*TOERFIETSEN

 

 

 

>>> TOERCLUBS IN ZEELAND KUNNEN NIEUWS DOORGEVEN  :  STUUR JE INFORMATIE & FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl VOOR (GRATIS) PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL

 

>>> MEER TOERFIETS EVENEMENTEN STAAN IN DE AGENDA : www.zeelandfiets.nl/?page_id=105474

 

 

 

 

 

ZONDAG 1 JULI CERA RETRO TOERTOCHT VANUIT ‘S HEERENHOEK

 

 

 

 

 

 

 

NEDERLANDSE TOER FIETS UNIE & MAAG LEVER DARM STICHTING GAAN SAMENWERKEN
De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en de wielersportbond NTFU gaan de komende drie jaar een samenwerking aan. De MLDS organiseert op 29 september voor de 8e keer de Zuiderzee Klassieker, een wielerevent waar meer dan 1.000 fietsers geld inzamelen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. Voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde spijsvertering. Het omarmen van de fietssport sluit naadloos aan op de ambities van de MLDS. Het beklonken partnership met de NTFU is hierin een geweldige stap vooruit.  “Je buik is het middelpunt van je gezondheid, maar daar staat niet iedereen bij stil”, vertelt Joris Backer, voorzitter van de Raad van Toezicht van de MLDS. Het partnership met de NTFU kan goed helpen bij het op de kaart zetten van het belang van een gezonde spijsvertering. Backer: “De MLDS zal met de NTFU vooral verbinding en samenwerking zoeken. Samen kunnen we veel informatie bieden over de werking van darmen in combinatie met duursport en over de essentiële rol van beweging voor je gezondheid. Het spijsverteringsstel is altijd actief en werkt het beste als alle radartjes op elkaar zijn afgesteld. Net als een goed afgestelde fiets tijdens een lange toertocht.”
Samenwerkingen aangaan met goede doelen doet de NTFU vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. NTFU-Directeur Arjan de Vries: “Wij hebben de afgelopen drie jaar prettig en succesvol samengewerkt met het Ronald Mc Donald Kinderfonds en hun Homeride. Elke drie jaar kiezen wij de samenwerking met een ander goed doel. Voorwaarde is dat de samenwerking een link heeft met fietsen. In de Zuiderzee Klassieker vinden sportieve fietsers een flinke uitdaging:  60, 120 of 180 km rondom de voormalige Zuiderzee (tegenwoordig het Markermeer), flink wat kilometers over wegen waar de elementen je een zetje in de rug kunnen geven of de uitdaging nog wat groter maken.”    (1 juni 2018)

 

 

 

 

 

ZONDAG 24 JUNI IN GOES : JO DE ROO TOCHT TOERCLUB GOES EN CLINICS BIKEWIZE

 

 

 

 

 

 

BEWOLKTE EN NATTE TOER CLUB MIDDELBURG CLASSIC OVER WALCHEREN

Foto : Organisatie            Toerclub Middelburg presenteerde op zondag 29 april de TCM Classic in lentesfeer. Wielerliefhebbers en toerfietsers konden kiezen uit mooie en gevarieerde routes over Walcheren van 40, 60, 85 of 110 kilometer. De startlocatie was Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg/Ramsburg in Middelburg. Verder was er een gezellige tussenstop in het Polderhuis in Westkapelle.     (29 april 2018)
 

 

 NK TOERTOCHT OP ZATERDAG 30 JUNI DOOR WEST BRABANT
ZATERDAG 30 JUNI             HOOGERHEIDE             BRABANTSE WAL            TOERFIETSEN              TOERTOCHT ROND NK WEGWIELRENNEN          AFSTANDEN : 15 (FAMILY RIDE) – 65 – 90 KM.             AFHALEN NUMMERS VANAF 7.00 UUR    –   START 8.00 UUR           www.nktoertocht.nl

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN TC DE TRAPPERS : ZESDE EDITIE TRAP ES DEUR REIMERSWAAL : RECORD DEELNAME, GEZELLIGE SFEER EN TOPWEER.

