> MARCO MINNAARD

 

 

 

MARCO MINNAARD HEEFT 20 PLOEGMAATS IN 2018

Bij de start van het wegseizoen zullen 21 renners de sponsortrui van Wanty Groupe Gobert dragen. Vijf coureurs verlaten de Belgische formatie: Kenny Dehaes, Robin Stenuit en Guillaume Levarlet gaan naar een nieuwe werkgever. Frederik Veuchelen en Danilo Napolitano hebben besloten te stoppen met wielrennen. Odd Christian Eiking (FDJ), Boris Vallée (Fortuneo-Oscaro), Timothy Dupont (Crelan-Willems) en Bart De Clercq (Lotto-Soudal) worden de nieuwe gezichten bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren.

De optimistische ploegleider ziet weer ruime mogelijkheden in klassiekers en etappekoersen : “Op papier hebben we ons versterkt voor 2018. Nu is het aan de renners om prestaties te leveren. Met de versterking van Bart De Clercq en Odd Christian Eiking vormen we een solide ploeg geheel rond ons Frans klimtalent Guillaume Martin. Met deze renners hoop ik ook te presteren in de Ardense klassiekers, want dat ontbrak de afgelopen seizoenen. Yoann Offredo heeft in 2017 bewezen dat hij kan presteren in de grote klassiekers. Hopelijk kan hij de lijn verder trekken in 2018. Ik verwacht ook veel van Frederik Backaert en Guillaume Van Keirsbulck in de kasseiklassiekers. In de spurt rekenen we komend seizoen op de snelle benen van Timothy Dupont en Andrea Pasqualon. Onze nieuwe Waalse renner Boris Vallée zal de spurt voor hen lanceren, maar als een van beiden iets minder is kan hij ook zijn eigen kans gaan.”     (21 november)

 

 

 

 

 

 

DE TEAMFIETS VAN MARCO MINNAARD IN 2018

 

 

 

 

 

 

WANTY GROUPE GOBERT WINT EUROPE TOUR 2017

Marco Minnaard is met zijn team Wanty Groupe Gobert voor de tweede opeenvolgende keer eerste geworden in het UCI Europe Tour klassement. Tijdens de laatste koersen behaalde de Belgische formatie veel punten en passeerde de teams Androni en Cofidis in het klassement. Roompot – Nederlandse Loterij (Brian van Goethem & Nick van der Lijke) eindigde op de zevende plaats.
De teamleiding is enthousiast over het recente wegseizoen : “De ploeg mag zeer tevreden zijn over het voorbije jaar. In 2017 ontdekten we voor het eerst de Tour de France, wonnen we 12 keer een UCI wedstrijd (zie boven) en nog eens 6 kermiskoersen”.   (20 oktober)

 

 

 

 

 

TOP 30 IN LAATSTE WEGWEDSTRIJD 2017
MARCHE EN FAMENNE : Nieuwe klassieker Famenne Ardenne Classic           1. Moreno Hofland   (Roosendaal / 26 / Lotto Soudal)   195 km – 4.51.15     2. Emiel Vermeulen   (Roubaix Lille Métropole)           3. Maxime Vantomme   (WB Veranclassic Aqua Protect)           4. Colin Stüssi   (Roth Akros)            5. Jordan Levasseur   (Equipe Cycliste Armée de Terre)         26. Marco Minnaard op 9 sec. (slotkoers wegseizoen 2017)    Geklasseerd: 73 renners.     (11 oktober)

 

 

 

 

 

MONTEVEGLIO         22ste Gran Premio Bruno Beghelli           1. Louis Leon Sanchez (Astana)   196 km – 4.27.30           2. Sonny Colbrelli   (Bahrain Merida)            3. Elia Viviani   (Team Sky)            Beste Nederlander:   27. Sebastian Langeveld   (Cannondale Drapac)     138. Marco Minnaard op 3.26.   Geklasseerd : 156 coureurs.    (1 oktober)

 

 

 

 

GIRO DELL EMILIA     Bologna – San Luca          1. Giovanni Visconti   (Bahrain Merida)  223 km – 5.31.50             2. Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) op 12 sec.           3. Rigoberto Uran   (Cannondale Drapac) op 15 sec.        62. Marco Minnaard op 8.20. De jury klasseerde 75 renners.   (30 september)

 

 

 

 

