*TOERFIETSEN

 

 

 

>>> NIEUWS OVER TOERFIETSEN IN ZEELAND?  :  STUUR JE INFORMATIE NAAR  malus@zeelandnet.nl VOOR PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL

 

 

 

 

 

 

VIJFDE CLUBTITEL KEES TAZELAAR BIJ TC DE KROON WISSENKERKE

De voorzitter van Toerclub de Kroon Wissenkerke memoreerde tijdens het slotevenement van het wegseizoen het afgelopen fietsjaar dat als succesvol de archieven ingaat. Wekelijks werden gezellige tochten verreden door Zuid West Nederland met een ruime deelname in een aangename fietssfeer.

Tijdens de huldiging na de laatste toertocht werd een shirtje uitgereikt aan Kees Tazelaar omdat hij voor de 5e keer de clubtitel pakte. De ervaren Bevelandse toerfietser is 10 jaar lid van TC De Kroon. Tazelaar eindigde op de 1e plaats met 4616 kilometer en was in 2017 bij 59 ritten aanwezig. In het klassement werden de clubritten, toertochten en het fietsweekend meegenomen. In 2011, 2013, 2014 en 2016 was Kees ook Clubkampioen met de meeste clubkilometers. Op de tweede plaats eindigde Annemie Abelshausen met 4396 kilometer en de derde plaats werd bezet door  Yolanda van Emden met 4043 kilometer.    (15 november) 

 

 

 

 

 

Bij Wieler Tour Club Hoek werden bij sponsor de Molenhoek de clubkampioenen gehuldigd. De hoofdprijzen 2017 bij de Zeeuws Vlaamse toerclub zijn voor Alexander Pijpelink (algemeen) , sterrit kampioen Ron van Vlierberghe en proloog winnaar Thomas de Koeijer.   (23 oktober)

 

 

 

 

 

TOERTOCHT TACX CLASSIC ZEELAND MET 1000 FIETSERS OVER NEELTJE JANS EN ZEELANDBRUG      
TWEEDE EDITIE OP ZATERDAG 13 OKTOBER 2018
TOERCLUB DE KROON WISSENKERKE

 

Foto : Organisatie         Op zaterdag 14 oktober waren er toertochten met start en aankomst bij Deltapark Neeltje Jans. Deelnemers hadden de keuze uit de afstanden 30, 75 en 130 km. De trajecten van de nieuwe Tacx Classic Zeeland gingen deels over het parcours van de nieuwe prof klassieker Tacx Pro Classic die eveneens op 14 oktober werd verreden. Deze koers voerde door Zeeland van Middelburg Centrum naar Neeltje Jans.  (14 oktober)

 

 

 

 

 

 

T.C. AXEL : TWEEDAAGSE OPA DE KONING TOCHT IN GOEDE SFEER VERREDEN

Verslag & Foto’s : Rob Visman         Op tijd uit bed en gelijk op de buitenthermometer kijken hoe koud het is. Dan een blik op de smartphone om de positie van de regenbuien te bepalen. Bij beide: oei! Het was maar 8.5C dus de lange broek, thermojack en zweethemd met lange mouwen aan. Als de temperatuur beneden de 10 C. komt graai ik al in de winterkleren. Het was nog net te warm voor handschoenen. Voor de kust dreef een groot regenveld dus ook de overschoenen werden aangedaan. Dat veld lag wel stil, maar je weet het maar nooit. Afijn: ik was klaar voor de Opa de Koning tocht.

Bij het Hofplein was er twijfel: korte, driekwart of lange broek? We begonnen gelijk aan de tocht, stempelen deden we wel als we rond waren. Was het zaterdag (16 september) miezerig, koud en verlaten. Op de zondag was er volop zon, geen zuchtje wind en grote groepen fietsers. Al gauw bleek dat ik teveel kleding aan had en begon te puffen. M.a.w. het werd nog warm ook. Onder luid gebel passeerden we de ‘Griete’ om Elize en Anita te steunen. Ze waren daar nu de stempeldames. Na 20 km hadden we nog geen trek in koffie. Dat kregen we na 40 km wel en gelukkig stond Chiel bij het ‘Verdronken Land’ op Emmadorp daar op ons, met bolussen, te wachten. Het was heerlijk terrasweer, goed koffieweer. Lekker in het zonnetje je boterham eten.

