*TOERFIETSEN

 

 

 

>>> TOERCLUBS IN ZEELAND KUNNEN NIEUWS OVER HUN SEIZOENSTART 2018 DOORGEVEN  :  STUUR JE INFORMATIE & FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl VOOR (GRATIS) PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZONDAG 4 MAART ERPELKAPPERS FIETSTOCHT TOERCLUB AXEL
(18 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

STORMVOGELS KOMBIFIT FIETSGROEP WESTKAPELE : TIJDENS ZOMERTIJD ELKE DONDERDAGAVOND RONDJE WALCHEREN OP RACEFIETS

Foto : Facebook   Na de zomertijd als de avonden weer langer zijn, start de Stormvogels Kombifit- fietsgroep haar fietstochten. Iedere donderdagavond wordt er op racefietsen een rondje Walcheren gereden. Er zijn 2 groepen. Groep 1 rijdt met een gemiddelde snelheid van ± 32 km per uur een rondje van 60 km en groep 2 rijdt met een gemiddelde snelheid van ± 28 km per uur een rondje van 50 kilometer. Ook doet de fietsgroep af en toe mee aan een toertocht. Na afloop bezoeken beide groepen de kantine op sportpark de Prelaat in Westkapelle en worden de gemiddelde snelheid en afstand geëvalueerd. Vertrek elke donderdag om 19.00 uur bij de vuurtoren in Westkapelle. Voor nadere informatie : Jos van Vaardegem: joanvv@zeelandnet.nl    (18 februari 2018)

 

 

                                                                                                                                                      

 

 

 

26 MEI MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG VOOR JEUGDSPORTFONDS ZEELAND    
INSCHRIJVING OPEN :

 

Op zondag 27 mei staat bij de Mortiere Toertocht Middelburg het Jeugdsportfonds Zeeland centraal. De fietsers starten op de Mortiere Boulevard in de Zeeuwse hoofdstad.  Op het toerprogramma staan tochten van 30,60,90 en 120 km. De eerste fietsers beginnen om 9.00 uur aan hun tocht voor het goede doel.
Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!  Op de ambassadeurslijst van het Jeugdsportfonds Zeeland staat o.m. wielrenner Antwan Tolhoek (Yerseke) van de Lotto NL Jumbo formatie : https://www.jeugdsportfonds.nl/fonds/zeeland/#ambassadeurs
In de Mortiere Toertocht Middelburg 2017 reden de enthousiaste deelnemers afwisselende en verrassende routes door Zeeland Fietsland. Bij het opmaken van de resultaten meldde de organisatie een opbrengst van 7000 euro voor het Jeugdsportfonds Zeeland.      (14 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 7 APRIL “TRAP ES DEUR REIMERSWAAL : TOERTOCHTEN – GEZINSRITTEN & WANDELTOCHTEN VANUIT KRUININGEN EN KRABBENDIJKE OVER ZUID BEVELAND

 

 

 

 

 

 

 

 

TOER CLUB MIDDELBURG CLASSIC OP ZONDAG 29 APRIL VANUIT MIDDELBURG OVER WALCHEREN

Toerclub Middelburg presenteert op zondag 29 april de TCM Classic. Wielerliefhebbers en toerfietsers kunnen kiezen uit mooie en gevarieerde routes over het mooie Walcheren van 40, 60, 80 of 110 kilometer. De deelnemers aan de langste afstand starten tussen 9.00 en 10.30 uur. Voor de andere afstanden is er startgelegenheid tussen 9.00 en 11.00 uur. De startlocatie is Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg in Middelburg.

