>OUDEJAAR BIKE RIDE

 

 

 

 

ZATERDAG 30 DECEMBER 2017                   MIDDELBURG                  TOERFIETSEN              DERDE EDITIE OUDEJAAR BIKE RIDE           OP EEN ONTSPANNEN MANIER IN GROEPSVERBAND DE LAATSTE KILOMETERS FIETSEN VAN 2017.       

 

ROUTE : MIDDELBURG – VEERE – VROUWENPOLDER – OOSTKAPELLE – SEROOSKERKE – GRIJPSKERKE – BUTTINGE – MIDDELBURG.   AFSTAND : 35 KM.

 

NA AFLOOP NETWERKEN IN WIELERSFEER MET EEN OLIEBOL EN WARME CHOCOMEL                
ORGANISATIE : ZEELANDFIETS.NL  –  WITTE & LENNARD ANDRIESSE (MIDDELBURG) : malus@zeelandnet.nl              

 

 

 

 

 

 

 

 

32 FIETSERS IN OUDE JAARS BIKE RIDE MIDDELBURG 2016

Foto’s : Annelien Andriesse           Op zaterdag 31 december gingen ruim 30 enthousiaste fietsers in groepsverband van start in de oudejaars bike ride Middelburg. Omdat fietsambassadeur Witte Andriesse (Zeelandfiets.nl) het jaar fietsend wilde afsluiten had de Middelburger regionale toerders uitgenodigd voor dit recreatieve wielerevenement.

 

Op de Mortiere Woonboulevard in Middelburg kwamen om 10.00 uur mountainbikers, toerfietsers en recreanten aan het vertrek. In een ontspannen en sociale sfeer werden de laatste kilometers van 2016 afgewerkt. De bewolkte maar droge rit over een afstand van 35 km voerde over verharde wegen op Walcheren.

 

De route bracht de deelnemers naar West Souburg, Vlissingen, Zoutelande, Meliskerke, Grijpskerke, Serooskerke en Sint Laurens. Tochtleider & Organisator Andriesse hield een gematigd tempo aan zodat alle deelnemers op een ontspannen wijze hun fietsjaar konden beëindigen.

 

Na de aankomst rond 11.30 uur gingen de toerders naar Brasserie ’t Hoofdkantoor. Hier werd in een gezellige sfeer nagepraat over de oudejaarstocht en het fietsjaar 2016. Uiteraard met een oliebol bij de koffie en/of warme chocolademelk. Er was brede gelegenheid om te netwerken in wielersfeer en daar werd dan ook veel gebruik van gemaakt.

 

 

De organisatie kijkt met voldoening terug op de tweede editie. Er liggen ruime kansen voor een vervolg gezien de leuke en spontane reacties van de deelnemers.   (31 december)

 

 

 

 

 

EINDEJAARSTOCHT 2016 ROND ZEEUWS VLAAMSE WESTDORPE

In Zeeuws Vlaanderen organiseerde T.C. De Supapkus een eindejaarstocht in de regio Westdorpe. Volgens kontaktpersoon Bart Audenaerd waren de deelnemers enthousiast over de slotrit van 2016 ondanks het minder fraaie weer : “Dat was hem dan, de laatste rit van 2016. Een natte en koude rit, met een zeer prettige koffiestop in Terneuzen. Het was een mooi fietsjaar waarin we samen weer vele mooie kilometers hebben mogen rijden met vele hoogte punten. De koers in Westdorpe, Parijs Roubaix, de Ronde van Vlaanderen, de Superklassieker, de bridge to bridge, de marathon del Dolomieten, de 24 uurs poging en nog vele andere mooie tochten”.  (31 december)

 

 

 

 

 

