> BIKE RIDE MIDDELBURG

 

 

 

 

 

 

 

 

VANAF 2015 DRIE JAAR BIKE RIDE MIDDELBURG OP OUDEJAARSDAG

IN 2015, 2016 EN 2017 ORGANISEERDE ZEELANDFIETS.NL ROND OUDEJAARSDAG DE BIKERIDE MIDDELBURG.

EEN RECREATIEVE TOERTOCHT IN GROEPSVERBAND OVER WALCHEREN.

NA AFLOOP KREGEN DE FIETSERS UITERAARD EEN OLIEBOL.

IN EEN GEZELLIGE SFEER WERD NAGEPRAAT OVER HET VOORBIJE FIETSJAAR MET DE BLIK GERICHT OP HET NIEUWE SEIZOEN. 

NA 3 EDITIES WERD IN DECEMBER 2018 GEEN BIKERIDE MEER GEORGANISEERD.

MISSCHIEN KOMT ER IN 2019 / 2020 EEN SPECIALE BIKE RIDE OP DE ZEEUWSE FIETSKALENDER TER GELEGENHEID VAN “10 JAAR ZEELANDFIETS”. 

 

 

 

 

 

 

>>> BIKE RIDE MIDDELBURG 2017 IN CYCLEHUB MIDDELBURG.

 

 

 

 

 

 

>>> BIKE RIDE MIDDELBURG 2017 BIJ OOSTKAPELLE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GESLAAGDE INZAMELACTIE “FIETSSPULLEN VOOR MALI” TIJDENS BIKE RIDE MIDDELBURG 2017
Bron : Facebook 16 januari 2018

 

 

 

 

 

35 FIETSERS RIJDEN STORMACHTIGE OUD JAAR BIKE RIDE MIDDELBURG 2017

Foto’s : Zeelandfiets.nl                Bij de derde Oud Jaar Bike Ride Middelburg op 30 december kreeg het sociale aspect veel ruimte. De organisatoren van Zeelandfiets.nl wilden het wielerjaar weer fietsend afsluiten na de succesvolle BikeRides in 2015 en 2016. Witte, Annelien en Lennard Andriesse presenteerden daarom een gevarieerd programma met aandacht voor fietsen in groepsverband, netwerken in sportsfeer en het goede doel.

 

De 35 deelnemers gingen rond 10.00 uur op pad bij Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg. Op de mountainbike, racefiets of sportfiets werkten de toerders de laatste kilometers af van 2017. De tochtleiding koos voor een gematigd tempo door het westen van Walcheren. De enthousiaste deelnemers konden zodoende op een aangename en sociale manier hun fietsjaar beëindigen.

 

 

De route voerde over verharde wegen naar Veere, Vrouwenpolder, Oostkapelle, Serooskerke, Grijpskerke en Buttinge. Vanaf de start in Middelburg werd de  groep begeleid door een volgauto maar er waren geen incidenten of pechgevallen onderweg.

 

Het weerbeeld was redelijk op de voorlaatste dag van 2017. Onder een zwaar bewolkte lucht bleef het toch droog maar de toerders kregen richting kust wel te maken met een harde wind. In de openingsfase werd nog een aardig gemiddelde bereikt maar na 10 km zakte het tempo fors door de stormachtige wind rond Oostkapelle, Serooskerke en Grijpskerke. De pedaleurs moesten toen een flinke inspanning leveren op de Walcherse wegen. Bij de meesten zal de winterconditie hierdoor zeker verbeteren richting voorjaars toertochten.

 

Na een pittig traject van 1,5 uur werd de finish bereikt in de hoofdstad van Zeeland. De fietscomputers registreerden toen een afstand van 35 km. Bij de aankomst gingen de fietsers naar de indoorhal van Cycle Hub voor koffie en appelgebak. Er was volop gelegenheid om in een gezellige sfeer te netwerken in wielersfeer. De 3de Oudejaars Bike Ride Middelburg was weer Sportief, Sociaal & Gezellig voor de recreatieve fietser!     

 

 

 

  

Bij de nevenactiviteiten konden de deelnemers inhaken op een speciale winteraktie van Cycle Hub. Op een onderhoudsbeurt van de fiets zat een forse korting.

 

 

Verder kwamen veel mensen naar Cycle Hub om afgedankte wielerspullen in te leveren zoals kleding, helmen, schoenen, wielen en zelfs complete (retro)fietsen.  De verzameling gaat via Jakob Cijsouw (Westkapelle) naar fietsprojecten in Mali.   Meer details in onderstaand artikel.       

