*GOEDE DOEL

 

 

 

 

                       > TIPS VOOR ZEELANDFIETS.NL WELKOM OP  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

ZATERDAG 25 NOVEMBER MOUNTAINBIKE PEPERNOTENTOCHT VANUIT WESTKAPELLE. GOEDE DOEL : RIDE4KIDS

 

 

 

 

 

 

SPINNING VOOR RIDE 4 KIDS OP 8 DECEMBER IN SEROOSKERKE (W)
VRIJDAG 8 DECEMBER                 WALCHEREN              SEROOSKERKE                  NOORDWEG            FYSIOFITNESS DE DRIEHOEK   SPINNING VOOR RIDE 4  KIDS             18.30 – 21.30          AANMELDEN : r4kzld@gmail.com               https://www.facebook.com/events/1726359440770388/

 

 

 

 

 

 

TWEEDE STRANDRIDE FOR THE ROSES OP 28 DECEMBER VANAF BROUWERSDAM MET PROFRENNERS NICK VAN DER LIJKE EN BRIAN VAN GOETHEM

Op donderdag 28 december wordt de 2e editie van de StrandRide for the Roses voor ATB en MTB fietsers georganiseerd. De opbrengst van deze toertocht is bestemd voor KWF Kankerbestrijding. De organisatie is in handen van de Stichting DELTA Ride for the Roses.  Liefhebbers kunnen kiezen uit twee afstanden: 20 kilometer en 40 kilometer. Beide tochten zijn prachtige routes langs de Noordzee en voeren de deelnemers vanaf de Brouwersdam via het strand, de duinen en de bossen van Westerschouwen terug naar de Brouwersdam. De start en finish zijn bij Strandpaviljoen Brouw op de Brouwersdam. Onderweg wordt voorzien in warme en koude ravitaillering.
De organisatie heeft de ambitie om in heel Zeeland fietsevenementen te organiseren met het doel zoveel mogelijk Zeeuwen en fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland bij het evenement DELTA Ride for the Roses te betrekken en ze mee te laten genieten van goed georganiseerde prachtige routes door het gevarieerde typisch Zeeuwse landschap.

Programma 2018 : Vrijdagavond 8 juni de LadiesNightRide vanaf de Goese Markt met 15 en 30 km routes vanaf 19.00 uur. De DELTA Ride for the Roses Midden-Zeeland op zaterdag 9 juni en de DELTA Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen op zondag 10 juni met 25, 50, 80 en 120 kilometer route.      Kun je niet meefietsen, maar wil je toch iets doen en een leuke dag mee maken: meld je dan aan als vrijwilliger op info@deltaridefortheroses.nl      (25 oktober)

 

 

 

 

 

 

1STE CASTELLI TOER CLASSIC VLISSINGEN : 100 FIETSERS TRAPPEN VOOR HET GOEDE DOEL : ASSISTENTIEHOND NEDERLAND
(1 oktober)           Foto : Edwin Broeks.

 

 

 

 

 

 

 

TWEEDAAGSE FIETSMARATHON HOMERDE IN 2018 DOOR ZEELAND

De tweedaagse fietsmarathon HomeRide komt in juni 2018 voor de eerste keer door Zeeland. De achtste editie wordt verreden op 23 en 24 juni. Met deze monstertocht wordt geld ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen zodat ouders dicht bij hun kind in het ziekenhuis kunnen zijn. Tijdens deze 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht rijden de fietsers in 2018 langs de Ronald  McDonald Huizen in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Nijmegen. De start en finish zijn in Utrecht. Het routeschema heeft de vorm van een HART.
In het programma 2018 zit volgens de organisatie een primeur: “Voor het eerst in de HomeRide-geschiedenis komen we door de prachtige provincie Zeeland, die alles in zich heeft om het wielerhart sneller te doen kloppen. Met zijn bruggen, dijken en wegen vormde Zeeland eerder het decor van verschillende etappes van de Tour de France en de Giro d’Italia”.

