*TOERFIETSEN

 

 


>>> ZEELANDFIETS.NL  :  IN 2019 AL 10 JAAR ACTUEEL & INFORMATIEF VOOR FIETSEND ZEELAND.

 

 

 

 


>>> TOERCLUBS IN ZEELAND KUNNEN NIEUWS DOORGEVEN 
STUUR JE INFORMATIE & FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl VOOR (GRATIS) PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL
>>> IN DE ZEELANDFIETS AGENDA STAAN MEER TOERFIETS EVENEMENTEN  : www.zeelandfiets.nl/?page_id=105474

 

 

 

 

 

NIEUWE LEDEN WELKOM BIJ TRIMCLUB GROOT VERZET KWADENDAMMEDe Trimclub Groot Verzet is opgericht in het jaar 1980 door enkele enthousiaste fietsers uit Kwadendamme.  Het doel van de vereniging is het bevorderen van sportief en recreatief fietsen. Groot Verzet is een kleine club. Daarom zijn nieuwe leden van harte welkom bij de gezellige en sociale vereniging. Het motto luidt: “Samen Uit, Samen Thuis”. Ze wachten dus op achterblijvers en helpen elkaar met pech.

Naast de wekelijkse ritten op zaterdag, zondag en woensdag(avond), rijden de Bevelanders de eerste zaterdag van de maand een lange rit. De groep vertrekt vanaf ‘Tapperij ’s Lands Welvaren’ in het centrum van Kwadendamme. De gemiddelde snelheid ligt tussen 28 en 30 km/uur. In het seizoen 2019 is Groot Verzet op 7 april naar de start van de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen gefietst. In gezelschap van Toerclub Goes Vooruit TGV met o.m. Kees Bal in de gelederen. Voor meer informatie :  www.trimclub-grootverzet.online       (16 april 2019)

 

 

 

 

 

 

 

TOERTOCHT ROND NK WIELRENNEN IN EDE OP 29 JUNI
ZATERDAG 29 JUNI         EDE           TOERFIETSEN              NK FANPLEIN                NK TOERTOCHT OVER DE VELUWE EN DE UTRECHTSE HEUVELRUG     75 EN 120 KM                  8.00 UUR              INFO EN INSCHRIJVEN :    www.nktoertocht.nl

 

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN : KOOS MOERENHOUT CLASSIC 25 MEI DOOR ZEELAND

Op zaterdag 25 mei komt de 9e editie van de Koos Moerenhout Classic (KMC) door Zeeland. In samenwerking met Toerclub de Fatuur presenteert de bondscoach van het Nederlandse wielrennen, Koos Moerenhout weer mooie routes door Zuid West Nederland. De start en finish van de te rijden afstanden is in het gezellige West Brabantse Steenbergen, de thuisbasis van Koos.

Net als vorig jaar is er de keuze tussen 3 afstanden. De 85 km route: Deze voert door het West-Brabantse land en keert via de Brabantse Wal terug naar Steenbergen.

120 km route: Dit is de populairste afstand van de KMC, die voert over Dinteloord naar Goeree-Overflakkee om via de Philipsdam een lus door Zeeland te maken. Na de altijd lastige Oesterdam, keert deze route weer via de Brabants wal terug in Steenbergen.

210 km route: Dat is dan weer de afstand voor de routiniers. Via Dinteloord en Oude-Tonge wordt koers gezet naar Schouwen-Duiveland. Met een bijzondere pauzepost bij de Wijnhoeve in Dreischor.  De route loopt verder via Neeltje Jans naar de Zeelandbrug. Eenmaal voorbij Zierikzee volgt er nog een historische pauzeplaats bij de caissons/het watersnoodmuseum van Ouwerkerk.  Daarna sluiten de deelnemers via Bruinisse aan op de 120 km-route en gaan via de Philipsdam en Oesterdam terug naar West-Brabant om de mooie tocht op de Markt in Steenbergen te voltooien.

