>FAVORIETE FIETSRONDJE

 

 

 

                                                        AIMÉE SCHOE      (VROUWENPOLDER)

Leeftijd:     19 jaar
Studie:   CIOS
Wanneer begonnen met fietsen:    Toen ik 6 jaar was ben ik gestart met mountainbiken
Vertel iets meer over je favoriete rondje, waar kom je langs, mooiste punt:
Thuis: Ik heb niet één favoriet rondje, ik rij juist zoveel mogelijk verschillende routes. Maar een ronde langs Westkapelle en Zoutelande is altijd mooi.
Elders:    Om te mountainbiken heb ik één plek of ronde waar ik het liefste elke dag zou fietsen en dat is in Houffalize.
Ga je alleen of met andere fietsers: Ik train vaak alleen omdat er in mijn omgeving niet veel andere fietsers zijn. Wel gaat mijn vader of vriend zo nu en dan eens mee.
Hoe vaak fiets je dit rondje: Dat verschilt enorm, soms 2 keer in de week en soms een aantal weken niet.
Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze: Nee daar heb ik een hekel aan, ik krijg het dan altijd koud.
Merk fiets: Stevens
Heb je familieleden die ook fietsen: Mijn vader

 

Bij welke ploeg fiets je in 2017/2018 en wat is je winterprogramma: Ik ben lid van mountainbike vereniging X-Treme. Mijn persoonlijke sponsors zijn Stevens, Van der Eijk Tweewielerspecialist, Rijwielshop de Driehoek en Breezand vakanties.
Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie: Mooi, bijna overal fietspaden die oneindig zijn!
Favoriete wielerprof: Pauline Ferrand Prevot.              (21 oktober 2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

GOESENAAR RAMON VLEUGEL (26) TRAINT VAAK OP HET STRAND VAN WESTERSCHOUWEN 

Ik ben werkzaam als fysiotherapeut bij Fysiotherapie van Loo en Veerhoek op de locaties Goes en Kapelle. Sinds het begin van dit jaar werk ik ook bij Vélofysics, waar ik wielrenners begeleid bij het behalen van hun doelen. Ik ben zelf op 16-jarige leeftijd begonnen met fietsen maar door een blessure aan mijn rug ben ik 2 jaar inactief geweest. Door goede medische hulp heb ik in 2010 mijn comeback kunnen maken.
Sinds dit jaar combineer ik het wegwielrennen met het strandracen waardoor mijn trainingen soms op de weg en soms op het strand plaatsvinden. Voor het strandracen fiets ik vaak met mountainbiker Thijmen van de Vreede op het strand van Westerschouwen. Een vaste ronde die we we qua duur makkelijk kunnen uitbreiden. We starten op het parkeerterrein van het MTB parcours in Burgh-Haamstede waarna we door het bos maar de strandopgang rijden. Voor we het strand oprijden zetten we de banden op de juiste spanning.
Op de weg train ik in verband met mijn werk vaak alleen. De ronde die ik het liefst doe start in mijn woonplaats Goes. Waarna ik over de Zeelandbrug richting Zierikzee ga. Bij goed weer en goed gezelschap maak ik dan wel eens een tussenstop op 1 van de terrasjes in het centrum van Renesse. Vervolgens rijd ik dan over de stormvloedkering , langs Kamperland en Kortgene weer terug naar huis.

DE FIETS IN ZEELAND : Het belangrijkste van mijn routes is het uitzicht op de zee. Hierdoor is Zeeland voor mij bij uitstek de fiets provincie!
FAVORIETE ZEEUWSE RENNER :     Een favoriete (Zeeuwse) wielerprof heb ik niet. Ik geniet van alle talentvolle Zeeuwse renners die op dit moment actief zijn in het profpeloton. Vooral omdat ik met allemaal meerdere malen in een wedstrijd heb mogen rijden.
WIELERWENS :    Ik hoop nog vele jaren te kunnen genieten van alle Zeeuwse evenementen op de weg en ik hoop dat er in de toekomst nog nieuwe wedstrijden op de Zeeuwse stranden bijkomen.   (10 oktober 2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LOTTE ELISE (LIESELOTTE) OVERDEVEST :
“ HEERLIJK TRAINEN ONDERLANGS DE ZEEDIJK IN REGIO HOEK & BRESKENS “

