*GOEDE DOEL

 

 

 

 

                       > TIPS VOOR ZEELANDFIETS.NL WELKOM OP  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

ZONDAG 1 JULI             MIDDELBURG               STADSAMBACHTSWEG             CYCLE HUB               TOERFIETSEN VOOR RIDE4KIDS ZEELAND           60 EN 80 KM ORANJE PAP FLAPPEN TOCHT               ONTVANGST VANAF 11.00 UUR – START 12.00 UUR            https://www.facebook.com/events/2010004045984213/

 

 

 

 

 

 

RONDJE NEDERLAND CYCLE FOR HOPE DOOR ZEELAND       

Ook in 2018 fietst Cycle for Hope weer tegen verslaving en vóór nieuwe levens. Cycle for Hope organiseert verschillende wielerevenementen om geld op te halen voor Stichting De Hoop in Dordrecht. Deze instelling helpt mensen met een verslaving of psychische problemen op weg naar een nieuw leven.
Programma 2018 :       Rondje Nederland van 21 t.m. 23 juni met etappe door ZEELAND.   Bij RCN Vakantiepark De Schotsman in Kamperland werd een wisselpunt ingericht.         Toertocht op 23 juni.       Nieuw op 23 juni : Ladies Ride door Groene Hart en Alblasserwaard  120 km. en Dikke Banden wedstrijden voor de jeugd van 6-12 jaar        MTB-Marathon (14 & 15 september). www.cycleforhope.nl     In Zeeland wordt gewerkt aan de formatie van een Zeeuwse fietsgroep die in 2019 hoopt te starten onder de teamnaam Luctor et Emergo.       (21 juni 2018)  

 

 

 

 

 

FIETSMARATHON HOMERIDE 23 EN 24 JUNI DOOR ZEELAND MET ZEEUWSE TEAM “STARS IN HEAVEN”    

De tweedaagse fietsmarathon HomeRide komt in juni 2018 voor de eerste keer door Zeeland. De achtste editie wordt verreden op 23 en 24 juni. Met deze monstertocht wordt geld ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen zodat ouders dicht bij hun kind in het ziekenhuis kunnen zijn. Tijdens deze 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht rijden 1.000 fietsers langs 8 Ronald  McDonald Huizen en verschillende checkpoints.
De start en finish zijn in Utrecht op het Domplein. Op 23 juni vertrekken de teams om 14.00 uur en op 24 juni zullen de fietsers vanaf 11.30 uur binnenkomen. Het routeschema heeft de vorm van een HART  (zie afbeelding boven).
Op de deelnemerslijst staat het Zeeuwse team “Stars in Heaven” van Alexander Dekker uit Oostkapelle : https://www.homeride.nl/nl/homerider/alexander-dekker    In het voorjaar van 2018 werd in het Walcherse Grijpskerke een drukke sponsordag georganiseerd met een opbrengst op 4500 euro. In Dorpshuis Nimmerdor konden bezoekers meedoen met een gevarieerd programma met o.m. een creatieve markt, sportinstuif voor kinderen en een trim – sponsorloop.
In het programma zit volgens de organisatie een primeur: “Voor het eerst in de HomeRide-geschiedenis komen we door de prachtige provincie Zeeland, die alles in zich heeft om het wielerhart sneller te doen kloppen. Met zijn bruggen, dijken en wegen vormde Zeeland eerder het decor van verschillende etappes van de Tour de France en de Giro d’Italia”.  

Na Rotterdam fietst het HomeRide peloton door de polders van Oost Zeeland naar Bergen op Zoom. Sportcafé Sportza en de naastgelegen sporthal Boulevard vormen gezamenlijk het derde checkpoint op de route. Na het afzien in de polderwegen van Zeeland is het fijn om weer even tot rust te komen met Brabantse gezelligheid. Na een lange, zware etappe vanaf Rotterdam kunnen de deelnemers in Bergen op Zoom de benen even laten ontspannen. Vele vrijwilligers, begeleiders en andere betrokkenen staan hier klaar om de fietsers een warm onthaal te geven. De teller in de Brabantse Scheldestad staat dan op 274 kilometer, over de helft dus! 

