*GOEDE DOEL

 

 

 

 


>>> ZEELANDFIETS.NL  :  IN 2019 AL 10 JAAR ACTUEEL & INFORMATIEF VOOR FIETSEND ZEELAND.

 

 

 

 

 

> FIETSEN & GOEDE DOELEN : TIPS, BERICHTEN EN FOTO’S WELKOM OP  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

FIETSTOCHT WIELRENNER BAS TIETEMA DOOR NEDERLAND  :  23.700 EURO VOOR FONDS GEHANDICAPTENSPORT.

SLOTETAPPE DOOR ZEELAND MET TUSSENSTOP IN ZIERIKZEE.

Foto : Organisatie        Wielrenner Bas Tietema uit Zwolle ging in de week van 31 maart tot en met 6 april de ‘Als1team Challenge’ aan voor Fonds Gehandicaptensport. In 7 dagen fietste hij langs 18 eredivisiestadions.  Bas heeft zich voor dit goede doel ingezet omdat zijn zusje Iris het Syndroom van Down heeft en hij dagelijks ziet wat sport voor haar betekent.  Bij de finish op zaterdag 6 april in de Johan Cruijff Arena werd hij na 1500 km. onthaald door familie, collega’s en vrienden. En zijn zusje Iris waardoor hij ambassadeur is geworden van Fonds Gehandicaptensport en het idee van de fietstocht is ontstaan. In de Arena was ook directeur Nike Boor aanwezig om Bas toe te spreken en de cheque te overhandigen. Met zijn fietstocht heeft hij € 23.700,- opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport.

 

Op zaterdag 6 april voerde zijn tocht hem door de provincie Zeeland richting Zierikzee. Tietema over zijn traject door Zeeland :  “Geen Eredivisie ploeg in Zeeland, maar we konden natuurlijk deze mooie provincie niet links laten liggen!  Ga voor meer informatie over het Fonds Gehandicaptensport naar www.als1team.nl       (7 april 2019)

 

 

 

 

 

X-TREME FITLAND MTB CHALLENGE : 325 EURO VOOR JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR

Op zaterdag 16 februari werd tijdens de tweede editie van de  X-Treme Fitland MTB Challenge volop genoten van de lentezon. De route ging via het oude spoor richting bevoorrading op Stelleplas bij Heinkenszand. De social ride werd hervat door de zak van Zuid-Beveland waarna de deelnemers via het Poelbos terugkeerden naar Goes.  Door de bijdrage van de deelnemers en sponsoren is er 325 euro opgehaald voor het goede doel. Hiermee kunnen 2 kinderen, waarvan de ouders sport niet kunnen betalen, een jaar lang gratis sporten.     (22 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

6 AUGUSTUS TERRE DES HOMMES DORPENTOCHT WALCHEREN VOOR TOERISTEN EN ZEEUWEN
DINSDAG 6 AUGUSTUS                 WALCHEREN / REGIO MIDDELBURG                  FIETSEN VOOR GOED DOEL  :  TERRE DES HOMMES DORPENTOCHT WALCHEREN             9.00 UUR             www.dorpentocht-walcheren.nl/   

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWEN OP WOENSDAG 29 MEI IN TOUR DU ALS OP MONT VENTOUX : SAMEN TRAPPEN WE ALS DE WERELD UIT

 

 

ZATERDAG 22 JUNI          BIGGEKERKE               NOORDWEG                MINICAMPING ‘T SCHAEPEWEITJE               TOERFIETSEN           TRAP ALS DE WERELD UIT          20 – 50 – 80 KM.            INSCHRIJVEN :  info@alszeeland.nl              https://www.facebook.com/events/392433261318997/

 

 

 

 

 

 

 

TOERFIETSEN : JUBILEUMEDITIE GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND OP ZONDAG 4 AUGUSTUS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VRIJDAG 31 MEI SPINNINGMARATHON IN GOES VOOR KIKA

 

 

 

 

 

ALPE D’HUZES IN JUNI 2019 MET WEER VEEL FIETSERS UIT ZEELAND
Nieuws over jullie voorbereiding welkom  :  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

 

FIETSMARATHON MUSKATHLON 2019 DOOR KOREA MET ZEEUWSE TOERFIETSERS

Foto : Facebook      Zeeuwse fietsers doen volgend jaar mee met de fietsmarathon Muskathlon in Zuid Korea. De Muskathlon die wordt verreden van  5 t.m. 12 oktober is een ultieme uitdaging op een extreme locatie. Bij dit project gaan de deelnemers zelf aan de slag in hun thuisland om fondsen te werven voor vervolgde christenen.  De toerders richten zich op de frontlinie van de geestelijke strijd. Die woedt op veel plekken op aarde, maar de hevigste strijd vindt plaats in Noord-Korea. Er is geen land waar het moeilijker is om christen te zijn. Tijdens de Muskathlonweek in Zuid-Korea maken de sporters  kennis met Noord-Koreaanse vluchtelingen en veldwerkers van Open Doors die de Noord-Koreaanse christenen helpen. De fietsers zullen ontdekken wat de prijs is van het volgen van Jezus Christus.

