*VELD

 

 

 

 

 


>>> ZEELANDFIETS.NL  :  IN 2019 AL 10 JAAR ACTUEEL & INFORMATIEF VOOR FIETSEND ZEELAND.

 

 

 

 

 

 

>>> HEB JE NIEUWS, FOTO’S EN TIPS OVER VELD & STRAND EVENEMENTEN IN ZEELAND. 
STUUR JE INFORMATIE NAAR   malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

DERDE WINST OP RIJ VOOR MILAN VADER IN DUITSE GEDERN
Foto : Organisatie.     Milan Vader die was gestart met zijn hoogtestage, ter voorbereiding op een loodzwaar programma in het tweede gedeelte van het seizoen, twijfelde nog even over deelname aan de wedstrijd in Gedern. “Na mijn hoogtestage, die eindigt op 27 juni, rijd ik 7 wedstrijden achter elkaar, waaronder het NK en EK mountainbike en 4 wereldbekers”. “Dit vraagt om een zorgvuldige planning, temeer omdat ik mij in die komende wedstrijden wil kwalificeren voor de Olympische spelen in Tokyo van volgend jaar.
Toch reisde Vader af naar het Duitse Gedern, waar ook de Duitse top aanwezig was. Vader voelde zich na een week hoogtetent, niet helemaal fit, maar besloot toch te starten. En achteraf bleek dit een juiste beslissing. In de eerste van 8 ronden ontstond een groep van 8 renners, waaronder Vader, die continue alert op de 1e of 2e positie reed. Op de helft van de wedstrijd versnelde Vader en testte daarmee zijn mede vluchters, de groep dunde uit en Vader bleef over met Markus Schulte, Maximilian Brandl, Georg Egger en Ben Zwiehoff. In de voorlaatste ronde sloeg Vader in de klim een gaatje en ging met 7 seconden voorsprong de laatste ronde in. Een klein slippertje, zorgde ervoor dat Vader werd bijgehaald door Markus Schulte. Zij waren inmiddels losgereden van de achtervolgers en zouden gaan uitmaken wie de winst zou pakken. Vader die deze wedstrijd ook in 2017 en 2018 op zijn naam schreef trok aan het langste eind. In de laatste klim versnelde Vader, waarop de Duitser Schulte geen antwoord had. Vader kwam solo over de finish en pakte zijn derde achtereenvolgende winst in het Duitse Gedern.
Vader : “Soms is het ongrijpbaar, ik voelde mij echt niet fit en toch kon ik deze wedstrijd domineren”. Ik moet ook zeggen dat het parcours mij goed ligt. Ik rijd hier graag, het veel draaien, keren en klimmen en een heel enthousiast publiek.”      (10 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

ATB ZOMERCUP ZEELAND 2019 : DINSDAG 25 JUNI IN WOLPHAARTSDIJK

 

 

 

 

 

 

MILAN VADER 21 STE IN NOVE MESTO
Archieffoto.       Na zijn 23e plaats in Albstadt reed Milan Vader in het Tsjechische Nove Mesto weer een sterke wedstrijd. Met een goed gevoel was Milan afgereisd naar een parcours wat hem erg goed ligt. Milan die in het voorjaar, door pech veel punten heeft laten liggen, moest starten vanaf een 45e plaats. Na een felle start reed hij na de eerste van 7 ronden op een 14e plaats. In de drie volgende ronden kon hij zijn positie ronde 16e plek vasthouden, totdat hij lek reed. Hij bereikte nog wel rijdend de verzorgingspost, maar kon door die lekke band in de afdalingen niet mee. Hierdoor moest hij enkele plaatsen vrijgeven en eindige uiteindelijk op de 21e plaats in een sprint met de Belgische Jens Schuurmans en de Deen Fini Carstensen.
Vader over zijn sterke race in Nove Mesto :   “Weer twee plaatsen beter dan vorige week, als ik niet lek had gereden, had een top 16 plaats er zeker ingezeten. Mijn benen voelden supergoed en ik kon heel lang met de besten mee. Dit geeft perspectief voor de komende wereldbekers”.
De wedstrijd werd gewonnen door Matthieu v.d. Poel die hiermee zijn eerste wereldbeker overwinning boekte. Bij de Elite women reed Anne Terpstra knap naar een 7e plaats. Mick van Dijke behaalde een 27e plaats bij de Men Under 23.     (26 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

