*VELD

 

 

 

 

UITSLAGEN, NIEUWS EN VERSLAGEN VOOR ZEELANDFIETS.NL : MAIL JE INFO EN FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl 

 

 

 

 

 

NATIONALE TITEL JOANNATHAN DUINKERKE

Foto : Facebook          Bij het NK voor ID renners stonden drie Zeeuwen op het podium. Joannathan Duinkerke (Kapelle) reed naar zijn eerste Nederlandse titel in Spijkenisse. De 28 jarige Bevelander over zijn titelstrijd : “Het was een zwaar rondje met veel modder en over een schuine dijk. Toch kon ik meteen een gat slaan en een mooie marge pakken op de concurrentie. Na één ronde had ik een technisch probleem toen mijn rem afbrak. Op een nieuwe fiets kon ik mijn voorsprong echter vasthouden en zelfs uitbreiden”. Duinkerke kon zich probleemloos handhaven in de spits en ging als solist over de Zuid Hollandse finish. De overige podiumplaatsen werden bezet door de Terneuzenaren Tonny Hoogstraate en Walter Pollet.   (19 november)

 

 

 

 

 

 

FINALE TOPCOMPETITIE VELDRIJDEN OP 6 JANUARI IN WEST BRABANTSE HUIJBERGEN

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWEN SHIRIN VAN ANROOIJ & ERIK BOER REGIOKAMPIOEN ZUID NEDERLAND

Foto’s : Facebook          Voor het regiokampioenschap Zuid ging een groep Zeeuwse veldrijders naar Tilburg. Op het clubparcours van TWC Pijnenburg had de organisatie een mooi parcours uitgezet. In de meeste categorieën zorgden de renners uit de districten Zuid Oost, Zuid West en Limburg voor een spannend wedstrijdverloop. De Zeeuwen Erik Boer en Shirin van Anrooij pakten de hoofdprijs in het Brabantse wielerland.

 

Nieuwelingen Meisjes :     13 geklasseerden        1. Shirin van Anrooij    (Kapelle)     28.25             2. Senne Knaven   (Meerle)     28.56           3. Lisa van Helvoirt  (Erp)    29.40

 

Elite Beloften :     16 geklasseerden    1. Erik Boer    (Wolphaartsdijk)      1.02.59             2. Tim Janssen    (Goes)      1.03.25             3. Koen van Helvoirt   (Erp)     1.04.51          13. Marvin Runhaar   (Kapelle)

Vrouwen :   1. Aniek van Alphen   (WV Breda)       6. Didi de Vries    (Wilhelminadorp)       7. Aimée Schoe   (Vrouwenpolder)

Junior Vrouwen :      1. Sylvie Swinkels   (Handel)          4. Zoë Mulder   (Heinkenszand) 

 

Junior Heren :        1. Jurgen van den Aarssen    (Dreumel)        7. Jarmo Visser   (Heinkenszand / archieffoto)           (13 november)

 

 

 

 

 

JEUGDBIKERS KASTELEIN EN HOUMES NEDERLANDS KAMPIOEN
Bij het NK Mountainbiken voor de jeugd hebben Nina Houmes (categorie 3) en Bart Kastelein (categorie 6) de hoofdprijs binnen gehaald. Op de Watersley wieler accomodatie in Sittard Geleen kwamen 300 jongens en meisjes tussen 8 en 14 jaar aan de start. Tijdens de verdeling van de 14 nationale titels streden de jongeren met veel inzet en emotie op het nieuwe Tom Dumoulin Bikepark. Bij het uitreiken van de medailles stonden drie Zeeuwen op het podium. Houmes (Wissenkerke) en Kastelein (Burgh Haamstede) kregen de gouden plak. Maike Tazelaar (archieffoto) uit Colijnsplaat eindigde op de derde plaats bij de jongens categorie 2. Bekijk alle uitslagen : www.knwu.nl/mountainbiken/evenement/111508    (30 september)

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE VELDRIJDERS BIJ BELGISCHE FORMATIE CYCLING.BE – ALPHA MOTORHOMES : LINDY & SHIRIN VAN ANROOIJ – ERIK BOER – JOANNATHAN DUINKERKE       (8 september)

 

 

 

 

 

