> MARCO MINNAARD

 

 

KLIMWERK IN RUTA DEL SOL : TOP 3 BERGKLASSEMENT

Foto : Twitter     Met de vele klimkilometers was de Ruta del Sol voor Marco Minnaard een goede voorbereiding op de voorjaarsklassiekers. In het bergklassement werd Minnaard derde met 16 punten. Winnaar Lluis Guillermo Mas (Caja Rural Seguros) verzamelde 29 punten op de Spaanse cols. In het eindklassement belandde Minnaard op de 37ste plaats. Het verschil met triomfator Tim Wellens kwam op 7.23. De 26 jarige renner van Lotto Soudal noteerde 8 seconden voorsprong op Wout Poels (Team Sky). Marc Soler (Movistar) werd derde op  27 seconden. De jury zette 135 renners in de eindstand.    (18 februari 2018)

Tijdrit 14,2 km         1. David de la Cruz  (Team Sky)   17.11   gemiddelde 49.58           2. Andrey Amador  (Movistar) op 6 sec.         3. Stef Clement (Lotto NL Jumbo) op 7 sec.       89. Marco Minnaard op 2.07.       (18 februari 2018)

 

Foto : PhotoNews      Marco Minnaard en ploeggenoot Guillaume Martin vormden in de bergetappe vanuit Sevilla een aanvalsduo op de Puerto de las Palomas. Na deze pittige klim werden de dappere Wanty renners echter opgeslokt door de achtervolgers. De beslissing ontstond op de slotklim Alcala Gazules. Op deze col met een lengte van 1,7 km en een gemiddelde stijging van 18 procent ging Mikel Landa (Movistar) in de aanval. De Belg Tim Wellens koos voor een achtervolging, kwam bij Landa en pakte een kleine voorsprong. De 26 jarige renner van Lotto Soudal  noteerde 5 seconden voorsprong op de top. Derde binnenkomer Jakob Fuglsang (Astana) moest 12 seconden tijdverlies incasseren.   4. Wout Poels  (Team Sky) op 13 sec.    5. Floris De Tier  (Lotto NL Jumbo)  op 13 sec.     54. Marco Minnaard op 2.03.  In de vlucht van de dag met 13 koplopers zaten de Nederlanders Coen Vermeltfoort en Huub Duijn.    (17 februari 2018)

Foto : Twitter     Marco Minnaard reed tussen Mancha Real en Herrera in een viermans kopgroep die naar een marge trapte van ruim vier minuten. De aanval hield geen stand toen de achtervolging op gang kwam. Na de hergroepering ging een grote groep richting massasprint en behaalde Sacha Modolo (EF Education First Drapac) de dagprijs. De 30 jarige coureur reed de 165 km in 3.48.17 en hield Carlos Barbero (Movistar) en Nelson Andres Soto (Caja Rural) achter zich. Beste Hollander :    5. Moreno Hofland (Lotto Soudal)      127. Marco Minnaard op 1.36.    (16 februari 2018)

 

          Foto : Twitter     In de Koninginnenrit etaleerde Toine Poels zijn voorjaarsvorm tijdens de beklimmingen tussen Otura en La Guardiade Jaén. In de eindfase kon de renner van Team Sky nog versnellen en verraste de concurrentie op de slotklim. De 30 jarige Poels pakte middels een korte solo de dagzege. Luis Leon Sanchez  kwam na 140 km. als tweede binnen en de Belg Tim Wellens (Lotto Soudal) eindigde als derde. Negen renners vormde de vlucht van de dag. In deze kopgroep waren twee Nederlanders present: Jeroen Meijers (Roompot – Nederlandse Loterij) en Pascal Eenkhoorn van Lotto NL Jumbo. De aanvallers kregen maximaal  7,5 minuut maar het peloton zorgde alsnog voor een hergroepering. Marco Minnaard toonde zijn goede vorm tijdens het vele klimwerk. De renner van Wanty Groupe Gobert moest op de 28ste positie 1.53 inleveren op Poels.  (15 februari 2018)

 

Foto : Facebook    De Franse sprinter Thomas Boudat van Direct Energie triomfeerde nipt in de openingsrit van de Ruta del Sol. In Granada eindigde Sacha Modolo (First Drapac) op de tweede plaats gevolgd door Clément Venturini (AG2R La Mondiale). West Brabander Moreno Hofland (Lotto Soudal) was de rapste Nederlander op de achtste plaats. Het was een pittige etappe met na halfkoers vijf cols. Er waren talrijke aanvallers maar niemand kon uit de greep van het peloton blijven. De beklimmingen zorgden voor behoorlijke tijdverschillen. Ongeveer 100 renners hadden in de eerste groep een voorsprong van bijna zeven minuten op 52 concurrenten. Marco Minnaard kwam als 54ste binnen in dezelfde tijd als Boudat.   (14 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