 

Foto : Organisatie       Bij de eerste lustrum editie van de Endura Classic Middelburg stonden ruim 175 toerders op de inschrijflijst. De talrijke deelnemers genoten in heerlijk fietsweer van mooie nieuwe routes over Walcheren. De ruime keuze aan afstanden (35, 60, 80, 95 en 115km) bood voldoende uitdaging aan de recreatieve en sportieve fietsers en fietsverenigingen. De nieuwe startlocatie Cycle Hub en de pauze-finishplaats Jazzcafé Desafinado, beiden in Middelburg, hadden zeker een grotere opkomst kunnen verwerken. Mogelijk was het samenvallen van deze toertocht met de laatste dag van de vakantie een reden voor de bescheiden deelname.      (20 januari 2018)

 

 

 

35 TOERFIETSERS RIJDEN STORMACHTIGE OUD JAAR BIKE RIDE MIDDELBURG 2017

Verslag & Foto’s : Zeelandfiets.nl      Bij de derde Oud Jaar Bike Ride Middelburg op 30 december 2017 kreeg het sociale aspect veel ruimte. De organisatoren van Zeelandfiets.nl wilden het wielerjaar weer fietsend afsluiten na de succesvolle BikeRides in 2015 en 2016. Witte, Annelien en Lennard Andriesse presenteerden daarom een gevarieerd programma met aandacht voor fietsen in groepsverband, netwerken in sportsfeer en het goede doel.

De 35 deelnemers gingen rond 10.00 uur op pad bij Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg. Op de mountainbike, racefiets of sportfiets werkten de toerders de laatste kilometers af van 2017. De tochtleiding koos voor een gematigd tempo door het westen van Walcheren. De enthousiaste deelnemers konden zodoende op een aangename en sociale manier hun fietsjaar beëindigen. De route voerde over verharde wegen naar Veere, Vrouwenpolder, Oostkapelle, Serooskerke, Grijpskerke en Buttinge. Vanaf de start in Middelburg werd de  groep begeleid door een volgauto maar er waren geen incidenten of pechgevallen onderweg. Het weerbeeld was redelijk op de voorlaatste dag van 2017. Onder een zwaar bewolkte lucht bleef het toch droog maar de toerders kregen richting kust wel te maken met een harde wind. In de openingsfase werd nog een aardig gemiddelde bereikt maar na 10 km zakte het tempo fors door de stormachtige wind rond Oostkapelle, Serooskerke en Grijpskerke. De pedaleurs moesten toen een flinke inspanning leveren op de Walcherse wegen. Bij de meesten zal de winterconditie hierdoor zeker verbeteren richting voorjaars toertochten.

Na een pittig traject van 1,5 uur werd de finish bereikt in de hoofdstad van Zeeland. De fietscomputers registreerden toen een afstand van 35 km. Bij de aankomst gingen de fietsers naar de indoorhal van Cycle Hub voor koffie en appelgebak.  Er was volop gelegenheid om in een gezellige sfeer te netwerken in wielersfeer. De 3de Oudejaars Bike Ride Middelburg was weer Sportief, Sociaal & Gezellig voor de recreatieve fietser!    AgendaTip : vierde editie op maandag 31 december 2018 vanuit Middelburg. 

Verder kwamen veel mensen naar Cycle Hub om afgedankte wielerspullen in te leveren zoals kleding, helmen, schoenen, wielen en zelfs complete (retro)fietsen.  De verzameling gaat via Jakob Cijsouw (Westkapelle) naar fietsprojecten in Mali.   Meer details en foto’s over de Oud Jaar Bike Ride Middelburg 2017 staan op www.zeelandfiets.nl/?page_id=84707      (5 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

 

KOOS MOERENHOUT CLASSIC 2018 ONDERDEEL DRIEDAAGS WIELERFEEST STEENBERGEN VAN 15 T.M. 17 JUNI

ROUTES DOOR ZEELAND, WEST BRABANT EN ZUID HOLLAND OVER DAMMEN EN BRUGGEN

Zoals gewoonlijk start de organisatie van de Koos Moerenhout Classic in oktober met voorbereidende werkzaamheden voor de komende editie van de KMC. Deze achtste editie belooft een bijzondere editie te worden door de samenwerking met het Wieler- comité Steenbergen. Het inschrijfgeld voor 2018 is ongewijzigd gebleven ten opzichte van 2017; voorinschrijving kost € 11,- en dag inschrijvers betalen € 14,-.