Foto : Organisatie      Coppa Sabatini / Peccioli         1. Andrea Pasqualon   (Wanty Groupe Gobert)     195 km – 4.44.04            2. Sonny Colbrelli   (Bahrain Merida)            3. Francesco Gavazzi   (Androni)            67. Marco Minnaard op 1.06      Geklasseerd : 106 renners.   (29 september)

 

 

 

 

 

VIJFTIENDE IN TWEEDAAGSE TOSCANA
Wanty Groupe Gobert draait een prima naseizoen met overwinningen en ereplaatsen. In de tweedaagse Giro della Toscana pakte Guillaume Martin, ploeggenoot van Marco Minnaard, de hoofdprijs. Foto : De 24 jarige Fransman werd na zijn triomf in de slotetappe als eindwinnaar gehuldigd in finishplaats Volterra. Giovanni Visconti van Bahrain Merida had op de tweede positie 10 seconden achterstand en Mattia Cattaneo (Androni) strandde op 13 seconden. De jury zette na twee koersdagen 81 renners in het algemeen klassement.   Marco Minnaard ging in de tweede rit 36 seconden na Martin over de streep op de 16 de plaats. De Bevelander eindigde in de eindstand op de vijftiende plaats met een marge van 36 seconden op ploegmaat Martin.    (27 september)
Foto : Twitter         Na de openingsrit van de tweedaagse Giro della Toscana waren de zegebloemen voor Stephen Cummings (36) van Dimension Data. De Britse routinier versloeg na 181 km. alle concurrenten in finishplaats Pontedera. Gomez Bernal (Androni) kwam als tweede binnen en de derde positie werd ingevuld door Frederik Backaert van Wanty Groupe Gobert. Marco Minnaard noteerde de negentiende plaats op 12 seconden van Cummings. De jury klasseerde 111 coureurs.   (26 september)

 

 

 

 

 

TOUR DU GÉVAUDAN       1st etappe : Mende – Col de la Pierre Plate   1. Guillaume Martin (Wanty Groupe Gobert)   3.25.32     56. Marco Minnaard op 16.09.           2de etappe Marco Minnaard DNF         Eindklassement :   1. Guillaume Martin       2. Romain Sicard   (Direct Energie) op 24 sec.     3. Nicolas Edet   (Cofidis) op 56 sec.    (24 september)

 

 

 

 

Foto : Organisatie      Vichte (B) – Textielprijs     155 deelnemers.     1. Iljo Keisse   (Quick Step Floors)   175 km – 3.40.19       2. Nikolas Maes   (Lotto Soudal)           3. Jan Willem van Schip   (Delta Cycling Rotterdam)     78. Marco Minnaard op 43 sec.   (19 september)

 

 

 

 

KONTRAKTVERLENGING TOT 2019 BIJ WANTY GROUPE GOBERT

Foto : Photo News          Marco Minnaard heeft zekerheid over zijn wielertoekomst. Het contract met de Belgische formatie Wanty-Groupe Gobert is met twee jaar verlengd tot 2019.
De Bevelander over de verlengde verbintenis : “Ik moet toegeven dat ik vrij gerust was in een goede afloop aangezien Jean-François Bourlart me op het einde van de Tour toevertrouwde dat hij me er volgend jaar nog graag bijwilde. Mijn doel komend jaar is om een eendaagse wedstrijd of etappe op mijn naam te schrijven en nog betere resultaten te boeken. De voorbije maanden heb ik ook een goede band met Guillaume Martin opgebouwd. Het is voor mij een persoonlijke uitdaging om hem nog langer te kunnen bijstaan in de bergen.”
De Zeeuw is enthousiast over de aanpak van de organisatie : “De ploeg van nu is niet meer te vergelijken met die van vier jaar geleden. We reden toen ook al een mooi wedstrijdprogramma, maar de omkadering is veel professioneler geworden. Zo trokken we eind maart met de klimmers op hoogtestage en hadden we tijdens de Tour het voorrecht om drie weken lang een kok in onze ploeg te hebben. Allemaal ‘kleine’ dingen die het tot een mooi geheel maken.”  Lees meer over het Tour debuut van Minnaard op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=104451     (17 september)

 

 

 

 

 

TOP 20 EINDKLASSEMENT RONDE VAN DENEMARKEN
Marco Minnaard kan weer een mooie klassering op zijn scorelijst zetten. In de Ronde van Denemarken eindigde de Wanty renner op de 18de positie met een marge van 2.27 op de winnaar.