GOEDE PRESTATIES ZEEUWEN MILAN VADER, MICK VAN DIJKE EN ANNE TERPSTRA OP WK MTB

Archieffoto’s       Mick van Dijke en Milan Vader hebben een mooie prestatie neergezet op het wereldkampioenschap MTB in Cairns (Australie). Bondscoach Gerben de Knegt zag van Dijke achtste worden bij de junioren. Vader reed naar de vijfde plaats bij de beloften. De Knegt over de resultaten van de Zeeuwen : “Prestaties waarvan we wisten dat ze erin konden zitten, maar ik denk dat Mick en Milan hier wel het maximaal haalbare resultaat hebben behaald. Het is heel knap dat hen dat lukt op het belangrijkste evenement van het jaar én het geeft zeker perspectief voor de toekomst.”

 

Mick van Dijke was de enige junior die door De Knegt was afgevaardigd voor het WK MTB in Cairns. “Mick is eerstejaars junior. Het leek me nuttig om hem ervaring op te laten doen op een WK en te kijken wat er voor hem in zat tussen de absolute wereldtop. Hij heeft zijn wedstrijd heel goed ingedeeld. Mick voelde goed aan wat erin zat voor hem en wist zo renner voor renner bij te halen en achter zich te laten. Als je als eerstejaars junior hier al toe in staat bent, dat biedt dat zeker kansen voor het komende jaar. Dan is hij een jaar sterker en zijn veel van zijn concurrenten immers doorgestroomd naar de beloften. Ik ben dan ook heel blij met dit resultaat. Als je als eerstejaars junior hier al toe in staat bent, dat biedt dat zeker kansen voor het komende jaar.”

 

Milan Vader over zijn behaalde ereplaats : “Ik heb een seizoen achter de rug met ups en downs en deze opsteker kon ik eigenlijk heel goed gebruiken. Het is fijn om zo de winter in te gaan met een sterk optreden op het WK op zak. Zoiets geeft vertrouwen. Natuurlijk moet je het in een nieuw seizoen opnieuw waarmaken, maar dit geeft uitzicht op meer, op de WK-medailles bijvoorbeeld, in mijn laatste jaar bij de beloften in 2018. Mijn race was goed ingedeeld. Ik heb me in het begin niet willen opblazen en ben dus wat behoudender gestart. Maar ik zorgde wel steeds dat ik in de groepjes waarin ik reed als eerste de klim op kon rijden, zodat ik het heft in handen kon houden. Ik denk dat ik het maximale eruit gehaald heb vandaag en ben hier heel gelukkig mee.”  

 

Anne Terpstra (Zierikzee > Apeldoorn) eindigde op de twaalfde plek bij de elite vrouwen. De oud Zeeuwse kreeg te maken met pech. Bondscoach De Knegt: “Uiteindelijk kwam Anne heel tevreden over de streep. Had je haar aan het begin van het jaar gezegd dat ze twaalfde zou worden op het WK, dan had ze daar direct voor getekend. Maar hier had ze uitzicht op een achtste of negende plek toen ze door pech werd terug geworpen. Ze kreeg een lekke band. Natuurlijk is het jammer dat ze hier haar top 10-klassering niet kan realiseren, maar de progressie die Anne dit jaar gemaakt heeft, zal zich zeker nog uitbetalen in de toekomst.”   De Knegt is over de hele linie tevreden over de uitkomsten: “Met deze resultaten kunnen we met vertrouwen naar Tokio 2020 kijken.”       (10 september)

 

 

 

 

 

LEANDER HAMELINK (TERNEUZEN) DERDE IN MTB MARATHON BELGIË

Foto : Organisatie      Onlangs streek een nieuwe MTB marathon neer in Bertrix (België).Deze wedstrijd is deel van de Sebamed MTB Series. Opvallend bij deze marathon, welke op een Belgische feestdag plaatsvond, waren de vele Zeeuwse deelnemers en teams. Nieuwe wedstrijden weerhouden hun er zeker niet van om eerst te horen hoe een nieuwe marathon is, maar ze willen het graag zelf ervaren. Er waren bikers van onder andere ATB team X-Treme, Beebikes, Cyclingteam Flakkee en het Jos Feron Lady Forceteam. Van het laatstgenoemde team reed Senna Feron naar een mooie 1e plek op de 100 km. Terneuzenaar Leander Hamelink behaalde, ondanks materiaalpech, een 3e plek op de 80 km.   (26 augustus)

