*WIELRENNEN

 

 

 

>>> NIEUWS OVER DE WIELERSPORT IN ZEELAND  :  STUUR JE INFORMATIE NAAR  malus@zeelandnet.nl  VOOR PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL

 

 

 

 

 

 

REGIO EN DISTRICTS WIELERKAMPIOENSCHAPPEN KNWU OP 21 EN 23 MEI ROND WOENSDRECHT/HOOGERHEIDE
Op Pinkstermaandag 21 mei en woensdag 23 mei organiseren de Stichting Wielercomité Hoogerheide en RSC de Zuidwesthoek twee kampioenschappen onder de vlag en reglementen van de KNWU.
PROGRAMMA TIJDRIJDEN WOENSDAG 23 MEI:
Het Regiokampioenschap begint op maandag 21 mei om 11.30 uur. Twee dagen later kunnen de specialisten van de snelheid zich uitleven in hun race tegen de klok. Op woensdag 23 mei wordt vanaf 17.30 uur het Districtskampioenschap Tijdrijden verreden over de Brabantse Wal. Start en finish liggen in de Dorpsstraat in het centrum van Woensdrecht bij Sirocco. De permanence wordt ingericht bij Eetcafé Non Plus Ultra aan de rand van het dorp.    (21 april 2018)

 

 

 

 

KLASSEMENT GP BIKECENTER ZEEUWS VLAANDEREN 2018 MET 13 ZEEUWS VLAAMSE KOERSEN

In het wegseizoen 2018 komt er weer een GP Bikecenter Zeeuws Vlaanderen.  Patrick Cornelissen van hoofdsponsor Bikecenter Zeeuws Vlaanderen wil in samenwerking met de lokale organisaties het succes van vorig jaar een vervolg te geven. De betrokken wielercomités leveren een financiële bijdrage waardoor een goed gevulde prijzenpot beschikbaar komt voor de renners. Voor het klassement komen 13 wedstrijden in Zeeuws Vlaanderen in aanmerking. De eerste koers wordt verreden op 14 mei in Hulst. Het klassement zal worden afgesloten met een omnium in Hulst op 29 september.

Agenda 2018 :    maandag 14 mei Hulst / TMZ     dinsdag 22 mei Axel / TMZ       dinsdag 22 mei  Ijzendijke / WAOD        

zaterdag  2 juni Aardenburg / TMZ     zaterdag  2 juni Westdorpe / WAOD     donderdag 7 juni Zaamslag / TMZ       maandag 18 juni  Zuiddorpe / TMZ

maandag 2 juli Kloosterzande / TMZ     zaterdag 14 juli Vogelwaarde / WAOD      dinsdag 17 juli Clinge / WAOD

zaterdag 25 augustus Hengstdijk / WAOD

dinsdag 11 september Nieuw Namen / WAOD          zaterdag 29 september Hulst / Omnium WAOD.    Lees meer over deze wedstrijden in Zeeuws Vlaanderen op de Criteriumpagina Zeeland :   www.zeelandfiets.nl/?page_id=95162            (19 april 2018)

 

 

 

 

 

 

WIELRENNEN KNWU : AVONDCRITERIUM OUD-VOSSEMEER OP 14 JUNI

De Ronde van Oud-Vossemeer komt dit seizoen alsnog op de kalender na de afgelasting in maart wegens sneeuw en gladheid. Op donderdag 14 juni zullen in de kermisronde 2 categorieën aan de start verschijnen. Om 18.00 uur vertrekken de junioren en om 19.45 uur begint de groep B-amateurs/sportklasse. Renners kunnen inschrijven via www.knwu.nl      (12 april 2018)

 

 

                                                                                                                                                            

 

 

 

 

PLOEGLEIDER DAVY GUNST ZIET KANSEN VOOR NIEUWE ZEEUWSE CONTINENTALE PLOEG

Foto : Facebook      Davy Gunst moest stoppen met koersen wegens hartproblemen maar is met veel ambitie gestart als ploegleider bij Willebrord Wil Vooruit. De Bevelander heeft de talentvolle junioren  van de Brabantse wielervereniging onder zijn hoede. Gunst stond in het verleden als renner op de selectielijst van SEG Racing, Rabobank Development en als laatste bij de continentale formatie An Post Chain Reaction.