 

In de vijfdaagse etappewedstrijd waren de thuisrijders sterk op dreef met 4 Denen in de top 5. De hoofdprijs was voor Mads Pedersen (21) van Trek Segafredo. Michael Valgren (Astana) en Casper Pedersen (Team Giant Castelli) zorgden voor een compleet podium. Beste Nederlander Lennard Hofstede (Team Sunweb) werd vijfde op 1.16.    Ploegenklassement : 1. Team Virtu Cycling     8. Wanty Groupe Gobert.    (16 september)

 

Tijdens de slotrit van Ebeltoft naar Aarhus ging de winst naar Max Walscheid. De Sunweb coureur reed de 198 km in 4.44.10. Mads Pedersen (Trek Segafredo) werd tweede en Michael Carbel Svendgaard (Team Virtu Cycling) noterde de derde prijs. Marco Minnaard meldde zich als 32ste in dezelfde tijd als Walscheid.    (16 september)
 

 

Foto : Facebook         RANDERS   Individuele tijdrit met 5 Deense renners in de top 6.   1. Matthias Brändle   (Trek Segafredo / foto)    17,8 km – 20.57    gemiddelde 50.979 km.     2. Martin Toft Madsen   (BHS Almeborg Bornholm) op 34 seconden        3. Michael Valgren   (Astana) op 37 seconden.      Beste Nederlander : 11. Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij) op 1.12        72. Marco Minnaard op 2.32     (15 september)

 

 

Foto : Organisatie        Marco Minnaard eindigde in de derde etappe op de zevende plaats met 14 seconden achterstand op de Deense winnaar Mads Pedersen. Lennard Hofstede (Team Sunweb) meldde zich als derde op 6 seconden.  De 21 jarige Pedersen (Trek Segafredo) staat tevens eerste in het algemeen klassement. Minnaard heeft op de achtste plaats een marge van 26 seconden op de leider. Tijdens de rit van Otterup naar Vejle over een afstand van 183,6 km. gingen in de eerste fase 6 renners op avontuur. Na een voorsprong van 2 minuten werden de aanvallers in de finale alsnog gegrepen. Tijdens de beklimming van de Kiddesvej in het zicht van de finish kwamen 15 renners in de spits. Minnaard zat attent vooraan en ging in de top 10 over de streep.   (14 september)

 

De tweede etappe van Svendborg naar Odense werd wegens storm en zware regenval in eerste instantie ingekort en later helemaal geschrapt.   (13 september)

 

Foto : Organisatie       In de openingsetappe van de Ronde van Denemarken was Jesper Asselman na 176 km. de beste Nederlander. De renner van Roompot – Nederlandse Loterij kwam als negende over de finish. Foto : Tussen Frederiksberg en Kalundborg reed een zesmans kopgroep naar een voorsprong van ruim vijf minuten. In de slotfase konden deze vluchters zich niet handhaven in de spits. Na de hergroepering koos Casper Pedersen op 5 km van de streep voor een solo. De 21 jarige Deen verraste de sprinters en behaalde de overwinning voor zijn team Giant Castelli. Nacer Bouhanni van Cofidis werd tweede op 7 seconden gevolgd door Phil Bauhaus (Team Sunweb). 4. Christophe Laporte (Cofidis)   5. Thomas Boudat   (Direct Energie). Marco Minnaard ging in het peloton als 25ste over de finish op 7 seconden. In het bergklassement staat de Bevelandse klimmer van Wanty Gobert zevende met 4 punten. Bergkoning Andreas Kron (Riwal Platform) verzamelde 16 punten op de startdag.    (12 september)

 

 

 

 

 

TOUR DOUBS (F)       Morteau – Pontarlier     1. Romain Hardy   (Fortuneo Oscaro) 182 km – 4.07.00      2. Flavien Dassonville   (HP BTP Auber 93) op 5 sec.       3. Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale) op 8 sec.         40. Marco Minnaard op 7.11.      97 renners geklasseerd.    (10 september)

 

 

 

 

 

IZEGEM KOERS       Kampioenschap van West Vlaanderen      147 deelnemers – 24 uitvallers     1. Brecht Dhaene   (Wanty Gobert)   164,8 km – 3.32.47          2. Tom Devriendt   (Wanty Gobert) op 3 sec.       3. Dieter Bouvry   (Pauwels Sauzen Vastgoedservice)   z.t.     97. Marco Minnaard.     ( 5 september)

 

 

 

 

 