Vele vrijwilligers staan klaar om u te laten genieten van goed uitgepijlde routes door een fantastisch fietsgebied. De KMC staat bekend om de gezelligheid onderweg maar zeker ook na afloop, waar het op de Markt in Steenbergen, heerlijk nagenieten is van een mooie sportdag. Met uw deelname maakt u ook kans op een aantal leuke prijzen, zoals een magnumfles Kwaremont bier, een Kwaremont wielertenue, een verblijf in Zuid-Spanje bij Costa Blanca Cycling en een Giant racefiets. Aanmelden kan via koosmoerenhoutclassic.nl  Ook kunt u op de dag zelf inschrijven.    (12 april 2019)

 

 

 

 

 

 

FIETSEN DOOR ZEELAND MET RENNERS ROOMPOT – CHARLES OP ZATERDAG 25 MEI VANUIT KAMPERLAND
ZATERDAG 25 MEI              KAMPERLAND            MARIAPOLDERSEWEG           ROOMPOT BEACH RESORT      
WIELERDAG ROOMPOT – CHARLES CYCLING TEAM                TOERTOCHTEN DOOR ZEELAND          45 – 100 – 130 KM            8.30 UUR                INFO & INSCHRIJVEN :     http://www.roompot-charles.com/toertocht/

 

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 25 MEI TOERFIETSEN DOOR ZEEUWS VLAANDEREN IN DE SPIE JUNIOREN 3DAAGSE CLASSIC

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE WIELER WIND ZESDAAGSE START OP ZATERDAG 1 JUNI MET WOUTER WEYLANDT TOERTOCHT ROND OOSTKAPELLE EN MIDDELBURG

 

 

 

 

ZONDAG 23 JUNI ZEEUWSE WIELER WIND ZESDAAGSE IN GOES MET JO DE ROO TOERTOCHTEN

 

 

 

 

ZONDAG 7 JULI ZWW6D IN ‘S HEERENHOEK MET JAN RAAS TOERTOCHT EN CERA RETRO TOCHT

 

 

 

 

 

 

 

MOOI PROGRAMMA TOERCLUB MIDDELBURG WEGSEIZOEN 2019

Toerclub Middelburg heeft een gevarieerd jaarprogramma opgesteld met korte ritten en dagtochten. De eigen evenementen starten bij Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg in de hoofdstad van Zeeland.      (1 april 2019) 

 

 

 

 

 

 

DERDE TACX CLASSIC ZEELAND OP ZATERDAG 12 OKTOBER

 

 

Bron : Organisatie

 

 

 

 

 

ERPELKAPPERSTOCHT TC AXEL MET 68 DEELNEMERS

Foto’s : Organisatie      Het fraaie voorjaarsweer van eind februari gaven in de week voor de Erpelkapperstocht Axel  toch wel de illusie dat het een prachtige organisatie met veel deelnemers zou worden. Echter de laatste 4 dagen gaven de weerberichten  andere signalen die zondag (3 maart) ook nog op waarheid bleken te berusten. Toen we om 8 uur bij het start lokaal de Bourgondiër aankwamen regende het al en dit is in de meeste gevallen geen goed voorteken. Ook zat er bij de overkomende buien de nodige wind. In totaliteit kwamen er 68 deelnemers aan de inschrijftafel langs.

 

Bij de pelotonstocht van 60 km die door ervaren motorrijders keurig werd begeleid stonden 35 toerders bij de start. Ook kwamen er nog 33 fietsers langs die een sterrit aan het rijden waren. Voorzitter Bram Dieleman van TC Axel over de Erpelkapperstocht :  “Na afloop was het weer ouderwets gezellig maar de meeste deelnemers keerden snel huiswaarts om hun natte plunje in de wasmachine te kunnen werpen en een warme douche te nemen”.     (6 maart 2019)

 

 

 

 

 

SPORTIEF MIDDELBURG VERLIEST FIETSEVENEMENT  :  MORTIERE TOERTOCHT  NA 5 EDITIES GESCHRAPT
Foto’s : Organisatie       Er zal in 2019 geen Mortiere Toertocht op de fietskalender komen. Het fietsevenement in de regio Middelburg kende vanaf de eerste editie een stroeve start met een bescheiden deelname. Volgens de organisatie bleef het aantal deelnemers tegenvallen. Gecombineerd met de vele inspanningen is er eigenlijk geen draagvlak meer om succesvol verder te gaan.  Bij het eerste lustrum in 2018 reden de fietsers voor Jeugdsportfonds Zeeland met een opbrengst van 5.500 euro voor het goede doel.  

