*VELD

 

 

 

 

 

>>> HEB JE NIEUWS, FOTO’S EN TIPS OVER VELD & STRAND EVENEMENTEN IN ZEELAND. 
STUUR JE INFORMATIE NAAR   malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

12 EN 13 JANUARI                 WEST BRABANT  – BRABANTSE WAL             HUIJBERGEN                NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP VELDRIJDEN MET ZEEUWEN OP STARTLIJST           ORGANISATIE : WIELERCOMITÉ HUIJBERGEN EN KNWU       http://nkveldrijden2019.nl/

 

 

            

 

 

 

 

NK JEUGDBIKEN : 3 ZEEUWSE PODIUMPLAATSEN

Foto : fam. Geers      Op het NK Mountainbiken voor jeugdrenners hebben drie Zeeuwse deelnemers  een podiumplaats behaald.

In categorie 5 reed Senna Remijn uit Wolphaartsdijk naar de tweede plaats. De bronzen medaille werd binnen gehaald door Rob Kastelein uit Burgh Haamstede. De hoofdprijs was voor Keije Solen.

In categorie  7 kon Bart Kastelein de zilveren plak ophalen bij de huldiging in Oldenzaal. De Duivelander eindigde in de nationale titelstrijd achter Menno Huising. Deze drie jeugdbikers uit Zeeland staan op de ledenlijst van de Zeeuwse Mountainbike vereniging X-treme.    (23 september 2018)

 

 

 

 

 

 

AGENDATIP  :  KALENDER VELDRITTEN 2018 – 2019

 

 

 

 

 

 

PIM EN ANNE VAN DE SWALUW (KWADENDAMME) STARTEN EIGEN STRANDRACETEAM : PAC TWEEWIELERS

Pim en Anne van de Swaluw uit Kwadendamme starten met ingang van het nieuwe strandraceseizoen met hun eigen strandraceteam : PAC Tweewielers. Anne (24 jaar) kwam het afgelopen jaar uit voor strandrace Tekust.com maar stopt daar dus na één seizoen mee. De tweevoudig Zeeuws kampioene strandrace komt het komende seizoen uit in het beginnende sponsorteam van de onderneming van haar broer. Ze zegt zelf over haar overstrap: “het was heel fijn om het afgelopen seizoen onderdeel van een team uit te maken, maar ik vind het ook leuk om samen met mijn broer hier aan te beginnen.” 

 

Pim zal zijn zus Anne dan ook bij staan met materiële en technische ondersteuning.  Anne : “Hij heeft zelf jaren op topniveau gereden, dus op tactisch en vooral op mentaal gebied kan ik nog steeds heel veel van hem leren, daarom heb ik hem graag bij mij tijdens de wedstrijden. Een echte win – win situatie dus.” Speerpunten op de strandracekalender zijn onder meer Hoek van Holland – Den Helder, het Zeeuws kampioenschap in Renesse en het Nederlands kampioenschap in Rockanje.     (20 september 2018)

 

 

 

 

 

 

MILAN VADER TWEEDE IN NATIONS CUP OP WATERSLEY SPORTS & TALENT PARK

Foto : Organisatie      Middelburger Milan Vader is tweede geworden in de laatste wedstrijd voor de 3 Nations-Cup op het Watersley Sports & Talent Park in Sittard. De  Nieuw Zeelander Anton Cooper soleerde naar de winst. De voormalig wereldkampioen bij zowel de junioren als de beloften was een maatje te groot. Twee ronden kon Vader Cooper volgen maar daarna moest de Habitatrenner de Trekrenner laten gaan.  Even leek het erop dat een groepje van vier, met daarbij een ploegmaat van Vader, de Belg Kevin Panhuyzen, terug op het wiel van Vader konden komen maar de laatste had zijn wedstrijd goed ingedeeld. ,,Dit is natuurlijk mijn thuiswedstrijd’’, vertelde Vader, die het grootste gedeelte van het jaar woont en traint op het topsportcomplex Watersley Sports & Talent Park. ,,Dat thuisvoordeel kon ik zeker benutten en ik had goede benen” aldus de Zeeuw.