Foto : Organisatie         PLOUAY – 51STE BRETAGNE CLASSIC QUEST FRANCE            197 deelnemers – 75 uitvallers         1. Elia Viviani   (Team Sky)   240 km – 5.51.39          2. Alexander Kristoff   (Katusha Alpecin)        3. Sonny Colbrelli (Bahrain Merida)      4. Sepp Vanmarcke  (Cannondale Drapac)        5. Michael Matthews  (Team Sunweb)           118. Marco Minnaard  (Wanty Groupe Gobert) op 13.01     (27 augustus)

 

 

 

 

NEGENDE IN EINDKLASSEMENT TOUR DU LIMOUSIN

Foto : Organisatie     In de meerdaagse Tour du Limousin heeft Marco Minnaard een sterk optreden afgerond met de negende plaats in het algemeen klassement. De Wanty renner eindigde op 50 seconden van winnaar Alexis Vuillermoz (20) van AG2R La Mondiale en was hiermee de beste van zijn team. Bij de slothuldiging was er ook een podiumplaats Elie Gesbert (Fortuneo Oscaro / z.t.) en Francesco Gavazzi van Androni op 19 sec.      4. Julien Simon (Cofidis / 28 sec)      5. Lorenzo Rota (Bardiani CSF / 29 sec)       72 en laatste : Ludovic Robeet (WB Veranclassic) op 1.00.01.      Ploegen : 1. AG2R La Mondiale       6. Wanty Groupe Gobert.    (18 augustus)

 

Foto : Organisatie      Tijdens de slotrit van Saint-Junien naar Limoges werd de hoofdrol ingevuld door Wanty Groupe Gobert.  Foto : Twee renners van deze Belgische formatie kwamen hand in hand bij de finish. Guillaume Martin zegevierde vóór Jerome Baugnies. Allrounder Mathieu van der Poel sprintte naar de derde plaats op 19 seconden. Marco Minnaard had op de vijftiende plaats dezelfde achterstand.    (18 augustus)
 

Foto : Organisatie          In de derde rit eindigde Thomas Degand, ploeggenoot van Marco Minnaard, op de tweede plaats in een zesmans kopgroep. De 31 jarige renner van Wanty Groupe Gobert kwam na 184,7 km. enkele meters tekort op winnaar Cyril Gautier (29) van AG2R La Mondiale. Nicolas Edet (Cofidis) ging 2 seconden later als derde over de streep in Chaumeil. Marco Minnaard was voor de tweede dag op rij de beste Nederlander in de Limousin. Op de elfde positie klokte hij een verschil van 1.18 op de dagwinnaar. In het klassement staat Minnaard tiende op 51 seconden.    (17 augustus)
 

Foto : Organisatie       Marco Minnaard reed een sterke tweede etappe tussen Fursac en Le Maupuy. In het dagklassement eindigde de Wanty coureur op de dertiende plaats met een achterstand van 27 seconden op winnaar Alexis Vuillermoz (29) van AG2R La Mondiale. Met deze score was de Bevelander de beste Nederlander. In het algemeen klassement staat Minnaard negende met een verschil van 51 seconden op leider Elie Gesbert.
Zeven renners zaten in de vlucht van de dag met o.m. Oscar Riesebeek (Roompot – Nederlandse Loterij) en Fabien Doubey van Wanty Groupe Gobert. Ze kregen maximaal 3.50 maar op 50 km van de streep was hun avontuur voorbij. Hierna werd een driemans kopgroep geformeerd met weer een ploegmaat van Minnaard. Thomas Degand en zijn metgezellen haalden het echter niet in de harde finale. Op de slotklim Le Maupu richting finish toonde Alexis Vuillermoz zijn vorm van de dag. De Fransman zegevierde met 8 seconden voorsprong op Francesco Gavazzi (Androni) en Eduard Prades van Caja Rural Seguros RGA.   (16 augustus)
 

Foto : Organisatie       De eerste rit tussen Panazol en Rochechouart kreeg een verrassende ontknoping met de vluchters Elie Gesbert en Flavien Dassonville in de hoofdrol. De koplopers die na 40 km waren weggesprongen konden uit de greep van het peloton blijven. Op de hellende aankomststrook van 600 meter soleerde Gesbert naar de dagzege en de leiderstrui. De 22 jarige renner van Fortuneo Oscaro had na 168 km. 8 seconden voorsprong op vluchtgenoot Dassonville. Mathieu van der Poel (Beobank Corendon) kwam 18 seconden na Gesbert binnen.   4. Gianni Vermeersch (Beobank Corendon) z.t.     5. Julien Simon (Cofidis) z.t.  Marco Minnaard had op de 19de plaats 25 seconden achterstand op Gesbert.    (15 augustus)

