*GOEDE DOEL

 

 


>>> ZEELANDFIETS.NL  :  IN 2019 AL 10 JAAR ACTUEEL & INFORMATIEF VOOR FIETSEND ZEELAND.

 

 

 

 

 

> FIETSEN & GOEDE DOELEN : TIPS, BERICHTEN EN FOTO’S WELKOM OP  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

BENEFIETSROUTE WALCHEREN OP ZATERDAG 31 AUGUSTUS
GOEDE DOEL : TAAL EXPERTISE CENTRUM WALCHEREN
Op zaterdag 31 augustus van 10.00 tot 17.00 uur organiseert Lions Club Middelburg de achtste editie van De Benefietsroute. Bij dit recreatieve fietsevenement staat jaarlijks een goed doel op Walcheren centraal. De route voert langs vele bedrijven die Zeeuwse streekproducten produceren en verkopen. Op ieder bedrijf, zoals kaasboerderij, chocolademaker of groentenkweker, staat een culinaire verrassing klaar.
Tussen de verschillende culinaire stops kan iedereen zelfgekozen kortere en langere toertochten maken. Met de fiets natuurlijk, of met een motor, bromfiets, scooter of auto. De kaarten zijn te koop bij alle deelnemende streekproduct bedrijven en bij Piet Voskamp Tweewielers in Middelburg. Dat kan ook nog op zaterdag 31 augustus. Een kaart kost € 15 en is onderweg goed voor 8 culinaire verrassingen. De deelnemers kunnen op elk punt aan de route beginnen en zelf hun route bepalen. De kaart die wordt gekocht is tegelijkertijd een papieren kaart met alle fietsknooppunten op Walcheren.

Het goede doel in 2019 is het Taal Expertise Centrum (TEC) Walcheren. Het TEC heeft als doel om jonge anderstalige nieuwkomers (vluchtelingen uit het AZC of statushouders) voor te bereiden op het instromen in het reguliere onderwijs of de Internationale Schakelklas (ISK Walcheren). De bijdrage van de benefietsroute zal ingezet worden voor het realiseren van een aantal speelhuisjes op het schoolplein van de Uilenburch in Middelburg.        (14 juni 2019)

 

 

 

 

 

RUIM 200 FIETSERS BIJ “TOURRIT 4 DUCHENNE” DOOR ZEEUWS VLAANDEREN
Het Zeeuws Vlaamse fietsteam Blubberen 4 Brett van Duchenne Heroes organiseerde een succesvol sponsorevenement in sociale sportsfeer. Bij Boerderij Camping De Oude Haven in Hengstdijk presenteerde de organisatie regionale ritten van 25, 50, 75 en 100 km.
Foto : Organisatie       Met 227 deelnemers en een stralende zon kon iedereen terugkijken op een geslaagde dag. De opbrengst ligt rond de 2500 euro. Dit mooie bedrag komt ten goede aan onderzoek naar de spierziekte van Duchenne.   De fietsgroep Blubberen 4 Brett organiseert jaarlijks speciale evenementen. Het sponsorgeld gaat richting Duchenne Heroes.      (3 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN : 12-PROVINCIEN CLASSIC VOOR SUPPORT CASPER START OP 22 SEPTEMBER IN AAGTEKERKE
SLOTETAPPE VAN WASSENAAR NAAR MIDDELBURG
Met de 12-Provinciën Classic gaat Simon’s Peloton Zeeland de uitdaging aan om in 8 dagen ruim 1.000 kilometer te fietsen. Het wordt etappetocht langs de Nederlandse grenzen. Hierbij fietsen de deelnemers door alle Nederlandse provincies en zelfs een stukje België en Duitsland. Simon’s Peloton is een groepje (Zeeuwse) fietsvrienden van Simon Bosselaar, die hem willen herdenken en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld op willen halen t.b.v. de strijd tegen alvleesklierkanker. De fietsers die deze uitdaging aangaan zijn: Edward Laarman, Krien Brouwer en Ko Jan Provoost.
De opbrengst gaat naar Support Casper. Voor andere fietsers bestaat de mogelijkheid om tijdens de 1e etappe (22 september) van Aagtekerke naar Reusel ( 140 km) en de 8e etappe (29 september) van Wassenaar naar Middelburg (142 km) aan te schuiven. Deelname alleen d.m.v. voorinschrijving : pronierse@zeelandnet.nl   Voor meer info over de 12 Provincien Toer Classic :   www.supportcasper-acties.nl/team/wij-gaan-premiesprinten-voor-casper  
Support Casper (van Eijck) is de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Deze organisatie financiert onderzoek naar nieuwe behandelmethoden van alvleesklierkanker.       (18 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE FIETSTEAM BLUBBEREN4BRETT VANAF 8 SEPTEMBER IN DUCHENNE HEROES VAN FRANKRIJK NAAR NEDERLAND
8 SEPTEMBER  T.M.  14 SEPTEMBER                   FRANKRIJK / CHARLEVILLE MÉZIÈRES  > NEDERLAND / WELL AAN DE MAAS           FIETSEN VOOR GOED DOEL             STARTDAG MOUNTAINBIKE MEERDAAGSE DUCHENNE HEROES MET ZEEUWS VLAAMSE TEAM BLUBBEREN4BRETT       https://www.facebook.com/Blubberen4Brett/                www.duchenneheroes.nl