Foto : Organisatie       Heel de week waren de weersvoorspellingen gunstig wat betreft zaterdag 7 april en de verwachtingen kwamen helemaal uit. Het Bevelandse fietsevenement “Trap es deur Reimerswaal” werd na een maandenlange voorbereiding een fantastische sportdag onder een aangename voorjaarszon.  De eerste deelnemer die zich al vroeg bij recreatiecentrum “den Inkel” in Kruiningen meldde was een inwoner uit de provincie Groningen.  “Beter te vroeg, dan te laat” was zijn commentaar. Hij had nog nooit in de provincie Zeeland gefietst maar toen de Groninger op z’n Sensa terugkeerde na 100 km. reageerde hij enthousiast. Hij had erg genoten van de tocht maar beweerde dat het landschap wel erg op dat van Groningen lijkt. Alleen het fietsen langs de Ooster- en Westerschelde vond hij afwijkend van z’n eigen provincie. Waarop een andere deelnemer er lacherig aan toevoegde dat hij hier ook niet bang hoefde te zijn voor aardbevingen!!! Een hele geruststelling

Bij de inschrijving waren er tevreden gezichten. De organisatie kon zelfs een nieuw record in de boeken noteren: 446 deelnemers. Een verbetering van het hoogste aantal van vorig jaar. Toen noteerde de toerclub 415 fietsers. Natuurlijk was er ook weer een oudste deelneemster. Zoals vorige jaren was dat de 88 jarige mevrouw R. Dek uit Kruiningen, de moeder van clublid André.  Still going strong dus. De meest in het oog springende prestatie werd neergezet door Leo Goeree. Hij was vroeg vertrokken voor de tocht over 100 km. samen met Marco Flipse. Maar omdat Goeree binnenkort gaat deelnemen aan een monstertocht van 300 km. in België moest er extra getraind worden. Daarom reed hij de omloop twee keer met een gemiddelde snelheid van ruim 30 km per uur. De gezinsfietstochten met starts in Krabbendijke en Kruiningen trokken 120 toerders.

Er was brede interesse voor de fietsdag. Wethouder Hans de Kunder van de gemeente  Reimerswaal kwam langs en kreeg uitleg over het fietsevenement. Verder was er een adviseur van de NTFU aanwezig om het keurmerk “extra goed georganiseerde toertocht” te toetsen. Deze medewerker was erg enthousiast over het totale plaatje van de organisatie. Hij kon geen zwakke plekken ontdekken en zal een lovend rapport opmaken richting toerunie.  Voorzitter Paul van Koeveringe van het organisatiecomité “Trap es deur Reimerswaal” wil alle leden, vrijwilligers, deelnemers en sponsors bedanken voor hun inzet en bijdrage.  De 7e editie zal plaatsvinden op zaterdag 6 april 2019.     (9 april 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOERCLUB AXEL OPENDE MET ERPELKAPPERSTOCHT

Verslag & Foto’s : Rob Visman.

De kop is eraf bij Toerclub  Axel. Het fietsseizoen is nu echt begonnen met het rijden van de ‘Erpelkapperstocht’. Waren de dagen ervoor nog in winterse sferen gehuld, de zondag van de rit (4 maart) was het stralend weer. Zelfs de arctische temperaturen waren niet meer aanwezig. Het zonnetje scheen volop en de deelnemers hadden er zin in. Stipt om 09.00 uur werd er vertrokken. Clubleden voorop en achterop en de volgwagen daar weer achter. Hier en daar lagen nog restanten van een kortstondige winter. Daar moest wel rekening mee gehouden worden, het kon nl. nog even glad zijn op de Zeeuws Vlaamse wegen.