 

 

 

 

 

DVV VERZEKERINGEN TROFEE IN BELGIË MET ZEEUWSE VELDRIJDERS

 

 

 

 

 

 

 

4 FEBRUARI 2018 KOGA MTB BEACHRACE ZEELAND BIJ RENESSE

 

 

 

 

 

EK MOUNTAINBIKE : BRONS VOOR ANNE TERPSTRA (ZIERIKZEE > APELDOORN)

De Nederlandse Mountainbike-ploeg is het Europees Kampioenschap Mountainbike in het Italiaanse Darfo Boario Terme voortvarend begonnen. Op het onderdeel Mountainbike Eliminator bereikten zowel Jeroen van Eck als de oud Zeeuwse Anne Terpstra de finale. Vervolgens wisten zij beiden een bronzen medaille te veroveren. In de eindstrijd bij de mannen zag Van Eck de Fransman Perrin Garnier de titel veroveren. Foto KNWU : Bij de vrouwen eindigde Terpstra in het spoor van de Zwitserse winnares Kathrin Stirnemann. 
Bij de junioren was Bevelander Mick van Dijke de hoogst geklasseerde Nederlander op de zeventiende plaats. Zijn broer Tim van Dijke was betrokken bij een val en strandde op de 38ste positie. In de categorie junior-vrouwen was er een veertiende plaats voor Zoë Mulder uit Heinkenszand.
Het Europees Kampioenschap MTB werd afgesloten met een zevende plaats voor Anne Terpstra bij de vrouwen en een tiende stek voor belofte Milan Vader.
Bij de vrouwen vond bondscoach Gerben de Knegt de zevende plek van Terpstra zeer bemoedigend. “Anne wordt nog altijd sterker en haar zevende plaats in dit veld schat ik hoog in”.
Bij de beloften reed Milan Vader (Middelburg > Sittard) naar de tiende plaats. David Nordemann en Marc Bouwmeester eindigden ook in de top 20. De Knegt hierover: “In de breedte een mooie prestatie, al kan Vader wellicht nog beter. Maar het laat zien dat we als land op een selectieve ronde – en die troffen we hier – goed mee kunnen doen. Mooie prestaties met het oog op de nabije en verdere toekomst.”    (30 juli 2017)

 

 

 

 

 

NK MOUNTAINBIKEN : GOUD VOOR JUNIOR TIM VAN DIJKE & ANNE TERPSTRA

Foto’s : Organisatie        De Zeeuwse mountainbikers Tim & Mick van Dijke, Anne Terpstra en Milan Vader hebben podiumplaatsen binnen gehaald bij het Nederlands kampioenschap in Landgraaf. Voor de tweelingbroers van Dijke uit Colijnsplaat was het een prachtige titelstrijd met goud en zilver.
Michiel van der Heijden en Anne Tauber hebben de nationale titel mountainbike behaald bij de elite-mannen en elite-vrouwen. Voor Tauber was het haar eerste driekleur in deze discipline. Van der Heijden behaalde zijn vierde titel. Van der Heijden moest aanvankelijk Hans Becking laten gaan, die zijn titel van 2016 leek te gaan prolongeren. Maar nadat de in het Belgische Wetteren wonende Becking lek reed, maakte Van der Heijden de aansluiting net voor het ingaan van de voorlaatste ronde. In de slotronde liet de Brabander zijn tegenstander ter plekke. Breed glunderend nam hij het rood-wit-blauw in ontvangst. “Ik had er even een hard hoofd in. Hans was hard vertrokken en ik kon de kloof aanvankelijk niet dichten. Maar toen ik de aansluiting maakte, begon het spel natuurlijk overnieuw. De afgelopen weken voelde ik dat de vorm stijgende was, dus ik startte hier met ambities. Het is een opsteker dat ik hier opnieuw Nederlands kampioen weet te worden, een bekroning ook van een sterke periode.” Het brons ging naar Milan Vader.