 

 

 

 

 

 

 

ZONDAG 30 JUNI FIETSEN VOOR RIDE4KIDS ZEELAND VANUIT MIDDELBURG
ZONDAG 30 JUNI                MIDDELBURG             STADSAMBACHTSWEG               CYCLE HUB                 
FIETSEN VOOR GOED DOEL  :  RIDE4KIDS ZEELAND                ORANJE PAPFLAPPENTOCHT OVER VERHARDE WEGEN            60 EN 80 KM.                 11.00 UUR       INSCHRIJVEN :       https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb0AR-xoKpMyDyMD-Hf8Hde0uRSVaqjB1dh7P4M2CjYrZJ7Q/viewform

 

 

 

 

 

 

INLEVERPUNT ANWB KINDERFIETSENPLAN : CYCLEHUB IN MIDDELBURG
Een fiets is meer dan een vervoersmiddel. Voor kinderen van 8 tot 18 jaar oud is fietsen een manier om mee te doen, vrijheid te voelen en de wereld te ontdekken. Helaas is het aanschaffen van een fiets voor 1 op de 9 kinderen in Nederland veelal een te dure, onmogelijke uitgave. ANWB vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets. Daarom kunnen mensen fietsen doneren. De gedoneerde fietsen worden gerepareerd in werkplaatsen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Vervolgens kunnen kinderen uit de doelgroep een opgeknapte fiets uitzoeken.
Nieuwe inleverlocatie in Middelburg op bedrijventerrein Ramsburg  :  Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg 6.    Meer info :   www.anwb.nl/kinderfietsenplan      (16 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 22 JUNI FIETSEN VOOR GOED DOEL OVER WALCHEREN : TRAP ALS DE WERELD UIT.  
START EN FINISH IN BIGGEKERKE.

 

 

 

 

 

 

ENDURA CLASSIC 2019 VOOR GOEDE DOEL : SUPPORT CASPER

Foto : Organisatie      Vanuit Goes en Middelburg werd in april de jaarlijkse Endura Toerclassic verreden. De organisatoren van Endura Sport konden tientallen toerfietsers verwelkomen bij de inschrijflocaties. Op het programma stonden gevarieerde omlopen van 35, 65, 85 en 100 km. over prachtige dijken, polderstroken en binnenwegen in Zeeland Fietsland. Na het berekenen van de financiële resultaten van de fietsdag was er 1000 euro beschikbaar voor het goede doel : Support Casper  :  www.supportcasper.nl      (15 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

 

6 AUGUSTUS TERRE DES HOMMES DORPENTOCHT WALCHEREN VOOR TOERISTEN EN ZEEUWEN
DINSDAG 6 AUGUSTUS                 WALCHEREN / REGIO MIDDELBURG                  FIETSEN VOOR GOED DOEL  :  TERRE DES HOMMES DORPENTOCHT WALCHEREN             9.00 UUR             www.dorpentocht-walcheren.nl/   

 

 

 

 

 

 

 

JUBILEUMEDITIE GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND OP ZONDAG 4 AUGUSTUS VOOR GOEDE DOELEN

 

 

 

 

 

 

