*GOEDE DOEL

 

 

 

 

                       > TIPS VOOR ZEELANDFIETS.NL WELKOM OP  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

ZEEUWEN BEKLIMMEN IN AUGUSTUS DE MONT VENTOUX TIJDENS ACTIE “GROOT VERZET TEGEN KANKER” 

Janinka Zwemer (Terneuzen) geeft een toelichting op de deelname van het Zeeuwse team “Luctor et Emergo” : In januari 2017 hebben we als team ‘Luctor et Emergo’ besloten om de Mont Ventoux op te gaan voor de strijd tegen kanker. Na veel trainen gingen we eind augustus naar Frankrijk om de Mont Ventoux te beklimmen. En ook in 2018 gaan we weer.

Onze motivatie daarvoor was de ziekte van één van onze teamleden. Nadat bij die persoon leukemie is geconstateerd, beseften we hoe moeilijk het is om machteloos te zijn. Toen we de Stichting Mont Ventoux  www.grootverzettegenkanker.nl  tegenkwamen, vonden we het mooi om op deze manier toch een steentje te kunnen bijdragen. We hebben ons toen ingeschreven als team ‘Luctor et Emergo’.  Via Stichting Mont Ventoux wordt er geld ingezameld voor de strijd tegen kanker. 60% van de opbrengst gaat naar het KWF. De andere 40% naar diverse doelen die allemaal te maken hebben met kanker. Deze doelen staan omschreven op de website van de stichting.

In augustus gaan we weer naar Frankrijk om daar fietsend, wandelend of hardlopend de Mont Ventoux te bedwingen. U kunt ons steunen via de volgende link www.grootverzettegenkanker.nl/luctoretemergo    Wij hopen weer een mooi bedrag op te halen en gaan er alles voor doen om fit te zijn voor de beklimming. Ons motto is ‘Luctor et Emergo’. 

 

 Op 30/31 augustus zijn nog meer Zeeuwse fietsers present op de Franse col.     Een enthousiaste groep van Radio Zeeland DMP B.V (Terneuzen) gaat zich ook inzetten voor de strijd tegen kanker.    Lees meer over hun voorbereiding : http://grootverzettegenkanker.nl/radiozeelanddmpbv      (15 februari 2018)

 

 

 

 

 

ZEEUWSE FIETSERS IN TOUR DU ALS OP MONT VENTOUX

Drie fietsers uit Zeeland staan op 31 mei aan de start bij de Tour du ALS. Johan Bomert, Jan-Kees Goossens en Ko Jan Provoost vormen de driemans formatie “Zeeuwen in Beeld”.  Bij dit fietsevenement voor het goede doel wordt jaarlijks de Franse col Mont Ventoux beklommen. Lees meer over de motivatie van de Zeeuwse fietsers op https://www.tourduals.nl/team/zeeuweninbeeld  

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Tour du ALS streeft ernaar om voor de gemiddeld 1.500 patiënten in Nederland jaarlijks maximaal 1.500 deelnemers te generen die ieder € 1.500 bijeenbrengen. Wat in eerste instantie bedoeld was als een fietstocht in Frankrijk voor een besloten groep, is uitgemond in een jaarlijks terugkerend sportief fondsenwervend evenement.  Op de lijst met ambassadeurs staan de oud beroepsrenners Servais Knaven en Erik Dekker. Bekijk de activiteiten bij de start en finishlocaties van Tour du ALS : https://www.tourduals.nl/hoe-werkt-het  

 

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn. Verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.     (7 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

9 – 15 SEPTEMBER DUCHENNE HEROES MET ZEEUWSE FIETSERS

9  T.M. 15 SEPTEMBER                     ARDENNEN  > LUXEMBURG  >  EINDHOVEN                     7 ETAPPES MOUNTAINBIKEN VOOR GOED DOEL             13DE EDITIE DUCHENNE HEROES MET DE ZEEUWSE TEAMS : BLUBBEREN 4 BRETT  &  JARNE’S GROENE NINJA’S              www.duchenneheroes.nl

 

 

 

 

 

 

360 EURO BIJ SPINNING RIDE4KIDS ZEELAND IN KOUDEKERKE

Foto : Organisatie         Met een mooi bedrag van € 367,50 voor Ride4Kids hebben de deelnemers de Spinningmarathon bij Beweegcentrum Doen in Koudekerke afgesloten. De organisatoren willen hun dankwoord richten op de deelnemers, instructeurs en de medewerkers van Doen. Heb je deze spinning gemist?  Vrijdagavond 16 februari is er weer een spinning evenement voor Ride4Kids. Tussen 18.30 en 21.30 uur bij Healthclub Zeeland Gezond aan het Schenge in Middelburg onder leiding van Joyce Palm uit Vlissingen.  (29 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

