*GOEDE DOEL

 

 

 

 

> FIETSEN & GOEDE DOELEN : TIPS, BERICHTEN EN FOTO’S WELKOM OP  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 18 NOVEMBER          TERNEUZEN         ZEELANDLAAN 9           FUTURO FITNESS          SPINNINGMARATHON TEAM STARS VOOR ALPE D’HUZES           10.00 – 14.00 UUR                 AANMELDEN : madevos@xs4all.nl            https://www.facebook.com/events/252175672183210/

 

 

 

 

 

 

RIDE4KIDS ZEELAND : ZATERDAG 24 NOVEMBER MOUNTAINBIKE PEPERNOTENTOCHT VANUIT WESTKAPELLE

 

 

 

 

 

 

 

BENEFIETSROUTE 2018 OVER WALCHEREN : 2.500 EURO VOOR ZEEUWS JEUGDORKEST

De Benefietsroute, de lekkerste route van Walcheren, werd in augustus 2018 voor de zevende keer verreden. De organisatoren van de Lions Club Middelburg hadden weer een gevarieerde en smakelijke rit uitgestippeld over Walcheren. De Benefietsroute is een fietstocht voor het goede doel op Walcheren en voert langs bedrijven die Zeeuwse streekproducten produceren en verkopen. Op ieder bedrijf, waaronder een kaasboerderij, chocolademaker of groentenkweker, stond een culinaire verrassing klaar voor de enthousiaste fietsers. Tussen de verschillende culinaire stops kon iedereen zelfgekozen kortere en langere toertochten maken.  Op zaterdag 31 augustus 2019 wordt de achtste editie georganiseerd voor Zeeuwen en Toeristen.     (24 september 2018)     

 

 

 

 

 

 

DUCHENNE HEROES 2018 MET TWEE TEAMS UIT ZEELAND

DUCHENNE HEROES 2018 WAS WEER EEN SUCCESVOL FIETSEVENEMENT VOOR HET GOEDE DOEL. OP HET STARTBLAD STONDEN TWEE TEAMS UIT ZEELAND.

https://www.duchenneheroes.nl/blubberen-4-brett  

https://www.facebook.com/jarnesgroeneninjas   

BIJ DE HULDIGINGEN KON DE ORGANISATIE EEN CHEQUE LATEN ZIEN MET EEN PRACHTIGE OPBRENGST :  901.539 EURO.      (20 september 2018)

 

 

 

 

 

 

PYRENEEËN CHALLENGE 2018 MET RIDE 4 KIDS ZEELAND : SPORTIEVE UITDAGING VOOR HET GOEDE DOEL

 

 

 

 

 

 

 

3 GOEDE DOELEN TOERTOCHT GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND 2018 
Foto : Organisatie     De organisatie van de Giro di Schouwen-Duiveland heeft een cheque ter waarde van € 2.750,00 overhandigd aan KiKa. Tevens waren er cheques van € 750,- voor de Stichting DELTA Ride for the Roses en € 500,00 voor een particulier initiatief. Op zondag 5 augustus  hebben 830 fietsers meegereden met negende Giro di Schouwen-Duiveland. De deelnemers kwamen uit heel Nederland, België en Duitsland. Het evenement was mede dankzij het geweldige weer bijzonder geslaagd. Ook bij de tussenstops en bij start-finishlocatie De Biet in Zierikzee was het gezellig druk met een aangename fietssfeer.

 

De organisatoren vieren op zondag 4 augustus 2019 het 10 jarig bestaan. Bij deze jubileumeditie hopen ze dan 1.000 deelnemers te mogen verwelkomen. Mensen die een  idee hebben voor een goed doel in 2019 kunnen een mailtje sturen naar:  info@GirodiSchouwen-Duiveland.nl        (14 september 2018)  

 

 

 

 

 

 

RIDE FOR THE ROSES NEDERLAND OP ZONDAG 15 SEPTEMBER 2019 IN ZEELAND MET START EN FINISH IN GOES.