 

 

 

      

 

 

IN DECEMBER 2017 VEEL FIETSSPULLEN INGELEVERD VOOR MALI TIJDENS OUD JAAR BIKE RIDE MIDDELBURG

Op zaterdag 30 december 2017 konden tijdens de Oud Jaar Bike Ride in Middelburg afgedankte wielerspullen ingeleverd worden bij Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg op bedrijventerrein Ramsburg. De ingezamelde goederen gaan op korte termijn via Jakob Cijsouw uit Westkapelle naar fietsprojecten in Mali die door de Nederlander Huub Muntstege worden begeleid. Mensen  kwamen met allerlei naar Cycle Hub zoals truien, schoenen,  sokken,  (korte) broeken, helmen, wielen, onderdelen, etc.  De spullen moeten uiteraard nog wel geschikt zijn voor een tweede leven in Mali.

Muntstege vertelde in december 2017 over de groei van de wielersport in zijn woonomgeving:

“  Al sinds mijn 14e toen ik mijn eerste ‘racefiets’ kreeg (een Gazelle Sprinter) heb ik het fietsvirus te pakken.  Niet altijd even intensief. En sinds 2015 beleef ik weer en min of meer intensieve fietsperiode. Weer terug op het gewicht van toen weliswaar niet met dezelfde power. Na lezing van een ontzettend leuk boek van Maarten van Heems in 2015 kwam ik in contact met enkele Malinese wielrenners en ben ik enthousiast toeschouwer bij lokale koersen.

 

In de weekenden plannen we meestal een MTB rit en een rit op de racefiets. In Mali zijn er schitterende MTB ritten te maken die het platteland doorkruisen. Met de racefiets is het wat minder vanwege het hectisch en soms gevaarlijke verkeer. Maar ik kan niet zonder zoevende snelheid van een racer. Bamako, de hoofdstad van Mali is groot met meer dan 2.000.000 inwoners maar er is geen enkele behoorlijke fietsenzaak. Al het materiaal waar op wordt gekoerst en getraind zijn ‘au-revoir – France’, oftewel afdankertjes uit Europa. Hetzelfde geldt voor wielerkleding.

 

Muntstege over zijn dagelijks werk in Mali  :  “ Mijn eerste kennismaking met Mali gaat terug tot 1984, toen ik als stage student bijna een jaar lang heb gewerkt in het toenmalig grootste ontwikkelingsproject van de Nederlandse regering. Het betrof het weer functioneel en efficiënt maken van een grootschalig irrigatiesysteem (Office du Niger) dat vnl. rijst produceert.  Al die jaren ben ik werkzaam gebleven in waterbeheer projecten, bijna altijd irrigatieprojecten. Op dit moment verleen ik technische ondersteuning aan een landelijk irrigatie programma dat de aanleg en exploitatie van kleinschalige dorps-systemen promoot. Dat varieert van kleine dammetjes, groentetuinen en pompsystemen van ongeveer 40 ha  “      

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

32 FIETSERS IN OUDE JAARS BIKE RIDE MIDDELBURG 2016

Foto’s : Annelien Andriesse / Zeelandfiets.nl           Op zaterdag 31 december gingen ruim 30 enthousiaste fietsers in groepsverband van start in de oudejaars bike ride Middelburg. Omdat fietsambassadeur Witte Andriesse (Zeelandfiets.nl) het jaar fietsend wilde afsluiten had de Middelburger regionale toerders uitgenodigd voor dit recreatieve wielerevenement.

 

Op de Mortiere Woonboulevard in Middelburg kwamen om 10.00 uur mountainbikers, toerfietsers en recreanten aan het vertrek. In een ontspannen en sociale sfeer werden de laatste kilometers van 2016 afgewerkt. De bewolkte maar droge rit over een afstand van 35 km voerde over verharde wegen op Walcheren.

 

De route bracht de deelnemers naar West Souburg, Vlissingen, Zoutelande, Meliskerke, Grijpskerke, Serooskerke en Sint Laurens. Tochtleider & Organisator Andriesse hield een gematigd tempo aan zodat alle deelnemers op een ontspannen wijze hun fietsjaar konden beëindigen.

 

Na de aankomst rond 11.30 uur gingen de toerders naar Brasserie ’t Hoofdkantoor. Hier werd in een gezellige sfeer nagepraat over de oudejaarstocht en het fietsjaar 2016. Uiteraard met een oliebol bij de koffie en/of warme chocolademelk. Er was brede gelegenheid om te netwerken in wielersfeer en daar werd dan ook veel gebruik van gemaakt.