Niet alleen bij de start en finish, maar ook op de diverse checkpoints onderweg wordt flink uitgepakt om van HomeRide een onvergetelijk evenement te maken. Zo zijn er voldoende faciliteiten om even uit te rusten, bij te tanken of voor een massage. Ook is er altijd iets te eten: een warme maaltijd, ontbijt, fruit, soep, pannenkoeken of andere welkome snacks. De support komt van muziekbands, betrokken vrijwilligers en juichende mensen.
Een HomeRide team bestaat uit minimaal drie en maximaal tien toerfietsers. Daarnaast heeft ieder team minimaal één begeleider die niet meefietst. Ook minder sportieve vrienden, collega’s, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. De kosten om deel te nemen aan HomeRide zijn 75 euro voor fietsers en 17,50 euro voor begeleiders. De teams werven minimaal € 7.000,- aan donaties voor de Ronald McDonald Huizen en zorgen er zo voor dat zieke kinderen hun familie altijd in de buurt hebben. Zeeuwse fietsers die een Homeride team willen vormen kunnen meer informatie vinden op www.homeride.nl       (23 september)

 

 

 

 

 

 

OPBRENGST BENEFIETSROUTE WALCHEREN 2017 : 3.750 EURO VOOR VOLKSSTERRENWACHT MIDDELBURG     (16 september)

 

 

 

 

 
FIETSEN TEGEN ARMOEDE : EEN FIETS MAAKT HET VERSCHIL IN AFRIKA
COOP AFRICA ZOEKT SUPPORT IN ZEELAND

Coop-Africa

CooP-Africa zet de fiets in als instrument tegen armoede. Door toegang tot een fiets te verschaffen (deels op krediet) kunnen gezondheidswerkers, leerlingen en ondernemers veel effectievere met hun tijd omgaan. Sinds jaren voert COOP drie succesvolle programma’s uit. Coop Africa wil in de toekomst ook in Zeeland meer donateurs werven.
Bike4Care : Een gezondheidswerker kan per fiets meer huis-aan-huisbezoeken af leggen dan te voet. De gezondheidswerkers behandelen patiënten en geven voorlichting. Ook voorzien ze bewoners van afgelegen gebieden van medicijnen, klamboes, waterzuiveringstabletten en waterfilters. Medisch personeel op de fiets kan meer patiënten bezoeken, patiënten sneller bereiken en grotere afstanden afleggen. Fietsambulances maken het mogelijk om zieken sneller naar een ziekenhuis te brengen.
Bike4School : Leerlingen en leraren kunnen een fiets krijgen die ze in termijnen afbetalen. Hierdoor hebben kinderen nog voldoende energie om goede cijfers te halen. Schuilverzuim is drastisch teruggedrongen. En met een schooldiploma op zak hebben ze kans op een betere toekomst.
Bike4Work : Ondernemers verdienen een inkomen per fiets. Boeren, handelaren, straatverkopers en afvalophalers zijn veel effectiever per fiets dan te voet of met het openbaar vervoer. Het programma geeft voorrang aan vrouwelijke ondernemers omdat zij een grote verantwoordelijkheid voelen voor het gezinsinkomen en de scholing van de kinderen.  (12 augustus)

 

 

 

 

 
 

 

