*WIELRENNEN

 

 

 

>>> NIEUWS OVER WIELRENNEN IN ZEELAND?  :  STUUR JE INFORMATIE MET FOTO NAAR   malus@zeelandnet.nl  VOOR PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE WIELERPRIJS VOOR QUINTY VAN DE GUCHTE

Foto : fam. van de Guchte        Quinty van de Guchte (Driewegen / rechts op foto) is officieel gehuldigd als Zeeuws wielrenster van het jaar 2017. Ze kreeg de nieuwe wisseltrofee uit handen van Anne van de Swaluw (Kwadendamme) die begin dit jaar de verkiezing in het leven riep. Er kon een week lang gestemd worden op vier genomineerden. Van de Guchte kreeg uiteindelijk de meeste stemmen en mag zichzelf dus een jaar lang Zeeuws wielrenster van het jaar noemen.

De prijs komt op een mooi moment voor van de Guchte. De 18 jarige renster van het Belgische team Isorex staat zaterdag 24 februari aan de start van de openingsklassieker Omloop het Nieuwsblad. Deze topkoers met een sterke bezetting voert over kasseien en door de Vlaamse heuvels. De start is om 11:45 uur, tegelijkertijd met de mannenwedstrijd bij wielerpiste het Kuipke in Gent.  Van de Guchte kijkt met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen: “Ik heb deze winter goed kunnen trainen en ook veel getraind op het parcours van de Omloop, ik ben benieuwd hoe het zal gaan”.   (20 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

GESLAAGD TRAININGSKAMP THEO MIDDELKAMP IN SPANJE

Foto’s : Jack van Stel       Een flinke groep van ZRTC Theo Middelkamp traint op het Spaanse eiland Majorca.  De enthousiaste renners kunnen zich onder aangename omstandigheden voorbereiden op het nieuwe seizoen met klassiekers en criteriums. Met de nodige kilometers in de benen wil de selectie meteen scoren in de openingskoersen.

 

 

 

Majorca is het grootste eiland van de Gymnesiae en de Balearen. Het is een eilandengroep in de Middellandse Zee en behoort bij Spanje. De 858.000 bewoners hebben een oppervlakte van  3640 vierkante kilometer tot hun beschikking.   (14 februari 2018) 

 

 

 

 

 

 

VERRASSSENDE WINNAARS BIJ CLUBKAMPIOENSCHAP 2018 ZRTC THEO MIDDELKAMP

Op het Inkel circuit bij Kruiningen stond tijdens de trainingsritten op 3 en 10 februari het clubkampioenschap van ZRTC Theo Middelkamp centraal. Voor de juiste snelheidstraining  werd Vital Timmermans (Yerseke) op de derny ingezet.

Clubkampioenen 2018 ZRTC Theo Middelkamp:         

 Elite :     Bobby Balk  Arnemuiden

 

Beloften :     Nick de Munnik   Kapelle

 

Veteranen/Amateurs :    Jan Minnaard     Wemeldinge

 

Nieuwelingen :     Jurgen Mesu      Middelburg

 

Junioren :    Lars Steenbakker      ’s Heerenhoek           (11 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

VIJF TRAININGSKOERSEN THEO MIDDELKAMP T.M. ZATERDAG 24 FEBRUARI
ZRTC Theo Middelkamp heeft vijf trainingswedstrijden op de kalender gezet. De renners kunnen vanaf 27 januari in Kruiningen koersritme opdoen in hun voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Vervolgens zijn er oefenritten op 3, 10, 17 en 24 februari. Inschrijven kan vanaf 12.45 uur in de permanence op camping Den Inckel. De start is om 13.30 uur op het parcours Blauwhoefseweg, Polderweg en Zwarteweg.   Info : 0113 – 382303   06-53873171     (28 december 2017)

 

 

 

 

 

 

VANAF 3 MAART VIJF TRAININGSRITTEN TMZ IN KRUININGEN
Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) organiseert vijf trainingswedstrijden als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Op vijf zaterdagen in maart kunnen renners zich melden op het Inkel parcours in Kruiningen. De opening is op 3 maart en vervolgens op 10, 17, 24 en 31 maart.   (8 december 2017)

 

 

 

 

 

MICHAEL BOOGERD BIJ ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ PLOEGLEIDER VAN ZEEUWSE RENNERS NICK VAN DER LIJKE & BRIAN VAN GOETHEM

De Zeeuwse profs Nick van der Lijke en Brian van Goethem kunnen in 2018 voor nuttige adviezen en waardevolle tips weer een beroep doen op  Michael Boogerd. De 45 jarige oud prof keert terug als ploegleider bij Team Roompot – Nederlandse Loterij. Hij stond vijf jaar geleden mede aan de basis van de totstandkoming van het team en was in 2015 ook als ploegleider actief. In die functie keert hij nu terug. “Ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan”, is hij enthousiast over zijn terugkeer. “De ervaringen van mijn eerste seizoen hebben mij gesterkt in de gedachte dat ik binnen Roompot – Nederlandse Loterij mijn passie voor de wielersport heel goed kwijt kan”.