 

Bij de vrouwen waren de verhoudingen van meet af aan duidelijk. Anne Tauber sloeg direct een kloof ten opzichte van haar directe opponenten en liet zich niet meer terug halen door titelverdedigster Anne Terpstra, die dit keer met zilver genoegen moest nemen. Annemarie Worst werd derde. Tauber was blij met de nationale driekleur. “Ik was het seizoen goed gestart en wist dus dat het kampioenschap erin moest zitten. Maar het moet op zo’n dag maar ook net even weer lukken. Ik moet zeggen dat ik hier een parcours trof waar ik echt goed uit de voeten kon. Het werd nog even spannend toen ik van langs de kant hoorde dat Anne Terpstra weer dichterbij kwam. Maar ik kon het gelukkig vol houden.”  Bij het Nederlands Kampioenschap MTB Eliminator gingen de nationale titels naar Jeroen van Eck (elite-mannen) en Anne Terpstra (elite-vrouwen).
Uitslagen NK Mountainbike 2017:
Junioren :     1. Tim van Dijke         Colijnsplaat              2. Mick van Dijke      Colijnsplaat            3. Marten Haitjema     Krommenie         17. Joppe de Vries   Wilhelminadorp          21. Damy Vader   Middelburg           23. Marijn Vermue     Nisse          28. Jarmo Visser     Heinkenszand
Eliminator Vrouwen 15+ :       1. Anne Terpstra     Zierikzee > Apeldoorn          2. Kiki van Asselt      Apeldoorn         3. Lizzy Witlox     Eindhoven
Elite Vrouwen :    1. Anne Tauber     Oranjewoud         2. Anne Terpstra       Zierikzee > Apeldoorn     3. Annemarie Worst     Nunspeet       8. Didi de Vries     Wilhelminadorp            20. Aimée Schoe     Vrouwenpolder
Elite Mannen :       1. Michiel v.d. Heijden     Drunen           2. Hans Becking     Wetteren          3. Milan Vader   Middelburg > Sittard
Nieuwelingen :    1. Milan Ziemerink       Glane       2. Perry Wit     Middenmeer            3. Luke Verburg     Schiedam       38. Martijn Steenblok     Heinkenszand
Masters 30+ :        1. Christian de Graaff      Woudrichem        2. Niels Boon   Maastricht           3. Lennart van Houwelingen       Hardinxveld Giessendam           7. Thijmen v.d. Vrede     Goes
Amateurs Sportklasse :        1. Hielke Heijs     Meppel         2. Wim de Bruin   Hardinxveld Giessendam        3. Micki van Empel   Sint Michielsgestel         38. Nehemia Paardekooper     Oostkapelle.    (18 juli 2017)

 

 

 

 

 

VELDRIJDEN IN HUIJBERGEN : INTERNATIONALE CYCLOCROSS 6 JANUARI 2018.  
NK VELDRIJDEN JANUARI 2019.

Zeeuwse renners en wielerliefhebbers hoeven in 2019 niet ver te reizen voor het Nederlands kampioenschap veldrijden. De KNWU heeft de organisatie van de titelstrijd toegewezen aan Huijbergen in de buurt van de provinciegrens Zeeland – Noord Brabant. Na de NK’s in 2003, 2006, 2009 en 2012 zal het kampioenschap voor de vijfde keer plaatsvinden op het bekende parcours aan de Nootjesberg en de Tiestenduin. Beide obstakels waren tijdens het EK veldrijden 2015 ook de scherprechters. De chicken run zal dan ook weer in het parcours opgenomen worden. Daarnaast heeft parcoursverantwoordelijke Jan Maas enkele mooie nieuwe passages in gedachten. Het parcours in Huijbergen staat bekend als een van de mooiste in Nederland en omliggende landen.

Na een rustig jaar is de Stichting weer volop met de voorbereiding bezig voor het veldritseizoen 2017-2018. De toegewezen wedstrijddag vanuit de UCI 29 oktober 2017 bleek een niet al te gunstig tijdstip te zijn omdat ook de Internationale Cyclo Cross Ruddervoorde gepland staat. Met tussenkomst van de KNWU is een veel gunstiger datum uit de bus gekomen: zaterdag 6 januari 2018. Dan zijn er in West Europa geen veldritten en zullen de beste renners beschikbaar zijn om in Huijbergen aan de start te komen.  (28 oktober 2017)