*VARIA

 

 

 

 


>>> ZEELANDFIETS.NL  :  IN 2019 AL 10 JAAR ACTUEEL & INFORMATIEF VOOR FIETSEND ZEELAND.

 

 

 

 

 

 

> TIPS, ARTIKELEN EN FOTO’S VOOR DE PAGINA VARIA ZIJN WELKOM. 
STUUR JE INFORMATIE NAAR : malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

 

KIJKTIP  :  “DE DERDE HELFT” ELKE MAANDAGAVOND BIJ OMROEP ZEELAND TV
SPORTPROGRAMMA – TALKSHOW MET GASTHEER JAN-JAAP CORRÉ

 

 

 

 

 

SENIOREN FIETSTOCHTEN ROND OOSTKAPELLE VANAF 30 APRIL

 

 

 

 

 

ZEEUWSE WIELER WIND ZESDAAGSE START OP ZATERDAG 1 JUNI MET WOUTER WEYLANDT TOERTOCHT IN DE REGIO OOSTKAPELLE – MIDDELBURG

 

 

 

 

 

 

 

 

MOOIE START FIETSPROJECT “ELKE STAP TELT” SINT-PHILIPSLAND

Binnen het fietsproject “Elke Trap Telt” in Sint –Philipsland worden 10 wekelijkse bijeenkomsten gehouden. De fietsers kwamen vanaf 26 maart samen in dorpshuis de Wimpel vanaf 9.30 uur. Tijdens deze sociale ochtenden is er soms een gastspreker die uitleg geeft over een actueel thema. Verder komt de koffie op tafel en worden resultaten en plannen doorgenomen. Uiteraard zal er ook gefietst worden rond het dorp en door de polders.  Het doel van het project is gezelligheid en het op peil brengen van de conditie. Inschrijven voor “Elke Trap Telt” kan bij buurtsportcoach Bo van Keulen bij de gemeente Tholen via  bo.vankeulen@tholen.nl   of 06-51602093.   (26 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

KLEIN PELOTON DOORZETTERS BIJ START FIETSSEIZOEN ZEELAND

Bij de opening van het Zeeuwse fietsseizoen 2019 kreeg een kleine groep doorzetters storm en regen over zich heen. Vanuit Heinkenszand trotseerden 17 toerders weer en wind op hun racefiets of mountainbike met op hun dagmenu een pittige route door de Zak van Zuid Beveland. In De Stenge werd gezellig nagepraat en kwamen de sterke verhalen los over de zware fietsdag door Midden Zeeland. Het was een memorabel fietsevenement voor Cyclémotion dat zeker paste bij het motto : Zeeland Daagt Je Uit!.     (11 maart 2019)

 

 

 

 

 

GROTE PRIJS ADRIE VAN DER POEL ORGANISEERT UNIEKE FIETSMIDDAG VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

ZEEUWSE DEELNEMERS WELKOM OP 7 JUNI IN WEST BRABANTSE OSSENDRECHT

Foto : Organisatie          Vrijdag 7 juni organiseert de Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide, na het succes van 2018,  voor de 2e maal een uniek wielerevenement voor mensen met een beperking. Dit evenement vindt plaats op het wieler trainings- en opleidingscentrum bij het wielercollege te Ossendrecht en krijgt de naam  “Uniek Sporten, fietsen met je idool”. De Stichting Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide organiseert al 20 jaar een internationale cyclo-crosswedstrijd met name bekend als de wereldbeker veldrijden. Daarnaast is de organisatie ook betrokken bij het wielerevent op Calfven in september.

Het event op 7 juni  is bedoeld voor mensen met een beperking (mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap)  binnen de samenleving.  Vrijdag 7 juni start het event  om 12.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur.  Belangstellenden kunnen deelnemen aan verschillende clinics, te weten op de racefiets, MTB, spinnning bike, op de rollenbank,  met een tandem enz.  Daarnaast zullen er allerlei demonstraties zijn met o.a. een handbike. Heb je altijd als eens willen fietsen met een echte wielrenner.  Vrijdag 7 juni kan deze droom in vervulling gaan. Deze unieke kans mag je absoluuut niet laten lopen.  Een leuke en gezellige fietsmiddag staat je te wachten. Een mooie herinnering in de vorm van echt wielershirt wacht op jou! Iedereen die zich vóór 16 april a.s. aanmeldt is zeker van dit mooie unieke shirt.  Aanmelden kan via  www.gpadrievanderpoel.nl    