DELTA RIDE FOR THE ROSES ZEEUWS VLAANDEREN OP 15 JUNI 2019.  INSCHRIJVEN VANAF 1 DECEMBER 2018

De landelijke Ride for the Roses komt in 2019 weer naar Zeeland. Op zondag  15 september zullen duizenden toerfietsers voor het KWF als goede doel door Zuid West Nederland rijden. De toerders kunnen bij startlocatie Zeelandhallen in Goes kiezen uit de afstanden 25, 50, 80 of 100 kilometer. De Ride Nederland was in 2008 en 2014 ook te gast in Zeeland Fietsland.

KWF Kankerbestrijding-directeur Johan van de Gronden kijkt uit naar het weerzien met het Zeeuwse land: “Zeeland heeft de afgelopen jaren bewezen een uitstekende gastheer van dit evenement te zijn en ik ben heel blij dat Goes de Ride verwelkomt.”   

Organisatievoorzitter Eddie Bogaert over de toewijzing richting Zeeland :  “Het KWF heeft met ingang van de volgende editie de organisatie van het evenement zelf overgenomen. We zijn er ontzettend trots op dat ze voor die eerste keer op eigen benen naar Zeeland komen en hun vertrouwen hebben uitgesproken in onze organisatie. Met de jaarlijkse DELTA Ride hebben we inmiddels een schat aan ervaring opgedaan. Voor de landelijke Ride komen deelnemers uit heel het land, dat wordt een nieuwe uitdaging. We kunnen dit, met onze organisatie in Goes, alleen realiseren, omdat er geen enkele zorg bestaat over de Zeeuws-Vlaamse organisatie (in 2019 op zaterdag 15 juni).  In de eerste twee jaar heeft Zeeuws Vlaanderen aangetoond dat ze nagenoeg geheel zelfstandig de DELTA Ride kunnen organiseren. Met Goes kunnen we ons nu in alle rust voorbereiden op de landelijke tocht in september. Ik wil nu al een beroep doen op de Zeeuwen en niet-Zeeuwen om aan beide evenementen, of minimaal één mee te doen en ons te steunen in de strijd tegen kanker”.   

 

Inschrijven voor de Delta Ride for the Roses ZEEUWS VLAANDEREN op zaterdag 15 juni 2019 kan vanaf 1 december 2018. Vanuit Terneuzen zijn de afstanden 25, 50, 80 en 120 km.      (22 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWEN 29 MEI 2019 IN TOUR DU ALS OP MONT VENTOUX : SAMEN TRAPPEN WE ALS DE WERELD UIT

 

 

 

 

 

 

 

TERRE DES HOMMES DORPENTOCHT WALCHEREN 2018 : TROPISCHE HITTE TEMPERT DEELNAME

Bij de Terre des Hommes Dorpentocht Walcheren was er minder animo in vergelijking met de editie 2017. De organisatoren vermoeden dat de tropische hitte hierin een hoofdrol heeft gespeeld : “Het was heet op 7 augustus  tijdens de 22e Dorpentocht. Dat zal ongetwijfeld van invloed geweest zijn op het aantal deelnemers. De verkochte boekjes zijn geteld en we kwamen uit op 1544 stuks. Dat is 29% minder dan de 2165 stuks van 2017. Financieel is het waarschijnlijk wat minder dramatisch. De prijs van de boekjes was dit jaar € 1,- hoger en ook ontvingen we een extra bijdrage van Brasser’s Korenmolen en de jubilerende Ringrijdersvereniging Biggekerke”.   In de voorbereiding op het populaire fietsevenement hield de organisatie het weerbericht nauwlettend in de gaten : “Vóór de Dorpentocht maakten we ons zorgen over fietsers en de te verwachten hitte. Gelukkig zijn er geen ernstige problemen geweest. Wel hoorden we van een beperkt aantal fietsers waarvoor de hitte teveel werd. Dankzij de deskundige hulp van de EHBO kwam alles toch weer goed”.     (augustus 2018)      Reacties : malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

