*VELD

 

 

 

 

ZEELANDFIETS.NL PLAATST UITSLAGEN, VERSLAGEN EN NIEUWS OVER ZEEUWSE MOUNTAINBIKERS. STUUR JE INFORMATIE NAAR  malus@zeelandnet.nl 

 

 

 

 

> BEZOEK JE FIETS – VELDEVENEMENTEN IN ZEELAND & WIL JE HIEROVER SCHRIJVEN ?

 > DAN BEN JE WELKOM ALS CORRESPONDENT BIJ ZEELANDFIETS.NL

 Veel fietsliefhebbers lezen dagelijks de informatieve en actuele website ZEELANDFIETS.NL   De Zeeuwse fietsambassadeur Witte Andriesse (Middelburg) zoekt nieuwe MEDEWERKERS om de populaire site nog aantrekkelijker te kunnen maken. De vrijwilligers gaan in heel  ZEELAND algemeen nieuws,  informatie, foto’s en tips verzamelen over mountainbike evenementen. Interesse om Zeelandfiets.nl verder te ontwikkelen?  Mail je gegevens naar malus@zeelandnet.nl en we maken een vrijblijvende afspraak.   (15 mei 2018)

 

 

 

 

 

ZATERDAG 3 EN ZONDAG 4 NOVEMBER              ROSMALEN              AUTOTRON           EK VELDRIJDEN  &  WIELERPASSIE FESTIVAL      
PROGRAMMA EK VELDRIJDEN  :  Zaterdag 3 november : Masters      9.00 uur          Zondag 4 november : 9.15 uur Junioren         10.30 uur Vrouwen   onder 23          12.00 uur Mannen  onder 23        13.45 uur Elite-vrouwen          15.15 uur Elite-mannen                https://www.ek-veldrijden.nl/programma/

 

 

 

 

NIEUWE MOUNTAINBIKEROUTE DOOR LANDSCHAPSPARK BORSELE

Foto : Stichting Landschapsbeheer Zeeland      Vrijwilligers van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) zijn vanaf medio mei bezig met het uitzetten van een nieuwe mountainbikeroute door Landschapspark Borsele. Zij doen dit in opdracht van de gemeente Borsele. De route is in totaal zo’n 40 kilometer lang, maar kan ook ingekort worden.  Tevens maakt een uitdagend parcours bij Stelleplas onderdeel uit van de mountainbikeroute.  De route is geschikt voor jong en oud en aantrekkelijk voor zowel beginnende als gevorderde fietsers. 

De officiële opening staat gepland in het najaar, bij aanvang van het mountainbikeseizoen. De plannen voor een mountainbikeroute door de Zak van Zuid-Beveland waren er al langer, maar zijn het afgelopen jaar nader uitgewerkt. Hierbij zijn verschillende organisaties betrokken, waaronder de werkgroep Fietstoerisme, Natuurmonumenten,  mountainbikevereniging X-treme en Wielervereniging Vitesse. De route is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit Leader/POP3 en de Provincie Zeeland. Met de kronkelige bloemdijken, de welen, de fruitbomen, het heggenlandschap, de middeleeuwse polders biedt het landschap steeds wisselende uitzichten. Een prachtige omgeving om met de fiets te verkennen. Deze mountainbikeroute gaat dwars door Landschapspark Borsele. Stap op uw mountainbike en geniet van al het moois wat ons landschap u te bieden heeft.   (17 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

MILAN VADER SOLEERT NAAR ZEGE IN EUPEN

Foto : Twitter.    Milan Vader is winnaar geworden van de XLC 3 Nations MTB Cup in het Belgische Eupen. De mountainbiker van Team Habitat liet de beide Belgen Ruben Scheire en Piere du Froidmont achter zich. Vader had tijdens de verkenning gezien dat het belangrijk was om voorin te koersen dus nestelde de Zeeuw zich al snel op kop. In de vijfde van in totaal acht ronden reed Vader weg bij zijn tegenstanders en soleerde naar de zege. ,,Winnen is altijd een fijn gevoel en zeker na de pech van vorige week. Afgelopen week voelde ik mij al goed in de trainingen, dus onze aanpak lijkt de goede kant op te gaan.’’ De wedstrijd was zwaar en lang, vooral met de warmte. Desondanks genoot Vader van het speelse parcours. Vader: ,,Doordat ik bijna alles op kop heb gereden kon ik mijn eigen ding doen en dat heeft goed uitgepakt.”.