Het fietsen kan op elk niveau:   Beginners : Er kan gefietst worden op racefiets, MTB fiets, op de tandem en op de rollenbank. Tevens kan je kennismaken met een handbike.       Gemiddeld : Er kan gefietst worden over een parcours met gemiddelde moeilijkheidsgraad en kleine heuveltjes;      Gevorderd : Als je al veel ervaring met fietsen hebt, is er een parcours voor gevorderden.   Heb je géén fiets, géén probleem. Geef dit aan bij je aanmelding en de organisatie zorgt dat er een fiets klaar staat. Wil je ook op de foto met één van fietsidolen? Ook dit behoort die middag tot de mogelijkheden. Na afloop ga je samen met de wielrenners genieten van een echte wielermaaltijd.   (8 maart 2019)

 

 

 

 

VEEL INTERESSE BIJ ZEEUWS WATT KAMPIOENSCHAP IN KAPELLE

Verslag : Mieke Maartense  –  Foto’s  : Facebook       In de spinning-hal van het Racketcentrum Kapelle vond het Zeeuws Watt kampioenschap plaats. De deelnemers werden gesteund door de grote opkomst van toeschouwers. Op schermen werd het wattage getoond, inclusief het FTP. Het FTP kan als omslagpunt worden gezien. Heeft iemand een FTP van 189 watt dan kan hij een uur lang volhouden.

Eerst was de jeugd aan de beurt. Zij fietsten 1 minuut zo hard mogelijk. De zestienjarige Niels van Houwelingen kwam als winnaar uit de strijd. Bas van Zuidam nam de tweede plaats in en tenslotte werd Casper Vos knap derde.

Hierna het onderdeel 1 km sprint. Een bekende deelnemer hier was semi profrenner Lars Oreel, die dit als opwarmer kon gebruiken voor het Watt kampioenschap zelf later op de avond. Bij de dames won Amy Kole. Tweede en derde werden respectievelijk Marielle Dorrepaal en Marjolein Harthoorn. Bij de heren had Maurits Vermeulen het hoogste aantal watts bereikt voor Gilian de Visser en Lars Oreel.

De temperatuur en de gezonde spanning liepen op in de spinningsruimte. Het was tijd voor de dames en de 40+-categorie.  Bij de heren was de top 3 :    1. Richard Marinissen     2.        René de Leeuw      3. Johnny Tolhoek. 

 

De dames waren met zes deelneemsters vertegenwoordigd. Hierbij kan de 48-jarige Coby de Bruine zich Zeeuws Watt kampioene noemen. Anne van de Swaluw – ook geen onbekende in de wielerwereld – werd tweede en Amy Kole bezette de derde plaats.

 

Het sluitstuk van de avond was het Watt kampioenschap voor de heren. Hierbij was ZRTC Theo Middelkamp goed vertegenwoordigd met Timo de Jong, Ramon Vleugel, Ezra Tolhoek, Tim van Dijke, Pieter Vette Justin Boone en regerend kampioen Eloy Raas. Twintig minuten werkten zij zich in het zweet. Shirtjes werden uitgetrokken. De een begon langzaam, de ander reed  explosief. Ieder had zijn eigen tactiek. In deze categorie werd het wattage gedeeld door het gewicht van de renner. Het hoogste resultaat daaruit was van de winnaar. Met een gemiddeld wattage van 430 Watt en 5,9 watt per kilogram won Lars Oreel dit kampioenschap. Frits Baaijens bezette de tweede plaats en Eloy Raas was tevreden met de derde plaats.    (5 januari 2019)

 

 

 

 

ZEEUWSE ZWIFT CHALLENGE IN ZIERIKZEE GESLAAGD

Foto : Jan de Jonge Fietsen

Heren :         1 Frits Baaijens   1:48         2 Dimitri Mulder    1:58           3 Menno de Jonge   2:02

Dames :        1 Dana   2:28                2 Tilly Boogerd de Vrieze    2:51               3 Janny Verspoor   3:08

Jeugd :    Hero Openneer    5:21             (2 december 2018)                                      

 

 

 

 

 

PIOTR HAVIK (BEAT CYCLING CLUB) NEDERLANDS KAMPIOEN WATTMEISTER OP WATERPARK NEELTJE JANS
ELOY RAAS (ZRTC THEO MIDDELKAMP) VIERDE IN NATIONALE TITELSTRIJD
Foto : Organisatie


