*GOEDE DOEL

 

 

 

 

                       > TIPS VOOR ZEELANDFIETS.NL WELKOM OP  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE FIETSERS OP 11 MEI WELKOM IN HOOGERHEIDE BIJ DE PIJL VAN WOENSDRECHT VOOR DIVERSE DOELEN
(19 april 2018)

 

 

 

 

 

 

TEAM ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ VRAAGT IN SAMENWERKING MET PARTNER NATIONAAL FONDS KINDERHULP AANDACHT VOOR HULPBEHOEVENDE GEZINNEN

RennersFoto : Pieter Weening          Wielerteam Roompot-Nederlandse Loterij heeft tijdens de Amstel Gold Race eenmalig een speciaal shirt met het logo van de Koos Konijn Foundation gedragen. De ploeg wilde zo aandacht vragen voor gezinnen die het moeilijk hebben en met behulp van de goede doelenorganisatie kunnen genieten van een gratis vakantie. Kopman Pieter Weening over deze goede doelen actie :  “Ook als renners dragen wij de Koos Konijn Foundation een warm hart toe. De Amstel Gold Race voelt dit jaar voor ons dan ook extra speciaal met dit unieke shirt om onze schouders.” De komende jaren zullen diverse Koos Konijn Foundation-huizen geopend worden om gezinnen die te kampen hebben met ziekte of financiële problemen de kans te bieden om gratis op vakantie te gaan. Het eerste huis staat op vakantiepark Weerterbergen in Weert. De tweede woning wordt gebouwd op vakantiepark Hunzedal (Borger) en is ontworpen door leerlingen uit groep 8 van basisschool De Kirreweie uit het Zeeuwse Burgh-Haamstede. Zij wonnen de ontwerpwedstrijd van de Koos Konijn Foundation.

 

Onlangs is de Foundation een samenwerking aangegaan met Nationaal Fonds Kinderhulp, waardoor nog meer gezinnen van een onbezorgde vakantie kunnen genieten. “Op vakantie gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, aldus Bianca Kemner namens de Koos Konijn Foundation. “Ziekte, financiële zorgen of andere tegenslagen kunnen het leven van mensen behoorlijk op zijn kop zetten. Juist dan kan een paar dagen zonder zorgen, samen genieten een welkome afwisseling zijn. Vooral voor kinderen is het erg belangrijk dat zij ook eens met vakantieverhalen terugkomen op school. Het geeft ze het gevoel er ook gewoon bij te horen.”De Koos Konijn Foundation is een initiatief van Roompot Vakanties. Koos Konijn is de mascotte en ambassadeur van Roompot Vakanties. Roompot wil iedereen, jong en oud, een onvergetelijke tijd bezorgen, ook mensen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan. Met de stichting wil de aanbieder van vakantieparken juist mensen die het hard nodig hebben een hart onder de riem steken door ze een paar onbezorgde dagen aan te bieden.   (15 april 2018)

 

 

 

 

 

 

NTFU EN MAAG LEVER DARM STICHTING GAAN SAMENWERKEN

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en de wielersportbond NTFU gaan de komende drie jaar een samenwerking aan. De MLDS organiseert op 29 september voor de 8e keer de Zuiderzee Klassieker, een wielerevent waar meer dan 1.000 fietsers geld inzamelen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. Voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde spijsvertering. Het omarmen van de fietssport sluit naadloos aan op de ambities van de MLDS. Het beklonken partnership met de NTFU is hierin een geweldige stap vooruit.  “Je buik is het middelpunt van je gezondheid, maar daar staat niet iedereen bij stil”, vertelt Joris Backer, voorzitter van de Raad van Toezicht van de MLDS. Het partnership met de NTFU kan goed helpen bij het op de kaart zetten van het belang van een gezonde spijsvertering. Backer: “De MLDS zal met de NTFU vooral verbinding en samenwerking zoeken. Samen kunnen we veel informatie bieden over de werking van darmen in combinatie met duursport en over de essentiële rol van beweging voor je gezondheid. Het spijsverteringsstel is altijd actief en werkt het beste als alle radartjes op elkaar zijn afgesteld. Net als een goed afgestelde fiets tijdens een lange toertocht.”