 

Eén van de Zeeuwen die aan de start staan is Hannuel Kramer (foto boven) uit Arnemuiden. De 39 jarige toerfietser zit vol enthousiasme en hoopt op een mooie opbrengst voor het goede doel :  “Tijdens de voorbereiding moest ik denken aan de reizen die ik voor Open Doors eerder heb gemaakt. Deze muskathlon lijkt me een mooie aanvulling hierop. Ik vind het fijn om de bewoners van Korea op deze manier te kunnen bemoedigen. Voor ons, hier in Nederland, is het vanzelfsprekend om in alle vrijheid ons geloof te kunnen uitoefenen maar voor heel veel andere christenen is dit niet het geval zeker de christenen in Noord-Korea hebben het zeer moeilijk. Ik zie uit naar een bijzondere reis”. De sponsorwerving, gericht op bedrijven en particulieren, is een belangrijk onderdeel binnen dit sociale project. De Zeeuwse fietsers die naar Zuid Korea gaan zullen verschillende activiteiten organiseren en hopen hiermee voldoende fondsen binnen te halen.       (30 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 31 AUGUSTUS BENEFIETSROUTE OVER WALCHEREN

De Benefietsroute, de lekkerste route van Walcheren, werd in augustus 2018 voor de zevende keer verreden. De organisatoren van de Lions Club Middelburg hadden weer een gevarieerde en smakelijke rit uitgestippeld over Walcheren. De Benefietsroute is een fietstocht voor het goede doel op Walcheren en voert langs bedrijven die Zeeuwse streekproducten produceren en verkopen. Op ieder bedrijf, waaronder een kaasboerderij, chocolademaker of groentenkweker, stond een culinaire verrassing klaar voor de enthousiaste fietsers. Tussen de verschillende culinaire stops kon iedereen zelfgekozen kortere en langere toertochten maken.  Op zaterdag 31 augustus wordt de achtste editie georganiseerd voor Zeeuwen en Toeristen.     (24 september 2018)     

 

 

 

 

 

 

DUCHENNE HEROES 2018 MET TWEE TEAMS UIT ZEELAND

DUCHENNE HEROES 2018 WAS WEER EEN SUCCESVOL FIETSEVENEMENT VOOR HET GOEDE DOEL. OP HET STARTBLAD STONDEN TWEE TEAMS UIT ZEELAND.

https://www.duchenneheroes.nl/blubberen-4-brett  

https://www.facebook.com/jarnesgroeneninjas   

BIJ DE HULDIGINGEN KON DE ORGANISATIE EEN CHEQUE LATEN ZIEN MET EEN PRACHTIGE OPBRENGST :  901.539 EURO.      (20 september 2018)

 

 

 

 

 

 

 

RIDE FOR THE ROSES NEDERLAND OP ZONDAG 15 SEPTEMBER IN ZEELAND MET START EN FINISH IN GOES

VIJFDE LADIES NIGHT RIDE OP VRIJDAGAVOND 14 JUNI MET 3 AFSTANDEN
MAXIMAAL 3.000 FIETSERS IN RIDE FOR THE ROSES ZEEUWS VLAANDEREN OP ZATERDAG 15 JUNI.   

De landelijke Ride for the Roses komt in 2019 weer naar Zeeland. Op zondag  15 september zullen duizenden toerfietsers voor het KWF als goede doel door Zuid West Nederland rijden. De toerders kunnen bij startlocatie Zeelandhallen in Goes kiezen uit de afstanden 10, 25, 50 of 100 kilometer. De Ride Nederland was in 2008 en 2014 ook te gast in Zeeland Fietsland.

 

 

 

 

KWF Kankerbestrijding-directeur Johan van de Gronden kijkt uit naar het weerzien met het Zeeuwse land: “Zeeland heeft de afgelopen jaren bewezen een uitstekende gastheer van dit evenement te zijn en ik ben heel blij dat Goes de Ride verwelkomt.”  

Organisatievoorzitter Eddie Bogaert over de toewijzing richting Zeeland :  “Het KWF heeft met ingang van de volgende editie de organisatie van het evenement zelf overgenomen. We zijn er ontzettend trots op dat ze voor die eerste keer op eigen benen naar Zeeland komen en hun vertrouwen hebben uitgesproken in onze organisatie. Met de jaarlijkse DELTA Ride hebben we inmiddels een schat aan ervaring opgedaan. Voor de landelijke Ride komen deelnemers uit heel het land, dat wordt een nieuwe uitdaging. We kunnen dit, met onze organisatie in Goes, alleen realiseren, omdat er geen enkele zorg bestaat over de Zeeuws-Vlaamse organisatie (in 2019 op zaterdag 15 juni).  In de eerste twee jaar heeft Zeeuws Vlaanderen aangetoond dat ze nagenoeg geheel zelfstandig de DELTA Ride kunnen organiseren. Met Goes kunnen we ons nu in alle rust voorbereiden op de landelijke tocht in september. Ik wil nu al een beroep doen op de Zeeuwen en niet-Zeeuwen om aan beide evenementen, of minimaal één mee te doen en ons te steunen in de strijd tegen kanker”.   

 

Bij de Delta Ride for the Roses ZEEUWS VLAANDEREN op zaterdag 15 juni is er plaats voor maximaal 3.000 fietsers. Vanuit Terneuzen / Markt zijn de afstanden 25, 50, 80 en 120 km.  Ophalen van rugnummers en daginschrijving kan vanaf 7.00 uur. Commissaris van de Koning Han Polman zal startschot geven om 9.00 uur.   Dagprogramma :   https://www.deltaridefortheroses.nl/het-evenement.html        (9 februari 2019)

 

 

VRIJDAG 14 JUNI             GOES          GROTE MARKT          TOERFIETSEN VOOR KWF                 
VIJFDE EDITIE  LADIES NIGHT RIDE OVER ZUID BEVELAND                  15, 30 EN 45 KM.                     19.00 UUR             DAGINSCHRIJVING OPEN VANAF START : 16.30 UUR                    https://www.ladiesnightride.nl/