CYCLE FOR HOPE 2019 : 1200 KILOMETER IN 48 UUR TIJDENS FIETSRONDJE NEDERLAND VAN 27 T.M. 29 JUNI

Samen met collega’s, vrienden of onbekenden zet je in teamverband een topprestatie neer: 1200 kilometer team-estafette op de fiets in 48 uur! Op etappes van 100 kilometer wissel je elkaar af, waarbij jij 4 etappes voor je rekening neemt. Rondje Nederland fietsen is het landschap zien veranderen van dag naar nacht. Van de ‘Dutch mountains’ in Limburg tot schapen in Groningen. Als team sleep je elkaar door de moeilijke momenten en beleef je hoogtepunten waar je nog jarenlang over zult praten. Grootste uitdaging: jouw laatste etappe, nog één keer knallen met verzuurde benen en weinig slaap. En daarna als held over de finish.   https://www.cycleforhope.nl/evenement/rondje-nederland-2019  

 

 

CYCLE FOR HOPE 2018 DOOR ZEELAND : RUIM 275.000 EURO VOOR STICHTING DE HOOP IN DORDRECHT

Foto : Organisatie      In juni kwamen meer dan 200 toerfietsers in actie tijdens het sponsor-fietsevenement Cycle for Hope. Een deel van hen fietste heel Nederland rond in 48 uur tijd, de andere groep fietste de Toertocht en Ladies Ride in omgeving Dordrecht. Met elkaar haalden zij meer dan 275.000 euro op voor De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen.

 

De deelnemers van Rondje Nederland vertrokken in Dordrecht richting Zeeland met de wind in de rug. Het Zeeuwse traject voerde over Schouwen Duiveland, Noord Beveland en richting Zuid Beveland en West Brabant (zie routekaartje). Langs de Duitse grens en op de Afsluitdijk was het bikkelen, maar toch wisten alle teams op tijd te finishen. Hun binnenkomst was tegelijk met de fietsers van Toertocht en Ladies Ride. Zij fietsten die dag 90, 120, 140 of 200 km voor De Hoop.  Deelnemer Marina: “De saamhorigheid tijdens Cycle for Hope is enorm. Je doet het echt samen. Het voelt als familie.” Organisator Michel heeft weinig tekst nodig om de sfeer te omschrijven: ‘In één woord, indrukwekkend!” Ook de twee nieuwe evenementen, de Ladies Ride en de Dikke Banden Race, vielen goed in de smaak.

 

Het streefbedrag van 275.000 euro is ruimschoots gehaald. Stichting De Hoop biedt met deze opbrengst hulp bij verslaving en psychische problemen, van preventie tot re-integratie. Een behandeling wordt doorgaans vergoed door de zorgverzekeraar, maar bijkomende projecten niet. Dankzij de inzet van deelnemers aan Cycle for Hope kan De Hoop mensen welkom heten in inloophuizen, pastorale hulp geven en werkervaringsplaatsen aanbieden waar cliënten een nieuw leven opbouwen. In 2019 is Rondje Nederland van 27-29 juni. Rondje Nederland en de Toertocht maken deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope.     (juni 2018)     Reacties : malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE TEAM “STARS IN HEAVEN” IN FIETSMARATHON HOMERIDE DOOR OOST ZEELAND   
EDITIE 2019 OP 22 EN 23 JUNI

 

De tweedaagse fietsmarathon HomeRide kwam in juni 2018 door Zeeland. Met deze monstertocht werd geld ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen zodat ouders dicht bij hun kind in het ziekenhuis kunnen zijn. Tijdens deze 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht reden 1.000 fietsers langs 8 Ronald  McDonald Huizen en verschillende checkpoints. De start en finish lagen in Utrecht op het Domplein. Het routeschema had dit jaar de vorm van een HART  (zie afbeelding).    

