*TOERFIETSEN

 

 


>>> ZEELANDFIETS.NL  :  IN 2019 AL 10 JAAR ACTUEEL & INFORMATIEF VOOR FIETSEND ZEELAND.

 

 

 

 


>>> TOERCLUBS IN ZEELAND KUNNEN NIEUWS DOORGEVEN 
STUUR JE INFORMATIE & FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl VOOR (GRATIS) PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL
>>> MEER TOERFIETS EVENEMENTEN STAAN IN DE AGENDA : www.zeelandfiets.nl/?page_id=105474

 

 

 

 

 

 

SPORTIEF MIDDELBURG VERLIEST FIETSEVENEMENT  :  MORTIERE TOERTOCHT  NA 5 EDITIES GESCHRAPT
Foto’s : Organisatie       Er zal in 2019 geen Mortiere Toertocht op de fietskalender komen. Het fietsevenement in de regio Middelburg kende vanaf de eerste editie een stroeve start met een bescheiden deelname. Volgens de organisatie bleef het aantal deelnemers tegenvallen. Gecombineerd met de vele inspanningen is er eigenlijk geen draagvlak meer om succesvol verder te gaan.  Bij het eerste lustrum in 2018 reden de fietsers voor Jeugdsportfonds Zeeland met een opbrengst van 5.500 euro voor het goede doel.  

De organisatie over het verdwijnen van de toertocht : “Helaas hebben we moeten besluiten dat 2018 de laatste editie van deze mooie wielertoertocht is geweest. Dank aan alle enthousiaste deelnemers van de afgelopen jaren. We hebben een aantal prachtige edities gehad met afwisselende routes uitgezet door Toerclub Walcheren en met medewerking van Emté Arnemuiden. Regen, wind en zon, we hebben het allemaal gehad. Bovendien hebben we mede namens jullie deelname heel veel kinderen de mogelijkheid gegeven om te sporten via Jeugdfonds sport en cultuur Zeeland. Dank allemaal.

 

Op zaterdag 26 mei 2018 stond bij de Mortiere Toertocht Middelburg het Jeugdsportfonds Zeeland centraal als het goede doel. De fietsers gingen van start op de gezellige Mortiere Boulevard in de Zeeuwse hoofdstad.  Op het programma stonden gevarieerde tochten van 30, 60, 90 en 120 km. Het routeteam van Toerclub Walcheren presenteerde omlopen onder het thema “Hart voor het Jeugdsportfonds”. De eerste fietsers begonnen rond 9.00 uur aan hun tocht voor het goede doel over Walcheren en Zuid Beveland. De stemming was prima onderweg en ook bij de haltelocaties genoot iedereen van de sociale sfeer en het aangename weer.

 

Ambassadeur Jo-Annes de Bat van het Jeugdsportfonds ontving na afloop een cheque twv. 5500 euro. Hiermee ontstaan er meer sportkansen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!          (19 februari 2019)

 

 

 

 

 

RIDE FOR THE ROSES NEDERLAND OP ZONDAG 15 SEPTEMBER DOOR ZEELAND  : INSCHRIJVING OPENDe landelijke Ride for the Roses komt weer naar Zeeland. Op zondag  15 september zullen duizenden toerfietsers voor het KWF als goede doel door Zuid West Nederland rijden. De toerders kunnen bij startlocatie Zeelandhallen in Goes kiezen uit de afstanden 25, 50, 80 of 100 kilometer. KWF Kankerbestrijding-directeur Johan van de Gronden kijkt uit naar het weerzien met het Zeeuwse land: “Zeeland heeft de afgelopen jaren bewezen een uitstekende gastheer van dit evenement te zijn en ik ben heel blij dat Goes de Ride verwelkomt.” De inschrijving is op 14 februari geopend.  Meer info op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=121618       (18 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

 

ZONDAG 3 MAART ERPELKAPPERSTOCHT TOERCLUB AXEL

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE TOERFIETSERS WELKOM BIJ DE FREEDOM RIDE DOOR OVERIJSSEL OP ZONDAG 5 MEI
ZONDAG 5 MEI            NIJVERDAL                     HENRI DUNANTPLEIN                TOERFIETSEN                 FREEDOM RIDE DOOR OVERIJSSEL MET PROFRENNERS JUMBO – VISMA                       BEVRIJDINGSFESTIVAL OP DE FIETS LANGS HISTORISCHE PLEKKEN DIE BELANGRIJK ZIJN VOOR HET BESEF VAN VREDE EN VRIJHEID            AFSTANDEN : 35 – 75 – 130 KM.          10.00 UUR                INFO EN INSCHRIJVEN :       http://www.freedom-ride.nl/inschrijven/

 

 

 

 

 

 

10 MAART OPENING FIETSSEIZOEN ZEELAND VANUIT HEINKENSZAND VOOR TOERFIETSERS EN MOUNTAINBIKERS

 

 

 

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN : JUBILEUMEDITIE GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND OP ZONDAG 4 AUGUSTUS

 

 

 

 

 

 

 

NEGENDE KOOS MOERENHOUT CLASSIC OP 25 MEI WEER DOOR ZEELAND

 

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 6 APRIL FIETS EN WANDELDAG OP ZUID BEVELAND : TRAP EN STAP ES DEUR REIMERSWAAL VAN TOERCLUB DE TRAPPERS. STARTPLAATSEN : YERSEKE – KRABBENDIJKE – KRUININGEN.

