*TOERFIETSEN

 

 

 

>>> TOERCLUBS IN ZEELAND KUNNEN NIEUWS OVER HUN SEIZOENSTART 2018 DOORGEVEN  :  STUUR JE INFORMATIE & FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl VOOR (GRATIS) PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE FIETSERS OP 11 MEI WELKOM IN HOOGERHEIDE BIJ DE PIJL VAN WOENSDRECHT VOOR DIVERSE DOELEN

 

 

 

 

 

 

 

 NK TOERTOCHT OP 30 JUNI DOOR WEST BRABANTZATERDAG 30 JUNI                    HOOGERHEIDE             BRABANTSE WAL            TOERFIETSEN              TOERTOCHT ROND NK WEGWIELRENNEN          AFSTANDEN : 15 (FAMILY RIDE) – 65 – 90 KM.             AFHALEN NUMMERS VANAF 7.00 UUR    –   START 8.00 UUR           www.nktoertocht.nl

 

 

 

 

 

ZONDAG 6 MEI TOERKLASSIEKER VEERSE MEER TOCHT ZRTC THEO MIDDELKAMP

 

 

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 26 MEI MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG VOOR JEUGDSPORTFONDS ZEELAND

 

 

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN TC DE TRAPPERS : ZESDE EDITIE TRAP ES DEUR REIMERSWAAL : RECORD DEELNAME, GEZELLIGE SFEER EN TOPWEER.

Foto : Organisatie       Heel de week waren de weersvoorspellingen gunstig wat betreft zaterdag 7 april en de verwachtingen kwamen helemaal uit. Het Bevelandse fietsevenement “Trap es deur Reimerswaal” werd na een maandenlange voorbereiding een fantastische sportdag onder een aangename voorjaarszon.  De eerste deelnemer die zich al vroeg bij recreatiecentrum “den Inkel” in Kruiningen meldde was een inwoner uit de provincie Groningen.  “Beter te vroeg, dan te laat” was zijn commentaar. Hij had nog nooit in de provincie Zeeland gefietst maar toen de Groninger op z’n Sensa terugkeerde na 100 km. reageerde hij enthousiast. Hij had erg genoten van de tocht maar beweerde dat het landschap wel erg op dat van Groningen lijkt. Alleen het fietsen langs de Ooster- en Westerschelde vond hij afwijkend van z’n eigen provincie. Waarop een andere deelnemer er lacherig aan toevoegde dat hij hier ook niet bang hoefde te zijn voor aardbevingen!!! Een hele geruststelling

Bij de inschrijving waren er tevreden gezichten. De organisatie kon zelfs een nieuw record in de boeken noteren: 446 deelnemers. Een verbetering van het hoogste aantal van vorig jaar. Toen noteerde de toerclub 415 fietsers. Natuurlijk was er ook weer een oudste deelneemster. Zoals vorige jaren was dat de 88 jarige mevrouw R. Dek uit Kruiningen, de moeder van clublid André.  Still going strong dus. De meest in het oog springende prestatie werd neergezet door Leo Goeree. Hij was vroeg vertrokken voor de tocht over 100 km. samen met Marco Flipse. Maar omdat Goeree binnenkort gaat deelnemen aan een monstertocht van 300 km. in België moest er extra getraind worden. Daarom reed hij de omloop twee keer met een gemiddelde snelheid van ruim 30 km per uur. De gezinsfietstochten met starts in Krabbendijke en Kruiningen trokken 120 toerders.

Er was brede interesse voor de fietsdag. Wethouder Hans de Kunder van de gemeente  Reimerswaal kwam langs en kreeg uitleg over het fietsevenement. Verder was er een adviseur van de NTFU aanwezig om het keurmerk “extra goed georganiseerde toertocht” te toetsen. Deze medewerker was erg enthousiast over het totale plaatje van de organisatie. Hij kon geen zwakke plekken ontdekken en zal een lovend rapport opmaken richting toerunie.  Voorzitter Paul van Koeveringe van het organisatiecomité “Trap es deur Reimerswaal” wil alle leden, vrijwilligers, deelnemers en sponsors bedanken voor hun inzet en bijdrage.  De 7e editie zal plaatsvinden op zaterdag 6 april 2019.     (9 april 2018)

 

 

 

 

 

TOERFIETSERS UIT ZEELAND WELKOM BIJ DE FREEDOM RIDE DOOR NOORD BRABANT OP ZATERDAG 5 MEI      www.freedom-ride.nl/

 

 

 

 

 

 

SPIE JUNIOREN DRIEDAAGSE CLASSIC DOOR ZEEUWS VLAANDEREN OP ZATERDAG 19 MEI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOERCLUB AXEL OPENDE MET ERPELKAPPERSTOCHT

Verslag & Foto’s : Rob Visman.