 
Een HomeRide team bestaat uit minimaal drie en maximaal tien toerfietsers. Daarnaast heeft ieder team minimaal één begeleider die niet meefietst. Ook minder sportieve vrienden, collega’s, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. De kosten om deel te nemen aan HomeRide zijn 75 euro voor fietsers en 17,50 euro voor begeleiders. De teams werven minimaal € 7.000,- aan donaties voor de Ronald McDonald Huizen en zorgen er zo voor dat zieke kinderen hun familie altijd in de buurt hebben. Meer details over o.m. route en checkpoints op www.homeride.nl          (10 juni 2018)

 

 

 

 

 

 

6.273 TOERDERS IN DELTA RIDE FOR THE ROSES DOOR MIDDEN ZEELAND EN ZEEUWS VLAANDEREN : 212.500 EURO VOOR ONDERZOEK HERSENKANKER. 
Foto : Team Gemeente Borsele.           De opbrengst van de 10e DELTA Ride for the Roses 2018 wordt besteed aan onderzoeken naar hersenkanker.  Elk jaar wordt in Nederland bij circa 1.200 mensen een kwaadaardige hersentumor vastgesteld. Het merendeel is tussen de 50 en 75 jaar. Hersentumoren zijn daarmee de 15e meest voorkomende kankersoort. Mannen krijgen iets vaker een hersentumor dan vrouwen. Helaas is de overlevingskans van hersentumoren niet hoog: 25% van de mensen met een kwaadaardige hersentumor zijn 5 jaar na de diagnose nog in leven. Na 10 jaar is dat slechts 15%. In 2016 overleden 883 mensen aan een kwaadaardige hersentumor. Onderzoek is dus hard nodig. Die onderzoeken vinden in diverse Nederlandse universitaire ziekenhuizen plaats. Het KWF bepaalt welke onderzoeken m.b.t. hersenkanker subsidie ontvangen. Ook de opbrengst van de landelijke Ride for the Roses die op 9 september wordt verreden in de Haarlemmermeer, zal terecht komen bij geselecteerde onderzoeken naar hersenkanker. 

 

Vrijdagavond 8 juni gingen 560 vrouwen op fietsavontuur in de LadiesNightRide vanaf de Goese Markt.  De DELTA Ride for the Roses Midden-Zeeland startte op zaterdag 9 juni bij de Zeelandhallen.  De DELTA Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen begon zondag 10 juni op de Markt in Terneuzen. Het waren allemaal weer gezellige en gevarieerde toertochten door Midden Zeeland en het Zeeuws Vlaamse fietsland met veel aandacht voor het sociale aspect bij de haltelocaties. Meer verslagen en actuele onderwerpen staan op  www.deltaridefortheroses.nl        (10 juni 2018)

 

 

 

 

VEEL ZEEUWSE FIETSERS IN ALPE D’HUZES 2018 : 11 MILJOEN VOOR KANKERONDERZOEK

Foto : Organisatie          11.230.804.79 euro voor de strijd tegen kanker. Dit is het voorlopige eindbedrag van de dertiende editie van Alpe d’HuZes, bijna een miljoen meer dan vorig jaar. Het was een natte tocht voor veel deelnemers, maar noodweer zoals vorig jaar is uitgebleven. In totaal beklommen ruim 4500 deelnemers lopend of fietsend de legendarische Alpe d’Huez. Daarbij waren ook veel Zeeuwse teams. Alpe d’HuZes-voorzitter Jan Kouwenhoven is verheugd over zijn eerste koers: “Ik heb zelf voor het eerst meegedaan en ervaren hoe fantastisch het is om hier met zijn allen dezelfde droom na te streven. Iedereen hier vecht op zijn eigen manier tegen kanker. En dan hebben we ook nog eens zoveel geld opgehaald voor nieuw kankeronderzoek, bijna een miljoen meer dan vorig jaar!” In de afgelopen 13 jaar heeft Alpe d’HuZes in totaal ruim 162 miljoen euro opgehaald. Hiervan zijn tot nu toe ruim 200 onderzoeken gefinancierd naar de genezing van kanker en betere kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten. In 2019 zal de veertiende editie van Alpe d’HuZes plaatsvinden op donderdag 6 juni.    (8 juni 2018)