 

 

 

 

 

JO DE ROO TOERTOCHT OP 23 JUNI 2019 VANUIT GOES

 

 

 

 

 

 

 

TACX CLASSIC ZEELAND MET 1000 TOERDERS LANGS DELTAWERKENFoto’s : Organisatie          Ruim 1000 enthousiaste toerfietsers reisden af naar Neeltje Jans voor de tweede editie van de Tacx Classic Zeeland. Het evenement dat is verbonden aan de Tacx Pro Classic is alweer het laatste evenement van de We Are Cycling serie in 2018 en geldt voor veel toerfietsers als dé ultieme afsluiter van het wielerseizoen. Partner Tacx zorgde ervoor dat de deelnemers goed op pad konden en bood iedereen voor de start een bidon en setje bandenlichters aan. Onder een stralend Zeeuws zonnetje en met een stevig windje vertrokken de deelnemers voor hun tocht van 75 of 130 kilometer door het prachtige Zeeuwse landschap met indrukwekkende bruggen, dijken, deltawerken, eilanden en Zeeuwse polders.

Onderweg was het genieten en er heerste een ontspannen en gezellige sfeer onder de deelnemers. Door de zomerse temperaturen verbruikten de fietsers veel energie. Gelukkig konden ze hun energiepeil weer volledig aanvullen met vers fruit, koeken, winegums en sportvoeding. Bij de finish stond een welverdiend bakje mosselen klaar, een Zeker Zeeuws streekproduct. Na afloop kon men onder een heerlijk nazomers zonnetje nog lang nagenieten en de profs vanaf de eerste rij aanschouwen. De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun sportiviteit en enthousiasme en hoopt een ieder volgend jaar terug te zien bij de 3e editie van de Tacx Classic Zeeland op zaterdag 12 oktober.     (14 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

40 JAAR FIETSHISTORIE BIJ JUBILEUM RTC SCHOUWEN DUIVELAND

Op 22 september 2018 is het 40 jaar geleden dat RTC Schouwen Duiveland werd opgericht. De jubilerende vereniging heeft een rijke historie met veel sportieve hoogtepunten. In het clubarchief worden de belevenissen nauwgezet omschreven en komen alle fietsactiviteiten voorbij die werden georganiseerd voor de toerfietsers in Noord Zeeland.

RTC Schouwen-Duiveland werd opgericht op 22 september 1978. Daaraan voorafgaand was er door de initiatiefnemers Dey en Huneman een vergadering belegd voor de liefhebbers van de fietssport  op Schouwen-Duiveland.  Tijdens deze bijeenkomst in Hotel  Zeerust in Renesse werd besloten om een toerclub op te richten. Die oprichting vond zijn beslag ten kantore van Drukkerij Lakenman en Ochtman op 22 september 1978. Leen Dey werd de eerste voorzitter van de RTC, Roelof Huneman werd secretaris en Kees Braal de penningmeester. De overige bestuursleden waren  Jo Witte, Han Steenland , Joop de Wit en Maarten Dijkman. Van dit illustere zevental is Maarten Dijkman nog steeds clublid en benoemd tot erelid.

De vereniging startte met 35 leden die uit alle delen van het eiland afkomstig waren. Dat aantal liep al snel op tot ca 80. Bij het eerste jubileum , het vijfjarig bestaan in 1983, waren daar nog  55 “harde kern” leden van overgebleven. In die eerste jaren werden jaarlijks een beperkt aantal  toerritten georganiseerd. Eén daarvan de 3 Provinciën Tocht trok ooit het grootste aantal deelnemers tot nu toe in een dergelijke eigen rit.  Bij de start stonden 135 fietsers gereed. In de jaren daarna schommelde het aantal leden tussen de 60 en de 100. Om het saamhorigheids- gevoel en de eigen identiteit  te bevorderen werd ook het clubtenue geïntroduceerd. Een tenue dat in de loop der tijd al enige malen is aangepast en gemoderniseerd. Na de eerste jaren van de 21ste eeuw was er sprake van verminderde activiteit binnen de RTC. Niet eens zo zeer in de teruggang van het aantal leden naar circa 90, maar wel in de deelnames aan de georganiseerde ritten en in de zondag trainingen. Op woensdagavond werd zelfs niet langer in clubverband gefietst met uitzondering van startlocatie Haamstede.


Vanaf 2007 echter werden er meer activiteiten ontplooid en werden de zondag- en woensdagavond trainingen weer nieuw leven ingeblazen. In het 40ste jubileumjaar is er brede variatie op de toerkalender. De Alpenweek en de tijdritten zijn toch wel de hoogtepunten maar er wordt steeds nagedacht over nieuwe varianten.  Alles komt tot stand dankzij een aantal leden die zich vrijwillig opwerpen om tijd en energie te steken in het reilen en zeilen van de club en er een actieve vereniging van maken.  Vooral dat staat als een paal boven water: een betrokken ledeninbreng bepaalt het succes van de vereniging. Mede dankzij dit actieve beleid zijn er nu ongeveer 130 leden. Binnen de normen van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) is RTC een grote vereniging.

Op 11 april 2016 startte RTC Schouwen Duiveland met een groep enthousiaste dames. Ze fietsen elke maandag avond een toertochtje op de racefiets. Recreatief fietsen en gezelligheid staan op hun actielijst bovenaan. De ritten worden begeleid door Linda Jumelet .

Het bestuur van RTC Schouwen Duiveland is hoopvol gestemd aangaande de toekomst : “Het fietsen blijft maatschappelijk in de belangstelling staan. Wij wonen in een fantastisch fietsgebied en onze toekomst lijkt daarmee gegarandeerd. Dit laatste zal echter alleen gewaarborgd zijn wanneer onze leden actief bij de vereniging betrokken blijven”.    (15 september 2018)

Bekijk de historie van Rijwiel Toerclub Schouwen Duiveland :       https://www.rtc-schouwen-duiveland.nl/vereniging-presentatie/