Samenwerkingen aangaan met goede doelen doet de NTFU vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. NTFU-Directeur Arjan de Vries: “Wij hebben de afgelopen drie jaar prettig en succesvol samengewerkt met het Ronald Mc Donald Kinderfonds en hun Homeride. Elke drie jaar kiezen wij de samenwerking met een ander goed doel. Voorwaarde is dat de samenwerking een link heeft met fietsen. In de Zuiderzee Klassieker vinden sportieve fietsers een flinke uitdaging:  60, 120 of 180 km rondom de voormalige Zuiderzee (tegenwoordig het Markermeer), flink wat kilometers over wegen waar de elementen je een zetje in de rug kunnen geven of de uitdaging nog wat groter maken.”    (12 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

AGENDATIP VOOR ZEEUWEN EN TOERISTEN : DE LEKKERSTE FIETSROUTE VAN WALCHEREN

 

 

 

 

 

 

DELTA RIDE FOR THE ROSES 2018 : OPBRENGST VOOR ONDERZOEK HERSENKANKER

Foto : Johan van der Heijden      De opbrengst van de 10e DELTA Ride for the Roses, die dit jaar op 9 en 10 juni (Goes en Terneuzen) op het programma staat, wordt besteed aan onderzoeken naar hersenkanker.  Elk jaar wordt in Nederland bij circa 1.200 mensen een kwaadaardige hersentumor vastgesteld. Het merendeel is tussen de 50 en 75 jaar. Hersentumoren zijn daarmee de 15e meest voorkomende kankersoort. Mannen krijgen iets vaker een hersentumor dan vrouwen. Helaas is de overlevingskans van hersentumoren niet hoog: 25% van de mensen met een kwaadaardige hersentumor zijn 5 jaar na de diagnose nog in leven. Na 10 jaar is dat slechts 15%. In 2016 overleden 883 mensen aan een kwaadaardige hersentumor. Onderzoek is dus hard nodig. Die onderzoeken vinden in diverse Nederlandse universitaire ziekenhuizen plaats. Het KWF bepaalt welke onderzoeken m.b.t. hersenkanker subsidie ontvangen. Ook de opbrengst van de landelijke Ride for the Roses die op 9 september wordt verreden in de Haarlemmermeer, zal terecht komen bij geselecteerde onderzoeken naar hersenkanker.    (27 februari 2018)

 

Programma 2018 :      Vrijdagavond 8 juni de LadiesNightRide vanaf de Goese Markt met 15 en 30 km routes vanaf 19.00 uur.  De DELTA Ride for the Roses Midden-Zeeland op zaterdag 9 juni en de DELTA Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen op zondag 10 juni met 25, 50, 80 en 120 kilometer route.      Kun je niet meefietsen, maar wil je toch iets doen en een leuke dag mee maken: meld je dan aan als vrijwilliger op info@deltaridefortheroses.nl        (27 februari 2018)

 

 

 

 

ZEEUWEN BEKLIMMEN IN AUGUSTUS DE MONT VENTOUX TIJDENS ACTIE “GROOT VERZET TEGEN KANKER” 

Janinka Zwemer (Terneuzen) geeft een toelichting op de deelname van het Zeeuwse team “Luctor et Emergo” : In januari 2017 hebben we als team ‘Luctor et Emergo’ besloten om de Mont Ventoux op te gaan voor de strijd tegen kanker. Na veel trainen gingen we eind augustus naar Frankrijk om de Mont Ventoux te beklimmen. En ook in 2018 gaan we weer.

Onze motivatie daarvoor was de ziekte van één van onze teamleden. Nadat bij die persoon leukemie is geconstateerd, beseften we hoe moeilijk het is om machteloos te zijn. Toen we de Stichting Mont Ventoux  www.grootverzettegenkanker.nl  tegenkwamen, vonden we het mooi om op deze manier toch een steentje te kunnen bijdragen. We hebben ons toen ingeschreven als team ‘Luctor et Emergo’.  Via Stichting Mont Ventoux wordt er geld ingezameld voor de strijd tegen kanker. 60% van de opbrengst gaat naar het KWF. De andere 40% naar diverse doelen die allemaal te maken hebben met kanker. Deze doelen staan omschreven op de website van de stichting.

In augustus gaan we weer naar Frankrijk om daar fietsend, wandelend of hardlopend de Mont Ventoux te bedwingen. U kunt ons steunen via de volgende link www.grootverzettegenkanker.nl/luctoretemergo    Wij hopen weer een mooi bedrag op te halen en gaan er alles voor doen om fit te zijn voor de beklimming. Ons motto is ‘Luctor et Emergo’. 