PRIMA START MILAN VADER IN WERELDBEKER 2019
Foto : Facebook.     Aangemoedigd door zijn familie behaalde Milan Vader een mooie 23e plaats in zijn allereerste Wereldbekerwedstrijd mountainbike XC bij de Elite Men. Vader die dit seizoen uitkomt voor het KMC Ekoï Orbea team waar hij o.a. Florian Vögel (5e plaats) treft als teamgenoot wil zich dit jaar een mooie plaats veroveren bij de Elite bikers. Vanaf startplaats 72 en na een startronde waarin alle renners hun plekje zochten (én de concurrentie monsterden) klom de Middelburger gestadig door naar een plaats rond de 35e positie. Terwijl inmiddels de regen met bakken uit de hemel kwam denderen, denderde de Zeeuw in de laatste ronden ook flink voort naar plaats 25 om vervolgens als 23e te finishen op 4 min. en 33 seconden van winnaar Matthias Flueckiger.
Matthieu v.d. Poel eindigde in deze wedstrijd op een fraaie 2e plaats. Anne Tauber en Anne Terpstra behaalden respectievelijk de 4e en 5e plaats bij de Elite Women.
De Bevelander Mick van Dijke werd 36e en broer Tim van Dijke finishte als 86e bij de Men Under 23.
De volgende wereldbekerwedstrijd waar Milan Vader zich op richt is in Nove Mesto in Tjechië van 24 t/m 26 mei.      (20 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

 

VEEL ZEEUWSE MOUNTAINBIKERS STAAN WEKELIJKS OP DE STARTLIJST BIJ NATIONALE WEDSTRIJDEN

De (meeste) uitslagen staan op de website van de KNWU  :   https://www.knwu.nl/mountainbiken/uitslagen

 

 

 

 

 

 

RAMON VLEUGEL EN ANNE VAN DE SWALUW ZEEUWS KAMPIOEN MTB BECHRACE

Foto : Facebook : v.d. Swaluw & Vleugel in hun kampioenstrui 2019.

Op het strand van de Brouwersdam  bij Scharendijke stond het Zeeuws kampioenschap MTB Beachrace op het programma. Honderden mountainbikers waren al vroeg naar de kust afgereisd. Bij de start stond een strakke wind en de gevoelstemperatuur lag op een laag niveau. Weersomstandigheden waarin doorzetters op karakter succes behaalden. Het werd inderdaad een slijtageslag met alleen de allersterksten op ervaring in de spits.

 


Foto’s : Facebook Organisatie        Bij de heren zegevierde Jordy Buskermolen uit Kudelstaart met een tijd van 2.10.55.      2. Thijs Zonneveld   2.10.57        3. Jasper Ockeloen    2.10.58.      Ramon Vleugel  (Goes / Strandteam TeKust.com) eindigde op de 28ste plaats en werd met de score 2.18.46 Zeeuws kampioen.

In de vrouwencategorie reed Rozanne Slik uit Bergen naar de hoofdprijs (2.31.43). Gevolgd door Natalie van Gogh (2.31.47) en Nina Kessler (2.33.05). Anne van de Swaluw  (Kwadendamme / PAC Tweewielers) kwam als 14de binnen.  De Bevelandse klokte 2.40.58 en deze uitkomst leverde de Zeeuwse titel op.   (10 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

STERKE SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ WK VELDRIJDEN

Foto : Jack van Stel        De 17 jarige Shirin van Anrooij reed op het WK naar de zestiende plaats in de categorie U23. De eerstejaars juniore uit Kapelle kwam 62 seconden na winnares Inge van der Heijden (Schaijk / CCC – Liv) over de finish. Fleur Nagengast (2) en Ceylin del Carmen Alvarado (3) maakten het Oranje podium compleet in het Deense Bogense. De UCI jury klasseerde 46 rensters op het zware en snelle parcours waar de wind vrij spel had op de lange stroken langs het water. In de UCI ranking staat van Anrooij rond de 80 ste positie.

Moeder Mariëtta van Anrooij over de titelstrijd van haar dochter : “Trots op Shirin. Ondanks een valpartij en materiaalpech in het begin van de wedstrijd teruggeknokt naar een 16e plek”. 

