof bij Roompot – Nederlandse Loterij.   (27 juni)

 

ZRTC Theo Middelkamp over de promotie van de Lange : “Aan het begin van dit seizoen was het Thijs zijn doel om in de loop van het seizoen de overstap naar een continentale ploeg te maken. Ploegleider Ad Polak en trainer Nathan Traas hebben hem hier intensief mee geholpen. Na een reeks mooie uitslagen in Belgie en Nederland heeft Thijs zich genoeg bewezen om de stap naar het continentale niveau te maken. Wij als renners en begeleiding zijn erg trots op deze overstap en wensen Thijs erg veel succes”.     (27 juni 2017)

 

 

 

 

ENECO TOUR WAS IN 2014 VOOR DE LAATSTE KEER IN ZEELAND MET ETAPPE DOOR ZEEUWS VLAANDEREN

eneco-tour-uci

De Zeeuwse gedeputeerde van sportzaken Jo-Annes de Bat heeft in het voorjaar van 2016, tijdens de start van de Ster ZLM Toer in Goes, bij de Eneco Tour kenbaar gemaakt dat de UCI meerdaagse in de toekomst weer welkom is in de provincie Zeeland. De organisatoren onderhandelen elk jaar met verschillende provincies en steden. Misschien dat de Eneco Tour / Binck Bank Tour op korte termijn op de Zeeuwse wielerkalender staat. De meerdaagse was vanaf 2012 drie jaar te gast in Zeeland.
In 2014 kwamen renners en volgers voor de openingsetappe naar Terneuzen. Op 11 augustus zegevierde Andrea Guardini van Astana. De Italiaan sprintte in Zeeuws Vlaanderen naar de hoofdprijs na een enerverende omloop van 183 km door Zeeuws Vlaanderen. Yohann Gene werd als tweede geklasseerd en Davide Cimolai noteerde de derde plaats in Terneuzen.  Eindklassement:   1. Tim Wellens         2. Lars Boom     3. Tom Dumoulin.

eneco-brouwersdam

Foto : Zeelandfiets.nl / Lennard Andriesse           Op 14 augustus 2013 voerde de derde rit van Oosterhout naar de Brouwersdam. Na een waaier etappe over 187 km. won Zdenek Stybar in de sprint na ruim 4 uur koers door Zuid West Nederland. Maximiliano Richeze kwam als tweede binnen en Lars Boom werd derde.   Eindklassement:    1. Zdenek Stybar      2. Tom Dumoulin      3. Andrei Grivko.
In augustus 2012 was de Eneco Tour te gast in de Zeeuwse hoofdstad. De Duitse topsprinter Marcel Kittel won op de Dam na een koers over 203 km. van Waalwijk naar Middelburg.  Eindpodium :   1. Lars Boom     Rabobank       2. Sylvain Chavanel    Omega Pharma Quickstep  op 26 seconden    3. Niki Terpstra    Omega Pharma Quickstep  op 49 seconden.  (16 april 2017)