MOUNTAINBIKEN OP SCHOUWEN TIJDENS DE LAATSTE DAG VAN 2016

Foto : Organisatie       In Burgh Haamstede organiseerde Bouman Tweewielers op 31 december een oudejaars – oliebollen ATB rit door Noord Zeeland. Als afsluiting van hun fietsjaar reden de bikers een uit & samen thuis rondje van ongeveer 1,5 uur over en door de mooie natuur van de kop van Schouwen. Na aankomst was er uiteraard een lekkere oliebol en werd nog een poosje nagepraat over de gezellige tocht.  (31 december)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 DECEMBER 2015 : GESLAAGDE 1STE OUDEJAARS BIKE RIDE MIDDELBURG

bikeride 1

 

bikeride 2

Foto’s : Annelien Andriesse        Twintig Zeeuwse toerfietsers hebben op 31 december hun fietsjaar op een sportieve en sociale manier beëindigd.  In een ontspannen sfeer werden de laatste kilometers van 2015 afgewerkt. Op initiatief van Zeelandfiets.nl verscheen begin december de eerste Oudejaars Bike Ride op de Zeeuwse fietskalender en dat werd meteen een succes.

 

Bij het vertrek rond 10 uur op de Mortiere Boulevard in Middelburg stonden de enthousiaste fietsers klaar voor een bewolkte en soms zonnige omloop van 33 km. over Walcheren. De rit ging deels over de nieuwe Jan Raas Route. Er was interesse uit o.m. Burgh Haamstede, Goes, Arnemuiden, Vlissingen en Middelburg.

bikeride 3Het eerste gedeelte van de route voerde naar Oost Souburg en na het Rittemse Bos kwamen de Vlissingse havens in zicht. Vervolgens koos organisator Witte Andriesse (Middelburg / links in blauw tenue) voor binnenwegen richting buurtschap Oudedorp en Nieuw en Sint Joosland. Na smalle dijkwegen en natte polderstroken passeerden de toerders het nog rustige Lewedorp.

 

bikeride 4Onder de regenboog boven Vliegveld Midden Zeeland werd de wind krachtiger en kregen de fietsers te maken met regen. Op dit traject moest het tempo aangepast worden omdat vier toerders het peloton niet meer konden volgen. De volgauto met Annelien Andriesse aan het stuur loodste het groepje achterblijvers richting hoofdstad van Zeeland.

 

bikeride 5In de buurt van Arnemuiden reden de jongeren van Mountainbikevereniging X-Treme constant op kop zodat ze een goede training konden afwerken voor de komende wedstrijden. In deze fase kwam de Lange Jan in thuisbasis Middelburg in beeld. Over o.m. bedrijventerrein Arnestein en de Torenweg werd de aankomst op de Mortiere bereikt.

 

 

bikeride 6In Brasserie ’t Hoofdkantoor konden de fietsers herstellen van hun inspanningen op de fiets. Rond de koffie, chocolademelk en oliebollen ontstond een gezellige nabeschouwing. Er werd gesproken over verschillende Zeeuwse fietsthema’s met o.m. een vooruitblik op het nieuwe wielerjaar 2016.

 

 

 

 

bikeride 7De eerste editie van de Oudejaars Bike Ride was een geslaagde primeur. De deelnemers waren eveneens enthousiast en zien de tweede editie op 31 december 2016 zeker zitten.

 

 

 

 

UITNODIGING : 1 STE OUDEJAARS BIKE RIDE MIDDELBURG OP 31 DECEMBER 2015

bikeride 9ZEELANDFIETS.NL wil het wielerjaar fietsend afsluiten op Oudejaarsdag donderdag 31 december 2015. Tijdens een fietstochtje op je mountainbike, racefiets of sportfiets kun je in een ontspannen sfeer de laatste kilometers afwerken van 2015.We verzamelen vanaf 9.30 uur bij Brasserie ’t Hoofdkantoor op Woonboulevard de Mortiere in Middelburg.

 bikeride 8Om 10.00 uur beginnen we dan aan onze ‘oud & nieuw’ rit over een afstand van 32 km over verharde wegen op Walcheren. De route voert naar Oost Souburg, Ritthem, Oudedorp, Lewedorp, Vliegveld Midden Zeeland en Arnemuiden. We houden een gematigd tempo aan zodat alle deelnemers op een leuke en sociale manier hun fietsjaar kunnen beëindigen.
Na aankomst gaan we naar Brasserie ’t Hoofdkantoor. Op de kaart o.m. koffie, thee, (warme) chocomel en oliebollen. Er is dan gelegenheid om te netwerken in wielersfeer. We kijken terug op 2015 en kunnen het komende (Zeeuwse) wielerjaar 2016 doornemen.