FIETSMARATHON MUSKATHLON 2019 DOOR KOREA MET ZEEUWSE TOERFIETSERS

Foto : Facebook      Zeeuwse fietsers doen volgend jaar mee met de fietsmarathon Muskathlon in Zuid Korea. De Muskathlon die wordt verreden van  5 t.m. 12 oktober is een ultieme uitdaging op een extreme locatie. Bij dit project gaan de deelnemers zelf aan de slag in hun thuisland om fondsen te werven voor vervolgde christenen.  De toerders richten zich op de frontlinie van de geestelijke strijd. Die woedt op veel plekken op aarde, maar de hevigste strijd vindt plaats in Noord-Korea. Er is geen land waar het moeilijker is om christen te zijn. Tijdens de Muskathlonweek in Zuid-Korea maken de sporters  kennis met Noord-Koreaanse vluchtelingen en veldwerkers van Open Doors die de Noord-Koreaanse christenen helpen. De fietsers zullen ontdekken wat de prijs is van het volgen van Jezus Christus.

 

Eén van de Zeeuwen die aan de start staan is Hannuel Kramer (foto boven) uit Arnemuiden. De 39 jarige toerfietser zit vol enthousiasme en hoopt op een mooie opbrengst voor het goede doel :  “Tijdens de voorbereiding moest ik denken aan de reizen die ik voor Open Doors eerder heb gemaakt. Deze muskathlon lijkt me een mooie aanvulling hierop. Ik vind het fijn om de bewoners van Korea op deze manier te kunnen bemoedigen. Voor ons, hier in Nederland, is het vanzelfsprekend om in alle vrijheid ons geloof te kunnen uitoefenen maar voor heel veel andere christenen is dit niet het geval zeker de christenen in Noord-Korea hebben het zeer moeilijk. Ik zie uit naar een bijzondere reis”. De sponsorwerving, gericht op bedrijven en particulieren, is een belangrijk onderdeel binnen dit sociale project. De Zeeuwse fietsers die naar Zuid Korea gaan zullen verschillende activiteiten organiseren en hopen hiermee voldoende fondsen binnen te halen.       (4 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

RIDE FOR THE ROSES NEDERLAND OP ZONDAG 15 SEPTEMBER IN ZEELAND MET START EN FINISH IN GOES

RIDE FOR THE ROSES ZEEUWS VLAANDEREN OP ZATERDAG 15 JUNI.   

De landelijke Ride for the Roses komt in 2019 weer naar Zeeland. Op zondag  15 september zullen duizenden toerfietsers voor het KWF als goede doel door Zuid West Nederland rijden. De toerders kunnen bij startlocatie Zeelandhallen in Goes kiezen uit de afstanden 10, 25, 50 of 100 kilometer. De Ride Nederland was in 2008 en 2014 ook te gast in Zeeland Fietsland.

 

 

 

 

KWF Kankerbestrijding-directeur Johan van de Gronden kijkt uit naar het weerzien met het Zeeuwse land: “Zeeland heeft de afgelopen jaren bewezen een uitstekende gastheer van dit evenement te zijn en ik ben heel blij dat Goes de Ride verwelkomt.”  

Organisatievoorzitter Eddie Bogaert over de toewijzing richting Zeeland :  “Het KWF heeft met ingang van de volgende editie de organisatie van het evenement zelf overgenomen. We zijn er ontzettend trots op dat ze voor die eerste keer op eigen benen naar Zeeland komen en hun vertrouwen hebben uitgesproken in onze organisatie. Met de jaarlijkse DELTA Ride hebben we inmiddels een schat aan ervaring opgedaan. Voor de landelijke Ride komen deelnemers uit heel het land, dat wordt een nieuwe uitdaging. We kunnen dit, met onze organisatie in Goes, alleen realiseren, omdat er geen enkele zorg bestaat over de Zeeuws-Vlaamse organisatie (in 2019 op zaterdag 15 juni).  In de eerste twee jaar heeft Zeeuws Vlaanderen aangetoond dat ze nagenoeg geheel zelfstandig de DELTA Ride kunnen organiseren. Met Goes kunnen we ons nu in alle rust voorbereiden op de landelijke tocht in september. Ik wil nu al een beroep doen op de Zeeuwen en niet-Zeeuwen om aan beide evenementen, of minimaal één mee te doen en ons te steunen in de strijd tegen kanker”.