> NK TEGENWINDFIETSEN

 

 

 

… ER WAS VOLDOENDE (TEGEN)WIND OP NEELTJE JANS BIJ HET NK TEGENWINDFIETSEN 2018 OVER EEN AFSTAND VAN 8 KM OVER DE KERING.

 

Foto : Wereldregio / Schouwen Duiveland

 

DE 300 DEELNEMERS ZAGEN HET EVENEMENT ALS EEN ENORME UITDAGING :
VECHTEN TEGEN DE NATUUR OP ZEEUWSE BODEM!!!

 

 

 

 

FOTO : ORGANISATIE                  
DE WINNAARS VAN NK TEGENWINDFIETSEN 2018 :  MAX DE JONG   –   LISA SCHEENAARD   &   TEAM NOOITSTOP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto’s Organisatie & Paul Stroo : NK 2018 op Stormvloedkering

 

Bekijk fotoalbum Paul Stroo (Middelburg)   :  https://www.facebook.com/stroopnl/media_set?set=a.2011523882224870&type=3

 

>>> UITSLAGEN NK TEGENWINDFIETSEN 2018  :  www.facebook.com/nktegenwindfietsen

 

 

 

 

 

ZATERDAG 8 DECEMBER NK TEGENWINDFIETSEN OP NEELTJE JANS / STORMVLOEDKERING

 

 

 

 

 

 

BRON : FACEBOOK 15 OKTOBER 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEEN NK TEGENWINDFIETSEN 2017 OP NEELTJE JANS WEGENS EEN “FOUTE WIND”  

 

 

 

 

 

ZEEUWEN SUCCESVOL OP NK TEGENWINDFIETSEN 2016 OP NEELTJE JANS:
VROUWEN : MATHILDE MATTHIJSSE (MIDDELBURG > GRIJPSKERKE) KAMPIOEN
MANNEN : JAN VAN BELZEN UIT ARNEMUIDEN TWEEDE ACHTER TRIATHLEET TEUN SWEERE
nk-wind-van-genderen
Foto’s : Organisatie – Twitter – Facebook             Hoe sterk is de eenzame fietser… die kromgebogen over z’n stuur tegen de wind… zichzelf een weg baant…
Zanger Boudewijn de Groot stond niet op de inschrijflijst van het vierde Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen op Neeltje Jans maar de songtekst van zijn hitversie was wel van toepassing op de situatie tijdens de titelstrijd op de Oosterscheldekering aan de Zeeuwse kust.
De planning van het evenement was in ieder geval perfect. De race tegen de klok werd verreden tijdens de eerste herfststorm die over Nederland raasde. Een compliment voor de organisatie die drie dagen eerder de juiste datum prikte.
nk-wind-2
Het was een ware slijtageslag die onder de naam “De Hel Van 2016” in het archief verdwijnt. De 200 individuele fietsers en 20 ploegen hadden de grootste moeite op het traject van 8 kilometer met de wind pal op kop. Het was knokken van de eerste tot de laatste meter op een gewone fiets zonder versnellingen. Voor de meesten voelde het als een verlossing toen ze met een lage snelheid over de finish kwamen.
Vooral de debutanten op de titelstrijd waren verbaasd en onaangenaam verrast toen ze kennis maakten met het Zeeuwse natuurgeweld aan de monding van de Oosterschelde. Het is te hopen voor recreatief Zeeland dat ze komend voorjaar nog eens terug komen als de lentezon voor meer vriendelijkheid en gezelligheid zorgt.  Alvast welkom in Zeeland Fietsland!
Bij de prijsuitreiking was er veel waardering voor de fietsers die de uitdaging tegen de elementen waren aangegaan. Het NK Tegenwindfietsen werd georganiseerd door het Amsterdamse bureau Being There en Sportvibes uit Delft. Eneco was voor het vierde jaar hoofdsponsor van het nationale wielerevenement.
Heren:      1. Teun Sweere     Zevenbergen     22.30            2. Jan van Belzen     Arnemuiden     23.21        3. Robbie Rens     Amsterdam     23.42
heren-stand
teun-sweere-2016
TEUN SWEERE
Vrouwen:   1. Mathilde Matthijsse       Middelburg > Grijpskerke     28.09         2. Jolinda Lute     Egmond Binnen     29.09            3. Karin Sloove       Heeze       30.13
vrouwen-stand-2016
mathilde-matthijsse-2016
mathilde-matthijsse-nk-tegenwind-2016-carlo-bakker-fotografie
MATHILDE MATTHIJSSE        (Carlo Bakker Fotografie)
Bij de ploegen zette Team Jan de Jonge Fietsen (Zierikzee / foto) de snelste tijd op de klok met 21.34     2. Team Coreworks    22.10           3. Team Zoeterwoude   22.47               11. Gemeente Goes     28.48        16. CDA Statenfractie Zeeland     44.27           17. Provincie Zeeland     50.32       (20 november 2016)
nk-wind-team-jan-de-jonge
JAN DE JONGE FIETSEN
 

 

nk-tegenwind

 

 

EDITIE 2015 : MATHILDE MATTHIJSSE (MIDDELBURG > GRIJPSKERKE) EN AMSTERDAMMER PICO DE JAGER WINNEN NATIONALE TITELSTRIJD TEGENWINDFIETSEN 2015 OP NEELTJE JANS
NK TegenWind AFoto’s : Organisatie       Bij het NK Tegenwindfietsen 2015 moesten de deelnemers een forse inspanning leveren op een ‘gewone’ fiets zonder versnellingen. Op de Stormvloedkering wees de windmeter rond kracht 7 aan. De fietsers met een zwakke conditie hadden dan ook geen schijn van kans tegen de getrainde sporters.
Ondanks de zware en gure omstandigheden heerste er weer een sportieve en sociale sfeer bij start en finish. De deelnemers, begeleiders, supporters en organisatoren genoten van een prachtige sportdag in Zeeland – Fietsland – Windland. In december 2016 komt de vierde editie op de Zeeuwse sportkalender.
NK Tegenwind Heren
Podium Heren 2015Na een traject van ruim 8.000 meter van Schouwen richting Noord Beveland was de hoofdprijs voor Pico de Jager met een score van 19.15. De 38 jarige Amsterdammer, geboren in Wolphaartsdijk, versloeg o.m. tweevoudig winnaar Wouter Mesker die deze keer genoegen moest nemen met de zilveren prijs. Oud prof Patrick Tolhoek uit Yerseke nestelde zich netjes in de top 5 met 19.48.
 
NK TegenWind Dames
Podium Vrouwen 2015In de vrouwengroep reed de 35 jarige Zeeuwse tijdrit specialiste Mathilde Matthijsse naar de overwinning op Neeltje Jans. De inwoonster van Schore zette 21.23 op de klok.
Podium Ploegen 2015 Bij de ploegen flitste Wind in de Rug naar de titel met een toptijd van 18.39. 
NK Tegenwind Team Provincie Zeeland> Fietsteam Provincie Zeeland
Klassement Ploegen :   http://public.mysports.tv/Reports/NK15/NK15TM_TEAM.html?rnd=1449169607393
 
NK Tegenwind 2015 Neeltje Jans