De organisatie luistert naar de deelnemers en zodoende probeert de KMC ieder jaar het evenement weer te verbeteren. Na zeven succesvolle edities werd het tijd om de bestaande routes tegen het licht te houden. Het resultaat hiervan is dat er bij de KMC van 2018 geen vier, maar drie routes gereden kunnen worden: een geheel nieuwe route van 85 km (Rabobank route ), een vernieuwde route van 120 km ( Automotions/Ad Harmsen route ) en een combinatie van de oude 170 km en 200 km route die 190 km ( SMS route ) lang is geworden. In alle routes zitten overigens nog steeds de kenmerken die de KMC zo mooi maken zoals de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal. Zoals de deelnemers aan de KMC gewend zijn, blijven de pauzeposten talrijk en goed gevuld. Start en finish zijn wederom op de markt in het centrum van Steenbergen, waar iedereen kan rekenen op een hartelijke ontvangst na de geleverde inspanningen. Op de markt zal na aankomst de muziek en gezelligheid weer de boventoon voeren. Met deze vernieuwing denkt de organisatie tegemoet te komen aan de wensen van de deelnemers en hun zodoende weer een onvergetelijke dag te bezorgen.

Naast een heerlijke fietsdag en een geweldige wielersfeer bij terug komst op de markt in Steenbergen valt er voor de individuele deelnemer ook nog veel te winnen. Aan het einde van de dag gaat er na de 8e editie ook weer een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant racefiets. Het lot zal beschikken wie van de deelnemers de gelukkige wordt. Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor twee personen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar (exclusief vlucht). Een mooi en niet al te selectief fietsgebied en altijd mooi weer. Ook Kwaremont Bier is weer aanwezig tijdens de KMC om de sfeer te verhogen en zal een Magnumfles bier ter beschikking stellen om te verloten onder de deelnemers.

 

In 2018 vindt de KMC vier weken later plaats dan vorig jaar. Dit heeft een gegronde reden. In verband met het 75-jarig bestaan van Stichting Wielercriterium Steenbergen in 2018 heeft de KNWU Steenbergen aangewezen als organisator van de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen voor jongens en meisjes in de categorie 1 t/m 7. Om Steenbergen en de wielersport in zijn algemeenheid te promoten heeft de organisatie gemeend om de handen in een te slaan en mee te gaan in de vaart der volkeren om West-Brabant te promoten als wielergebied bij uitstek. Zo zal er in Steenbergen van 15 t/m 17 juni een driedaags wielerfeest plaats vinden. Op vrijdag 15 juni is het de beurt aan de Decathlon Dikke Banden Race voor de basisschooljeugd uit de gemeente Steenbergen als schoolactiviteit met aansluitend enige activiteiten voor deze jongeren. Reeds een 5 tal basisscholen uit de gemeente Steenbergen hebben deze activiteit opgenomen in hun lesrooster voor 2018. Na de dikke banden race zal het Nederlands Kampioenschap ID renners ( wielrenners met een beperking ) worden verreden. Tevens zal er deze dag een verzorgde fietsoriëntatietocht plaatsvinden voor de recreatieve fietser uit alle leeftijdscategorieën met een passende afsluiting. Deze dag zal worden beëindigd met een Hollandse avond in de feesttent op de Markt. Op zaterdag 16 juni staat de KMC gepland en op zondag 17 juni worden de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen voor de jeugd verreden op het technisch parcours met veel bochten en vals plat in de binnenstad van Steenbergen. Op deze dag worden tussen de acht- en tienduizend wielerliefhebbers in Steenbergen verwacht.

 

Koos Moerenhout: “Ik kijk uit naar de achtste editie van de KMC en de samenwerking met de organisatie van de Nederlands Kampioenschappen jeugd 1 tot en met 7. Voor mij had een NK altijd iets magisch en ik droomde er van om ooit ook eens die trui te mogen dragen. Ik moest er lang op wachten, maar in 2007 en 2009 werd ik uiteindelijk bij de beroepsrenners kampioen van Nederland. Ik wil alle fietsliefhebbers graag uitnodigen om het nieuwe jaar te starten met een sportief voornemen door in te schrijven voor de KMC en te genieten van de geweldige wielersfeer die Steenbergen in juni gaat bieden”.  Vanaf 1 januari 2018 is de voorinschrijving geopend en kan iedereen weer voorinschrijven via de website van de Koos Moerenhout Classic: www.koosmoerenhoutclassic.nl    (3 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN : VEEL WIND BIJ EINDEJAARSTOCHT 2017 TOERCLUB SUPAPKUS VANUIT ZEEUWS VLAAMSE WESTDORPE