Bij de junioren was er solowinst voor Tim van Dijke. De Bevelander kreeg op het podium gezelschap van Niels Vandeputte en Clément Horny.     (6 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

MILAN VADER WINT IN SHERWOOD FORREST

Foto : Organisatie             Middelburger Milan Vader is winnaar geworden van de HSBC British Cycling Cup crosscountry wedstrijd in het Engelse Sherwood Pines. In het bos van Robin Hood wist de Zeeuw in de laatste ronde zijn moegestreden Habitat ploeggenoot Kevin Panhuyzen te lossen  die al de hele koers alleen op kop had gereden. 

,,Ik voelde mij goed vandaag’’, verklaarde Vader na afloop. ,,Kevin was al vroeg in de koers weggereden en daar hebben wij als team gebruik van gemaakt.’’ Ongeveer half koers sloeg Vader een gaatje op de achtervolgende groep en kon hij aansluiten bij zijn Belgische ploeggenoot. In de laatste ronde kwam het aan op een man tegen man strijd want de derde Habitatrenner, Frank Beemer, was ook weggereden uit de achtervolgende groep.  ,,In het laatste stuk van de finale wist ik, mede door een foutje van Kevin, wat voorsprong te pakken wat genoeg was voor de winst. Het was een mooie strijd en ik kijk uit naar de aankomende periode’’, aldus een blije winnaar.

Team Habitat eiste de alle drie de podiumplekken op bij de mannen want Beemer werd tweede en Panhuyzen derde en bij de vrouwen was de overwinning ook voor Team Habitat. De Schotse Isla Short was daar de sterkste. ,,Een geweldige teamprestatie’’, aldus teammanager Tim Heemskerk. ,,Geweldig hoe Frank Beemer zichzelf wegcijferde totdat de voorsprong van de beide mannen op kop groot genoeg was.’’    (25 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

 

MOUNTAINBIKEN : MIDDELBURGER MILAN VADER MET TEAM HABITAT IN DE STARTBLOKKEN VOOR HET NIEUWE SEIZOEN

Foto : Organisatie    Het Habitat Mountainbiketeam met Milan Vader (Middelburg / links) presenteerde de complete ploeg voor 2018. Marijn de Vries, voormalig profwielrenster, had een professionele en boeiende presentatie in huis. Alle renners werden voorgesteld aan de gasten en ze deelde haar inspirerende verhaal over het bedrijven van topsport op latere leeftijd.  Al sinds 2015 wordt de naam en identiteit van Habitat for Humanity uitgedragen door de renners en de staf van het mountainbike team, dat zowel financieel  als materieel ondersteund wordt door vele sponsors.

Habitat Directeur Jennifer Lemke: ,,Wij zijn heel erg blij met deze bijzondere samenwerking. Doordat er op een positieve manier aandacht wordt besteed aan ons doel; de zichtbaarheid van onze bouwprojecten in ontwikkelingsgebieden vergroten. Het is geweldig om te zien dat alle sponsoren op hun manier meehelpen aan het succes van de ploeg.” Watersley Sports & Talent Park is sinds dit jaar een nieuwe partner van de ploeg, de samenwerking omvat onder andere een huis voor de sporters op de sportcampus in Sittard. Dit “Habitat huis’ helpt de renners om zich optimaal voor te kunnen bereiden op hun wedstrijden. Ook nieuw in het team is Tim Heemskerk, die de rol van performance manager op zich neemt. ,,Als oud-bondscoach mountainbiken van de KNWU heeft hij een schat aan ervaring om progressie bij onze jonge renners te borgen’’, vertelt teammanager Maarten Kemperman.