FIETSMARATHON HOMERDE IN 2018 DOOR ZEELAND MET ZEEUWSE TEAM “STARS IN HEAVEN” 

De tweedaagse fietsmarathon HomeRide komt in juni 2018 voor de eerste keer door Zeeland. De achtste editie wordt verreden op 23 en 24 juni. Met deze monstertocht wordt geld ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen zodat ouders dicht bij hun kind in het ziekenhuis kunnen zijn. Tijdens deze 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht rijden de fietsers in 2018 langs de Ronald  McDonald Huizen in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Nijmegen. De start en finish zijn in Utrecht. Het routeschema heeft de vorm van een HART. De organisatie heeft “stops” gepland bij o.m. de voetbalstadions van NEC in Nijmegen en FC Den Bosch in ’s Hertogenbosch.
Op de deelnemerslijst staat het Zeeuwse team “Stars in Heaven” van Alexander Dekker uit Oostkapelle : https://www.homeride.nl/nl/homerider/alexander-dekker    Op zaterdag 3 maart wordt in het Walcherse Grijpskerke een sponsordag georganiseerd voor dit team. In Dorpshuis Nimmerdor kunnen bezoekers tussen 10.00 en 16.00 uur meedoen met een gevarieerd programma met o.m. een creatieve markt, sportinstuif voor kinderen en een trim – sponsorloop.
In het programma zit volgens de organisatie een primeur: “Voor het eerst in de HomeRide-geschiedenis komen we door de prachtige provincie Zeeland, die alles in zich heeft om het wielerhart sneller te doen kloppen. Met zijn bruggen, dijken en wegen vormde Zeeland eerder het decor van verschillende etappes van de Tour de France en de Giro d’Italia”.

Niet alleen bij de start en finish, maar ook op de diverse checkpoints onderweg wordt flink uitgepakt om van HomeRide een onvergetelijk evenement te maken. Zo zijn er voldoende faciliteiten om even uit te rusten, bij te tanken of voor een massage. Ook is er altijd iets te eten: een warme maaltijd, ontbijt, fruit, soep, pannenkoeken of andere welkome snacks. De support komt van muziekbands, betrokken vrijwilligers en juichende mensen.
Een HomeRide team bestaat uit minimaal drie en maximaal tien toerfietsers. Daarnaast heeft ieder team minimaal één begeleider die niet meefietst. Ook minder sportieve vrienden, collega’s, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. De kosten om deel te nemen aan HomeRide zijn 75 euro voor fietsers en 17,50 euro voor begeleiders. De teams werven minimaal € 7.000,- aan donaties voor de Ronald McDonald Huizen en zorgen er zo voor dat zieke kinderen hun familie altijd in de buurt hebben. Zeeuwse fietsers die een Homeride team willen vormen kunnen meer informatie vinden op www.homeride.nl         (27 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

26 MEI MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG VOOR JEUGDSPORTFONDS ZEELAND    
INSCHRIJVING OPEN :

 

Op zondag 27 mei staat bij de Mortiere Toertocht Middelburg het Jeugdsportfonds Zeeland centraal. De fietsers starten op de Mortiere Boulevard in de Zeeuwse hoofdstad.  Op het toerprogramma staan tochten van 30,60,90 en 120 km. De eerste fietsers beginnen om 9.00 uur aan hun tocht voor het goede doel.
Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!  Op de ambassadeurslijst van het Jeugdsportfonds Zeeland staat o.m. wielrenner Antwan Tolhoek (Yerseke) van de Lotto NL Jumbo formatie : https://www.jeugdsportfonds.nl/fonds/zeeland/#ambassadeurs     
In de Mortiere Toertocht Middelburg 2017 reden de enthousiaste deelnemers afwisselende en verrassende routes door Zeeland Fietsland. Bij het opmaken van de resultaten meldde de organisatie een opbrengst van 7000 euro voor het Jeugdsportfonds Zeeland.      (14 februari 2018)

 

 

 

 

ZATERDAG 10 MAART              GOES         GELDELOOZEPAD          FITLAND             SPINNINGMARATHON VOOR SOPHIA KINDERZIEKENHUIS – ACTIE SPORTEN VOOR SOPHIA       13.00 UUR                       https://www.sportenvoorsophia.nl/team/team-zeeland