GEBRUIKTE FIETSEN KRIJGEN TWEEDE LEVEN BIJ LEGER DES HEILS
ZEELAND HEEFT NOG GEEN FIETSPROJECT 50/50
 
ldh-fiets
Foto : Leger des Heils           Binnen het project “50|50 bike” van het Leger des Heils worden gebruikte fietsen klaargemaakt voor een tweede leven. Waarom een nieuwe fiets kopen als je nog jaren kunt blijven fietsen op een 50|50 Bike? 50|50 is een uniek, commercieel bedrijf met een grote maatschappelijke rol. De vestigingen staan in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Groningen en Zwolle. In ZEELAND heeft het Leger des Heils (nog) geen fietsproject 50/50.  De 5 vestigingen kunnen een ruime collectie aanbieden met kinderfietsen, stadsfietsen en buitensport fietsen. Verder de 50|50 Originals, unieke fietsen in soort en design. Het zijn allemaal goedkope fietsen van een prima kwaliteit. Bezoekers kunnen er ook terecht voor alle voorkomende reparaties aan de fiets. Een lekke band, spaken stellen, je versnelling of je remmen repareren.
De doelstelling van het LDH binnen dit fietsproject richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers met aandacht voor herstel en stabiliteit: “ We willen er zijn voor mensen zonder helper en we zijn gewend om onze handen uit de mouwen te steken. We vinden dat werken goed voor ieder mens is. Daarom hebben we beschutte werkplekken voor mensen die in het gewone leven niet op eigen kracht aan de slag kunnen. Een vak leren, dat is ons uitgangspunt voor de deelnemers van 50|50. Of het nu gaat om het maken van fietsen, meubels of bereiden van een maaltijd”. Kijk eens verder op www.5050-workcenter.nl/labels/bike     (12 augustus)

 

 

 

 

 

RUIM 700 DEELNEMERS BIJ ZONNIGE GIRO DI SCHOUWEN DUIVELAND
GOEDE DOELEN : AANKOOP RACERUNNER VOOR DELTA SPORT EN DELTA RIDE FOR THE ROSES
Foto’s : Organisatie        Op 6 augustus werd voor de 8e keer de Giro di Schouwen-Duiveland georganiseerd. Er deden ruim 700 fietsers mee op de 25 km, de 50 km en de 100 km. Vanaf Fietscafé De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee reden ze op eigen tempo want het was geen wedstrijd of koers.
De fietsers hebben zich ingezet voor goede doelen : de aanschaf van een Racerunner voor Delta Sport Zierikzee en een afdracht richting Delta Ride for the Roses 2018. Voor veel kinderen met een lichamelijke handicap was sporten onmogelijk. Totdat de Racerunner naar Nederland kwam. Voor kinderen die geen rolstoelsport kunnen beoefenen, is de Racerunner een uitkomst. Met de Racerunner kunnen veel van deze kinderen lopen of rennen. Vooral voor kinderen met een beperkte handfunctie is de Racerunner een uitkomst. Zij kunnen vaak geen rolstoelsporten beoefenen. De Racerunner maakt sportbeoefening voor hen mogelijk.

 

 

Eind 2016 is de bekende Zierikzeenaar Wim Evertse overleden. Er is toen spontaan een herdenkingstocht voor Wim georganiseerd. Tijdens de Giro di Schouwen-Duiveland op 6 augustus reden er 40 renners mee in speciale Giro shirts om Wim te herdenken.  Tot Ouwerkerk werd er geneutraliseerd gereden. Daarna kon men de weg op eigen tempo vervolgen. 

 

Dit jaar werd er voor de eerste keer een KidsGiro georganiseerd op de Nieuwe Haven in Zierikzee, vlak bij Fietscafé De Biet. Er was door een professionele organisatie een hindernisbaan uitgezet. Vijftien kinderen toonden hun behendigheid door op loopfietsjes en BMX fietsen over het leuke parcours te rijden.   (6 augustus)

 

 

 