 

 Op 30/31 augustus zijn nog meer Zeeuwse fietsers present op de Franse col.     Een enthousiaste groep van Radio Zeeland DMP B.V (Terneuzen) gaat zich ook inzetten voor de strijd tegen kanker.    Lees meer over hun voorbereiding : http://grootverzettegenkanker.nl/radiozeelanddmpbv      (15 februari 2018)

 

 

 

 

 

ZEEUWSE FIETSERS OP 31 MEI IN TOUR DU ALS OP MONT VENTOUX.

Drie fietsers uit Zeeland staan op 31 mei aan de start bij de Tour du ALS. Johan Bomert, Jan-Kees Goossens en Ko Jan Provoost vormen de driemans formatie “Zeeuwen in Beeld”.  Bij dit fietsevenement voor het goede doel wordt jaarlijks de Franse col Mont Ventoux beklommen. Lees meer over de motivatie van de Zeeuwse fietsers op https://www.tourduals.nl/team/zeeuweninbeeld  

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Tour du ALS streeft ernaar om voor de gemiddeld 1.500 patiënten in Nederland jaarlijks maximaal 1.500 deelnemers te generen die ieder € 1.500 bijeenbrengen. Wat in eerste instantie bedoeld was als een fietstocht in Frankrijk voor een besloten groep, is uitgemond in een jaarlijks terugkerend sportief fondsenwervend evenement.  Op de lijst met ambassadeurs staan de oud beroepsrenners Servais Knaven en Erik Dekker. Bekijk de activiteiten bij de start en finishlocaties van Tour du ALS : https://www.tourduals.nl/hoe-werkt-het  

 

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn. Verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.     (7 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

9 – 15 SEPTEMBER DUCHENNE HEROES MET ZEEUWSE FIETSERS

9  T.M. 15 SEPTEMBER                     ARDENNEN  > LUXEMBURG  >  EINDHOVEN                     7 ETAPPES MOUNTAINBIKEN VOOR GOED DOEL             13DE EDITIE DUCHENNE HEROES MET DE ZEEUWSE TEAMS : BLUBBEREN 4 BRETT  &  JARNE’S GROENE NINJA’S              www.duchenneheroes.nl

 

 

 

 

 

 

FIETSMARATHON HOMERDE IN 2018 DOOR ZEELAND MET ZEEUWSE TEAM “STARS IN HEAVEN”    
4500 EURO TIJDENS ACTIEDAG IN GRIJPSKERKE OP 3 MAART

De tweedaagse fietsmarathon HomeRide komt in juni 2018 voor de eerste keer door Zeeland. De achtste editie wordt verreden op 23 en 24 juni. Met deze monstertocht wordt geld ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen zodat ouders dicht bij hun kind in het ziekenhuis kunnen zijn. Tijdens deze 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht rijden de fietsers in 2018 langs de Ronald  McDonald Huizen in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Nijmegen. De start en finish zijn in Utrecht. Het routeschema heeft de vorm van een HART. De organisatie heeft “stops” gepland bij o.m. de voetbalstadions van NEC in Nijmegen en FC Den Bosch in ’s Hertogenbosch.
Op de deelnemerslijst staat het Zeeuwse team “Stars in Heaven” van Alexander Dekker uit Oostkapelle : https://www.homeride.nl/nl/homerider/alexander-dekker    Op zaterdag 3 maart werd in Grijpskerke een drukke sponsordag georganiseerd met een opbrengst op 4500 euro. In Dorpshuis Nimmerdor konden bezoekers meedoen met een gevarieerd programma met o.m. een creatieve markt, sportinstuif voor kinderen en een trim – sponsorloop.
In het programma zit volgens de organisatie een primeur: “Voor het eerst in de HomeRide-geschiedenis komen we door de prachtige provincie Zeeland, die alles in zich heeft om het wielerhart sneller te doen kloppen. Met zijn bruggen, dijken en wegen vormde Zeeland eerder het decor van verschillende etappes van de Tour de France en de Giro d’Italia”.

Niet alleen bij de start en finish, maar ook op de diverse checkpoints onderweg wordt flink uitgepakt om van HomeRide een onvergetelijk evenement te maken. Zo zijn er voldoende faciliteiten om even uit te rusten, bij te tanken of voor een massage. Ook is er altijd iets te eten: een warme maaltijd, ontbijt, fruit, soep, pannenkoeken of andere welkome snacks. De support komt van muziekbands, betrokken vrijwilligers en juichende mensen.
Een HomeRide team bestaat uit minimaal drie en maximaal tien toerfietsers. Daarnaast heeft ieder team minimaal één begeleider die niet meefietst. Ook minder sportieve vrienden, collega’s, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. De kosten om deel te nemen aan HomeRide zijn 75 euro voor fietsers en 17,50 euro voor begeleiders. De teams werven minimaal € 7.000,- aan donaties voor de Ronald McDonald Huizen en zorgen er zo voor dat zieke kinderen hun familie altijd in de buurt hebben. Zeeuwse fietsers die een Homeride team willen vormen kunnen meer informatie vinden op www.homeride.nl         (27 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 26 MEI MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG VOOR JEUGDSPORTFONDS ZEELAND    
INSCHRIJVING OPEN :