 

 

 

 

 

DERTIENDE IN EINDKLASSEMENT TOUR DE L’AIN

Foto : Twitter     Marco Minnaard heeft een mooi resultaat behaald in de Tour de L’Ain. In het eindklassement eindigde Wanty renner op de 13de plaats op 2.03 van de winnaar. De eindzege ging naar van Thibaut Pinot (27) van FDJ. Zijn ploegmaat David Gaudu strandde op 14 seconden en Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) kwam 52 seconden tekort. Steven Kruijswijk (Lotto NL Jumbo) bevestigde zijn goede vorm met de vijfde positie op 1.30 van Pinot.   88 en laatste Axel Journiaux (Frankrijk) op 52.47.    Ploegenklassement : 1. Fortuneo Oscaro      2. Wanty Groupe Gobert.
De slotrit van Lélex naar Culoz voerde met 10 koplopers over de Col du Grand Colombier. Na de samensmelting kon Alexandre Geniez na 111 zware kilometers het zegegebaar maken vóór Thibaut Pinot en Mattia Cattaneo. 11. Steven Kruijswijk op 4 sec.   21. Marco Minnaard op 4 sec.   (12 augustus)

 

Foto : Organisatie      Minnaard eindigde in de zware bergetappe op de zestiende plaats met een achterstand van 1.32 op winnaar David Gaudu. De 20 jarige renner van FDJ en zijn ploegmaat Thibaut Pinot (2) waren de eerste binnenkomers in Oyonnax. Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) kwam als derde over de finish op 55 seconden. Beste Nederlander Steven Kruijswijk incasseerde op de vijfde plaats een verschil van 1.10. Op één van de zware beklimmingen ontstond de vlucht van de dag. De drie leiders trapten naar 2 minuten voorsprong maar konden zich niet handhaven. Na de hergroepering namen de Franse renners definitief de macht over en klimtalent Gaudu pakte de hoofdprijs na 3,5 uur wedstrijd. Zeven renners verlieten de koers.  (11 augustus)
 

Foto : Twitter       Minnaard kwam in Saint Vulbas tijdens de sprint van de tweede etappe als 28ste binnen in dezelfde tijd als winnaar Nacer Bouhanni van Cofidis. Na 145 km. werden de overige ereplaatsen ingevuld door zijn landgenoten Samuel Dumoulin en Maxime Daniel. De vlucht van de dag werd ingevuld door Ryan Anderson, Jeremy Lecrpq en Robert Kessler. Het aanvalstrio kreeg maximaal twee minuten maar moest in de slotfase capituleren onder het tempogeweld van de achtervolgers.   (10 augustus)
 

Lotto NL Jumbo kan weer een overwinning in het jaaroverzicht zetten.  Na de eerste etappe van Polliat naar Trévoux kon de 28 jarige Juan José Lobato de bloemen ophalen en de gele leiderstrui aantrekken. De Spanjaard sprintte na ruim 3 uur koers met overmacht naar de overwinning op Franse bodem en hield o.m. Nacer Bouhanni (Cofidis) en StevenTronet van Equipe Cycliste Armée de Terre achter zich. De 21 jarige Joris Nieuwenhuis (Development Team Sunweb) was op de achtste positie de beste Nederlander. Vijf renners gingen mee in de ontsnapping van de dag. De koplopers capituleerden in de slotfase. Marco Minnaard eindigde in het peloton op de 18de plaats in dezelfde tijd als Lobato.   (9 augustus)

 

In de proloog van de Tour de L’Ain moest Marco Minnaard 18 seconden inleveren en eindigde met deze uitkomst op de 58ste plaats. In Bourg-en-Bresse moesten 102 coureurs een tijdrit afwerken over een afstand van 3,8 km. Provinciegenoot Jarno Mobach van Development Team Sunweb reed een gemiddelde van ruim 48 km per uur en eindigde met deze snelheid op de zestiende plaats tussen de profrenners. De 18 jarige Zeeuw had maar 8 seconden achterstand op de Franse dagwinnaar. In de categorie U23 noteerde hij met deze score de derde positie.  De 26 jarige Johan le Bon flitste met 50.294 km. naar de eerste plaats en klokte 4.32. Hij boekte zijn tweede seizoenzege in het shirt van FDJ. Steven Kruijswijk was op de elfde plaats de rapste Hollander op 7 seconden van de winnaar. Stef Clement had als derde Hollander op de 19de plaats een marge van 9 seconden op Johan le Bon.    (8 augustus)