> MIJN FIETSRONDJE

 

 

 

TIPS VOOR DEZE PAGINA ?     STUUR JE INFO NAAR  malus@zeelandnet.nl
> Archief pagina Mijn FietsRondje  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=121164

 

 

 

 

 

                                                 JEUGDRENNER MAIKE TAZELAAR  (10)     COLIJNSPLAAT

                                                             “ IK FIETS GRAAG OP NOORD BEVELAND “

 

Studie:     Ik zit nog op de basisschool, het Stelleplankier in Colijnsplaat in groep 7

 

Wanneer begonnen met fietsen:       

Voor 2015 deed ik weleens mee met Dikke banden races hier in de buurt. In 2015 ben ik begonnen op de MTB, vooral Zomer/Wintercompetitie. In 2016 ben ik landelijk gestart op de MTB. In 2017 ben ik landelijk begonnen op de WEG. In 2017 ben ik ook Nederlands Kampioen geworden op de WEG.

 

Waar liggen start & finish van de route:   

Als we op de weg fietsen dan gaan we meestal vanuit huis met de fiets weg, maar gaan we op de mtb, dan rijden we met de auto naar het bos, Westenschouwen.  

 

Vertel iets meer over je favoriete rondje, waar kom je langs, mooiste punt, lengte van de rit, etc:

Op de weg fiets ik het liefste op Noord Beveland. Dat kunnen verschillende rondjes zijn van ongeveer 30 km. Het leukste is op het laatst, het nieuwe fietspad van Kortgene naar Colijnsplaat.

 

Ga je alleen of met andere fietsers:

Ik rij nu nog altijd met mijn vader, en soms met mijn opa.

 

Hoe vaak fiets je dit rondje:

Dat ligt eraan of ik naar de training ga van de club en wat ik voor wedstrijden heb in het weekend. Als er iets uitvalt dan doen we meestal een rondje op Noord Beveland.

 

Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze:

Als we op de weg fietsen niet. Maar als we in het bos fietsten dan vaak wel. Maar het hangt wel van het weer af. We moeten het natuurlijk niet te koud krijgen.

 

Merk fiets en welke onderdelen:

Ik rij op een Cipollini fiets met Campagnolo chorus.

 

Wanneer begonnen met wielrennen:

In 2017 ben ik landelijk begonnen op de WEG. In 2017 ben ik Nederlands Kampioen geworden op de WEG.

 

Heb je familieleden die ook fietsen:

Ja, ik fiets altijd met mijn vader, soms met mijn opa. Mijn vader heeft ook wegwedstrijden gereden en daar ging ik weleens kijken. Maar nu heeft mijn vader daar geen tijd meer voor, en gaat hij nu altijd met mij mee op pad. Een oom van mijn vader heeft vroeger ook veel op de weg gekoerst, en vindt het leuk om mee te gaan naar mijn wedstrijden.

 

 

 

 

Bij welke vereniging(en) fiets je en wat is je weg en veld programma:

Ik rij bij de MTB vereniging X-treme en op de weg bij ZRTC Theo Middelkamp.

We maken begin van het seizoen een kalender voor heel het jaar. Ik probeer ook de LJC wedstrijden te rijden. Er worden meestal nog wel wedstrijden geschrapt omdat ik mij ook wil kwalificeren voor het NK op de weg. Deze wedstrijden vallen regelmatig samen. We proberen daarnaast leuke losse wedstrijden te zoeken.

 

 

Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie:

Elke provincie heeft leuke dingen. In Zeeland worden renners sterker door de lange stukken met veel wind.

 

Favoriete (Zeeuwse) wielerprof  / Mooiste Zeeuwse wielerevenement:  

Ik hou toch het meest van Mathieu van der Poel vanwege het aanvallen en nog eens aanvallen. De mooiste evenementen in Zeeland zijn voor mij toch wel de wedstrijden waar ik zelf aan mee doe!    (30 april 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIETS – TRAININGSRONDJE ANTWAN TOLHOEK EN MARCO MINNAARD RICHTING VLIEGVELD MIDDEN ZEELAND BIJ ARNEMUIDEN

 

Foto’s : Zeelandfiets.nl & Website Wanty Gobert             Antwan Tolhoek (Jumbo – Visma) en Marco Minnaard (Wanty Groupe Gobert) trainen regelmatig op Walcheren. De Bevelandse profs kiezen meestal voor een route richting De Piet bij Arnemuiden. In het restaurant van Vliegveld Midden Zeeland drinken de Zeeuwse profs dan koffie en vervolgens gaan ze weer richting hun woonplaatsen Yerseke en Wemeldinge.
Vlak voor de start van de Tour de France kwamen de trainingsroutes door Zeeland ter sprake in een interview met de PZC :  “We (Antwan & Marco) rijden elkaar altijd tegemoet. Dan zeggen we bijvoorbeeld dat we elkaar om negen uur tegemoet rijden en treffen we elkaar bij de Postbrug of zo. Vervolgens rijden we de hele dijk af tot aan De Piet en dan maken we altijd een stop bij Vliegveld Midden Zeeland. Daarna gaan we langs de dijk weer terug. Dat is een rondje van zo’n vijftig kilometer. Dit is vooral een fijn rondje om na een trainingskamp of wedstrijdperiode te doen, wanneer we weer een paar dagen thuis zijn. Dan kunnen we even bijpraten en herstellen”.      (21 januari 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                          LISANNE DE MUNNIK  (16)   KAPELLE