 

Op zaterdag 26 mei staat bij de Mortiere Toertocht Middelburg het Jeugdsportfonds Zeeland centraal. De fietsers starten op de Mortiere Boulevard in de Zeeuwse hoofdstad.  Op het toerprogramma staan tochten van 30,60,90 en 120 km. De eerste fietsers beginnen om 9.00 uur aan hun tocht voor het goede doel.
Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!  Op de ambassadeurslijst van het Jeugdsportfonds Zeeland staat o.m. wielrenner Antwan Tolhoek (Yerseke) van de Lotto NL Jumbo formatie : https://www.jeugdsportfonds.nl/fonds/zeeland/#ambassadeurs     
In de Mortiere Toertocht Middelburg 2017 reden de enthousiaste deelnemers afwisselende en verrassende routes door Zeeland Fietsland. Bij het opmaken van de resultaten meldde de organisatie een opbrengst van 7000 euro voor het Jeugdsportfonds Zeeland.      (14 februari 2018)

 

 

 

 

ZATERDAG 19 MEI                BRUINISSE                 HAVENKADE                 CAFÉ ‘T VEERHUIS                TOERTOCHT TEAM RUBEN  TBV. RIDE 4 KIDS             85 EN 120 KM              11.00 UUR                 ROUTE DOOR ZEELAND, WEST BRABANT, HOEKSE WAARD EN GOEREE OVERFLAKKEE (ZIE KAARTJE) https://www.facebook.com/events/166082090673707/

 

 

 

 

 

 

 

ZONDAG 10 JUNI             FRANKRIJK            MONT VENTOUX / DE KALE BERG            8STE EDITIE KLIMMEN TEGEN MS : GELD INZAMELEN VOOR DE STRIJD TEGEN MS          
DEELNEMERSLIJST MET TEAM SCHOLEN ZEEUWS VLAANDEREN                   https://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/team-scholen-vo-zeeuws-vlaanderen                    2017 WAS VOOR DIT ZEEUWSE TEAM EEN TOPJAAR MET 65 LEERLINGEN EN EEN OPBRENGST VAN 40.000 EURO             www.facebook.com/events/118486642164421/

 

 

 

 

 

 

 

23 EN 24 JUNI              BIGGEKERKE                NOORDWEG                   MINICAMPING ‘T SCHAEPEWEITJE                 FIETSTOCHT VOOR GOEDE DOEL : JUBILEUMEDITIE (10)   “TRAP ALS DE WERELD UIT”             9.00 UUR                https://www.facebook.com/events/331922393969514/

 

 

 

 

 

 

 

 

4 FIETSEVENEMENTEN CYCLE FOR HOPE 2018 VOOR STICHTING DE HOOP DORDRECHT.     NIEUW : LADIES RIDE OP 23 JUNI

RONDJE NEDERLAND KOMT IN JUNI DOOR ZEELAND

Cycle for Hope heeft het jaarprogramma gepresenteerd voor de toerfietsers die zich op een sportieve manier willen inzetten voor medemensen in problemen. Ook in 2018 fietst Cycle for Hope weer tegen verslaving en vóór nieuwe levens. Cycle for Hope organiseert verschillende wielerevenementen om geld op te halen voor Stichting De Hoop in Dordrecht. Deze instelling helpt mensen met een verslaving of psychische problemen op weg naar een nieuw leven.