De kop is eraf bij Toerclub  Axel. Het fietsseizoen is nu echt begonnen met het rijden van de ‘Erpelkapperstocht’. Waren de dagen ervoor nog in winterse sferen gehuld, de zondag van de rit (4 maart) was het stralend weer. Zelfs de arctische temperaturen waren niet meer aanwezig. Het zonnetje scheen volop en de deelnemers hadden er zin in. Stipt om 09.00 uur werd er vertrokken. Clubleden voorop en achterop en de volgwagen daar weer achter. Hier en daar lagen nog restanten van een kortstondige winter. Daar moest wel rekening mee gehouden worden, het kon nl. nog even glad zijn op de Zeeuws Vlaamse wegen.

Langs de ons bekende wegen en motoren die de weg afzetten gingen we door de omstreken van Hulst. Het andere verkeer kon ons niet hinderen en liet ons rustig passeren. Zelfs joggers moedigden ons aan. Al gauw werd mij de warme kleding in de volgauto aangereikt. Had nog aangeboden, als iemand het koud zou krijgen, dan kon hij/zij even bij mij in de cabine meerijden.Niemand nam dat aanbod aan. Na twee en een half uur waren we weer terug op de vertrekplaats. Het was een gezellige nabeschouwing. Voor de laatste naar huis ging waren de meeste taarten en worsten al aangesneden als garnituur bij de bieren. Het was weer een rit zonder mankementen maar we lopen wel achter op de technische ontwikkelingen. Een fietser van TC. Yara Sluiskil reed lek maar kon spijtig genoeg niet geholpen worden. Zijn wiel was uitgerust met een schijfrem!      (5 maart 2018)  

 

 

 

 

 

 

STORMVOGELS KOMBIFIT FIETSGROEP WESTKAPELE : TIJDENS ZOMERTIJD ELKE DONDERDAGAVOND RONDJE WALCHEREN OP RACEFIETS

Foto : Facebook   Na de zomertijd als de avonden weer langer zijn, start de Stormvogels Kombifit- fietsgroep haar fietstochten. Iedere donderdagavond wordt er op racefietsen een rondje Walcheren gereden. Er zijn 2 groepen. Groep 1 rijdt met een gemiddelde snelheid van ± 32 km per uur een rondje van 60 km en groep 2 rijdt met een gemiddelde snelheid van ± 28 km per uur een rondje van 50 kilometer. Ook doet de fietsgroep af en toe mee aan een toertocht. Na afloop bezoeken beide groepen de kantine op sportpark de Prelaat in Westkapelle en worden de gemiddelde snelheid en afstand geëvalueerd. Vertrek elke donderdag om 19.00 uur bij de vuurtoren in Westkapelle. Voor nadere informatie : Jos van Vaardegem: joanvv@zeelandnet.nl    (18 februari 2018)

 

 

                                                                                                                                                      

 

 

 

TOER CLUB MIDDELBURG CLASSIC OP ZONDAG 29 APRIL VANUIT MIDDELBURG OVER WALCHEREN

Toerclub Middelburg presenteert op zondag 29 april de TCM Classic. Wielerliefhebbers en toerfietsers kunnen kiezen uit mooie en gevarieerde routes over het mooie Walcheren van 40, 60, 80 of 110 kilometer. De deelnemers aan de langste afstand starten tussen 9.00 en 10.30 uur. Voor de andere afstanden is er startgelegenheid tussen 9.00 en 11.00 uur. De startlocatie is Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg in Middelburg.

 

Foto : Organisatie       Bij de eerste lustrum editie van de Endura Classic Middelburg stonden ruim 175 toerders op de inschrijflijst. De talrijke deelnemers genoten in heerlijk fietsweer van mooie nieuwe routes over Walcheren. De ruime keuze aan afstanden (35, 60, 80, 95 en 115km) bood voldoende uitdaging aan de recreatieve en sportieve fietsers en fietsverenigingen. De nieuwe startlocatie Cycle Hub en de pauze-finishplaats Jazzcafé Desafinado, beiden in Middelburg, hadden zeker een grotere opkomst kunnen verwerken. Mogelijk was het samenvallen van deze toertocht met de laatste dag van de vakantie een reden voor de bescheiden deelname.      (20 januari 2018)

 

 

 

35 TOERFIETSERS RIJDEN STORMACHTIGE OUD JAAR BIKE RIDE MIDDELBURG 2017

Verslag & Foto’s : Zeelandfiets.nl      Bij de derde Oud Jaar Bike Ride Middelburg op 30 december 2017 kreeg het sociale aspect veel ruimte. De organisatoren van Zeelandfiets.nl wilden het wielerjaar weer fietsend afsluiten na de succesvolle BikeRides in 2015 en 2016. Witte, Annelien en Lennard Andriesse presenteerden daarom een gevarieerd programma met aandacht voor fietsen in groepsverband, netwerken in sportsfeer en het goede doel.