 

 

 

Leeftijd : 28 jaar
Woonplaats : Hoek
Beroep : Schadebehandelaar bij Stichting Rechtsbijstand ZLM             
Start en finish van de route liggen in mijn woonplaats Hoek. Vanuit thuis start ik altijd mijn rondes. Ik rij dan een ronde langs de boot en over Breskens terug. Heerlijk rijden onderlangs de zeedijk. Mijn bloktrainingen doe ik vaak parallel langs de N61. Dit is een mooi recht stuk asfalt en kan aan beide kanten gereden worden.
Aangezien ik veel train ga ik vaak alleen. Toch probeer ik het zondag ritje met de club er wel in te houden. Al gaat dit ook soms lastig. Ik ben lid van WTC Philippine. Ik woonde voorheen in Kapelle en ben daarom ook lid van T&TC Kapelle. Ook hier probeer ik soms nog een ritje mee te pakken.

 

Vorig jaar (2016) april stapte ik voor het eerst op een racefiets. Ik mocht het proberen op de oude Ridley van mijn vriend. Hij fietste al langer en ik was er wel erg benieuwd naar. In het begin was het wel erg wennen, maar ik had de smaak al snel te pakken. In juni kocht ik dan ook mijn eerste racefiets. Een Bulls Harrier. Een seizoen van mooie toertochten volgde. Aan het einde van het seizoen had ik het zo te pakken dat ik in november aanklopte bij Jacob Wijnstra van Velofysics in Kapelle. Ik was toch wel benieuwd naar mijn houding op de fiets. Eerder had ik al een blessure gehad van het te snel opbouwen met hardlopen en zoiets wilde ik toch wel voorkomen. In samenwerking met Jacob hebben we mijn fiets perfect afgesteld. Voorheen had ik vaak last van zware hoofdpijn na het fietsen en ook dikwijls pijn in mijn voeten. Dat zou nu verleden tijd moeten zijn en daar heb ik alle vertrouwen in.
Toch was dit alles niet voldoende voor me. Het fietsen ging erg goed en ik wilde kijken hoe ver ik hiermee kan komen. Aangezien ik het zo ontzettend leuk vond. Samen met Jacob ben ik gaan kijken of ik dan toch geen wedstrijden kon gaan rijden. In december bij een sportarts geweest en hij vertelde mij dat ik kerngezond ben. Dus sinds eind vorig jaar aan de training bij Velofysics. Sinds januari is Ramon Vleugel mijn trainer. Iedere maand een trainingsschema en altijd terugkoppeling wanneer ik vragen heb. En de trainingen zijn een succes! Sinds maart dit jaar rij ik dan ook wedstrijden bij de TMZ, OVWF en WAOD. Iedere wedstrijd gaat beter en ik merk dat ik met sprongen vooruit ga! In juni dan ook een racefiets gekocht met aeroframe, de Giant Liv. Want ja alle beetjes helpen.
Het gaat nu  – augustus 2017 –  zelfs zo goed met de trainingen en wedstrijden dat ik in september als gastrenster een meerdaagse mee mag rijden met de Zeeuwse formatie Jos Feron Lady Force. Dus wie weet waar ik uit zal komen??!!        (15 augustus 2017)

 

            

 

 

 

 

                      

                        

                                        NIEUWELING ROWDY REUNIS (14) HULST

 

Studie :  > STUDEER OP REYNAERT COLLEGE. IK ZIT IN DERDE JAAR VAN VMBO
Wanneer begonnen met fietsen :  > IK FIETS VANAF MIJN VIJFDE JAAR
Waar liggen start & finish van de route en vertel er iets meer over : > IK HEB GEEN FAVORIET RONDJE. ER ZIJN MEERDERE MOOIE TRAININGSROUTES IN ZEEUWS VLAANDEREN
Ga je alleen of met andere fietsers :  > IK TRAIN VAAK MET VRIENDEN UIT MIJN FIETSCLUB OF MET DE TOERCLUB. WEL MEESTAL MET MIJN VADER
Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze :  > NA DE TRAINING RUST IK SOMS MET DE TOERCLUB OP EEN TERRAS
Merk fiets en welke onderdelen :  > GIANT PROPEL MET ULTEGRA. DEZE COMBINATIE BEVALT PRIMA IN TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN
Heb je familieleden die ook fietsen :  > BIJNA HEEL DE FAMILIE FIETST GRAAG : MIJN VADER, BROERTJE, OPA, OOM EN NEEF