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE DEELNAME STOFWISSELTOUR DOOR NEDERLAND VANAF 22 JUNI

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni 2018 vindt voor het zevende jaar op rij de Stofwisseltour plaats. Meer dan twintig wielrenteams rijden drie dagen lang in estafette langs de Nederlandse academische ziekenhuizen. De teams rijden voor een overgroot deel voor een ziek of overleden kind.

Goesenaar Adri Wiskerke start op 22 juni  om 8.00 uur vanaf de Grote Markt in Goes voor zijn fietsmarathon door Nederland.

Naast het inzamelen van geld voor onderzoek naar Stofwisselingsziekten vragen de deelnemers aandacht voor deze onbekende ziektes. Dat is hard nodig, want stofwisselingsziektes zijn misschien wel doodsoorzaak nummer 1 onder jonge kinderen.  Jaarlijks krijgen 800 kinderen de diagnose stofwisselingsziekte. Voor veel van deze stofwisselingsziekten bestaat nog geen behandeling, waardoor veel kinderen zware geestelijke en lichamelijke beperkingen ontwikkelen. Meer dan de helft van de kinderen met een stofwisselingsziekte overlijdt voor hun 18e verjaardag. Ook op volwassen leeftijd kan een  stofwisselingsziekte zich plotseling manifesteren. Vaak wordt dan een diagnose niet of veel te laat gesteld, omdat de kennis hierover bij de meeste artsen nog ontbreekt. Door middel van sportieve en sociale evenementen en activiteiten werft Stichting Stofwisselkracht fondsen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten.  Stichting Stofwisselkracht, organisator van de Stofwisseltour, hoopt op een geslaagde tour en minimaal een vergelijkbare opbrengst als in 2017. Toen werd ruim € 165.000,00 voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij elkaar gefietst.  Informatie over de Stofwisseltour kan je vinden op www.stofwisseltour.nl        (3 juni 2018) 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE FIETSERS IN TOUR DU ALS OP MONT VENTOUX
Drie fietsers uit Zeeland stonden op 31 mei aan de start bij de Tour du ALS. Johan Bomert, Jan-Kees Goossens en Ko Jan Provoost vormden de driemans formatie “Zeeuwen in Beeld”.  Bij dit fietsevenement voor het goede doel wordt jaarlijks de Franse col Mont Ventoux beklommen. Lees meer over de motivatie van de Zeeuwse fietsers op  https://www.tourduals.nl/team/zeeuweninbeeld
Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Tour du ALS streeft ernaar om voor de gemiddeld 1.500 patiënten in Nederland jaarlijks maximaal 1.500 deelnemers te generen die ieder € 1.500 bijeenbrengen. Wat in eerste instantie bedoeld was als een fietstocht in Frankrijk voor een besloten groep, is uitgemond in een jaarlijks terugkerend sportief fondsenwervend evenement.  Op de lijst met ambassadeurs staan de oud beroepsrenners Servais Knaven en Erik Dekker. Bekijk de activiteiten bij de start en finishlocaties van Tour du ALS : https://www.tourduals.nl/hoe-werkt-het  

 

 

 

 

 

MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG : 5500 EURO VOOR JEUGDSPORTFONDS ZEELAND    
Foto : Organisatie        Op zaterdag 26 mei stond bij de Mortiere Toertocht Middelburg het Jeugdsportfonds Zeeland centraal als het goede doel. De fietsers gingen van start op de gezellige Mortiere Boulevard in de Zeeuwse hoofdstad.  Op het programma stonden gevarieerde tochten van 30, 60, 90 en 120 km. Het routeteam van Toerclub Walcheren presenteerde omlopen onder het thema “Hart voor het Jeugdsportfonds”. De eerste fietsers begonnen rond 9.00 uur aan hun tocht voor het goede doel over Walcheren en Zuid Beveland. De stemming was prima onderweg en ook bij de haltelocaties genoot iedereen van de sociale sfeer en het aangename weer.
 Ambassadeur Jo-Annes de Bat van het Jeugdsportfonds ontving na afloop een cheque twv. 5500 euro. Hiermee ontstaan er meer sportkansen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!  Op de ambassadeurslijst van het Jeugdsportfonds Zeeland staat ook wielrenner Antwan Tolhoek (Yerseke) van de Lotto NL Jumbo formatie : https://www.jeugdsportfonds.nl/fonds/zeeland/#ambassadeurs       (26 mei 2018)

 

 

 

 

 

FIETSMARATHON SHELTER CITY BIKE CHALLENGE : 1000 EURO VAN GEMEENTE MIDDELBURG

In de Shelter City Bike Challenge fietsen de deelnemers langs 11 Shelter Cities in heel Nederland. Vanaf 14 mei stond 780 km in hun Hollandse toerboek. Organisator Justice and Peace had als doel om 25.000 euro op te halen. Hiermee kunnen mensenrechtenverdedigers ondersteund worden zoals het aanbieden van weerbaarheidstrainingen. De fietsers reden op donderdag 17 mei van Den Haag naar de hoofdstad van Zeeland. In Middelburg kregen de organisatoren een waardecheque van 1000 euro van de gemeente. Wethouder Saskia Szarafinski verzorgde de overhandiging richting marathonfietsers   (10 mei 2018)

 

 

 

 

DINSDAG 7 AUGUSTUS TERRE DES HOMMES DORPEN FIETSTOCHT WALCHEREN ONDER THEMA “LEKKER WEG OP WALCHEREN” 
Terre des Hommes TT
Foto : Zeelandfiets.nl : Fietsers in 2017 tussen Middelburg en Sint Laurens.      Toeristen en Zeeuwen kunnen op dinsdag 7 augustus op Walcheren meedoen met de Terre des Hommes Dorpenfietstocht. De organisatoren noteren jaarlijks veel animo bij dit sportieve vakantie evenement met gezellige inschrijf en stempelposten.  De sociale en recreatieve aspecten vormen een perfecte combinatie tijdens deze goede doelen fietsdag. Al vele jaren zet een comité een gevarieerde route uit met telkens een ander onderwerp. In 2018 is het thema Lekker Weg op Walcheren.   www.dorpentocht-walcheren.nl      (25 april 2018)

 

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 8 SEPTEMBER         MIDDELHARNIS            BENEDEN ZANDPAD/DIEKHUUSPLEIN             GO CLASSIC : TOERFIETSEN VOOR 3 GOEDE DOELEN       AFSTANDEN : 70 – 115 KM.        ROUTE 150 KM KOMT DOOR DE WESTHOEK VAN SCHOUWEN DUIVELAND (ZIE KAARTJE)        8.30 UUR      www.go-classic.nl

 

 

 

 

 

 

 

12  T.M. 14 SEPTEMBER               FRANKRIJK         FIETSEN VOOR HET GOEDE DOEL MET FIETSERS UIT ZEELAND : RIDE4KIDS      PARCOURS OVER DE COLS TOURMALET EN AUBISQUE                www.facebook.com/events/1758307504467844/

 

 

 

 

 

 

 