 
ZONNIGE EN GEZELLIGE TERRE DES HOMMES DORPEN FIETSTOCHT OVER WALCHEREN VOOR PROJECT IN AZIË

Terre des Hommes TT
Foto’s : ZEELANDFIETS.NL : Fietsers tussen Middelburg en Sint Laurens.              Toeristen en Zeeuwen konden op dinsdag 1 augustus op Walcheren meedoen met de Terre des Hommes Dorpenfietstocht. De organisatoren noteerden weer veel animo bij dit sportieve vakantie evenement. De 2700 deelnemers fietsten tijdens een overwegend zonnige omloop van ongeveer 50 km voor het project “Kinderarbeid in Azië. In de regio waren 11 gezellige inschrijf en stempelposten ingericht. Hier vormden sociale en recreatieve aspecten een perfecte combinatie. Al vele jaren zet een comité een gevarieerde route uit met telkens een ander onderwerp. In 2017 was het thema GROEN met onderweg aandacht voor o.m. Staatsbosbeheer, Het Zeeuwse Landschap en het Waterschap. AgendaTip : De Terres des Hommes Tocht wordt in 2018 op dinsdag 7 augustus verreden. www.dorpentocht-walcheren.nl     (1 augustus)

 

 

 

 

 
 
RONDJE NEDERLAND VOOR MAKE A MEMORY DOOR ZEELAND : OPBRENGST 2000 EURO

Foto : Facebook        Van 10 t/m 17 juni 2017 fietste Frank Giesbers (Veghel) langs de landsgrenzen van Nederland en haalde hiermee geld op voor stichting Make a Memory. Frank heeft samen met zijn vrouw Marieke van dichtbij meegemaakt hoe fijn het is dat er een stichting als Make a Memory bestaat. Stichting Make a Memory fotografeert namelijk op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met 17 jaar. Frank en Marieke kregen een zoon, genaamd Lars, die na 23 weken geboren werd en helaas kort daarna overleed. Hen werd gevraagd of Make a Memory foto’s mocht komen maken om zo een fijne herinnering te hebben van Lars.
Voor ouders zijn hier geen kosten aan verbonden, maar om dit goede doel in de toekomst ook voor andere ouders mogelijk te maken is er geld nodig. Daarom heeft Frank Giesbers door middel van een fietsrondje Nederland geld ingezameld. Zijn route voerde ook door Zeeland via o.m. Rilland, Middelburg en Burgh Haamstede. De stichting Make a Memory kon eind juli 2000 euro in ontvangst nemen als netto opbrengst van de fietsmarathon door Nederland.

 

Na de start op zaterdag 10 juni in Veghel kwam Giesbers op maandag 12 juni door Zuid West Nederland. Vanaf Molenschot/Gilze passeerde Giesbers in West Brabant de plaatsen Wouwse Plantage   Heimolen en Korteven.   In Zeeland fietste hij langs Rilland   Krabbendijke (pauze)     Oostdijk       Kruiningen         Eversdijk       Heinkenszand       Lewedorp     Arnemuiden       Middelburg   Koudekerke         Zoutelande     Westkapelle       Aagtekerke     Vrouwenpolder en Neeltje Jans. Na 150 km met veel wind op kop lag de aankomst in Burgh Haamstede op Minicamping Zeeland  (foto onder).

 

Dinsdag 13 juni was de start in Burgh Haamstede (Minicamping Zeeland). Vervolgens ging Giesbers over de Brouwersdam naar o.m. Ouddorp     Goedereede   Stellendam   Nieuwenhoorn     Vierpolders     Den Haag         Wassenaar       Bloemendaal     IJmuiden       Castricum  en aankomstplaats Egmond a/d Hoef. De achtdaagse werd op zaterdag 17 juni afgesloten met een etappe van Winterswijk naar Nijmegen.  Meer info op de facebookpagina “Memory 4 Lars” : http://www.facebook.com/memory4lars/    (28 juli)

 

 

 

 

 