Foto : KNWU        Van der Heijden over haar gouden race : “Ik stond op alle kampioenschappen op het podium, maar uitgerekend hier win ik het goud. Ceylin ging met lichte voorsprong naar de streep, maar ik heb het nooit opgegeven. Uiteindelijk kon ik haar nog passeren. Daar ben ik uiteraard heel gelukkig mee. Ik merkte dat ik vanaf het begin van dit WK direct heel goed in de wedstrijd zat, maar deze afloop had ik alleen maar kunnen dromen.”      (3 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

WK VELDRIJDEN : TOP 20 TIM VAN DIJKE
Foto : Twitter Organisatie        In de categorie U23 heeft Bevelander Tim van Dijke uit Colijnsplaat een prima resultaat neergezet op het WK in Denemarken.  Het Zeeuwse wielertalent kwam na 8 ronden als 17de over de finish op 23 seconden van de nieuwe wereldkampioen, de Engelsman Pidcock. Met deze uitkomst was van Dijke de 3de Nederlander in de titelstrijd.
Uitslag :      1. Thom Pidcock 47.42           2. Eli Iserbyt op 15 sec.            3. Antoine Benoist op 23 sec.     Beste Hollander : 7. Ryan Kamp op 46 sec.    De UCI klasseerde 63 Beloften op een snelle omloop in het Deense Bogense.       (2 februari 2019)

 

 

VELD : NEDERLANDSE TITEL ZEEUWSE  ID RENNER JOANNATHAN DUINKERKE

Foto’s : Facebook Martin Boer & Marc Meeus           Joannathan Duinkerke is voor de tweede keer Nederlands kampioen veldrijden geworden bij de ID Renners. In het West Brabantse Rucphen reed de Kapellenaar middels een indrukwekkende solo naar de gouden medaille en de nationale driekleur. De titelstrijd was een onderdeel van de internationale Cyclocross Rucphen op zaterdag 26 januari.

 

Uitslag NK ID Renners  :      10 deelnemers.            1. Joannathan Duinkerke   (Kapelle)    18.35                2. Davy Mertens     19.57                   3. Michael Katuin    21.43         4. Tonny Hoogstrate    23.22             5. Richard Takken   23.55            6. Brian Nugteren           7. Walter Pollet         8. Jean Hamers          9. Roxanne de Boeff   (podiumfoto)            10. Irma van Duyn         (26 januari 2019)

 

 

 

 

 

 

NK VELDRIJDEN 2019 IN HUIJBERGEN:
ZILVER SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE) BIJ JUNIOREN.
TOP 10 THOOSE NIEUWELINGE BRITT DE GRAVE & TOP 5 BELOFTE TIM VAN DIJKE.
TITELSTRIJD 2020 IN WEST BRABANTSE RUCPHEN.
Foto : Natascha Knaven – den Ouden           Nieuwelingen Meisjes :         34 deelneemsters.
De gouden medaille en de nationale driekleur waren voor Leonie Bentveld. De 14 jarige renster uit het Friese Burgum stond bij de huldiging naast de zusjes Knaven.     1. Leonie Bentveld     34.45            2. Mirre Knaven     35.04             3. Senna Knaven     35.46            4. Isa Nomden     36.33               5. Britt Kerste     36.47       Zeeuwen :     9. Britt de Grave   (Tholen)     38.15            23. Rosita Reijnhout   (Wolphaartsdijk)    41.07.  
Nieuwelingen  –  69 deelnemers      1. Joost Brinkman     31.44         2. Lucas Janssen    32.06        3. Bailey Groenendaal   32.10
Masters 40+   –   50 inschrijvingen        1. Maarten Nijland      42.31        2. Maikel Govaarts    42.59           3. Edwin Raats      43.24
Masters 50+  –  51 vertrekkers     1. Ben Minkhorst    43.21       2. Watze Vroom    43.26        3. Frank Groenendaal    43.34
Amateurs / Sportklasse  –  82 deelnemers           1. Klaas Groenen   39.35               2. Yannick Runhart    40.12              3. Niels Wubben    40.45            4. Raymond v.d. Kruisweg     41.34             5. Dennis v.d. Kruisweg      41.44            Zeeuwen :   28. Jacob de Roo  (Kapelle)     45.09           29. Daan de Jonge    (Axel)       45.14.

 

Foto : Facebook       Het Bevelandse toptalent Shirin van Anrooij reed bij de junioren met 47.39 naar de zilveren medaille. De Kapelse allroundster van de Belgische formatie Team 185 had in haar categorie 14 concurrentes in Huijbergen. De nationale titel kwam met 45.36 op naam van Puck Pieterse en Sofie van Rooijen noteerde de bronzen positie met een tijdscore van 48.57.      4. Femke Gerritse    49.35          5. Ilse Pluimers     50.32.

Van Anrooij over haar titelrace :  “Toch gemengde gevoelens na mijn 2de plaats. Na een goede start in de eerste ronde gevallen waardoor ik niet meer kon schakelen en moest wisselen. Daarna nog een keer moeten wisselen omdat mijn zadel was losgekomen. De benen waren goed maar het wedstrijdverloop jammer genoeg wat minder”.