 

Bij welke ploeg en categorie fiets je in 2017 en wat is je programma :  > IK BEN ALS EERSTE JAARS NIEUWELING AANGESLOTEN BIJ DE BELGISCHE FORMATIE VAN MOER LOGISTICS CYCLING TEAM. IN MIJN PROGRAMMA GEEF IK DE VOORKEUR AAN GROTE KOERSEN
Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie :  > ZEELAND IS EEN HELE MOOI FIETSPROVINCIE EN IDEAAL OM TE TRAINEN IN DE SOMS FELLE WIND AAN DE KUST
Favoriete (Zeeuwse) wielerprofs :  > BRIAN VAN GOETHEM EN MARCO MINNAARD          (27 juli 2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 NIEUWELING JARNO DHONDT (14)  EEDE 

 

Waar liggen start & finish van de route      
START EN FINISH LIGGEN BIJ MUIN HUIS IN HET ZEEUWS VLAAMSE EEDE
Vertel iets meer over je favoriete rondje, waar kom je langs, mooiste punt, lengte van de rit
WE RIJDEN MEESTAL LANGS SLUIS, OOSTBURG, SINT LAUREINS EN DAN WEER EEDE. DEZE AFSTAND IS 55 KM MAAR MEESTAL DIE IK NOG EEN RONDJE EXTRA
Ga je alleen of met andere fietsers  
VAAK FIETS IK ALLEEN MAAR IN HET WEEKEND GA IK ALTIJD MEE MET CT CASINO
Hoe vaak fiets je dit rondje  
MEESTAL TWEE KEER PER WEEK
Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze    
NEE NOOIT, DAN MOETEN JE BENEN WEER OPNIEUW HET RITME ZOEKEN
Merk fiets en welke onderdelen    
IK HEB EEN TREK ALR VAN DE PLOEG SHIMANO
Wanneer begonnen met wielrennen  
IK BEGON TE FIETSEN OP MIJN ZESDE JAAR EN OP MIJN ACHTSTE STARTTE IK MET WEDSTRIJDEN
Heb je familieleden die ook fietsen
JA MIJN PAPA FIETST OOK
Bij welke ploeg en categorie fiets je in 2017 en wat is je programma    

IK KOERS ALS EERSTE JAARS NIEUWELING (14) IN HET SHIRT VAN DE BELGISCHE PLOEG SPIE DOUTERLOIGNE. WE RIJDEN EEN MOOI PROGRAMMA IN HOOFDZAKELIJK BELGIË EN NEDERLAND. VERDER EEN PAAR BUITENLANDSE WEDSTRIJDEN
Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie  
HET IS EEN MOOIE PROVINCIE VOOR FIETSERS. ER ZIJN VEEL WIELERTOERISTEN WAAR JE WEL EENS BIJ KAN AANSLUITEN OP TRAINING
 
Wie is je favoriete (Zeeuwse) wielerprof en waarom                 
BRIAN VAN GOETHEM VAN ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ. HIJ KIEST DIKWIJLS VOOR DE AANVAL IN DE VLUCHT VAN DE DAG. DAAR KAN IK VAN GENIETEN. DIT IS ECHTE PROMOTIE VOOR DE (ZEEUWSE) WIELERSPORT      (12 juni 2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                         DEMI VAN DIJKE

