*TOERFIETSEN

 

 


>>> ZEELANDFIETS.NL  :  IN 2019 AL 10 JAAR ACTUEEL & INFORMATIEF VOOR FIETSEND ZEELAND.

 

 

 

 


>>> TOERCLUBS IN ZEELAND KUNNEN NIEUWS DOORGEVEN 
STUUR JE INFORMATIE & FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl VOOR (GRATIS) PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL
>>> IN DE ZEELANDFIETS AGENDA STAAN MEER TOERFIETS EVENEMENTEN  : www.zeelandfiets.nl/?page_id=105474

 

 

 

 

 

FIETSEN DOOR ZEELAND MET RENNERS PROFTEAM ROOMPOT – CHARLES
Foto’s : Organisatie.      Ruim 2000 toerfietsers waren eind mei present in Kamperland bij Roompot Beach Resort voor een tocht van het Roompot – Charles Cycling Team. Het werd een enerverende fietsdag voor de wielerfans. In gezelschap van de profrenners en ploegleiders legden de deelnemers een tocht af van 45, 100 of 130 km.

 

Onderweg door Zeeland Fietsland werd regelmatig gebruik gemaakt van de bevoorradingszones. In de loop van de namiddag stroomden de deelnemers weer het fandorp binnen en kregen zij nog een leuk aandenken mee naar huis. Heel wat aanwezigen kozen ervoor om nog even te blijven en gezellig na te praten bij een pilsje in het fandorp of een bezoekje te brengen aan de aanwezige partnerstands. Deelnemers spraken van een ‘geweldige dag’ en een ‘mooie, goed georganiseerde tocht’.    (5 juni 2019)

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN : ZONNIGE START ZEEUWSE WIELER WIND 6DAAGSE IN MIDDELBURG MET RUIM 40 FIETSERS
Foto : Organisatie – Lennard Andriesse  :  Deelnemers Wouter Weylandt Route bij Cyclehub Middelburg.
De organisatoren van de Zeeuwse Wieler Wind 6Daagse beleefden een schitterende opening van de derde editie. Bij de start van de Wouter Weylandt Toertocht vanuit Middelburg stonden ruim 40 enthousiaste toerfietsers klaar voor hun route door Zeeland Fietsland. Vanaf Cyclehub op bedrijvenpark Ramsburg werden uitgepijlde omlopen aangeboden van 98 en 45 km. richting Oosterscheldekering. Na het keerpunt op Neeltje Jans reden de fietsers langs de drukke en gezellige Walcherse kustplaatsen richting aankomst in de hoofdstad van Zeeland.
De deelnemers genoten met volle teugen van de ideale omstandigheden met volop zon en weinig wind. De gevarieerde trajecten werden dan ook in een sociale sportsfeer verreden met spontane ontmoetingen en enthousiaste begroetingen tussen Zeeuwen en Toeristen.    (1 juni 2019)

 

          

Etappe 3              Zondag 23 juni          Goes       Jo de Roo Toertocht                  
Etappe 4              Zondag 7 juli          ’s Heerenhoek           Jan Raas Toertocht                    
Etappe 5              Zaterdag 17 augustus       Sint-Maartensdijk         Keetie van Oosten Toertocht  
Etappe 6              Zondag 22 september        Hulst              Theo Middelkamp Toertocht.

 

 

 

ZONDAG 23 JUNI ZEEUWSE WIELER WIND ZESDAAGSE IN GOES MET JO DE ROO TOERTOCHTEN

 

 

 

 

 

 

ZONDAG 7 JULI            ‘S HEERENHOEK            RESTAURANT DE KORENBEURS               4DE ETAPPE ZEEUWSE WIELER WIND ZESDAAGSE  
PROGRAMMA :        
> JAN RAAS TOERTOCHT DOOR DE ZAK VAN ZUID BEVELAND            55 EN 101 KM                 9.00 – 12.00 UUR      
> CERA RETRO TOERTOCHT                START 10.00 UUR   –  GEZAMENLIJKE START MET VOORRIJDERS               
AFSTAND : 55 KM DOOR DE ZAK VAN ZUID BEVELAND                  TUSSENSTOP BIJ “DE LANDING” AAN DE ZEEDIJK BIJ BAARLAND              www.sportzeeland.nl/zww6d                 www.wielercomite-sheerenhoek.nl
> DELTA DIKKE BANDEN WEDSTRIJDEN VOOR DE JEUGD         https://www.sportzeeland.nl/ddbr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZWW6D OP THOLEN  :  ZATERDAG 17 AUGUSTUS KEETIE VAN OOSTEN-HAGE TOER VANUIT SINT-MAARTENSDIJK

 

 

THEO MIDDELKAMP ROUTE OP 22 SEPTEMBER IN HULST
ZONDAG 22 SEPTEMBER                 HULST           6DE ETAPPE ZEEUWSE WIELER WIND ZESDAAGSE :  THEO MIDDELKAMP TOERTOCHT                      https://www.sportzeeland.nl/ZWW6D

 

 

 

 

 

 

TRIMCLUB GROOT VERZET KWADENDAMME WACHT OP NIEUWE LEDENDe Trimclub Groot Verzet is opgericht in het jaar 1980 door enkele enthousiaste fietsers uit Kwadendamme.  Het doel van de vereniging is het bevorderen van sportief en recreatief fietsen. Groot Verzet is een kleine club. Daarom zijn nieuwe leden van harte welkom bij de gezellige en sociale vereniging. Het motto luidt: “Samen Uit, Samen Thuis”. Ze wachten dus op achterblijvers en helpen elkaar met pech.