 

Beloften Vrouwen  –  18 geklasseerden         1. Ceylin del Carmen Alvarado     44.55             2. Fleur Nagengast     45.09             3. Inge v.d. Heijden     45.29       4. Manon Bakker      47.01              5. Yara Kastelijn    47.30            Zeeuwen  :   12. Aimée Schoe    (Vrouwenpolder)   54.53        13. Didi de Vries    (Wilhelminadorp)
Junioren Mannen    –   66 inschrijvers       1. Pim Ronhaar      41.05               2. Lars Boven     41.22           3. Salvador Alvarado     41.22                4. Hugo Kars      41.41         5. Noah Vreeswijk    41.46             Zeeuwen :   26. Mike Deutekom   (Goes)    46.03              51. Joran Wiskerke    (’s Heer Hendrikskinderen)
Elite Vrouwen    –   26 deelneemsters         1. Lucinda Brand     43.35           2. Marianne Vos      43.45           3. Maud Kaptheijns      43.58         4. Denise Betsema   44.45              5. Sophie de Boer     45.39            24. Bianca Broosus   (Anna Jacobapolder)          Lindy van Anrooij (Kapelle) startte niet wegens een hersenschudding.
Belofte Mannen   –   20 deelnemers           1. Ryan Kamp       1.03.24        2. Roel v.d. Stegen     1.04.07          3. Kyle Agterberg     1.04.40           4. Maik v.d. Heijden  1.04.51            5. Tim van Dijke   (Colijnsplaat)    1.04.54                18. Marvin Runhaar    (Kapelle)   
Elite Mannen   –   17 geklasseerden            1. Mathieu v.d. Poel     1.07.20             2. Lars v.d. Haar     1.08.04            3. Corné van Kessel       1.09.13         4. Joris Nieuwenhuis    1.09.27         5. Stan Godrie      1.09.46          (13 januari 2019)

 

 

ZEEUWSE VELDRIJDERS JACOB DE ROO EN DENNIS RAADTGEVER NEDERLANDS KAMPIOEN BIJ DE WFN

Foto’s : Facebook     Tijdens het eerste NK Off Road van de Wieler Federatie Nederland (WFN) behaalden twee veldrijders uit Kapelle de hoofdprijs. Bij de titelstrijd op het clubparcours van WV Breda reden Jacob de Roo en Dennis Raadtgever naar de nationale driekleur. Voor het eerst in de historie van de WFN werd er een heus Nederlands Kampioenschap Offroad georganiseerd voor veldrijders en mountainbikers in aparte klassen.

De organisatie kwam voor rekening van Wielervereniging Breda in samenwerking met de WBVC (West Brabantse Veldrit Competitie).  Op het Cor Vlemmix Circuit aan de Terheijdenseweg  was een mooi technisch parcours uitgezet met een lengte van ongeveer 2300 meter. In de gevarieerde omloop zaten rechte stukken voor de snelle mannen, enkele heuveltjes met korte felle klimmetjes en een zandbak met een bocht voor de krachtpatsers.

 

 

Heren 18+          6 geklasseerden      1. Jacob de Roo    Kapelle   52.57           2. Nils v.d. Kooij    Krimpen a.d. Lek op 1.06         3. Jan Metselaar     Bergschenhoek   op 3.14          4. Jeroen Heijens     Graauw op 1 ronde.

 

Heren 40 +      18 geklasseerden          1. Maikel Govaarts     Drunen    47.23           2. Edwin Raats    Helmond op 59 sec.          3. Arno Bouten     Blerick   op 1.20

 

Heren 50 +     18 deelnemers        1. Jos Bogaerts    Strijbeek      50.15           2. Henny Roelen     Chaam   op 50 sec.          3. Jan van den Nobelen    Bosschenhoofd    op 1.04

 

 

Foto : Jaap van Dijk Fotografie         Vrouwen 18+        7 geklasseerden              1. Milou Meeuse   Birsfelden   40.46              2. Zoë Mulder / foto    Heinkenszand op 10 sec.      3. Chantal Verstraten    Etten Leur  op 1.55

 

Vrouwen 35+          3 deelnemers     1. Karin van Grimbergen    Helmond    43.25             2. Gabi van Pelt    Rijen op 1.17            3. Henja Verstraaten     Roosendaal op 1 ronde      

 

 

MTB Heren    18+      7 geklasseerden         1. Wannes Maris     Best       55.14           2. Jord Homstra    Breda op 56 sec.          3. Twan Kops     Veldhoven op 3.32