 

 

 

 

 

ZONDAG 18 MAART              ARNEMUIDEN                MUIDENWEG               JACHTHAVEN ORANJEPLAAT             TOERTOCHT RIDE4KIDS ZEELAND        60 EN 80 KM   11.00 UUR            https://www.facebook.com/events/170448626925037/

 

 

 

 

 

ZATERDAG 7 APRIL            ELLEWOUTSDIJK                HAVENPLATEAU               WATERSPORTVERENIGING             TOERFIETSEN VOOR STICHTING ALS  PETER PLATSCHORRE CLASSIC               85 KM OVER ZUID BEVELAND          10.00 UUR       INFO & AANMELDING :  pjlouw@zeelandnet.nl https://www.facebook.com/felice.platschorre

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 19 MEI                BRUINISSE                 HAVENKADE                 CAFÉ ‘T VEERHUIS                TOERTOCHT TEAM RUBEN  TBV. RIDE 4 KIDS             85 EN 120 KM              11.00 UUR                 ROUTE DOOR ZEELAND, WEST BRABANT, HOEKSE WAARD EN GOEREE OVERFLAKKEE (ZIE KAARTJE) https://www.facebook.com/events/166082090673707/

 

 

 

 

 

 

 

ZONDAG 10 JUNI             FRANKRIJK            MONT VENTOUX / DE KALE BERG            8STE EDITIE KLIMMEN TEGEN MS : GELD INZAMELEN VOOR DE STRIJD TEGEN MS          
DEELNEMERSLIJST MET TEAM SCHOLEN ZEEUWS VLAANDEREN                   https://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/team-scholen-vo-zeeuws-vlaanderen                    2017 WAS VOOR DIT ZEEUWSE TEAM EEN TOPJAAR MET 65 LEERLINGEN EN EEN OPBRENGST VAN 40.000 EURO             www.facebook.com/events/118486642164421/

 

 

 

 

 

 

 

23 EN 24 JUNI              BIGGEKERKE                NOORDWEG                   MINICAMPING ‘T SCHAEPEWEITJE                 FIETSTOCHT VOOR GOEDE DOEL : JUBILEUMEDITIE (10)   “TRAP ALS DE WERELD UIT”             9.00 UUR                https://www.facebook.com/events/331922393969514/

 

 

 

 

 

 

 

 

4 FIETSEVENEMENTEN CYCLE FOR HOPE 2018 VOOR STICHTING DE HOOP DORDRECHT.     NIEUW : LADIES RIDE OP 23 JUNI

RONDJE NEDERLAND KOMT IN JUNI DOOR ZEELAND

Cycle for Hope heeft het jaarprogramma gepresenteerd voor de toerfietsers die zich op een sportieve manier willen inzetten voor medemensen in problemen. Ook in 2018 fietst Cycle for Hope weer tegen verslaving en vóór nieuwe levens. Cycle for Hope organiseert verschillende wielerevenementen om geld op te halen voor Stichting De Hoop in Dordrecht. Deze instelling helpt mensen met een verslaving of psychische problemen op weg naar een nieuw leven.

Programma 2018 :    Rondje Nederland van 21 t.m. 23 juni met etappe door ZEELAND. Bij RCN Vakantiepark De Schotsman in Kamperland wordt een wisselpunt ingericht.       Toertocht op 23 juni.       Nieuw op 23 juni : Ladies Ride door Groene Hart en Alblasserwaard  120 km.       MTB-Marathon (28 – 29 september). www.cycleforhope.nl     In Zeeland wordt gewerkt aan de formatie van een Zeeuwse fietsgroep die in 2019 hoopt te starten onder de teamnaam Luctor et Emergo.       (26 januari 2018)  

 

 

 

 

 

 

ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ PROMOOT DE ROOKVRIJE GENERATIE MET MIDDELBURGER NICK VAN DER LIJKE EN ZEEUWS VLAMING BRIAN VAN GOETHEM
Foto’s : Facebook          Gedurende het wielerseizoen 2018 stelt Nederlandse Loterij haar logopositie op de voor- en achterzijde van het officiële tenue van Team Roompot – Nederlandse Loterij ter beschikking aan de Rookvrije Generatie.  Bij deze Nederlandse ploeg staan Nick van der Lijke (Middelburg > Rotterdam / foto onder) en Zeeuws Vlaming Brian van Goethem onder kontrakt.  Nederlandse Loterij heeft als ambitie Nederland gelukkiger en gezonder te maken en draagt daarin haar steentje bij door haar opbrengst te investeren in de Nederlandse sport en achttien goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Sinds vorig jaar ook door haar naam te verbinden aan de oer-Hollandse wielerploeg Roompot – Nederlandse Loterij.
Het verbinden van haar partners zorgt er voor dat de missie van Nederlandse Loterij nog krachtiger wordt neergezet. Dit jaar heeft Nederlandse Loterij daarom haar beneficianten; de achttien goede doelen opgeroepen mee te doen aan een pitch voor de logopositie op het shirt van de wielerploeg. De Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds heeft de pitch gewonnen en is hierdoor heel 2018 verbonden aan Team Roompot – Nederlandse Loterij. Zo geven zij Rookvrije Generatie de kans om meer aandacht te vragen voor het belang dat kinderen opgroeien in een rookvrije omgeving.
Arno de Jong, marketing directeur bij Nederlandse Loterij is enthousiast: “Net als de Rookvrije Generatie hebben wij de ambitie Nederland gezonder te maken. Het mooie aan Rookvrije Generatie is dat het ook nog eens een gecombineerd initiatief is van drie goede doelen die wij jaarlijks steunen. Het was dus een logische keus om de logoplaats op het wielershirt van Team Roompot – Nederlandse Loterij af te staan aan de Rookvrije Generatie. Zo vergroten we de impact en zetten we onze maatschappelijk rol extra kracht bij.”
Ook Michael Zijlaard is enthousiast over de nieuwe aanpak: “De maatschappelijke beweging Rookvrije Generatie is voor ons een heel natuurlijke match. Voor ons gaat fietsen over plezier, vitaliteit en veiligheid. Iedereen zit op de fiets, om de kinderen naar school te brengen, voor een fietstocht door de natuur, of op de e-bike. Door de samenwerking met de Rookvrije Generatie en ook Veilig Verkeer Nederland laten we zien dat we meer zijn dan een wielerploeg. Dat we een hart hebben voor fietsen, maar ook geven om veiligheid, duurzaamheid en gezondheid,” aldus de teammanager van Roompot – Nederlandse Loterij.
Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en woordvoerder namens de Rookvrije Generatie: “Wij zijn blij dat nu ook de Nederlandse wielerploeg zich aansluit bij de Rookvrije Generatie. Steeds meer Nederlanders willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien, in een omgeving zonder negatieve verleidingen. De renners van Team Roompot-Nederlandse Loterij kunnen deze maatschappelijke boodschap als geen ander uitdragen. Wij wensen het team komend jaar alle succes toe!”     (6 januari 2018)

 

 

 

 

KOUDE STRANDRIDE FOR THE ROSES OVER SCHOUWEN DUIVELAND : 5000 EURO VOOR KWF
DERDE EDITIE OP ZATERDAG 29 DECEMBER 2018
Foto : Jo-Annes de Bat           Op donderdag 28 december werd de tweede editie van de StrandRide for the Roses verreden. De organisatie was weer in handen van de Stichting DELTA Ride for the Roses. Liefhebbers konden kiezen uit twee afstanden langs de vloedlijn en door de koude polders en bossen : 20 kilometer en 40 kilometer. De start werd een half uur uitgesteld wegens de hard wind en het hoge water maar uiteindelijk mocht gedeputeerde Jo-Annes de Bat 221 bikers op pad sturen voor een fietsavontuur door Zeeland Fietsland. Op de deelnemerslijst stonden o.m. Marco Minnaard, Johnny Hoogerland en Koos Moerenhout.
Foto : Koos Moerenhout          Beide routes gingen langs de Noordzee en voerden de deelnemers vanaf de Brouwersdam via het strand, de duinen en de bossen van Westerschouwen terug naar de Brouwersdam. De start en finish lagen bij Strandpaviljoen Brouw op de Brouwersdam. Onderweg werd voorzien in warme en koude ravitaillering. De organisatie heeft de ambitie om in heel Zeeland fietsevenementen te organiseren met het doel zoveel mogelijk Zeeuwen en fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland bij het evenement DELTA Ride for the Roses te betrekken en ze mee te laten genieten van goed georganiseerde prachtige routes door het gevarieerde typisch Zeeuwse landschap.   Agendatip : 3de StrandRide for the Roses op zaterdag 29 december 2018.      (28 december 2017)

 

 

 