Programma 2018 :    Rondje Nederland van 21 t.m. 23 juni met etappe door ZEELAND. Bij RCN Vakantiepark De Schotsman in Kamperland wordt een wisselpunt ingericht.       Toertocht op 23 juni.       Nieuw op 23 juni : Ladies Ride door Groene Hart en Alblasserwaard  120 km. en Dikke Banden wedstrijden voor de jeugd van 6-12 jaar        MTB-Marathon (14 & 15 september). www.cycleforhope.nl     In Zeeland wordt gewerkt aan de formatie van een Zeeuwse fietsgroep die in 2019 hoopt te starten onder de teamnaam Luctor et Emergo.       (26 januari 2018)  

 

 

 

 

 

KOUDE STRANDRIDE FOR THE ROSES OVER SCHOUWEN DUIVELAND : 5000 EURO VOOR KWF
DERDE EDITIE OP ZATERDAG 29 DECEMBER 2018
Foto : Jo-Annes de Bat           Op donderdag 28 december werd de tweede editie van de StrandRide for the Roses verreden. De organisatie was weer in handen van de Stichting DELTA Ride for the Roses. Liefhebbers konden kiezen uit twee afstanden langs de vloedlijn en door de koude polders en bossen : 20 kilometer en 40 kilometer. De start werd een half uur uitgesteld wegens de hard wind en het hoge water maar uiteindelijk mocht gedeputeerde Jo-Annes de Bat 221 bikers op pad sturen voor een fietsavontuur door Zeeland Fietsland. Op de deelnemerslijst stonden o.m. Marco Minnaard, Johnny Hoogerland en Koos Moerenhout.
Foto : Koos Moerenhout          Beide routes gingen langs de Noordzee en voerden de deelnemers vanaf de Brouwersdam via het strand, de duinen en de bossen van Westerschouwen terug naar de Brouwersdam. De start en finish lagen bij Strandpaviljoen Brouw op de Brouwersdam. Onderweg werd voorzien in warme en koude ravitaillering. De organisatie heeft de ambitie om in heel Zeeland fietsevenementen te organiseren met het doel zoveel mogelijk Zeeuwen en fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland bij het evenement DELTA Ride for the Roses te betrekken en ze mee te laten genieten van goed georganiseerde prachtige routes door het gevarieerde typisch Zeeuwse landschap.   Agendatip : 3de StrandRide for the Roses op zaterdag 29 december 2018.      (28 december 2017)

 

 

 

 

 

 

RUIM 700 DEELNEMERS BIJ ZONNIGE GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND 2017  – EDITIE 2018 OP 5 AUGUSTUS
 
GOEDE DOELEN 2017 : AANKOOP RACERUNNER VOOR DELTA SPORT EN DELTA RIDE FOR THE ROSES
Foto’s : Organisatie        Op 6 augustus 2017 werd voor de 8e keer de Giro di Schouwen-Duiveland georganiseerd. Er deden ruim 700 fietsers mee op de 25 km, de 50 km en de 100 km. Vanaf Fietscafé De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee reden ze op eigen tempo want het was geen wedstrijd of koers. De fietsers hebben zich ingezet voor goede doelen : de aanschaf van een Racerunner voor Delta Sport Zierikzee en een afdracht richting Delta Ride for the Roses 2018. Voor veel kinderen met een lichamelijke handicap was sporten onmogelijk. Totdat de Racerunner naar Nederland kwam. Voor kinderen die geen rolstoelsport kunnen beoefenen, is de Racerunner een uitkomst. Met de Racerunner kunnen veel van deze kinderen lopen of rennen. Vooral voor kinderen met een beperkte handfunctie is de Racerunner een uitkomst. Zij kunnen vaak geen rolstoelsporten beoefenen. De Racerunner maakt sportbeoefening voor hen mogelijk.    (10 augustus 2017)

 

 

 

 

 

 
ZONNIGE EN GEZELLIGE TERRE DES HOMMES DORPEN FIETSTOCHT 2017 OVER WALCHEREN VOOR PROJECT IN AZIË

Terre des Hommes TT
Foto’s : ZEELANDFIETS.NL : Fietsers tussen Middelburg en Sint Laurens.              Toeristen en Zeeuwen konden op dinsdag 1 augustus op Walcheren meedoen met de Terre des Hommes Dorpenfietstocht. De organisatoren noteerden weer veel animo bij dit sportieve vakantie evenement. De 2700 deelnemers fietsten tijdens een overwegend zonnige omloop van ongeveer 50 km voor het project “Kinderarbeid in Azië. In de regio waren 11 gezellige inschrijf en stempelposten ingericht. Hier vormden sociale en recreatieve aspecten een perfecte combinatie. Al vele jaren zet een comité een gevarieerde route uit met telkens een ander onderwerp. In 2017 was het thema GROEN met onderweg aandacht voor o.m. Staatsbosbeheer, Het Zeeuwse Landschap en het Waterschap.       AgendaTip : De Terres des Hommes Tocht wordt in 2018 op dinsdag 7 augustus verreden. www.dorpentocht-walcheren.nl     (1 augustus 2017)