Op de deelnemerslijst stond het Zeeuwse team “Stars in Heaven” van Alexander Dekker uit Oostkapelle : https://www.homeride.nl/nl/homerider/alexander-dekker   Voor het eerst in de HomeRide-geschiedenis kwam de fietsmarathon in 2018 door Zuid West Nederland. De fietsers reden door Oost Zeeland van Sint Philipsland naar het checkpoint in Bergen op Zoom.  De organisatie meldde een opbrengst van 1.087.868 euro.      (juni 2018)         Reacties : malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

6.273 TOERDERS IN DELTA RIDE FOR THE ROSES 2018 : 212.500 EURO VOOR ONDERZOEK HERSENKANKER
Foto : Johan van der Heijden.        De opbrengst van de 10e DELTA Ride for the Roses 2018 door Midden Zeeland en Zeeuws Vlaanderen wordt besteed aan onderzoeken naar hersenkanker.  Elk jaar wordt in Nederland bij circa 1.200 mensen een kwaadaardige hersentumor vastgesteld. Hersentumoren zijn daarmee de 15e meest voorkomende kankersoort. Helaas is de overlevingskans van hersentumoren niet hoog: 25% van de mensen met een kwaadaardige hersentumor zijn 5 jaar na de diagnose nog in leven.  Onderzoek is dus hard nodig. Die onderzoeken vinden in diverse Nederlandse universitaire ziekenhuizen plaats. Het KWF bepaalt welke onderzoeken m.b.t. hersenkanker subsidie ontvangen. Ook de opbrengst van de landelijke Ride for the Roses die op 9 september 2018 wordt verreden in de Haarlemmermeer, zal terecht komen bij geselecteerde onderzoeken naar hersenkanker. 

 

Vrijdagavond 8 juni 2018 gingen 560 vrouwen op fietsavontuur in de LadiesNightRide vanaf de Goese Markt.  De DELTA Ride for the Roses Midden-Zeeland startte op zaterdag 9 juni bij de Zeelandhallen.  De DELTA Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen begon zondag 10 juni op de Markt in Terneuzen. Het waren allemaal weer gezellige en gevarieerde toertochten door Midden Zeeland en het Zeeuws Vlaamse fietsland met veel aandacht voor het sociale aspect bij de haltelocaties. Meer verslagen en actuele onderwerpen staan op  www.deltaridefortheroses.nl        (juni 2018)     

 

ZATERDAG 29 DECEMBER               OUDDORP                 BROUWERSDAM                STRANDPAVILJOEN DE BROUW                DERDE STRANDRIDE FOR THE ROSES VOOR KWF            20 EN 40 KM        10.00 UUR             www.strandride.nl

 

 

 

 

 

 

VEEL ZEEUWSE FIETSERS IN ALPE D’HUZES 2018 : 11 MILJOEN VOOR KANKERONDERZOEK

Foto : Organisatie          11.230.804.79 euro voor de strijd tegen kanker. Dit is het voorlopige eindbedrag van de dertiende editie van Alpe d’HuZes, bijna een miljoen meer dan vorig jaar. Het was een natte tocht voor veel deelnemers, maar noodweer zoals vorig jaar is uitgebleven. In totaal beklommen ruim 4500 deelnemers lopend of fietsend de legendarische Alpe d’Huez.

Daarbij waren veel Zeeuwse teams. Alpe d’HuZes-voorzitter Jan Kouwenhoven is verheugd over zijn eerste koers: “Ik heb zelf voor het eerst meegedaan en ervaren hoe fantastisch het is om hier met zijn allen dezelfde droom na te streven. Iedereen hier vecht op zijn eigen manier tegen kanker. En dan hebben we ook nog eens zoveel geld opgehaald voor nieuw kankeronderzoek, bijna een miljoen meer dan vorig jaar!” In de afgelopen 13 jaar heeft Alpe d’HuZes in totaal ruim 162 miljoen euro opgehaald. Hiervan zijn tot nu toe ruim 200 onderzoeken gefinancierd naar de genezing van kanker en betere kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten. In 2019 zal de veertiende editie van Alpe d’HuZes plaatsvinden op donderdag 6 juni.    (juni 2018)   Reacties : malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

ZEEUWSE FIETSERS IN TOUR DU ALS OP MONT VENTOUX. 