De organisatie over het verdwijnen van de toertocht : “Helaas hebben we moeten besluiten dat 2018 de laatste editie van deze mooie wielertoertocht is geweest. Dank aan alle enthousiaste deelnemers van de afgelopen jaren. We hebben een aantal prachtige edities gehad met afwisselende routes uitgezet door Toerclub Walcheren en met medewerking van Emté Arnemuiden. Regen, wind en zon, we hebben het allemaal gehad. Bovendien hebben we mede namens jullie deelname heel veel kinderen de mogelijkheid gegeven om te sporten via Jeugdfonds sport en cultuur Zeeland. Dank allemaal.

 

Op zaterdag 26 mei 2018 stond bij de Mortiere Toertocht Middelburg het Jeugdsportfonds Zeeland centraal als het goede doel. De fietsers gingen van start op de gezellige Mortiere Boulevard in de Zeeuwse hoofdstad.  Op het programma stonden gevarieerde tochten van 30, 60, 90 en 120 km. Het routeteam van Toerclub Walcheren presenteerde omlopen onder het thema “Hart voor het Jeugdsportfonds”. De eerste fietsers begonnen rond 9.00 uur aan hun tocht voor het goede doel over Walcheren en Zuid Beveland. De stemming was prima onderweg en ook bij de haltelocaties genoot iedereen van de sociale sfeer en het aangename weer.

 

Ambassadeur Jo-Annes de Bat van het Jeugdsportfonds ontving na afloop een cheque twv. 5500 euro. Hiermee ontstaan er meer sportkansen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!          (19 februari 2019)

 

 

 

 

 

RIDE FOR THE ROSES NEDERLAND OP ZONDAG 15 SEPTEMBER DOOR ZEELANDDe landelijke Ride for the Roses komt weer naar Zeeland. Op zondag  15 september zullen duizenden toerfietsers voor het KWF als goede doel door Zuid West Nederland rijden. De toerders kunnen bij startlocatie Zeelandhallen in Goes kiezen uit de afstanden 25, 50, 80 of 100 kilometer. KWF Kankerbestrijding-directeur Johan van de Gronden kijkt uit naar het weerzien met het Zeeuwse land: “Zeeland heeft de afgelopen jaren bewezen een uitstekende gastheer van dit evenement te zijn en ik ben heel blij dat Goes de Ride verwelkomt.” De inschrijving is op 14 februari geopend.  Meer info op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=121618       (18 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE TOERFIETSERS WELKOM BIJ DE FREEDOM RIDE DOOR OVERIJSSEL OP ZONDAG 5 MEI
ZONDAG 5 MEI            NIJVERDAL                     HENRI DUNANTPLEIN                TOERFIETSEN                 FREEDOM RIDE DOOR OVERIJSSEL MET PROFRENNERS JUMBO – VISMA                       BEVRIJDINGSFESTIVAL OP DE FIETS LANGS HISTORISCHE PLEKKEN DIE BELANGRIJK ZIJN VOOR HET BESEF VAN VREDE EN VRIJHEID            AFSTANDEN : 35 – 75 – 130 KM.          10.00 UUR                INFO EN INSCHRIJVEN :       http://www.freedom-ride.nl/inschrijven/

 

 

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN : JUBILEUMEDITIE GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND OP ZONDAG 4 AUGUSTUS

 

 

 

 

 

 

 

JO DE ROO TOERTOCHT OP ZONDAG 23 JUNI 2019 VANUIT GOES

 

 

 

 

 

 

 

40 JAAR FIETSHISTORIE BIJ JUBILEUM RTC SCHOUWEN DUIVELAND

Op 22 september 2018 is het 40 jaar geleden dat RTC Schouwen Duiveland werd opgericht. De jubilerende vereniging heeft een rijke historie met veel sportieve hoogtepunten. In het clubarchief worden de belevenissen nauwgezet omschreven en komen alle fietsactiviteiten voorbij die werden georganiseerd voor de toerfietsers in Noord Zeeland.