Bij Omroep Zeeland vertelde Gunst over de afgelopen periode waarin hij zocht naar een nieuw wielerdoel :  “Begin 2016 merkte ik echter al dat er iets niet goed za. In het begin leek het allemaal onschuldig, maar de klachten aan m’n hart verergerden met de tijd. Ik reed in het voorjaar van 2017 nog tussen de profs de Grand Prix Marseillaise en Etoile de Bessèges in Frankrijk en de Volta ao Alentejo in Portugal, maar ik viel door m’n hartklachten bijna van mijn fiets af. Dat is het niet waard. Er zijn heel veel mooie dingen in het leven en op zo’n moment is fietsen maar relatief.”

Gunst is enthousiast over zijn werk als ploegleider zo laat hij weten aan OZ verslaggever Job de Feijter :  “Het is een heel leuk alternatief en ik ben blij dat ik in zo’n warm nest terechtgekomen ben. Ik wilde altijd al ploegleider worden na mijn carrière, maar dat is veel sneller gekomen dan ik natuurlijk had gedacht. Ik heb het echter goed naar mijn zin. Ik zou ook graag met meer Zeeuwse jongens aan de slag gaan. Ik heb bij de juniorenploeg nu twee Zeeuwen met Tristan Timmermans en Yoeri Slokkers, maar ik mis nu een Zeeuwse continentale ploeg op de weg. Binnen een tijdsbestek van vier à vijf jaar hoop ik dat te veranderen.”   (1 maart 2018)

 

 

 

ZEEUWSE WIELERPRIJS VOOR QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN)

Foto : fam. van de Guchte        Quinty van de Guchte (Driewegen / rechts op foto) is officieel gehuldigd als Zeeuws wielrenster van het jaar 2017. Ze kreeg de nieuwe wisseltrofee uit handen van Anne van de Swaluw (Kwadendamme) die begin dit jaar de verkiezing in het leven riep. Er kon een week lang gestemd worden op vier genomineerden. Van de Guchte kreeg uiteindelijk de meeste stemmen en mag zichzelf dus een jaar lang Zeeuws wielrenster van het jaar noemen.

De prijs komt op een mooi moment voor van de Guchte. De 18 jarige renster van het Belgische team Isorex staat zaterdag 24 februari aan de start van de openingsklassieker Omloop het Nieuwsblad. Deze topkoers met een sterke bezetting voert over kasseien en door de Vlaamse heuvels. De start is om 11:45 uur, tegelijkertijd met de mannenwedstrijd bij wielerpiste het Kuipke in Gent.  Van de Guchte kijkt met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen: “Ik heb deze winter goed kunnen trainen en ook veel getraind op het parcours van de Omloop, ik ben benieuwd hoe het zal gaan”.   (20 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

 

GESLAAGD TRAININGSKAMP THEO MIDDELKAMP IN SPANJE

Foto’s : Jack van Stel       Een flinke groep van ZRTC Theo Middelkamp traint op het Spaanse eiland Majorca.  De enthousiaste renners kunnen zich onder aangename omstandigheden voorbereiden op het nieuwe seizoen met klassiekers en criteriums. Met de nodige kilometers in de benen wil de selectie meteen scoren in de openingskoersen.

 

 

 

Majorca is het grootste eiland van de Gymnesiae en de Balearen. Het is een eilandengroep in de Middellandse Zee en behoort bij Spanje. De 858.000 bewoners hebben een oppervlakte van  3640 vierkante kilometer tot hun beschikking.   (14 februari 2018)