De 35 deelnemers gingen rond 10.00 uur op pad bij Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg. Op de mountainbike, racefiets of sportfiets werkten de toerders de laatste kilometers af van 2017. De tochtleiding koos voor een gematigd tempo door het westen van Walcheren. De enthousiaste deelnemers konden zodoende op een aangename en sociale manier hun fietsjaar beëindigen. De route voerde over verharde wegen naar Veere, Vrouwenpolder, Oostkapelle, Serooskerke, Grijpskerke en Buttinge. Vanaf de start in Middelburg werd de  groep begeleid door een volgauto maar er waren geen incidenten of pechgevallen onderweg. Het weerbeeld was redelijk op de voorlaatste dag van 2017. Onder een zwaar bewolkte lucht bleef het toch droog maar de toerders kregen richting kust wel te maken met een harde wind. In de openingsfase werd nog een aardig gemiddelde bereikt maar na 10 km zakte het tempo fors door de stormachtige wind rond Oostkapelle, Serooskerke en Grijpskerke. De pedaleurs moesten toen een flinke inspanning leveren op de Walcherse wegen. Bij de meesten zal de winterconditie hierdoor zeker verbeteren richting voorjaars toertochten.

Na een pittig traject van 1,5 uur werd de finish bereikt in de hoofdstad van Zeeland. De fietscomputers registreerden toen een afstand van 35 km. Bij de aankomst gingen de fietsers naar de indoorhal van Cycle Hub voor koffie en appelgebak.  Er was volop gelegenheid om in een gezellige sfeer te netwerken in wielersfeer. De 3de Oudejaars Bike Ride Middelburg was weer Sportief, Sociaal & Gezellig voor de recreatieve fietser!    AgendaTip : vierde editie op maandag 31 december 2018 vanuit Middelburg. 

Verder kwamen veel mensen naar Cycle Hub om afgedankte wielerspullen in te leveren zoals kleding, helmen, schoenen, wielen en zelfs complete (retro)fietsen.  De verzameling gaat via Jakob Cijsouw (Westkapelle) naar fietsprojecten in Mali.   Meer details en foto’s over de Oud Jaar Bike Ride Middelburg 2017 staan op www.zeelandfiets.nl/?page_id=84707      (5 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

 

KOOS MOERENHOUT CLASSIC 2018 ONDERDEEL DRIEDAAGS WIELERFEEST STEENBERGEN VAN 15 T.M. 17 JUNI

ROUTES DOOR ZEELAND, WEST BRABANT EN ZUID HOLLAND OVER DAMMEN EN BRUGGEN

Zoals gewoonlijk start de organisatie van de Koos Moerenhout Classic in oktober met voorbereidende werkzaamheden voor de komende editie van de KMC. Deze achtste editie belooft een bijzondere editie te worden door de samenwerking met het Wieler- comité Steenbergen. Het inschrijfgeld voor 2018 is ongewijzigd gebleven ten opzichte van 2017; voorinschrijving kost € 11,- en dag inschrijvers betalen € 14,-.

De organisatie luistert naar de deelnemers en zodoende probeert de KMC ieder jaar het evenement weer te verbeteren. Na zeven succesvolle edities werd het tijd om de bestaande routes tegen het licht te houden. Het resultaat hiervan is dat er bij de KMC van 2018 geen vier, maar drie routes gereden kunnen worden: een geheel nieuwe route van 85 km (Rabobank route ), een vernieuwde route van 120 km ( Automotions/Ad Harmsen route ) en een combinatie van de oude 170 km en 200 km route die 190 km ( SMS route ) lang is geworden. In alle routes zitten overigens nog steeds de kenmerken die de KMC zo mooi maken zoals de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal. Zoals de deelnemers aan de KMC gewend zijn, blijven de pauzeposten talrijk en goed gevuld. Start en finish zijn wederom op de markt in het centrum van Steenbergen, waar iedereen kan rekenen op een hartelijke ontvangst na de geleverde inspanningen. Op de markt zal na aankomst de muziek en gezelligheid weer de boventoon voeren. Met deze vernieuwing denkt de organisatie tegemoet te komen aan de wensen van de deelnemers en hun zodoende weer een onvergetelijke dag te bezorgen.