TEAM ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ VRAAGT IN SAMENWERKING MET PARTNER NATIONAAL FONDS KINDERHULP AANDACHT VOOR HULPBEHOEVENDE GEZINNEN

RennersFoto : Pieter Weening          Wielerteam Roompot-Nederlandse Loterij heeft tijdens de Amstel Gold Race 2018 eenmalig een speciaal shirt met het logo van de Koos Konijn Foundation gedragen. De ploeg wilde zo aandacht vragen voor gezinnen die het moeilijk hebben en met behulp van de goede doelenorganisatie kunnen genieten van een gratis vakantie. Kopman Pieter Weening over deze goede doelen actie :  “Ook als renners dragen wij de Koos Konijn Foundation een warm hart toe. De Amstel Gold Race voelt dit jaar voor ons dan ook extra speciaal met dit unieke shirt om onze schouders.” De komende jaren zullen diverse Koos Konijn Foundation-huizen geopend worden om gezinnen die te kampen hebben met ziekte of financiële problemen de kans te bieden om gratis op vakantie te gaan. Het eerste huis staat op vakantiepark Weerterbergen in Weert. De tweede woning wordt gebouwd op vakantiepark Hunzedal (Borger) en is ontworpen door leerlingen uit groep 8 van basisschool De Kirreweie uit het Zeeuwse Burgh-Haamstede. Zij wonnen de ontwerpwedstrijd van de Koos Konijn Foundation.

 

Onlangs is de Foundation een samenwerking aangegaan met Nationaal Fonds Kinderhulp, waardoor nog meer gezinnen van een onbezorgde vakantie kunnen genieten. “Op vakantie gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, aldus Bianca Kemner namens de Koos Konijn Foundation. “Ziekte, financiële zorgen of andere tegenslagen kunnen het leven van mensen behoorlijk op zijn kop zetten. Juist dan kan een paar dagen zonder zorgen, samen genieten een welkome afwisseling zijn. Vooral voor kinderen is het erg belangrijk dat zij ook eens met vakantieverhalen terugkomen op school. Het geeft ze het gevoel er ook gewoon bij te horen.”De Koos Konijn Foundation is een initiatief van Roompot Vakanties. Koos Konijn is de mascotte en ambassadeur van Roompot Vakanties. Roompot wil iedereen, jong en oud, een onvergetelijke tijd bezorgen, ook mensen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan. Met de stichting wil de aanbieder van vakantieparken juist mensen die het hard nodig hebben een hart onder de riem steken door ze een paar onbezorgde dagen aan te bieden.   (15 april 2018)

 

 

 

 

 

AGENDATIP VOOR ZEEUWEN EN TOERISTEN : DE LEKKERSTE FIETSROUTE VAN WALCHEREN

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 29 DECEMBER               OUDDORP              BROUWERSDAM                DERDE STRANDRIDE FOR THE ROSES VOOR KWF            20 EN 40 KM        9.30 UUR             www.strandride.nl

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWEN BEKLIMMEN 30 EN 31 AUGUSTUS DE MONT VENTOUX TIJDENS ACTIE “GROOT VERZET TEGEN KANKER” 

Janinka Zwemer (Terneuzen) geeft een toelichting op de deelname van het Zeeuwse team “Luctor et Emergo” : In januari 2017 hebben we als team ‘Luctor et Emergo’ besloten om de Mont Ventoux op te gaan voor de strijd tegen kanker. Na veel trainen gingen we eind augustus naar Frankrijk om de Mont Ventoux te beklimmen. En ook in 2018 gaan we weer.

Onze motivatie daarvoor was de ziekte van één van onze teamleden. Nadat bij die persoon leukemie is geconstateerd, beseften we hoe moeilijk het is om machteloos te zijn. Toen we de Stichting Mont Ventoux  www.grootverzettegenkanker.nl  tegenkwamen, vonden we het mooi om op deze manier toch een steentje te kunnen bijdragen. We hebben ons toen ingeschreven als team ‘Luctor et Emergo’.  Via Stichting Mont Ventoux wordt er geld ingezameld voor de strijd tegen kanker. 60% van de opbrengst gaat naar het KWF. De andere 40% naar diverse doelen die allemaal te maken hebben met kanker. Deze doelen staan omschreven op de website van de stichting.