 

 

MTB Heren 40+     9 geklasseerden           1. Dennis Raadtgever    Kapelle    47.25            2. Dennis de Vos     Geertruidenberg op 1.20          3. Rudy Laros    Breda op 5.31

 

MTB Heren 50+        7 geklasseerden          1. Mark Rongen      Overloon    48.18            2. John de Leeuw      Breda op 2.06           3. André Kraan     Gouda op 2.11

 

MTB Vrouwen 35+       4 deelnemers         1. Tamara Janssen     Hoensbroek     44.55             2. Tanja Bastiaansen     Oosterhout op 1.56         3. Marianne Alleleijn    Bocholtz op 1 ronde.            (22 december 2018)

 

 

 

 

 

 

TOP 15 SHIRIN VAN ANROOIJ BIJ EK VELDRIJDEN

Foto : Instagram       De Kapelse Belofte Shirin van Anrooij eindigde in de Europese titelstrijd op de 14de plaats. In het drukke Oost Brabantse Rosmalen klokte de Bevelandse een achterstand van 2.38 op haar winnende landgenote Ceylin Del Carmen Alvarado. De 20 jarige Rotterdamse van Corendon Circus noteerde een eindtijd van 40.31.   2. Inge van der Heijden op 22 sec.    3. Fleur Nagengast op 49 sec.   De jury klasseerde 34 rensters in de categorie U23.   (4 november 2018)

 

 

 

 

 

REGIOTITEL AIMÉE SCHOE  (VROUWENPOLDER)

Foto’s : Facebook       Aimée Schoe uit Vrouwenpolder heeft op het Regio Zuid Kampioenschap Veldrijden de hoofdprijs behaald. In het Brabantse Alphen presenteerde organisator CC Pavé 76 een aantrekkelijk parcours op de omloop Dwars door ’t Zand. In de categorie vrouwen stonden 14 namen op het startblad. Schoe over haar triomf in de titelstrijd : “Ik startte vanaf de tweede rij en kon op de lange startstrook gelijk goed opschuiven naar voren. Halverwege de eerste ronde, ging ik naar de kop in de loopstrook door het zand. Vanaf dat moment heb ik de gehele wedstrijd op kop gereden en werd het gat steeds groter”.

Uitslag :   1. Aimée Schoe    38.24          2. Lisa van Helvoirt   39.10           3. Femke Gerritse   39.20           6. Didi de Vries    40.13

Didi de Vries (Wilhelminadorp) kwam ook op het podium:  “ Ik had een slechte start en werd letterlijk de eerste bocht uit gebeukt. Ik ben nog niet gewend aan die ‘bitchy’ mentaliteit. Na een aantal domme fouten in de eerste 2 ronden verloor ik de aansluiting met de kop en zakte ik ver weg. Na de tweede ronde kwam ik goed in mijn ritme en beleefde een mooie inhaalrace. Ik eindigde als zesde algemeen en 3e in het Regio Kampioenschap elite/belofte dames “.  

 

Nieuwelingen Meisjes :        1. Senne Knaven   (Meerle / B)    30.07             2. Mirre Knaven    31.00              3. Silke Blei    31.53           4. Britt de Grave   (Tholen / foto)    32.16

 

Amateurs – Sportklasse :       1. Niels Wubben   (Naaldwijk)          2. Klaas Groenen          3. Jacob de Roo   (Kapelle)

 

Elite – Beloften :       1. Wesley Floren    (Ossendrecht)       58.41            2. Koen van Helvoirt    59.26           3. Mika van Gestel      59.55          9. Marvin Runhaar   (Kapelle)      1.02.40             (27 oktober 2018)

 

 

 

 

 

NK JEUGDBIKEN : 3 ZEEUWSE PODIUMPLAATSEN

Foto : fam. Geers      Op het NK Mountainbiken voor jeugdrenners hebben drie Zeeuwse deelnemers  een podiumplaats behaald.

In categorie 5 reed Senna Remijn uit Wolphaartsdijk naar de tweede plaats. De bronzen medaille werd binnen gehaald door Rob Kastelein uit Burgh Haamstede. De hoofdprijs was voor Keije Solen.

In categorie  7 kon Bart Kastelein de zilveren plak ophalen bij de huldiging in Oldenzaal. De Duivelander eindigde in de nationale titelstrijd achter Menno Huising. Deze drie jeugdbikers uit Zeeland staan op de ledenlijst van de Zeeuwse Mountainbike vereniging X-treme.    (23 september 2018)