Programma 2018 : Vrijdagavond 8 juni de LadiesNightRide vanaf de Goese Markt met 15 en 30 km routes vanaf 19.00 uur. De DELTA Ride for the Roses Midden-Zeeland op zaterdag 9 juni en de DELTA Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen op zondag 10 juni met 25, 50, 80 en 120 kilometer route.      Kun je niet meefietsen, maar wil je toch iets doen en een leuke dag mee maken: meld je dan aan als vrijwilliger op info@deltaridefortheroses.nl      (22 januari  2018)

 

 

 

 

 

 

 

OPBRENGST BENEFIETSROUTE WALCHEREN 2017 : 3.750 EURO VOOR VOLKSSTERRENWACHT MIDDELBURG     (16 september 2017)

 

 

 

 

 

 

RUIM 700 DEELNEMERS BIJ ZONNIGE GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND 2017  – EDITIE 2018 OP 5 AUGUSTUS
 
GOEDE DOELEN 2017 : AANKOOP RACERUNNER VOOR DELTA SPORT EN DELTA RIDE FOR THE ROSES
Foto’s : Organisatie        Op 6 augustus 2017 werd voor de 8e keer de Giro di Schouwen-Duiveland georganiseerd. Er deden ruim 700 fietsers mee op de 25 km, de 50 km en de 100 km. Vanaf Fietscafé De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee reden ze op eigen tempo want het was geen wedstrijd of koers. De fietsers hebben zich ingezet voor goede doelen : de aanschaf van een Racerunner voor Delta Sport Zierikzee en een afdracht richting Delta Ride for the Roses 2018. Voor veel kinderen met een lichamelijke handicap was sporten onmogelijk. Totdat de Racerunner naar Nederland kwam. Voor kinderen die geen rolstoelsport kunnen beoefenen, is de Racerunner een uitkomst. Met de Racerunner kunnen veel van deze kinderen lopen of rennen. Vooral voor kinderen met een beperkte handfunctie is de Racerunner een uitkomst. Zij kunnen vaak geen rolstoelsporten beoefenen. De Racerunner maakt sportbeoefening voor hen mogelijk.    (10 augustus 2017)

 

 

 

 

 

 
ZONNIGE EN GEZELLIGE TERRE DES HOMMES DORPEN FIETSTOCHT 2017 OVER WALCHEREN VOOR PROJECT IN AZIË

Terre des Hommes TT
Foto’s : ZEELANDFIETS.NL : Fietsers tussen Middelburg en Sint Laurens.              Toeristen en Zeeuwen konden op dinsdag 1 augustus op Walcheren meedoen met de Terre des Hommes Dorpenfietstocht. De organisatoren noteerden weer veel animo bij dit sportieve vakantie evenement. De 2700 deelnemers fietsten tijdens een overwegend zonnige omloop van ongeveer 50 km voor het project “Kinderarbeid in Azië. In de regio waren 11 gezellige inschrijf en stempelposten ingericht. Hier vormden sociale en recreatieve aspecten een perfecte combinatie. Al vele jaren zet een comité een gevarieerde route uit met telkens een ander onderwerp. In 2017 was het thema GROEN met onderweg aandacht voor o.m. Staatsbosbeheer, Het Zeeuwse Landschap en het Waterschap.       AgendaTip : De Terres des Hommes Tocht wordt in 2018 op dinsdag 7 augustus verreden. www.dorpentocht-walcheren.nl     (1 augustus 2017)

 

 

 

 

 
RONDJE NEDERLAND 2017 VANUIT MIDDELBURG VOOR VILLA JOEP

Foto : Organisatie      Medewerkers van de Penitentiaire Inrichting Middelburg (PIM) hebben met een vijfdaagse fietstocht door Nederland ruim 10.000 euro ingezameld voor Villa Joep. De kilometervreters vertrokken op maandag 15 mei om 8.00 uur vanaf de zonnige Torenweg in de hoofdstad van Zeeland. De route voerde via Sittard, Arnhem, Leeuwarden en Alphen aan den Rijn weer terug naar Middelburg/Torentijd.

 

Na vijf dagen fietsen stond ongeveer 800 kilometer op de teller. De opbrengst van de fietsmarathon gaat naar Villa Joep. Dit is een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar behandelingen tegen kinderkanker. Villa Joep is opgericht door de ouders van Joep, die op 4-jarige leeftijd aan neuroblastoom is overleden. Door geld in te zamelen voor onderzoek willen zij de overlevingskansen van toekomstige patiëntjes met neuroblastoom vergroten.  (20 mei 2017)