In augustus gaan we weer naar Frankrijk om daar fietsend, wandelend of hardlopend de Mont Ventoux te bedwingen. U kunt ons steunen via de volgende link www.grootverzettegenkanker.nl/luctoretemergo    Wij hopen weer een mooi bedrag op te halen en gaan er alles voor doen om fit te zijn voor de beklimming. Ons motto is ‘Luctor et Emergo’. 

 

 Op 30/31 augustus zijn nog meer Zeeuwse fietsers present op de Franse col.     Een enthousiaste groep van Radio Zeeland DMP B.V (Terneuzen) gaat zich ook inzetten voor de strijd tegen kanker.    Lees meer over hun voorbereiding : http://grootverzettegenkanker.nl/radiozeelanddmpbv      (15 februari 2018)

 

 

 

 

9 – 15 SEPTEMBER DUCHENNE HEROES MET ZEEUWSE TEAMS

9  T.M. 15 SEPTEMBER              ARDENNEN  > LUXEMBURG  >  EINDHOVEN              7 ETAPPES MOUNTAINBIKEN VOOR GOED DOEL DOOR DUITSLAND, BELGIË, LUXEMBURG EN NEDERLAND          13DE EDITIE DUCHENNE HEROES MET DE ZEEUWSE TEAMS : BLUBBEREN 4 BRETT  &  JARNE’S GROENE NINJA’S
https://www.duchenneheroes.nl/blubberen-4-brett
https://www.duchenneheroes.nl/jarnes-groene-ninjas

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 23 JUNI             ZEEUWSE FIETSERS WELKOM                   ROTTERDAM ZUID      TOPSPORTCENTRUM ROTTERDAM           TOERFIETSEN VOOR GOED DOEL : ERASMUS MC TOUR DE ROTTERDAM DOOR ZUID WEST NEDERLAND       8.00 UUR
OP DE DEELNEMERSLIJST STAAT DE ZEEUWSE FIETSGROEP  www.zeevelgen.nl              AFBEELDING :  PELOTONSTOCHT 135 KM VOERT OVER GOEREE OVERFLAKKEE EN KOMT IN DE BUURT VAN ZEELAND           http://www.erasmusmctourderotterdam.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

RUIM 700 DEELNEMERS BIJ ZONNIGE GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND 2017  – EDITIE 2018 OP 5 AUGUSTUS
 
GOEDE DOELEN 2017 : AANKOOP RACERUNNER VOOR DELTA SPORT EN DELTA RIDE FOR THE ROSES

Foto’s : Organisatie        Op 6 augustus 2017 werd voor de 8e keer de Giro di Schouwen-Duiveland georganiseerd. Er deden ruim 700 fietsers mee op de 25 km, de 50 km en de 100 km. Vanaf Fietscafé De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee reden ze op eigen tempo want het was geen wedstrijd of koers.
De fietsers hebben zich ingezet voor goede doelen : de aanschaf van een Racerunner voor Delta Sport Zierikzee en een afdracht richting Delta Ride for the Roses 2018. Voor veel kinderen met een lichamelijke handicap was sporten onmogelijk. Totdat de Racerunner naar Nederland kwam. Voor kinderen die geen rolstoelsport kunnen beoefenen, is de Racerunner een uitkomst. Met de Racerunner kunnen veel van deze kinderen lopen of rennen. Vooral voor kinderen met een beperkte handfunctie is de Racerunner een uitkomst. Zij kunnen vaak geen rolstoelsporten beoefenen. De Racerunner maakt sportbeoefening voor hen mogelijk.    (10 augustus 2017)