 

 

De organisatie kijkt met voldoening terug op de tweede editie. Er liggen ruime kansen voor een vervolg gezien de leuke en spontane reacties van de deelnemers.        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 DECEMBER 2015 : GESLAAGDE 1STE OUDEJAARS BIKE RIDE MIDDELBURG
bikeride 1
bikeride 2Foto’s : Annelien Andriesse / Zeelandfiets.nl         Twintig Zeeuwse toerfietsers hebben op 31 december hun fietsjaar op een sportieve en sociale manier beëindigd.  In een ontspannen sfeer werden de laatste kilometers van 2015 afgewerkt. Op initiatief van Zeelandfiets.nl verscheen begin december de eerste Oudejaars Bike Ride op de Zeeuwse fietskalender en dat werd meteen een succes.
Bij het vertrek rond 10 uur op de Mortiere Boulevard in Middelburg stonden de enthousiaste fietsers klaar voor een bewolkte en soms zonnige omloop van 33 km. over Walcheren. De rit ging deels over de nieuwe Jan Raas Route. Er was interesse uit o.m. Burgh Haamstede, Goes, Arnemuiden, Vlissingen en Middelburg.
bikeride 3Het eerste gedeelte van de route voerde naar Oost Souburg en na het Rittemse Bos kwamen de Vlissingse havens in zicht. Vervolgens koos organisator Witte Andriesse (Middelburg / links in blauw tenue) voor binnenwegen richting buurtschap Oudedorp en Nieuw en Sint Joosland. Na smalle dijkwegen en natte polderstroken passeerden de toerders het nog rustige Lewedorp.
bikeride 4Onder de regenboog boven Vliegveld Midden Zeeland werd de wind krachtiger en kregen de fietsers te maken met regen. Op dit traject moest het tempo aangepast worden omdat vier toerders het peloton niet meer konden volgen. De volgauto met Annelien Andriesse aan het stuur loodste het groepje achterblijvers richting hoofdstad van Zeeland.
bikeride 5In de buurt van Arnemuiden reden de jongeren van Mountainbikevereniging X-Treme constant op kop zodat ze een goede training konden afwerken voor de komende wedstrijden. In deze fase kwam de Lange Jan in thuisbasis Middelburg in beeld. Over o.m. bedrijventerrein Arnestein en de Torenweg werd de aankomst op de Mortiere bereikt.
bikeride 6In Brasserie ’t Hoofdkantoor konden de fietsers herstellen van hun inspanningen op de fiets. Rond de koffie, chocolademelk en oliebollen ontstond een gezellige nabeschouwing. Er werd gesproken over verschillende Zeeuwse fietsthema’s met o.m. een vooruitblik op het nieuwe wielerjaar 2016.
bikeride 7De eerste editie van de Oudejaars Bike Ride was een geslaagde primeur. De deelnemers waren eveneens enthousiast en zien de tweede editie op 31 december 2016 zeker zitten.    

 

 

UITNODIGING : 1 STE OUDEJAARS BIKE RIDE MIDDELBURG OP 31 DECEMBER 2015
bikeride 9ZEELANDFIETS.NL wil het wielerjaar fietsend afsluiten op Oudejaarsdag donderdag 31 december 2015. Tijdens een fietstochtje op je mountainbike, racefiets of sportfiets kun je in een ontspannen sfeer de laatste kilometers afwerken van 2015.We verzamelen vanaf 9.30 uur bij Brasserie ’t Hoofdkantoor op Woonboulevard de Mortiere in Middelburg.
 bikeride 8Om 10.00 uur beginnen we dan aan onze ‘oud & nieuw’ rit over een afstand van 32 km over verharde wegen op Walcheren. De route voert naar Oost Souburg, Ritthem, Oudedorp, Lewedorp, Vliegveld Midden Zeeland en Arnemuiden. We houden een gematigd tempo aan zodat alle deelnemers op een leuke en sociale manier hun fietsjaar kunnen beëindigen.
 
Na aankomst gaan we naar Brasserie ’t Hoofdkantoor. Op de kaart o.m. koffie, thee, (warme) chocomel en oliebollen. Er is dan gelegenheid om te netwerken in wielersfeer. We kijken terug op 2015 en kunnen het komende (Zeeuwse) wielerjaar 2016 doornemen.