Na een gedwongen afwezigheid van twee jaar gaat Boogerd opnieuw samenwerken met collega ploegleiders Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. “Uiteraard heb ik het wielrennen ook in de afgelopen seizoenen op de voet gevolgd. Weliswaar op afstand, maar volgens mij staat de ploeg er prima voor. Ik kan niet wachten om weer een bijdrage te gaan leveren aan de ontwikkeling van de talentvolle mannen binnen Roompot – Nederlandse Loterij. Wij zullen hard moeten blijven werken en investeren in de toekomst. Vanaf het trainingskamp in Spanje gaan wij daar met zijn allen volle bak mee aan de slag”. Volgens Michael Zijlaard heeft het management van Roompot – Nederlandse Loterij er vol overtuiging voor gekozen om Boogerd in de organisatie terug te laten keren. “Iemand met de kennis van zaken en ervaring die Michael heeft, positief en negatief, gekoppeld aan zijn passie voor onze sport, is altijd van meerwaarde voor ons team. De renners die in zijn eerste seizoen als ploegleider met hem gewerkt hebben waren allemaal heel enthousiast over ‘Boogies’ aanpak. En ook onze partners staan volledig achter zijn terugkeer”. 

De presentatie van Team Roompot – Nederlandse Loterij, op vrijdagavond 5 januari tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam in Ahoy, is de eerste ‘grote klus’ voor Michael Boogerd in zijn functie bij het team. Direct hierna vertrekt hij met de rest van de ploeg naar een trainingskamp rond Calpe.    (24 december 2017)

 

 

 

 

 

 

NIEUWE WIELERCOMPETITIE 2018 : UCI HOLLAND CUP

11 MAART DORPENOMLOOP RUCPHEN DOOR WEST BRABANT IN DE BUURT VAN ZEELAND

 

Nederland heeft in 2018 een nieuwe internationale wielercompetitie. Zes Nederlandse UCI 1.2-koersen slaan de handen ineen en lanceren de UCI Holland Cup. Een internationale competitie waar zowel clubs, continentale-,maar ook pro-continentale teams aan deel kunnen nemen. Door deze gezamenlijke aanpak zal een groot deel van deze profkoersen live te zien zijn op internet en/of regionale TV zenders.  Op 11 maart 2018 start de UCI Holland Cup met de Rabobank Dorpenomloop van Rucphen. De finale vindt plaats op 26 augustus met de Ronde van Midden Nederland, die in 2018 weer terug zal keren op de UCI kalender als eendaagse wedstrijd. 

De Holland Cup kent een algemeen, jongeren- en ploegenklassement waarbij twee leiderstruien worden uitgereikt voor de individuele klassementen. Tevens zal door de organisatie per koers de meest strijdlustigste renner worden aangewezen. De hoofdprijs voor de eindwinnaar zal binnenkort bekend worden gemaakt.  Om de UCI Holland Cup een duurzaam karakter te geven gaan de zes organisatoren Stichting Holland Cup oprichten. Hierin zullen alle organisatoren plaatsnemen in het bestuur. De stichting streeft naar een gezamenlijke aanpak ter bevordering van de continuïteit en professionalisering van zowel de koersen, als de UCI Holland Cup waarbij de autonomie van de koersen geborgd blijft.

‘Iedere wedstrijdorganisator heeft in wezen het zelfde doel voor ogen. Een internationale wedstrijd organiseren met een sterk deelnemersveld waarin jonge talenten hun neus aan het venster kunnen steken om prof te worden. Door dit gezamenlijk op te pakken kunnen we elkaar op meerdere fronten versterken. Door kennis uit te wisselen bijvoorbeeld maar ook door collectief media- en communicatie in te zetten’, aldus de organisatoren.  Programma 2017 :     11 maart  – Rabobank Dorpenomloop van Rucphen       21 april  – Arno Wallaard Memorial         12 mei  – Ronde van Overijssel         13 mei  – Profronde van Noord-Holland         10 juni  – Midden-Brabant Poort Omloop        26 augustus – Ronde van Midden-Nederland.     (7 november 2017)