 

Na vertrek kwamen de snelle mannen op kop voor de laatste 20 km die we in een stevig tempo aflegden. Bij de ‘Bourgondiër’ werden de consumpties ook weer buiten genoten. Het zweet brak me uit. Johan kwam met het geldkistje naar ons toe en iedereen verwachtte een rondje. ‘Ja, zei hij, jullie kunnen een rondje fietsen’!  Daarna via de Pouckedijk richting Terneuzen, ondanks de wind tegen stelde die dijk nu weinig voor. Het gras wilde maar net bewegen. We hebben de Opa de Koningtocht weer bij mooi weer verreden. Er rust toch nog zegen op! Wat zal het volgend seizoen ons brengen?     (18 september)

 

 

 

 

 

TOERCLUB HULST : RUIM 300 DEELNEMERS WESTERSCHELDETOCHT
Verslag en foto’s : Benny van Goethem

Dit jaar waren de weergoden ons beter gezind dan de afgelopen jaren. Toen was er nooit lekker fietsweer tijdens de Westerscheldetocht. Nu kregen we het weer dat we eigenlijk verdienen : weinig wind, een lekkere temperatuur en zonnig. Dit jaar was er ook een totaal nieuwe route samengesteld. Een heel karwei, want de 65 km moest op twee plaatsen uitgebouwd worden tot 100 km. De start was uiteraard vanuit ons clublokaal “Reynaertland” en dan ging het door de binnenstad via rustige polderwegen naar Terhole. Vervolgens via de Zuidvogel – m.i. één van de mooiste stukjes oost-Zeeuws-Vlaanderen -.
De 60 km ging hier richting Westerscheldedijk en buitendijks naar De Griete, waar de bevoorrading was voorzien. De 100 km ging eerst nog in oostelijke richting via Kloosterzande en Kruisdorp naar Walsoorden. Ook hier een stuk langs de zoute kant naar het vernieuwde stuk Plan Perkpolder. Hier was de zuidwestenwind zwaarder en dus moesten er wat meer krachten worden aangesproken. Café De Griete was voor beide afstanden de plaats waar de twee dames (M & M) ieder trakteerden op een banaan. Op deze locatie werden bovendien de foto’s gemaakt te zien zijn op www.tchulst.nl  De meeste deelnemers gingen om 8.00 uur van start, de snelsten eerst zoals we dat op de zondagmorgen gewend zijn. Daardoor waren de groepen mooi verdeeld over het parcours.

 

Praktisch alle deelnemers waren erg te spreken over het nieuwe parcours en het uitpijlen. De snelste groep is toch een aantal keren even misgereden, omdat ze door hun snelheid een pijl te laat opmerkten. Daarna ging het via Reuzenhoek en Zaamslag richting Axel o.a. langs het golfterrein De Woeste Kop. De 65 km sloeg voor Zuiddorpe linksaf richting Koewacht via Absdale en St Jansteen naar Reynaertland. De 100 km maakte eerst nog een ommetje via Overslag, een ouderwetse kasseienstrook en een uitgewoond stuk Belgisch wegdek om via hetzelfde parcours als de 60 km de eindmeet bij het clublokaal op te zoeken. Hier werden alle deelnemers verrast op een boterham. Ondertussen hadden de vrijwilligers aan de inschrijving zo’n 335 sportievelingen zien passeren, waarvan ruim 100 eigen leden. N afloop was er uiteraard een gezellige nabespreking als onderdeel van het sociale aspect binnen TC Hulst.   (23 augustus)

 

 

 

 

 

BIJNA 2000 WIELERLIEFHEBBERS GENIETEN IN 2017 VAN ZEVENDE KOOS MOERENHOUT CLASSIC DOOR ZEELAND
8 STE EDITIE OP ZATERDAG 16 JUNI 2018

 

Mede door het onzekere weerbeeld waren er minder dag inschrijvingen voor de zevende Koos Moerenhout Classic 2017. In totaal gingen bijna 2000 mensen van start vanaf de Markt in Steenbergen. De vroege vogels vertrokken reeds om 7.30 uur. De populairste afstand was dit jaar de 130 km over de Philipsdam, Oesterdam en de Brabantse Wal. Bij deze omloop stonden Koos Moerenhout, Nederlands Kampioene Anouska Koster en een keur aan oud prof renners op de startlijst. Bij terugkomst van de deelnemers op de Markt in Steenbergen kreeg de organisatie veel complimenten over o.m. de veiligheid en de verzorging. Het was overigens wel een zware fietsdag voor de deelnemers. Vanwege de tegenwind op de Philipsdam, Oesterdam, Zeelandbrug en Neeltje Jans, ontstonden er vele groepen, waarin de wielrenners bescherming zochten achter elkaar.