Dit jaar heeft het Mabitat Mountainbike team weer een ijzersterke ploeg met daarin onder andere oudgedienden Frank Beemer en Kevin Panhuyzen. Daarnaast heeft het team zich versterkt met het Nederlandse talent Milan Vader, de Schotse Isla Short, Pools kampioene U23 Marlena Drozdziok, en marathonspecialist Adriaan Botma.  Laatstgenoemde zal onder meer te zien zijn in de extreem-lange Nederlandse marathons, zoals de Drenthe 200 en de Bartje 200. Ook staat Botma aan het vertrek bij een aantal Duitse marathons. Botma, maar ook de XCO renners en rensters, worden ook het hele seizoen ondersteund door de beide techniektrainers Gert Tholen en Han Hoving. ,,Deze mannen zijn heel belangrijk want zij zorgen ervoor dat onze renners supersnel maar heelhuids beneden komen’’, aldus Kemperman.  Het XCO-team zal aan de start staan van verschillende wedstrijden zowel in binnen als buitenland. de focus zal liggen op de UCI World Cup series, die op 10 maart van start gaat in Zuid-Afrika. Verder wordt deelgenomen aan de Britse MTB series in onder andere Sherwood Pines. Overige belangrijke wedstrijden zijn de Duitse Bundeliga en de Deense Sram-liga.    (22 februari 2018)

 

 

 

 

 

GOEDE PRESTATIES ZEEUWEN MILAN VADER, MICK VAN DIJKE EN ANNE TERPSTRA OP WK MTB 2017

Archieffoto’s       Mick van Dijke en Milan Vader (Middelburg) hebben een mooie prestatie neergezet op het wereldkampioenschap MTB in Cairns (Australie). Bondscoach Gerben de Knegt zag van Dijke achtste worden bij de junioren. Vader reed naar de vijfde plaats bij de beloften. De Knegt over de resultaten van de Zeeuwen : “Prestaties waarvan we wisten dat ze erin konden zitten, maar ik denk dat Mick en Milan hier wel het maximaal haalbare resultaat hebben behaald. Het is heel knap dat hen dat lukt op het belangrijkste evenement van het jaar én het geeft zeker perspectief voor de toekomst.”

 

Mick van Dijke was de enige junior die door De Knegt was afgevaardigd voor het WK MTB in Cairns. “Mick is eerstejaars junior. Het leek me nuttig om hem ervaring op te laten doen op een WK en te kijken wat er voor hem in zat tussen de absolute wereldtop. Hij heeft zijn wedstrijd heel goed ingedeeld. Mick voelde goed aan wat erin zat voor hem en wist zo renner voor renner bij te halen en achter zich te laten. Als je als eerstejaars junior hier al toe in staat bent, dat biedt dat zeker kansen voor het komende jaar. Dan is hij een jaar sterker en zijn veel van zijn concurrenten immers doorgestroomd naar de beloften. Ik ben dan ook heel blij met dit resultaat. Als je als eerstejaars junior hier al toe in staat bent, dat biedt dat zeker kansen voor het komende jaar.”

 

Milan Vader over zijn behaalde ereplaats : “Ik heb een seizoen achter de rug met ups en downs en deze opsteker kon ik eigenlijk heel goed gebruiken. Het is fijn om zo de winter in te gaan met een sterk optreden op het WK op zak. Zoiets geeft vertrouwen. Natuurlijk moet je het in een nieuw seizoen opnieuw waarmaken, maar dit geeft uitzicht op meer, op de WK-medailles bijvoorbeeld, in mijn laatste jaar bij de beloften in 2018. Mijn race was goed ingedeeld. Ik heb me in het begin niet willen opblazen en ben dus wat behoudender gestart. Maar ik zorgde wel steeds dat ik in de groepjes waarin ik reed als eerste de klim op kon rijden, zodat ik het heft in handen kon houden. Ik denk dat ik het maximale eruit gehaald heb vandaag en ben hier heel gelukkig mee.”  

 

Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) eindigde op de twaalfde plek bij de elite vrouwen. De oud Zeeuwse kreeg te maken met pech. Bondscoach De Knegt: “Uiteindelijk kwam Anne heel tevreden over de streep. Had je haar aan het begin van het jaar gezegd dat ze twaalfde zou worden op het WK, dan had ze daar direct voor getekend. Maar hier had ze uitzicht op een achtste of negende plek toen ze door pech werd terug geworpen. Ze kreeg een lekke band. Natuurlijk is het jammer dat ze hier haar top 10-klassering niet kan realiseren, maar de progressie die Anne dit jaar gemaakt heeft, zal zich zeker nog uitbetalen in de toekomst.”   De Knegt is over de hele linie tevreden over de uitkomsten: “Met deze resultaten kunnen we met vertrouwen naar Tokio 2020 kijken.”       (10 september 2017)