 

 

 

 

 

WIELERVERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN WIL IN JUBILEUMJAAR 2018 EEN VOLWAARDIGE PLOEG PRESENTEREN
Foto’s : Facebook       Het bestuur van Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen is op een breed front actief om de club te vernieuwen. De activiteiten zijn gericht op 2018 als de WVZV het 50 jarig bestaan viert. Hoogtepunt van het jubileumjaar wordt de presentatie van een volwaardige formatie voor alle categorieën. De toekomst van het wielrennen in Zeeuws Vlaanderen zal centraal staan bij de herstart. Enthousiaste kinderen en ouders vormen een belangrijke pion bij de opbouw van de vereniging. De huidige organisatie bestaat uit voorzitter Edwald Martijn, secretaris Kitty Govaert en penningmeester Eric de Vries.
In elke Zeeuws Vlaamse gemeente (Hulst- Sluis- Terneuzen) heeft WVZV in 2017 mountainbike clinics georganiseerd. Op deze manier konden de kinderen van de basisscholen kennismaken met de MTB fiets. Martijn over deze methode : “Natuurlijk hopen we dat de kinderen het leuk hebben gevonden en dat er op termijn nieuwe leden uit voort vloeien. Uit de clinics in Hulst is veel respons gekomen en deze deelnemers willen graag verder gaan met mountainbiken”. Daarnaast wordt veel aandacht geschonken aan promotie van het wegwielrennen door middel van clinics met de racefiets. Brian van Goethem (foto) van Roompot – Nederlandse Loterij heeft aangeboden om één van de clinics te verzorgen. De profrenner uit Philippine wil graag helpen om de wielervereniging weer terug op de kaart te zetten.   Voorzitter Martijn : “Ook ouders mogen zich melden om activiteiten te begeleiden en te stimuleren. Hun inzet richting WVZV is goud waard”.
De bedoeling is om jeugdrenners op te leiden en te laten doorstromen in de nieuwelingen en junioren ploeg. Er is een overeenkomst met Spie Cycling Team getekend. Het bestuur hoopt met deze samenwerking renners aan de club te kunnen binden. In het verleden was er vrijwel geen nieuwelingen ploeg en gingen de renners naar andere verenigingen. De aantrekkingskracht van wielerpartner Spie Cycling Team is dat zij een mooi programma rijden in binnen- en buitenland. Daarnaast beschikken ze over een goede omkadering. De ploegleiders zijn niet door renners aan de vereniging gebonden maar hebben allemaal de passie voor het wielrennen. Stef Ponnet en Koen Feys rijden stad en land af om de renners aan het vertrek te krijgen.
Casper van Uden het uithangbord van de vereniging. Deze nieuweling is overgekomen van wielerclub Wilton de Volharding. Van Uden is Nederlands Kampioen op de weg en heeft verder titels op de baan behaald. Van Uden wordt in de wedstrijden bijgestaan door nieuweling Jarno d’Hondt. Daarnaast staan de junioren Stanley Beerepoot, Ruben Buitendijk en Luuk Herben op de licentielijst. Dit trio zal in 2018 kunnen aansluiten bij onze junioren ploeg van WVZV.
De bestuursgroep wil veel aandacht schenken aan het jeugdfietsen. Het zou mooi zijn als er door de Zeeuws Vlaamse wedstrijden (Wim Hendriks Koewacht, Spie 3 daagse van Axel en de TMZ koersen) meer kinderen gaan fietsen. Voor de club maakt het niet uit of het op wedstrijdniveau is of dat ze alleen willen trainen. Verder wordt gedacht aan gezamenlijke toertochten. Ouders die bereid zijn om training te geven of te assisteren zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden bij Kitty Govaert : mailto:secretariaat@wvzv.nl
Edwald Martijn over de toekomst: “In 2018 bestaat Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen 50 jaar en dan hopen we een volwaardige ploeg op de been te hebben. Het zou mooi zijn mochten we op alle fronten renners hebben. Van jeugdleden tot elite zonder contract en beloften.
De damesformatie van Jos Feron Lady Force valt ook onder W.V. Zeeuws Vlaanderen. Door de inzet van ploegleider Gerrie Sijnesael staat het team al jaren op de wielerkaart. Naast alle valide sporters heeft WVZV oog voor de minder valide sporters. Promotor-coördinator Jan de Jonge is de drijvende kracht achter dit project. Irma van Duijn uit Schoondijke is het goudhaantje van de ploeg. De Zeeuws Vlaamse heeft talrijke overwinningen op haar erelijst.  (20 augustus 2017)