Leeftijd:   16 jaar
Woonplaats:     Borssele
Studie:     Vmbo op het Edudelta College Goes
Waar liggen start & finish van de route:
Op de Kuijpersdijk in ’s Heerenhoek
Vertel iets meer over je favoriete rondje:
Het trainings traject door Borssele is 57 km. het is vooral ook mooi omdat ik het rondje met een doel rij. In april start ik in de EPZ Omloop van Borssele
Ga je alleen of met andere fietsers:
Ik fiets bijna altijd alleen, heel af en toe gaat mijn vader nog eens mee bij een rustige training.
Hoe vaak fiets je dit rondje:
Nog niet zo vaak maar in de toekomst ga ik meer trainen op dit traject.
Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze:
Nee, dit doe ik eigenlijk nooit. Ik zoek meestal de rustigere wegen op. Dan kan ik goed kan trainen hoef ik niet voor auto’s enz. te stoppen.
Merk fiets en welke onderdelen:
Ik heb 2 fietsen.       Een BMC Teammachine SLR03, een mix van Ultegra & Shimano.     En een Ridley Noah, deze is full Ultegra.
Wanneer begonnen met wielrennen:
Ik ben half maart 2016 begonnen met trainen en heb begin juni mijn eerste koers gereden.
Heb je familieleden die ook fietsen:
Geen familieleden die veel fietsen. Wel gaat mijn vader heel af en toe een rondje mee.
Bij welke ploeg en categorie fiets je in 2017 en wat is je programma:

Ik fiets in 2017 voor de Belgische nieuwelingen ploeg Lensworld Cycling Team. Ik ga tot halfweg het seizoen 1x per week koersen. Daarna wil ik graag twee keer per week een wedstrijd rijden.
Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie:
Zeeland is een ideale fietsprovincie met vaak veel wind. Prima omstandigheden om goed te trainen. Hierdoor kan ik steeds sterker en beter worden in de koersen.   (1 april 2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

YOERI SLOKKERS  (15)  OUD-VOSSEMEER  TRAINT GRAAG OP DE OESTERDAM

 

 

Wielervereniging : RSC de Zuidwesthoek     Categorie Nieuwelingen
Waar liggen start & finish van de route    
Ik vertrek altijd vanuit mijn woonplaats Oud-Vossemeer.
Vertel iets meer over je favoriete rondje, waar kom je langs, mooiste punt, lengte van de rit, etc.
Mijn favoriete rondje is toch wel over de Oesterdam en via Bergen op Zoom door de bossen weer terug naar huis. Het rondje is op zijn kortst rond de 55 kilometer maar er zijn veel mogelijkheden het langer te maken als je wilt. Ik vertrek vanuit Oud-Vossemeer door de polder richting de Oesterdam. Dit traject is het mooiste punt van de rit omdat je langs het water komt en je hier zo’n 10 kilometer lekker gas kan geven door de lange rechte wegen. Aan het einde van de Oesterdam ga ik links richting Hoogerheide. Op de weg hiernaartoe kan je eventueel nog een 2 kilometer lange kasseistrook meepakken als je wilt. Daarna ga ik door het bos van Bergen op Zoom. Hierna ga ik weer richting Tholen. Afhankelijk van de tijd en motivatie kan je ook nog een extra lusje over Steenbergen pakken. Via de Thoolse brug kom ik weer terug op het eiland en vervolgens ga ik huiswaarts.
Ga je alleen of met andere fietsers. zo ja, met welke renners/fietsers
Meestal train ik dit rondje alleen.
Hoe vaak fiets je dit rondje
Ik fiets dit minimaal 2 keer per week. Meestal doordeweeks.
Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze
nee, geen echte rustmomenten.
Merk fiets en welke onderdelen
 
Isaac element SL Roompot team edition met Shimano Ultegra en Dura-ace c35 wielen.
Wanneer begonnen met wielrennen
Ik ben begonnen in 2010 in jeugdcategorie 4.
Heb je familieleden die ook fietsen
Ja, mijn vader fietst ook regelmatig.
Bij welke vereniging ben je lid en in welke categorie fiets je in 2017
 
Ik ben op dit moment  (februari 2017) 2de jaars nieuweling bij RSC de Zuidwesthoek.
Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie
Hele mooie provincie om te fietsen. Wegen zijn meestal rustig en er staat natuurlijk altijd wind hier. Daar kun je natuurlijk wel sterker van worden
Wie is je favoriete (Zeeuwse) wielerprof en waarom.
Mijn favoriete Zeeuwse wielerprof is Antwan Tolhoek. Hij is een bijzondere renner met een mooi en vriendelijk karakter.  (6 februari 2017)