UITSLAG 2018 :        1. Piotr Havik  (Beat Cycling Club)    28.04            2. Jos van Emden   (Lotto NL Jumbo)    27.55            3. Taco v.d. Hoorn    (Roompot – Nederlandse Loterij)    24.35             
4. Eloy Raas  (Middelburg / ZRTC Theo Middelkamp)  24.07               5. Kenny Nijssen    (UWTC De Volharding)    21.32          6. Moreno Hofland   (Lotto Soudal)   21.15                 7. Bram Tankink   (Lotto NL Jumbo)    19.20                      8. Elmar Reinders   (Roompot – Nederlandse Loterij    18.47                9. Jesper Asselman   (Roompot – Nederlandse Loterij)   18.10                10. Martijn Budding   (Roompot – Nederlandse Loterij)     18.10       11. Daniel Gebru   (Beat Cycling Club)   16.10           (14 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIETSEN TEGEN ARMOEDE : EEN FIETS MAAKT HET VERSCHIL IN AFRIKA
COOP AFRICA ZOEKT SUPPORT IN ZEELAND

Coop-Africa

CooP-Africa zet de fiets in als instrument tegen armoede. Door toegang tot een fiets te verschaffen (deels op krediet) kunnen gezondheidswerkers, leerlingen en ondernemers veel effectievere met hun tijd omgaan. Sinds jaren voert COOP drie succesvolle programma’s uit. Coop Africa wil in de toekomst ook in Zeeland meer donateurs werven.
Bike4Care : Een gezondheidswerker kan per fiets meer huis-aan-huisbezoeken af leggen dan te voet. De gezondheidswerkers behandelen patiënten en geven voorlichting. Ook voorzien ze bewoners van afgelegen gebieden van medicijnen, klamboes, waterzuiveringstabletten en waterfilters. Medisch personeel op de fiets kan meer patiënten bezoeken, patiënten sneller bereiken en grotere afstanden afleggen. Fietsambulances maken het mogelijk om zieken sneller naar een ziekenhuis te brengen.
Bike4School : Leerlingen en leraren kunnen een fiets krijgen die ze in termijnen afbetalen. Hierdoor hebben kinderen nog voldoende energie om goede cijfers te halen. Schuilverzuim is drastisch teruggedrongen. En met een schooldiploma op zak hebben ze kans op een betere toekomst.
Bike4Work : Ondernemers verdienen een inkomen per fiets. Boeren, handelaren, straatverkopers en afvalophalers zijn veel effectiever per fiets dan te voet of met het openbaar vervoer. Het programma geeft voorrang aan vrouwelijke ondernemers omdat zij een grote verantwoordelijkheid voelen voor het gezinsinkomen en de scholing van de kinderen.    (10 februari 2018)      

 

 

 

 

GEBRUIKTE FIETSEN KRIJGEN TWEEDE LEVEN BIJ LEGER DES HEILS
ZEELAND HEEFT NOG GEEN FIETSPROJECT 50/50
ldh-fiets
Foto : Leger des Heils           Binnen het project “50|50 bike” van het Leger des Heils worden gebruikte fietsen klaargemaakt voor een tweede leven. Waarom een nieuwe fiets kopen als je nog jaren kunt blijven fietsen op een 50|50 Bike? 50|50 is een uniek, commercieel bedrijf met een grote maatschappelijke rol. De vestigingen staan in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Groningen en Zwolle.
In Zeeland heeft het Leger des Heils (nog) geen fietsproject 50/50.  De 5 vestigingen kunnen een ruime collectie aanbieden met kinderfietsen, stadsfietsen en buitensport fietsen. Verder de 50|50 Originals, unieke fietsen in soort en design. Het zijn allemaal goedkope fietsen van een prima kwaliteit. Bezoekers kunnen er ook terecht voor alle voorkomende reparaties aan de fiets. Een lekke band, spaken stellen, je versnelling of je remmen repareren. De doelstelling van het LDH binnen dit fietsproject richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers met aandacht voor herstel en stabiliteit: “ We willen er zijn voor mensen zonder helper en we zijn gewend om onze handen uit de mouwen te steken. We vinden dat werken goed voor ieder mens is. Daarom hebben we beschutte werkplekken voor mensen die in het gewone leven niet op eigen kracht aan de slag kunnen. Een vak leren, dat is ons uitgangspunt voor de deelnemers van 50|50. Of het nu gaat om het maken van fietsen, meubels of bereiden van een maaltijd”. Kijk eens verder op www.5050-workcenter.nl/labels/bike       (10 februari 2018)