 

Persoonlijke informatie:

Ik doe het eerste jaar Cios. Werkzaam in Wemeldinge in de bediening. Ik ben begonnen met fietsen toen ik 2 was en ik was 7 jaar toen ik startte met wielrennen.

               

Waar liggen start & finish van de route: 

Kapelle, mijn woonplaats   

 

Vertel iets meer over je favoriete rondje:

Ik rij vaak richting het Veerse Meer. De vervolgroute is verschillend, het ligt eraan hoe lang ik moet fietsen volgens schema.

 

Ga je alleen of met andere fietsers:

Ik ga meestal alleen op pad.

 

Hoe vaak fiets je dit rondje:

Minimaal 1x in de week.

 

Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze:

Ik rust nooit uit tijdens mijn trainingen.

 

Welk merk fiets heb je en welke onderdelen:

Ik heb een Ridley Orion met de groep Shimano 105.

 

Wanneer begonnen met wielrennen:

Toen ik 7 jaar werd.

 

Heb je familieleden die ook fietsen:

Mijn ouders fietsen soms een rondje en mijn broer fietst ook wedstrijden.

 

 

Bij welke ploeg/club fiets je in en wat is je programma

Ik fiets bij ZRTC Theo Middelkamp.  Mijn trainer is Jacob Wijnstra van Vélofysics Cycling Development Centre in Kapelle.

 

Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie:

Fijne plek om te fietsen met mooie routes en fietspaden.

 

Favoriete (Zeeuwse) wielerprof  / Mooiste Zeeuwse wielerevenement:

Ik heb niet 1 speciale favoriet en ik geniet van alle wielermomenten in Zeeland.         (28 september 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              JUSTIN BOONE                  

 

Mijn naam is Justin Boone en ben 20 jaar oud. Ik woon in ’s Heer Hendrikskinderen en ik heb een bijbaan bij de Jumbo in Goes. Naast het fietsen en werken studeer ik commerciële economie aan de Hogeschool Zeeland. Ik ga nu naar mijn derde leerjaar. Ik ben eigenlijk pas vorig jaar begonnen met fietsen na een paar jaar wedstrijden te hebben gezwommen en ook nog triatlons te hebben gedaan.

 

Waar liggen start & finish van de route:   

Start en Finish bij Schele Lau (Café Oranjeboom)

 

Vertel iets meer over je favoriete rondje:

Ga eerst een stukje de Zak van Zuid Beveland in. Het is hier altijd erg mooi fietsen met  weinig verkeer. Dan ga ik langs Nieuw en Sint Joostland weer omhoog richting Middelburg/Veere. Bij Veere ga ik Noord-Beveland op en dan meteen naar Schouwen-Duiveland. Daar rij ik een grote ronde en ga ik over de Zeelandbrug weer terug. Eenmaal op Noord-Beveland aangekomen train ik daar nog een flink stuk en rij dan terug naar mijn thuisbasis. Dat is een mooie 4 uur aan training.

 

Ga je alleen of met andere fietsers:

Af en toe samen maar vaak alleen.

 

Hoe vaak fiets je dit rondje:

Ik fiets nooit 100% hetzelfde rondje want dat verveelt snel. Heb soms ook vlagen dat ik naar West Brabant rij voor een maand en dan weer een maand over de Oosterscheldekering.

 

Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze:

Dit zijn rondjes voor een duurtraining dus hard hoeft het niet. Stoppen doe ik nooit, lopen heel de benen vol en dan ben je weer lastiger op gang te krijgen.

 

Merk fiets en welke onderdelen:

Cube Agree met een mengsel van 105 en Ultegra Vision team 35 mm. Trainingswielen en Carbon ffwd tubes van 40 mm.

 

Wanneer begonnen met wielrennen:

Helaas moest ik wegens blessures stoppen met triatlon wat ik heel erg jammer vond. Ben sinds september 2017 volledig voor het fietsen gegaan en ik rij nu U23/elite en dat gaat best goed.

 

Heb je familieleden die ook fietsen:

Mijn vader doet af en toe een rondje.

 

Bij welke ploeg/club fiets je in en wat is je programma:

ZRTC Theo Middelkamp. mijn programma is 1 a 2 koersen in de week die variëren van criteriums tot omlopen en klassiekers.