Foto : Organisatie        Koos Moerenhout over de zevende editie : “Zoveel mogelijk mensen laten genieten van fietsen is wat de KMC nastreeft. Bovendien kunnen we ook de twee lokale goede doelen van dit jaar, muziekvereniging Volharding en de Gummaruskerk in Steenbergen, een steuntje in de rug geven. Als organisatie zijn we uiterst tevreden over het vlotte verloop. Het is ieder jaar weer geweldig om te zien dat zo veel mensen een plezierige dag beleven”.    (5 juli)

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN : ENTHOUSIASTE REACTIES NIEUWE ROUTES ENDURA CLASSIC MIDDELBURG

Foto : Organisatie       Bij de eerste lustrum editie van de Endura Classic Middelburg stonden ruim 175 toerders op de inschrijflijst. De deelnemers genoten in heerlijk fietsweer van mooie nieuwe routes over Walcheren. De ruime keuze aan afstanden (35, 60, 80, 95 en 115km) bood voldoende uitdaging aan de recreatieve en sportieve fietsers en fietsverenigingen. De nieuwe startlocatie Cycle Hub en de pauze-finishplaats Jazzcafé Desafinado, beiden in Middelburg, hadden zeker een grotere opkomst kunnen verwerken. Mogelijk was het samenvallen van deze toertocht met de laatste dag van de vakantie een reden voor de bescheiden deelname. Organisator Toerclub Middelburg Endura is inmiddels gestart met de evaluatie van de uitgave 2017 en de plannen voor de 6e Endura Classic in 2018.  

 

tc-middelburg
Eind november 2016 heeft Toerclub Middelburg Endura met een groot feest haar 10-jarig jubileum gevierd. In de afgelopen 10 jaar hebben inmiddels 100 leden bij elkaar zo’n 1.000.000 fietskilometers afgelegd. Veel in het mooie Zeeland maar ook mooie en uitdagende tochten en beklimmingen elders in Nederland en Europa. In de winter geniet een groeiende groep van de Nederlandse bossen en onverharde paden op MTB-fietsen. Fietsliefhebbers die een bijdrage willen leveren aan het behalen van de 2.000.000 kilometer in de komende jaren zijn van harte welkom bij Toerclub Middelburg Endura: gezond, gezellig en genieten!     (15 mei)

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN : RECORD DEELNAME “TRAP ES DEUR REIMERSWAAL”

Foto : Organisatie         De vijfde editie van de toerklassieker “Trap es deur Reimerswaal” trok dankzij het prachtige voorjaarsweer een record aantal van 415 deelnemers. Op recreatiecentrum “den Inkel” in Kruiningen noteerde de organisatie de meeste deelnemers op de 100 km. tocht. Hiervoor was voor het eerst een nieuw inschrijfbureau in café Non Plus Ultra te Woensdrecht geopend. Veertig toerders maakten gebruik van deze mogelijkheid om vanuit West Brabant de provincie Zeeland binnen te fietsen.

Met 117 fietsers waren ook de gezinstochten goed bezet. Alleen de ATB tocht werd met 33 deelnemers matig bezocht. Misschien was het weer voor de mountainbikers te goed en pakten ze op deze zonnige zaterdag liever de racefiets. DE EHBO medewerkers bleven gelukkig werkeloos. Slechts één deelnemer moest van de route worden opgehaald omdat zijn achterwiel gebroken was. Volgens TC de Trappers Krabbendijke was het eerste lustrum van de regio toerdag een prachtig fietsevenement voor alle betrokkenen. Organiseren is vooruitzien en daarom is de zesde uitgave al gepland : zaterdag 7 april 2018.   (10 april)