Drie fietsers uit Zeeland stonden op 31 mei aan de start bij de Tour du ALS. Johan Bomert, Jan-Kees Goossens en Ko Jan Provoost vormden de driemans formatie “Zeeuwen in Beeld”.  Tijdens dit fietsevenement voor het goede doel wordt jaarlijks de Franse col Mont Ventoux beklommen. Lees meer over de motivatie van de Zeeuwse fietsers op  https://www.tourduals.nl/team/zeeuweninbeeld
Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Tour du ALS streeft ernaar om voor de gemiddeld 1.500 patiënten in Nederland jaarlijks maximaal 1.500 deelnemers te generen die ieder € 1.500 bijeenbrengen. Wat in eerste instantie bedoeld was als een fietstocht in Frankrijk voor een besloten groep, is uitgemond in een jaarlijks terugkerend sportief fondsenwervend evenement. Op de lijst met ambassadeurs staan de oud beroepsrenners Servais Knaven (ploegleider Team Sky) en Erik Dekker. Bekijk de activiteiten bij de start en finishlocaties van Tour du ALS : https://www.tourduals.nl/hoe-werkt-het        (juni 2018)      Reacties : malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG : 5500 EURO VOOR JEUGDSPORTFONDS ZEELAND  
Foto : Organisatie        Op zaterdag 26 mei stond bij de Mortiere Toertocht Middelburg het Jeugdsportfonds Zeeland centraal als het goede doel. De fietsers gingen van start op de gezellige Mortiere Boulevard in de Zeeuwse hoofdstad.  Op het programma stonden gevarieerde tochten van 30, 60, 90 en 120 km. Het routeteam van Toerclub Walcheren presenteerde omlopen onder het thema “Hart voor het Jeugdsportfonds”. De eerste fietsers begonnen rond 9.00 uur aan hun tocht voor het goede doel over Walcheren en Zuid Beveland. De stemming was prima onderweg en ook bij de haltelocaties genoot iedereen van de sociale sfeer en het aangename weer.
 Ambassadeur Jo-Annes de Bat van het Jeugdsportfonds ontving na afloop een cheque twv. 5500 euro. Hiermee ontstaan er meer sportkansen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten! 
Op de ambassadeurslijst van het Jeugdsportfonds Zeeland staat ook wielrenner Antwan Tolhoek (Yerseke) van de Lotto NL Jumbo formatie : https://www.jeugdsportfonds.nl/fonds/zeeland/#ambassadeurs       (mei 2018)     Reacties : malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

 

FIETSMARATHON SHELTER CITY BIKE CHALLENGE : 1000 EURO VAN GEMEENTE MIDDELBURG


Foto : Organisatie      In de Shelter City Bike Challenge fietsen de deelnemers langs 11 Shelter Cities in heel Nederland. Vanaf 14 mei stond 780 km in hun Hollandse toerboek. Organisator Justice and Peace had als doel om 25.000 euro op te halen. Hiermee kunnen mensenrechtenverdedigers ondersteund worden zoals het aanbieden van weerbaarheidstrainingen. De fietsers reden op donderdag 17 mei van Den Haag naar de hoofdstad van Zeeland. In Middelburg kregen de organisatoren een waardecheque van 1000 euro van de gemeente. Wethouder Saskia Szarafinski verzorgde de overhandiging richting marathonfietsers.   (mei 2018)   Reacties : malus@zeelandnet.nl