Naast een heerlijke fietsdag en een geweldige wielersfeer bij terug komst op de markt in Steenbergen valt er voor de individuele deelnemer ook nog veel te winnen. Aan het einde van de dag gaat er na de 8e editie ook weer een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant racefiets. Het lot zal beschikken wie van de deelnemers de gelukkige wordt. Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor twee personen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar (exclusief vlucht). Een mooi en niet al te selectief fietsgebied en altijd mooi weer. Ook Kwaremont Bier is weer aanwezig tijdens de KMC om de sfeer te verhogen en zal een Magnumfles bier ter beschikking stellen om te verloten onder de deelnemers.

 

In 2018 vindt de KMC vier weken later plaats dan vorig jaar. Dit heeft een gegronde reden. In verband met het 75-jarig bestaan van Stichting Wielercriterium Steenbergen in 2018 heeft de KNWU Steenbergen aangewezen als organisator van de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen voor jongens en meisjes in de categorie 1 t/m 7. Om Steenbergen en de wielersport in zijn algemeenheid te promoten heeft de organisatie gemeend om de handen in een te slaan en mee te gaan in de vaart der volkeren om West-Brabant te promoten als wielergebied bij uitstek. Zo zal er in Steenbergen van 15 t/m 17 juni een driedaags wielerfeest plaats vinden. Op vrijdag 15 juni is het de beurt aan de Decathlon Dikke Banden Race voor de basisschooljeugd uit de gemeente Steenbergen als schoolactiviteit met aansluitend enige activiteiten voor deze jongeren. Reeds een 5 tal basisscholen uit de gemeente Steenbergen hebben deze activiteit opgenomen in hun lesrooster voor 2018. Na de dikke banden race zal het Nederlands Kampioenschap ID renners ( wielrenners met een beperking ) worden verreden. Tevens zal er deze dag een verzorgde fietsoriëntatietocht plaatsvinden voor de recreatieve fietser uit alle leeftijdscategorieën met een passende afsluiting. Deze dag zal worden beëindigd met een Hollandse avond in de feesttent op de Markt. Op zaterdag 16 juni staat de KMC gepland en op zondag 17 juni worden de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen voor de jeugd verreden op het technisch parcours met veel bochten en vals plat in de binnenstad van Steenbergen. Op deze dag worden tussen de acht- en tienduizend wielerliefhebbers in Steenbergen verwacht.

 

Koos Moerenhout: “Ik kijk uit naar de achtste editie van de KMC en de samenwerking met de organisatie van de Nederlands Kampioenschappen jeugd 1 tot en met 7. Voor mij had een NK altijd iets magisch en ik droomde er van om ooit ook eens die trui te mogen dragen. Ik moest er lang op wachten, maar in 2007 en 2009 werd ik uiteindelijk bij de beroepsrenners kampioen van Nederland. Ik wil alle fietsliefhebbers graag uitnodigen om het nieuwe jaar te starten met een sportief voornemen door in te schrijven voor de KMC en te genieten van de geweldige wielersfeer die Steenbergen in juni gaat bieden”.  Vanaf 1 januari 2018 is de voorinschrijving geopend en kan iedereen weer voorinschrijven via de website van de Koos Moerenhout Classic: www.koosmoerenhoutclassic.nl    (3 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

TOERTOCHT TACX CLASSIC ZEELAND 2017 MET 1000 FIETSERS OVER NEELTJE JANS EN ZEELANDBRUG  
TWEEDE EDITIE OP ZATERDAG 13 OKTOBER 2018
    

 

Foto’s : Organisatie         Op zaterdag 14 oktober werd de eerste editie van de Tacx Classic Zeeland verreden. Er waren toertochten met start en aankomst bij Deltapark Neeltje Jans. De duizend deelnemers hadden de keuze uit de afstanden 30, 75 en 130 km. De trajecten van het nieuwe toerevenement gingen deels over het parcours van de nieuwe prof klassieker Tacx Pro Classic die eveneens op 14 oktober werd verreden. Deze koers voerde door Zeeland van Middelburg Centrum naar Neeltje Jans. Lees verslag hierover op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=99136     (14 oktober 2017)