Na het mislukte WK is Vader dan ook zeker tevreden met deze uitslag. ,,Cooper is een wereldtopper en daarom is deze tweede plek een goede opsteker na het mislukte WK’’, aldus de renner van het Habitat Mountainbiketeam. ,,Mentaal ben ik nog fris dus ik heb heel veel zin in de komende wedstrijden.’’ Beneluxkampioen Kevin Panhuyzen maakte het succes voor het team van Habitat compleet door derde te worden. Bij de dames won Sophie von Berswordt voor Fabienne Schaus en Isla Short.    Zeeuwse resultaten :   Junioren :  1. Mick van Dijke     2. Tim van Dijke.     Junioren Vrouwen :  1. Romana Carfora     2. Zoë Mulder      3. Daphne de Vries.        (16 september 2018)

  

 

 

 

 

 

BRICO CROSS KALENDER  :  17 FEBRUARI 2019 DERDE VESTINGSCROSS HULST
16 september:  Geraardsbergen     
6 oktober:  Meulebeke           
7 oktober:  Ronse          
13 oktober: Lokeren        
8 december  Essen        
29 december:  Bredene             
6 februari:   Maldegem            
Zondag 17 februari:    Hulst – Vestingscross.
Uitslagen en Klassementen :         www.brico-cross.be

 

 

 

 

 

WEGRENSTERS YVA GELUK (MIDDELBURG) EN LIESELOTTE OVERDEVEST (HOEK) BIJ STRANDTEAM TEKUST.COM

Wielrenster Yva Geluk (foto) gaat in de herfst- en wintermaanden strandraces rijden in het teamshirt van de Zeeuwse formatie TeKust.com. Op de weg koerst de 28 jarige Middelburgse voor de Belgische ploeg Equano-Wase Zon cycling team. Geluk is blij dat ze haar conditie op niveau kan houden tijdens wedstrijden langs de kust en het water : “Afgelopen seizoen heb ik in mijn derde wegseizoen veel progressie gemaakt en lekker aanvallend kunnen koersen. Mijn mooiste prestatie van dit jaar was het behalen van de Nederlandse titel bij de politie”.

 

In 2019 zal haar focus op de weg blijven liggen : “In de winter start ik graag in strandraces als voorbereiding. Het is altijd super mooi om langs de zee te kunnen koersen en voor mij werkt het goed om zo mijn lichaam in de winter te blijven prikkelen. Ik kom het meest tot mijn recht op lange rechte stukken hard zand maar bij de strandraces is dat niet altijd het geval. De technische gedeeltes door het mulle zand zijn voor mij zeker nog een uitdaging. Ik kijk er in iedere geval naar uit om wedstrijden te gaan rijden voor deze mooie ploeg.”  Ook Lieselotte Overdevest (29) uit Hoek zal in de wintermaanden het sponsorshirt van TeKust.com dragen tijdens haar strandprogramma.      (25 augustus 2018)       

 

 

 

 

 

 

 

12 WEDSTRIJDEN IN WEST BRABANTSE VELDRIT COMPETITIE WBVC 2018
 De organisatie van de West Brabantse Veldrit Competitie heeft twee wedstrijden aan het jaarprogramma toegevoegd. Zeeuwse crossers kunnen in 2018 naar 12 veldritten onder begeleiding en advies van de WBVC.  Aanvangstijd 10.45 uur. Nieuwkomers op de agenda zijn Fijnaart Kadedijk en Breda Breepark Decathlon. 
PROGRAMMA 2018:
29 september    Opening   Kruiningen/Den Inkel       
7 oktober  Rucphen/Kraaihei           14 oktober  Fijnaart/Kadedijk             21 oktober  Bergen op Zoom/Lievensbergbos          28 oktober  Schijf/Hoekvensedreef     
4 november  Etten Leur/Moerdijkse Postbaan-Hoge Bremberg             11 november  Breda/Bavelseparklaan              18 november   Huijbergen/Nootjesberg         25 november  Woensdrecht/Fortuinstraat : Toon Havermans Memorial    
2 december  Breda/Terheijdenseweg – WV Breda            9 december  Rijsbergen/Burg de Jaegerplein         16 december  Finale  Etten Leur Noord/Sander.   (15 juni 2018)          

 

 

 

 

   
BIJNA 40 BIKERS BIJ TWEEDE ZEEUWSE MTB STRANDTOCHT LANGS WALCHERSE KUST
De organisatie van de Zeeuwse MTB Strandtocht was na afloop overwegend tevreden over de tweede editie. De tocht werd op zaterdag 19 mei verreden. Het vertrek was om 22.00 uur bij Van der Eijk Tweewielerspecialist in Serooskerke. De zonsondergang was een factor maar even belangrijk is het getij op een tocht als deze. Met het verschuiven van de starttijd naar 22.00 uur kwam het fietsplezier op deze MTB tocht helemaal op niveau.      (30 mei 2018)       