Verslag & Foto’s : Organisatie           Vandaag (31 december) hebben we dan echt de laatste kilometers van 2017 gereden. Het was een winderig tochtje met op de terugweg een klein buitje. Maar ondanks dat de voorspellingen niet al te best waren weerhield het drie leden niet om toch gewoon te starten om tien uur aan de Kirke. Na 25 km was het tijd om een lekker bakje Rombouts Coffee te doen in Terneuzen. Om vervolgens weer terug naar Westdorpe te fietsen. Tijdens deze laatste fase hadden we wederom een unieke prestatie. Want na Pieter Ritico heeft ook Gert-Jan Jonkheijm de magische grens van 10.000 km overschreden. Knappe prestatie mannen, daar zijn we trots op en zo ligt de lat voor 2018 meteen hoog. Bij terugkomst hebben we het jaar nog even geëvalueerd onder het genot van een lekkere pint. Zo komt er een einde aan een mooi fietsjaar en kijken we al vooruit naar 2018 waar de Supapkus zeker aan de start zullen staan van de koers in Westdorpe en ’t Sas. Op 25 maart is de officiële presentatie van ons nieuwe tenue in café het Oude Raedhuys in Westdorpe.     (31 december 2017)  

 

 

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN, HET HELE JAAR DOOR BIJ HET ZEEUWSCH VÉLOCIPÈDE GENOOTSCHAP

Met het invallen van de herfst is er voor een aantal fietsers een einde gekomen aan een mooi en zonnig toerseizoen. Sommigen stappen over op de mountainbike, anderen bergen hun fiets op en kijken volgend jaar maart waar ‘ie ook alweer staat of hangt. Maar net als voorgaande jaren, is er een aantal mensen (m/v!) dat ook in herfst en winter graag doorrijdt op de toerfiets, bij voorkeur met een aantal gelijkgestemden. Gelukkig heeft het Zeeuwsch Vélocipède Genootschap een WhatsAppgroep voor iedereen die ook nu, doordeweeks of in het weekend, lekker samen met anderen wil blijven toerfietsen onder de motto’s “Samen uit, samen thuis” en “Vrijheid blijheid!”. Want je komt natuurlijk alleen wanneer je tijd en zin hebt!

De groep omvat zo’n 20 leden, in leeftijd variërend van 30- tot 60+, afkomstig uit tal van plaatsen op Walcheren, van Arnemuiden tot Vlissingen. Als ook jij mee wilt doen dan ben je van harte welkom! Kijk op de website www.zeevelgen.nl  en stuur een berichtje via het contactformulier op de site. Dan word je direct – en zonder enige verplichting! – aan de groep toegevoegd. En of je nu wel of niet meedoet, het Zeeuwsch Vélocipède Genootschap wenst je ook na vandaag heel veel fietsplezier!     (14 december 2017)

 

 

 

 

 

 

TOERTOCHT TACX CLASSIC ZEELAND 2017 MET 1000 FIETSERS OVER NEELTJE JANS EN ZEELANDBRUG  
TWEEDE EDITIE OP ZATERDAG 13 OKTOBER 2018
    

 

Foto’s : Organisatie         Op zaterdag 14 oktober werd de eerste editie van de Tacx Classic Zeeland verreden. Er waren toertochten met start en aankomst bij Deltapark Neeltje Jans. De duizend deelnemers hadden de keuze uit de afstanden 30, 75 en 130 km. De trajecten van het nieuwe toerevenement gingen deels over het parcours van de nieuwe prof klassieker Tacx Pro Classic die eveneens op 14 oktober werd verreden. Deze koers voerde door Zeeland van Middelburg Centrum naar Neeltje Jans. Lees verslag hierover op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=99136     (14 oktober 2017)