Naast de wekelijkse ritten op zaterdag, zondag en woensdag(avond), rijden de Bevelanders de eerste zaterdag van de maand een lange rit. De groep vertrekt vanaf ‘Tapperij ’s Lands Welvaren’ in het centrum van Kwadendamme. De gemiddelde snelheid ligt tussen 28 en 30 km/uur. In het seizoen 2019 is Groot Verzet op 7 april naar de start van de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen gefietst. In gezelschap van Toerclub Goes Vooruit TGV met o.m. Kees Bal in de gelederen. Voor meer informatie :  www.trimclub-grootverzet.online       (16 april 2019)

 

 

 

 

 

 

TOERTOCHT ROND NK WIELRENNEN IN EDE OP 29 JUNI
ZATERDAG 29 JUNI         EDE           TOERFIETSEN              NK FANPLEIN                NK TOERTOCHT OVER DE VELUWE EN DE UTRECHTSE HEUVELRUG     75 EN 120 KM                  8.00 UUR              INFO EN INSCHRIJVEN :    www.nktoertocht.nl

 

 

 

 

 

 

DERDE TACX CLASSIC ZEELAND OP ZATERDAG 12 OKTOBER

 

 

Bron : Organisatie

 

 

 

 

 

SPORTIEF MIDDELBURG VERLIEST FIETSEVENEMENT  :  MORTIERE TOERTOCHT  NA 5 EDITIES GESCHRAPT
Foto’s : Organisatie       Er zal in 2019 geen Mortiere Toertocht op de fietskalender komen. Het fietsevenement in de regio Middelburg kende vanaf de eerste editie een stroeve start met een bescheiden deelname. Volgens de organisatie bleef het aantal deelnemers tegenvallen. Gecombineerd met de vele inspanningen is er eigenlijk geen draagvlak meer om succesvol verder te gaan.  Bij het eerste lustrum in 2018 reden de fietsers voor Jeugdsportfonds Zeeland met een opbrengst van 5.500 euro voor het goede doel.  

De organisatie over het verdwijnen van de toertocht : “Helaas hebben we moeten besluiten dat 2018 de laatste editie van deze mooie wielertoertocht is geweest. Dank aan alle enthousiaste deelnemers van de afgelopen jaren. We hebben een aantal prachtige edities gehad met afwisselende routes uitgezet door Toerclub Walcheren en met medewerking van Emté Arnemuiden. Regen, wind en zon, we hebben het allemaal gehad. Bovendien hebben we mede namens jullie deelname heel veel kinderen de mogelijkheid gegeven om te sporten via Jeugdfonds sport en cultuur Zeeland. Dank allemaal.

 

Op zaterdag 26 mei 2018 stond bij de Mortiere Toertocht Middelburg het Jeugdsportfonds Zeeland centraal als het goede doel. De fietsers gingen van start op de gezellige Mortiere Boulevard in de Zeeuwse hoofdstad.  Op het programma stonden gevarieerde tochten van 30, 60, 90 en 120 km. Het routeteam van Toerclub Walcheren presenteerde omlopen onder het thema “Hart voor het Jeugdsportfonds”. De eerste fietsers begonnen rond 9.00 uur aan hun tocht voor het goede doel over Walcheren en Zuid Beveland. De stemming was prima onderweg en ook bij de haltelocaties genoot iedereen van de sociale sfeer en het aangename weer.

 

Ambassadeur Jo-Annes de Bat van het Jeugdsportfonds ontving na afloop een cheque twv. 5500 euro. Hiermee ontstaan er meer sportkansen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!          (19 februari 2019)

 

 

 

 

 

RIDE FOR THE ROSES NEDERLAND OP ZONDAG 15 SEPTEMBER DOOR ZEELANDDe landelijke Ride for the Roses komt weer naar Zeeland. Op zondag  15 september zullen duizenden toerfietsers voor het KWF als goede doel door Zuid West Nederland rijden. De toerders kunnen bij startlocatie Zeelandhallen in Goes kiezen uit de afstanden 25, 50, 80 of 100 kilometer. KWF Kankerbestrijding-directeur Johan van de Gronden kijkt uit naar het weerzien met het Zeeuwse land: “Zeeland heeft de afgelopen jaren bewezen een uitstekende gastheer van dit evenement te zijn en ik ben heel blij dat Goes de Ride verwelkomt.” De inschrijving is op 14 februari geopend.  Meer info op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=121618       (18 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN : JUBILEUMEDITIE GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND OP ZONDAG 4 AUGUSTUS