PODIUMPLAATS WANTY GROUPE GOBERT IN ALMERIA

Foto : Twitter     In de 33ste editie van de Clasica de Almeria behaalde een ploegmaat van Marco Minnaard een podiumplaats. Timothy Dupont sprintte in Roquetas de Mar naar de derde positie achter de 23 jarige winnaar Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) en Danny van Poppel van Lotto NL Jumbo. Zeven renners tekenden voor de vlucht van de dag. In de kopgroep was er Belgische presentie met Dries de Bondt van Verandas Willems Crelan. De aanvallers reden naar een riante voorsprong en konden ruim scoren voor de puntentrui en het bergtricot. Met nog 35 km. voor de boeg was de hergroepering een feit en ging een complete groep richting aankomst.  Marco Minnaard had op de 116de plaats 4.26 achterstand. In de eendagskoers stonden na 185 kilometer  129 coureurs in het klassement.  (11 februari 2018)

 

 

 

 

 

TOP 40 IN RONDE VAN MURCIA

Foto : Organisatie         Tijdens de eendaagse Ronde van Murcia vanuit Beniel reed een ploeggenoot van Marco Minnaard in de spits. Pieter Vanspeybrouck (Wanty Groupe Gobert) zat in de vroege vlucht met 40 coureurs die een voorsprong pakten van ruim vier minuten. Bij het beklimmen van de Alto la Zarzadilla van de tweede categorie konden zes renners waaronder Vanspeybrouck zich handhaven. De andere renners vooraan waren  Philippe Gilbert, Bob Jungels, Pieter Serry, Matteo Trentin en Mads Würtz Schmidt. Gilbert bleef actief en ging op 60 km van de streep zelfstandig in de aanval.

Vanuit het peloton kwam de reactie van Valverde, Sanchez en Fuglsang. Na de hergroepering zaten nog zeven aanvallers in de eerste groep. Het topduo Valverde en Sanchez toonde strijdlust in de finale en hun mede koplopers konden niet meer volgen. In Murcia was er na een enerverende koers succes voor Luis Leon Sanchez van Astana. Op het podium kreeg de Spanjaard felicitaties van Alejandro Valverde (Movistar/ 2) en Philippe Gilbert van Quick Step Floors (3). Beste Nederlander was Roompot renner Etienne van Empel op de 19de plaats op 10.17 van Sanchez. Wanty coureur Marco Minnaard kwam als 36ste binnen op 15.55. De jury klasseerde zeventig renners.   (10 februari)

 

 

 

 

MARCO MINNAARD IN RUBRIEK DE WINTER VAN… OP ZEELANDFIETS.NL
Foto : Facebook        Na mijn seizoen heb ik 3 weken gerust en ben de tweede week van november weer begonnen met trainen. Na een goede maand thuis, een kennismakingsweekend in Charleroi en 2 MTB wedstrijdjes ben ik 8 december vertrokken voor een trainingskamp in Sicilië. Ik was hier met 6 ploegmaten tot 20 december. Op 8 januari vertrok ik naar Spanje voor een team trainingskamp van 12 dagen. Daarna zal het nieuwe wedstrijd seizoen beginnen. Wat mijn wedstrijdplanning wordt voor de eerste weken is nog niet definitief en zal op het team trainingskamp worden besproken.    (18 december 2017)

 

 

 

 

 

IN 2018 HEEFT MARCO MINNAARD 20 PLOEGMAATS

Bij de start van het wegseizoen zullen 21 renners de sponsortrui van Wanty Groupe Gobert dragen. Vijf coureurs verlaten de Belgische formatie: Kenny Dehaes, Robin Stenuit en Guillaume Levarlet gaan naar een nieuwe werkgever. Frederik Veuchelen en Danilo Napolitano hebben besloten te stoppen met wielrennen. Odd Christian Eiking (FDJ), Boris Vallée (Fortuneo-Oscaro), Timothy Dupont (Crelan-Willems) en Bart De Clercq (Lotto-Soudal) worden de nieuwe gezichten bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren. 

Marco Minnaard heeft zekerheid over zijn wielertoekomst. Het contract met de Belgische formatie Wanty-Groupe Gobert is met twee jaar verlengd tot 2019.

 

 

De optimistische ploegleider ziet weer ruime mogelijkheden in klassiekers en etappekoersen : “Op papier hebben we ons versterkt voor 2018. Nu is het aan de renners om prestaties te leveren. Met de versterking van Bart De Clercq en Odd Christian Eiking vormen we een solide ploeg geheel rond ons Frans klimtalent Guillaume Martin. Met deze renners hoop ik ook te presteren in de Ardense klassiekers, want dat ontbrak de afgelopen seizoenen. Yoann Offredo heeft in 2017 bewezen dat hij kan presteren in de grote klassiekers. Hopelijk kan hij de lijn verder trekken in 2018. Ik verwacht ook veel van Frederik Backaert en Guillaume Van Keirsbulck in de kasseiklassiekers. In de spurt rekenen we komend seizoen op de snelle benen van Timothy Dupont en Andrea Pasqualon. Onze nieuwe Waalse renner Boris Vallée zal de spurt voor hen lanceren, maar als een van beiden iets minder is kan hij ook zijn eigen kans gaan.”     (21 december 2017)