CYCLE FOR HOPE 2017 DOOR ZEELAND : 225.000 EURO VOOR STICHTING DE HOOP DORDRECHT

Foto : Organisatie        In juni 2017 vond de zesde editie plaats van de jaarlijkse sponsortocht Rondje Nederland van Cycle for Hope. Honderdvijftig fietsers toerden in estafettevorm door Nederland en reden op de eerste dag door Zeeland. Met deze sportieve uitdaging haalden de fietsers geld op voor De Hoop. De Hoop biedt hulp bij verslaving en psychische problemen.
De karavaan vertrok op donderdag 22 juni in Dordrecht.   ’s Avonds werd via de Oosterscheldekering het eerste wisselpunt in Kamperland bereikt. De vermoeide fietsers kwamen op zaterdag 24 juni binnen bij thuisbasis De Hoop in Dordrecht.
Het financiële resultaat is enorm. De toerders hebben een bedrag verzameld van 225.000 euro voor Stichting de Hoop. Meer info hierover op www.cycleforhope.nl 
 

Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen, om los te komen van verslaving of psychische problemen. Cliënten zoals Jos. Hij kwam tien jaar geleden als cliënt binnen bij De Hoop. En fietst nu, als medewerker van De Hoop, mee in Team De Hoop. Jos: “Tien jaar geleden ben ik aangespoeld bij De Hoop, hopeloos verslaafd, wanhopig verdwaald. Opgelapt, aangemoedigd en bemoedigd door liefdevolle, passievolle groepswerkers ben ik de goede weg op geholpen”.   (6 juli)

 

 

 

 

 

 

JOHNNY HOOGERLAND BEKLOM MET ALS PATIËNTEN DE MONT VENTOUX IN TOUR DU ALS 2017

Johnny en Gerda Hoogerland stapten  in juni op de fiets voor het goede doel. De voormalig Nederlands kampioen, beklom op 8 juni de Mont Ventoux tijdens de 6de editie van de Tour du ALS. Hoogerland over zijn sponsortocht : “Toen ik werd uitgedaagd voor deze beklimming zei ik meteen ja. Ik ben blij dat ik op deze wijze een bijdrage kan leveren aan onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte ALS.”

Foto : Organisatie       Gert-Jan Pijl, voorzitter van de Tour du ALS, toonde zich verheugd met de deelname van Hoogerland : “Zijn presentatie maakte de zesde editie van ons evenement heel bijzonder. Onze deelnemers kregen de kans om samen met een Nederlandse wielerheld de zwaarste beklimming uit de Tour de France te fietsen. Dat je samen met Johnny de kale berg op hebt gefietst, is een verhaal dat ze nog jaren aan iedereen gaan vertellen.”   Kijk voor de opbrengst van Tour du ALS op www.tourduals.nl    (8 juni)

 

 

 

 

 

 

GESLAAGDE MORTY TOERTOCHT MIDDELBURG VOOR JEUGDSPORTFONDS

In de Morty Toertocht Middelburg 2017 reden de talrijke deelnemers vanaf Woonboulevard de Mortiere afwisselende en verrassende routes door Zeeland Fietsland. Bij het opmaken van de resultaten meldde de organisatie een opbrengst van 7000 euro voor het Jeugdsportfonds Zeeland.   (5 juni)

 

 

 

 

 
RONDJE NEDERLAND VANUIT MIDDELBURG VOOR VILLA JOEP

Foto : Organisatie      Medewerkers van de Penitentiaire Inrichting Middelburg (PIM) hebben met een vijfdaagse fietstocht door Nederland ruim 10.000 euro ingezameld voor Villa Joep. De kilometervreters vertrokken op maandag 15 mei om 8.00 uur vanaf de zonnige Torenweg in de hoofdstad van Zeeland. De route voerde via Sittard, Arnhem, Leeuwarden en Alphen aan den Rijn weer terug naar Middelburg/Torentijd.

 

Na vijf dagen fietsen stond ongeveer 800 kilometer op de teller. De opbrengst van de fietsmarathon gaat naar Villa Joep. Dit is een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar behandelingen tegen kinderkanker. Villa Joep is opgericht door de ouders van Joep, die op 4-jarige leeftijd aan neuroblastoom is overleden. Door geld in te zamelen voor onderzoek willen zij de overlevingskansen van toekomstige patiëntjes met neuroblastoom vergroten.  (20 mei)