RTC Schouwen-Duiveland werd opgericht op 22 september 1978. Daaraan voorafgaand was er door de initiatiefnemers Dey en Huneman een vergadering belegd voor de liefhebbers van de fietssport  op Schouwen-Duiveland.  Tijdens deze bijeenkomst in Hotel  Zeerust in Renesse werd besloten om een toerclub op te richten. Die oprichting vond zijn beslag ten kantore van Drukkerij Lakenman en Ochtman op 22 september 1978. Leen Dey werd de eerste voorzitter van de RTC, Roelof Huneman werd secretaris en Kees Braal de penningmeester. De overige bestuursleden waren  Jo Witte, Han Steenland , Joop de Wit en Maarten Dijkman. Van dit illustere zevental is Maarten Dijkman nog steeds clublid en benoemd tot erelid.

De vereniging startte met 35 leden die uit alle delen van het eiland afkomstig waren. Dat aantal liep al snel op tot ca 80. Bij het eerste jubileum , het vijfjarig bestaan in 1983, waren daar nog  55 “harde kern” leden van overgebleven. In die eerste jaren werden jaarlijks een beperkt aantal  toerritten georganiseerd. Eén daarvan de 3 Provinciën Tocht trok ooit het grootste aantal deelnemers tot nu toe in een dergelijke eigen rit.  Bij de start stonden 135 fietsers gereed. In de jaren daarna schommelde het aantal leden tussen de 60 en de 100. Om het saamhorigheids- gevoel en de eigen identiteit  te bevorderen werd ook het clubtenue geïntroduceerd. Een tenue dat in de loop der tijd al enige malen is aangepast en gemoderniseerd. Na de eerste jaren van de 21ste eeuw was er sprake van verminderde activiteit binnen de RTC. Niet eens zo zeer in de teruggang van het aantal leden naar circa 90, maar wel in de deelnames aan de georganiseerde ritten en in de zondag trainingen. Op woensdagavond werd zelfs niet langer in clubverband gefietst met uitzondering van startlocatie Haamstede.


Vanaf 2007 echter werden er meer activiteiten ontplooid en werden de zondag- en woensdagavond trainingen weer nieuw leven ingeblazen. In het 40ste jubileumjaar is er brede variatie op de toerkalender. De Alpenweek en de tijdritten zijn toch wel de hoogtepunten maar er wordt steeds nagedacht over nieuwe varianten.  Alles komt tot stand dankzij een aantal leden die zich vrijwillig opwerpen om tijd en energie te steken in het reilen en zeilen van de club en er een actieve vereniging van maken.  Vooral dat staat als een paal boven water: een betrokken ledeninbreng bepaalt het succes van de vereniging. Mede dankzij dit actieve beleid zijn er nu ongeveer 130 leden. Binnen de normen van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) is RTC een grote vereniging.

Op 11 april 2016 startte RTC Schouwen Duiveland met een groep enthousiaste dames. Ze fietsen elke maandag avond een toertochtje op de racefiets. Recreatief fietsen en gezelligheid staan op hun actielijst bovenaan. De ritten worden begeleid door Linda Jumelet .

Het bestuur van RTC Schouwen Duiveland is hoopvol gestemd aangaande de toekomst : “Het fietsen blijft maatschappelijk in de belangstelling staan. Wij wonen in een fantastisch fietsgebied en onze toekomst lijkt daarmee gegarandeerd. Dit laatste zal echter alleen gewaarborgd zijn wanneer onze leden actief bij de vereniging betrokken blijven”.    (15 september 2018)

Bekijk de historie van Rijwiel Toerclub Schouwen Duiveland :       https://www.rtc-schouwen-duiveland.nl/vereniging-presentatie/