>PODIUM

 

 

podium 1

 

 

 

 

 

VANAF SEPTEMBER 2018 NIEUWE PODIUM – PRESENTATIES OP ZEELANDFIETS.NL 

 

 

 

 

 

 

 STEEDS MEER FIETSEVENEMENTEN VOOR JEUGDSPORTFONDS ZEELAND :  MORTIERE TOERTOCHT MIDDELBURG JAARLIJKS OP AGENDA

De Mortiere toertocht Middelburg zorgt al jaren dat kinderen kunnen sporten via het Jeugdsportfonds. De Mortiere Toertocht is inmiddels niet meer weg te denken en richt zich op de recreatieve en de sportieve toerfietser. Bijzonder aan deze toertocht is dat verschillende partijen zich inzetten voor het goede doel, namelijk Jeugdsportfonds Zeeland. Het Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat kinderen waarvan de ouders dat niet of moeilijk kunnen betalen deel kunnen nemen aan sport. In 2017 hebben vanuit het Zeeuwse fonds maar liefst 2405 kinderen een sportkans gekregen!   Foto onder : In 2018 ontving ambassadeur Jo-Annes de Bat na de Mortiere Toertocht een cheque t.w.v. 5.500 euro.

 

Het goede doel staat dus centraal, maar de toertocht staat inmiddels ook bekend om de mooie routes. Toerclub Walcheren is al jaren betrokken bij het ontwikkelen van de routes. Vaak in een actueel thema, zoals in het verleden de Tour de France, Middelburg 800 en in 2018 ‘ Hart voor het Jeugdsportfonds’. Dit jaar zijn de routes dan ook in de vorm van een hart en komen soms over weggetjes die nog totaal onbekend zijn. De gehele route is nauwkeurig uitgezet en uitgepijld door de Toerclub.  Belangrijk is ook de steun die de Mortiere toertocht ontvangt van de bedrijven op de Mortiere Boulevard. Hier start en eindigt ieder jaar de tocht en vele bedrijven stellen ook prijzen beschikbaar die verloot worden onder de deelnemers. Verslag Mortiere Toertocht staat op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=65077

 

 

 

 

 

 

 

 

            JAN-JAAP CORRÉ           MIDDELBURG         Sportredacteur Omroep Zeeland 

 

“ IK ZIE DE TOEKOMST VAN DE ZEEUWSE WIELERSPORT ROOSKLEURIG IN “

 

Functie:  
Bij Omroep Zeeland ben ik coördinator van de sportredactie. Daarnaast werk ik als redacteur, verslaggever en heb ik een eigen voetbalprogramma ‘ Onze Club’ waarin de alle Zeeuwse voetbalclubs bezoek en portreteer. Op onze sportredactie werken naast mijzelf Stefan Nijpjes, Yorben Weststrate en Job de Feijter.
Waarom sportredacteur:
Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik sportverslaggever wilde worden. Al op zeer jonge leeftijd hield ik alles bij en ook in mijn rapporten van de basisschool staat steevast dat ik sportjournalist wil worden. De liefde voor de sport had ik al vroeg en is nooit meer weggegaan. Nadelen van het vak (zoals elke weekend twee dagen werken) worden naar de achtergrond gedrukt, omdat ik kan doen wat ik het liefst doe: het volgen van sport en sporters en er mooie radio, tv en internet verhalen over maken.
Meeste voldoening:
De meeste voldoening geeft dan ook het vertellen van mooie beeldverhalen. Dat is wat mijn vak het leukst maakt. Ook de grote afwisseling tussen de verschillende sporten is fijn. Iedereen die in Zeeland serieus met zijn sport bezig is en er passie voor heeft kan bij Omroep Zeeland aandacht krijgen. Wij zijn altijd op zoek naar die mooie, bijzondere verhalen.

 

Welke wielerwedstrijden bezocht:
Ik heb voor Omroep Zeeland al heel wat wielerwedstrijden bezocht. Van de Tour de France in Utrecht tot prachtige regionale wedstrijden als de Wim Hendiks Trofee, de Omloop van de Braakman, de EPZ Omloop van Borsele en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarbij heb ik verschillende functies vervuld. Van verslaggever in een persauto gekluisterd aan de koersradio, tot zelf achterop de motor met een camera in de hand.Het bezoeken van wielerkoersen op welke manier dan ook is altijd een belevenis, omdat er ontzettend veel gebeurt.

 

Fiets je zelf ook:
Dat beperkt zich tot de weg van werk naar huis en weer terug ;-). Ik ben geen lid van een fietsclub of iets dergelijks. Wie weet in de toekomst.
Hobby’s:
Mijn grootste hobby is sport in het algemeen. Daarnaast doe ik nog actief aan zaalvoetbal in de Walcherse competitie en ben ik trainer van het F-pupillen team van mijn zoontje. Twee keer in de week en op zaterdagmorgen sta ik op het veld met FC Dauwendaele JO9-1.
Toekomst Zeeuwse wielersport:
Ik zie de toekomst van de Zeeuwse wielersport rooskleurig in. We hebben een aantal renners op een zeer behoorlijk niveau. Ik heb genoten van Marco MInnaard in zijn eerste Tour in 2017. Antwan Tolhoek reed met de besten naar boven in de Ronde van Polen. En ook renners als Nick van der Lijke, Brian van Goethem, Jarno Mobach en Thijs de Lange timmeren flink aan de weg.   

 

Daarnaast brengt Tacx de Zeeuwse profronde weer terug in Zeeland. 
Profcriterium:
Of het ook van een nieuw profcriterium komt in Zeeland vraag ik me af. Het zou natuurlijk prachtig zijn, maar wat verdwenen is krijg je niet snel meer terug. Het valt of staat met een goede sponsor die het graag wil. Laten we hopen dat die nog eens opstaat.
Mooiste wedstrijd in Zeeland:
Bij het noemen van de mooiste wedstrijd in Zeeland doe je anderen natuurlijk snel tekort. Laten we trots zijn op alle wedstrijden die we nog hebben en waar vrijwilligers keihard voor werken. Ik ben wel dol op kasseistroken! Om naar te kijken dan 😉

 

 

 

Zeeland Vijf Sterren provincie:
Ik denk dat het mooi is voor Zeeland dat het een 5-sterren provincie is en ook terecht. Er wordt (vooral door de Provincie Zeeland) veel tijd en geld ingestoken om Zeeland op de kaart te zetten. De fietsroutes, vernoemd naar helden, zijn daar een voorbeeld van. Ik heb ook het idee dat Zeeland steeds meer wordt ontdekt als provincie waar je prachtig kunt fietsen. Beter laat dan nooit!
Voldoende fietsvoorzieningen in Zeeland:
Voor zover ik er zicht op heb heeft Zeeland voldoende fietsvoorzieningen.

 

 

Middelburg Fietsstad:
Ik denk dat Middelburg zich, zeker een aantal jaar geleden, flink heeft geprofileerd als fietsstad. Met als hoogtepunt natuurlijk de finish van de Giro en de schitterende zege van Wouter Weylandt. Ik hoop dat we dat nog eens kunnen herhalen!
Fietswensen gericht op Zeeland:
Bij mijn fietswensen kijk ik puur naar de topsport. Een Zeeuw op het Tour podium in Parijs. Dat zou toch fantastisch zijn! Zet ‘m op Zeeuwse talenten! Wij zullen jullie op de voet volgen.           (augustus 2017)