 

Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie:

Wel prima. De fietspaden zijn zeker in de zomer vaak overvol. Dus je bent al snel genoodzaakt om de Zak in te duiken of richting Brabant te gaan wegens minder “mooi weer fietsers”. Veder kan ik in mijn thuisprovincie prima fietsen. Er staan veel bordjes voor toeristen wat wel goed is, maar ik ken zo’n beetje alle wegen dus voor mij is zoiets niet relevant.  Voor mij is Zeeland een fietsvriendelijke provincie.

 

Favoriete (Zeeuwse) wielerprof  / Mooiste Zeeuwse wielerevenement:

Ik train weleens samen met Lars Oreel (foto) dus je zou kunnen zeggen dat hij m’n favoriete prof is. De meest aantrekkelijke wielerevenementen  zijn de Zeeuwse koersen voor de elites. Er zijn er helaas niet zoveel. De mooiste is toch wel de Wim Hendrikstrofee in Koewacht. Een erg zware voorjaarskoers met kasseien. De Omloop v.d. Braakman is ook erg populair maar die heb ik nog nooit gereden. Het is van zeker belang dat deze koersen op de kalender blijven aangezien ze erg uniek zijn.      (4 september 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               DAVID MICHIELSEN

 

Leeftijd:    15

Woonplaats:      Nieuwdorp

Studie:        VWO 3 Ostrea Lyceum

 

FAVORIETE FIETSRONDJE : Mijn favoriete route is het rondje “Muidenweg”. Ik rij eerst naar Lewedorp en daarna naar de Piet. Daar sla ik de Muidenweg op en zo door naar Wolphaartsdijk. Tot de Deltaweg  en hierna ga ik rechs richting Goes . Vervolgens komt Arendskerke in beeld en dan via de Postweg terug naar Lewedorp en Nieuwdorp. Het mooiste punt van deze omloop is natuurlijk de Muidenweg naast het Veerse Meer. Op dit traject geniet ik van de natuur!

Deze route heeft een lengte van 33 km. Dit is niet zo heel lang maar ik heb altijd nog wat lusjes voor als ik iets langer weg wil. b.v. naar Kattendijke of in plaats van Lewedorp richting Arnemuiden. Ik fiets dit rondje meestal 2 of 3 keer per week.

 

MET WIE GA JE TRAINEN : Meestal train ik alleen maar af en toe gaat mijn vader mee.

 

TUSSENSTOP : Ik stop eigenlijk nooit als ik alleen ben maar als ik met een groep een ritje van 90+km doe dan stoppen we wel eens bij een cafeetje.

 

FIETS : Ik heb een Scott Speedster 10 2018 met een aluminium Frame en de groepset Shimano 105.

 

WANNEER BEGONNEN MET DE WIELERSPORT :   In de zomervakantie 2017 ben ik met mijn vader begonnen met mountainbiken in de bergen van Slovenië en Roemenië. Ik vond dat zo leuk en eenmaal thuis wilde ik ook hier wel mountainbiken. We zijn een paar keer naar de MTB baan in Burgh Haamstede geweest. In oktober kreeg ik de smaak te pakken op de winter racefiets van pa en toen is het eigenlijk begonnen. In maart 2018 heb ik de eerste wedstrijd gereden.

 

 VERENIGING  :  Ik zit bij de nieuwelingen van ZRTC Theo Middelkamp. We trainen elke woensdagavond en hebben dan ook de Zeeuwse Zomeravondcompetitie. Zaterdag of zondag rij ik een wedstrijd en af en toe is er een klassieker. En door de week train ik zelf.

 

FIETSPROVINCIE ZEELAND  :  Je kan er goed fietsen en ook veilig. Wel is er vaak veel wind en jammer dat het hier zo plat is zonder stijgingspercentages.  Maar ja… het is niet anders in Zeeland.

 

FAVORIETE RENNER : Ik ken nog niet zo heel veel renners, maar Antwan Tolhoek uit Yerseke is tot nu toe m’n favoriete coureur.    (3 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 CASPER VOS                       

Leeftijd:

14

 

Woonplaats:

Heinkenszand

 

WERK & STUDIE :

Ik volg de opleiding Havo Technasium en zit in het 3e jaar. Deze studie volg ik op het Goese Lyceum locatie Oranjeweg

 

WANNEER BEGONNEN MET FIETSEN/WIELRENNEN :

Ik ben gestart met mountainbiken toen ik 6 jaar oud was. Op mijn achtste ben ik begonnen met wielrennen.

Het 1e jaar (categorie 2)  trainde ik, het jaar erna reed ik mijn eerste wedstrijden.

 

VERTEL IETS MEER OVER JE FAVORIETE TRAININGSROUTE :

Ik heb niet echt een favoriete trainingsroute maar hou vooral van afwisseling.