Langs de ons bekende wegen en motoren die de weg afzetten gingen we door de omstreken van Hulst. Het andere verkeer kon ons niet hinderen en liet ons rustig passeren. Zelfs joggers moedigden ons aan. Al gauw werd mij de warme kleding in de volgauto aangereikt. Had nog aangeboden, als iemand het koud zou krijgen, dan kon hij/zij even bij mij in de cabine meerijden.Niemand nam dat aanbod aan. Na twee en een half uur waren we weer terug op de vertrekplaats. Het was een gezellige nabeschouwing. Voor de laatste naar huis ging waren de meeste taarten en worsten al aangesneden als garnituur bij de bieren. Het was weer een rit zonder mankementen maar we lopen wel achter op de technische ontwikkelingen. Een fietser van TC. Yara Sluiskil reed lek maar kon spijtig genoeg niet geholpen worden. Zijn wiel was uitgerust met een schijfrem!      (5 maart 2018)  

 

 

 

 

                                                                                                                             

35 TOERFIETSERS RIJDEN STORMACHTIGE OUD JAAR BIKE RIDE MIDDELBURG 2017

Verslag & Foto’s : Zeelandfiets.nl      Bij de derde Oud Jaar Bike Ride Middelburg op 30 december 2017 kreeg het sociale aspect veel ruimte. De organisatoren van Zeelandfiets.nl wilden het wielerjaar weer fietsend afsluiten na de succesvolle BikeRides in 2015 en 2016. Witte, Annelien en Lennard Andriesse presenteerden daarom een gevarieerd programma met aandacht voor fietsen in groepsverband, netwerken in sportsfeer en het goede doel.

De 35 deelnemers gingen rond 10.00 uur op pad bij Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg. Op de mountainbike, racefiets of sportfiets werkten de toerders de laatste kilometers af van 2017. De tochtleiding koos voor een gematigd tempo door het westen van Walcheren. De enthousiaste deelnemers konden zodoende op een aangename en sociale manier hun fietsjaar beëindigen. De route voerde over verharde wegen naar Veere, Vrouwenpolder, Oostkapelle, Serooskerke, Grijpskerke en Buttinge. Vanaf de start in Middelburg werd de  groep begeleid door een volgauto maar er waren geen incidenten of pechgevallen onderweg. Het weerbeeld was redelijk op de voorlaatste dag van 2017. Onder een zwaar bewolkte lucht bleef het toch droog maar de toerders kregen richting kust wel te maken met een harde wind. In de openingsfase werd nog een aardig gemiddelde bereikt maar na 10 km zakte het tempo fors door de stormachtige wind rond Oostkapelle, Serooskerke en Grijpskerke. De pedaleurs moesten toen een flinke inspanning leveren op de Walcherse wegen. Bij de meesten zal de winterconditie hierdoor zeker verbeteren richting voorjaars toertochten.

Na een pittig traject van 1,5 uur werd de finish bereikt in de hoofdstad van Zeeland. De fietscomputers registreerden toen een afstand van 35 km. Bij de aankomst gingen de fietsers naar de indoorhal van Cycle Hub voor koffie en appelgebak.  Er was volop gelegenheid om in een gezellige sfeer te netwerken in wielersfeer. De 3de Oudejaars Bike Ride Middelburg was weer Sportief, Sociaal & Gezellig voor de recreatieve fietser!    AgendaTip : vierde editie op maandag 31 december 2018 vanuit Middelburg. 

Verder kwamen veel mensen naar Cycle Hub om afgedankte wielerspullen in te leveren zoals kleding, helmen, schoenen, wielen en zelfs complete (retro)fietsen.  De verzameling gaat via Jakob Cijsouw (Westkapelle) naar fietsprojecten in Mali.   Meer details en foto’s over de Oud Jaar Bike Ride Middelburg 2017 staan op www.zeelandfiets.nl/?page_id=84707      (5 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

TOERTOCHT TACX CLASSIC ZEELAND 2017 MET 1000 FIETSERS OVER NEELTJE JANS EN ZEELANDBRUG  
TWEEDE EDITIE OP ZATERDAG 13 OKTOBER 2018
    

 

Foto’s : Organisatie         Op zaterdag 14 oktober werd de eerste editie van de Tacx Classic Zeeland verreden. Er waren toertochten met start en aankomst bij Deltapark Neeltje Jans. De duizend deelnemers hadden de keuze uit de afstanden 30, 75 en 130 km. De trajecten van het nieuwe toerevenement gingen deels over het parcours van de nieuwe prof klassieker Tacx Pro Classic die eveneens op 14 oktober werd verreden. Deze koers voerde door Zeeland van Middelburg Centrum naar Neeltje Jans. Lees verslag hierover op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=99136     (14 oktober 2017)