 

 

 

 

MOUNTAINBIKER MILAN VADER WINT IN HOUFFALIZE

Na zijn overwinning in Zoetermeer was Milan Vader (op foto links) 1 juli opnieuw de sterkste in de XLC 3 Nations MTB Cup. In het Belgische Houffalize liet de Zeeuw de Duitser Markus Schulte-Lünzum en de Fransman Hugo Drechou achter zich. Samen met zijn beide Habitat ploeggenoten Kevin Panhuyzen en Frank Beemer legde Vader gelijk in de eerste ronde de zweep over het peloton. Na een ronde kwam de Habitattrein als 1, 2, en 3 lang start/finish. Helaas werden Panhuyzen en Beemer door pech teruggeslagen.  Vader bleef van pech bespaard en voelde dat de benen goed waren. Vandaar dat Vader zijn medevluchters monsterde om te zien van wie hij wellicht wat te duchten had. ,,Ik heb even gekeken hoe de anderen waren en heb toen op twee ronden van het einde de kop overgenomen en het tempo verhoogd’’, vertelde Vader. Dat bleek voldoende om zijn medevluchters af te schudden. ,,Ik heb daarom in de laatste ronde geen risico’s meer genomen.’’   (10 juli 2018)    

 

 

 

 

 

MOUNTAINBIKEN : MIDDELBURGER MILAN VADER MET TEAM HABITAT IN DE STARTBLOKKEN VOOR HET NIEUWE SEIZOEN

Foto : Organisatie    Het Habitat Mountainbiketeam met Milan Vader (Middelburg / links) presenteerde de complete ploeg voor 2018. Marijn de Vries, voormalig profwielrenster, had een professionele en boeiende presentatie in huis. Alle renners werden voorgesteld aan de gasten en ze deelde haar inspirerende verhaal over het bedrijven van topsport op latere leeftijd.  Al sinds 2015 wordt de naam en identiteit van Habitat for Humanity uitgedragen door de renners en de staf van het mountainbike team, dat zowel financieel  als materieel ondersteund wordt door vele sponsors.

Habitat Directeur Jennifer Lemke: ,,Wij zijn heel erg blij met deze bijzondere samenwerking. Doordat er op een positieve manier aandacht wordt besteed aan ons doel; de zichtbaarheid van onze bouwprojecten in ontwikkelingsgebieden vergroten. Het is geweldig om te zien dat alle sponsoren op hun manier meehelpen aan het succes van de ploeg.” Watersley Sports & Talent Park is sinds dit jaar een nieuwe partner van de ploeg, de samenwerking omvat onder andere een huis voor de sporters op de sportcampus in Sittard. Dit “Habitat huis’ helpt de renners om zich optimaal voor te kunnen bereiden op hun wedstrijden. Ook nieuw in het team is Tim Heemskerk, die de rol van performance manager op zich neemt. ,,Als oud-bondscoach mountainbiken van de KNWU heeft hij een schat aan ervaring om progressie bij onze jonge renners te borgen’’, vertelt teammanager Maarten Kemperman.

Dit jaar heeft het Mabitat Mountainbike team weer een ijzersterke ploeg met daarin onder andere oudgedienden Frank Beemer en Kevin Panhuyzen. Daarnaast heeft het team zich versterkt met het Nederlandse talent Milan Vader, de Schotse Isla Short, Pools kampioene U23 Marlena Drozdziok, en marathonspecialist Adriaan Botma.  Laatstgenoemde zal onder meer te zien zijn in de extreem-lange Nederlandse marathons, zoals de Drenthe 200 en de Bartje 200. Ook staat Botma aan het vertrek bij een aantal Duitse marathons. Botma, maar ook de XCO renners en rensters, worden ook het hele seizoen ondersteund door de beide techniektrainers Gert Tholen en Han Hoving. ,,Deze mannen zijn heel belangrijk want zij zorgen ervoor dat onze renners supersnel maar heelhuids beneden komen’’, aldus Kemperman.  Het XCO-team zal aan de start staan van verschillende wedstrijden zowel in binnen als buitenland. de focus zal liggen op de UCI World Cup series, die op 10 maart van start gaat in Zuid-Afrika. Verder wordt deelgenomen aan de Britse MTB series in onder andere Sherwood Pines. Overige belangrijke wedstrijden zijn de Duitse Bundeliga en de Deense Sram-liga.    (25 mei 2018)