Een rondje langs het Veerse Meer is altijd leuk :  Vanuit Heinkenszand ga ik via Lewedorp naar Arnemuiden en vanuit daar over de Muidenweg langs het Veerse Meer naar Wolphaartsdijk. Via Goes weer terug naar Heinkenszand. De totale afstand ligt op ongeveer 50 km.    Ik fiets dit rondje meestal 1 of 2 keer per week.

 

GA JE ALLEEN OF MET ANDERE RENNERS :

Ik ga vaak alleen, maar in het weekend fiets ik soms met de groep van mijn opa mee, namelijk TGV (Toerclub Goes Vooruit)

 

RUST JE WEL EENS ONDERWEG VOOR B.V. KOFFIEPAUZE :

Nee dat doe ik niet.

 

MERK FIETS/ONDERDELEN :

Ik heb een Ridley Fenix SL met Campagnolo Athena als groep.

 

HEB JE FAMILIELEDEN DIE OOK FIETSEN :

Mijn opa.

 

BIJ WELKE PLOEG FIETS JE

Ik fiets bij de nieuwelingengroep van ZRTC Theo Middelkamp.

 

HOE DENK JE OVER ZEELAND ALS FIETSPROVINCIE :

Zeeland is een leuke en goede fietsprovincie. Omdat er meestal veel wind staat kan je er altijd pittige trainingen doen. Helaas hebben we hier geen heuvels / bergen.

 

WIE IS JE FAVORIETE ZEEUWSE RENNER :

Antwan Tolhoek uit Yerseke van LottoNL- Jumbo.            (9 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

 

JOCHEM RUNHAAR        (17)         KAPELLE

WERK & STUDIE : ik combineer werken en studeren. ga één dag in de week naar school in Rotterdam waar ik de opleiding woningstoffeerder volg. verder werk ik 4 dagen bij Pieterse wonen en slapen te Wemeldinge.

 

WANNEER BEGONNEN MET FIETSEN/WIELRENNEN : Ik ben begonnen met fietsen toen ik 12 was. dat kwam nadat mijn broer Marvin mij had meegenomen op training.  ik vond het heel leuk en ging toen steeds meer trainen. de eerste 2 jaar ging het echter niet zo goed met koersen.

Na enkele nuttige tips van Vital Timmermans (Yerseke) ging het beter en vervolgens kon ik lekker meekomen in de koersen en zelfs wat premies pakken. Nu gaat het erg goed in de cross en behaalde wat podium plekjes. Op de weg noteerde ik een tweede plaats. Mijn doel is verbetering op langere termijn en daar ga ik hard aan werken.

 

VERTEL IETS MEER OVER JE FAVORIETE TRAININGSROUTE : Mijn trainings rondjes gaan vaak naar Hoogerheide/Woensdrecht. Langs de zeedijk beginnen en via de oude rijksweg terug. In Woensdrecht meestal de Rijzende Weg op sprinten want we moeten natuurlijk wel wat afzien op deze training van 80 km. Deze omloop fiets ik in het seizoen 2 of 3 keer per week.  Als ik een grote duur training doe ga ik meestal naar de Oesterdam en dan via de Oosterscheldekering terug naar Kapelle.

 

GA JE ALLEEN OF MET ANDERE RENNERS : Vaak train ik met Tristan Timmermans  uit Yerseke. We moeten beiden tot half 5 werken en dan  gaan we samen op pad in Zeeland Fietsland.

 

RUST JE WEL EENS ONDERWEG VOOR B.V. KOFFIEPAUZE : We stoppen we wel eens bij een fiets café om wat te drinken maar dan doen de benen toch wel zeer.

 

MERK FIETS/ONDERDELEN : Ik fiets op een Concorde met in 2018 Ultegra di2.

 

HEB JE FAMILIELEDEN DIE OOK FIETSEN : Broer Marvin fietst evenals  vader Olaf en mijn oom Corné Lepoeter.

 

BIJ WELKE PLOEG FIETS JE : Bij RSC de Zuidwesthoek. Mijn programma weet ik pas in januari maar mijn doelen zijn de voorjaarklassiekers. Dat is gewoon prachtig die chaos en stress vóór de koers. Tijdens de wedstrijd is het wel degelijk afzien, niets meer of minder.

 

HOE DENK JE OVER ZEELAND ALS FIETSPROVINCIE : Zeeland is een heerlijke provincie om te fietsen met mooie wegen en veel veilige routes.

 

WIE IS JE FAVORIETE ZEEUWSE RENNER : Marco Minnaard uit Wemeldinge van de Belgische formatie Wanty Groupe Gobert.

 

MOOISTE WIELEREVENEMENT IN ZEELAND : ZLM Tour met start en finish in Goes.     (24 december 2017)