> ANTWAN TOLHOEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HERSTELLENDE TOLHOEK TRAINDE OP 15 APRIL DOOR ZEELAND IN GEZELSCHAP VAN OPA KO
(Foto Instagram – 15 april 2018)

 

 

 

 

 

 

 

SLEPENDE KNIEBLESSURE : GEEN VOORJAARSKLASSIEKERS

Antwan Tolhoek mist door een hardnekkige knieblessure alle voorjaarsklassiekers. Op Cyclingonline.nl  geeft de 23 jarige Bevelander een toelichting op deze tegenvaller in zijn tweede seizoen bij Team Lotto NL Jumbo.

“Ook de Ronde van Romandië komt te vroeg, dus mijn deelname aan de Giro d’Italia is eveneens uiterst onzeker. Sinds een paar dagen kan ik weer pijnvrij fietsen. Dat houd ik echter maar twee keer een uurtje vol. Met die basis kan je natuurlijk niet starten in zware klassiekers van 250 kilometer. Of ik de Giro haal, ligt eraan hoe het de komende weken gaat. Het is een ontsteking van een pees in mijn knie. Het gaat wel steeds iets beter, maar ik kan nog niet voluit trainen. Ik ben wel mee op hoogtestage gegaan in de hoop dat het dan beter ging, maar de pijn kwam weer terug.”

Over zijn presentie bij een grote ronde is er ook onzekerheid omdat er op medisch vlak veel twijfels zijn : “Maar als je een grote ronde met ambitie wilt rijden, moet je zeker een uurtje of vijf, zes per dag kunnen fietsen en dat kan ik nu simpelweg niet.  Op dit moment is een Giro-deelname niet reëel. Het is ook een beetje aan de ploeg wat ze hiermee doen, daar heb ik geen invloed op. Ik moet nu gewoon zorgen dat ik weer voluit kan trainen en dat de kniepijn niet terugkomt. Ik hoop nog steeds een klein beetje de Giro te halen, want na de Vuelta van vorig jaar smaakt het naar meer. Mocht ik Italië niet halen, dan moeten we de Tour maar doen hè.”     (12 april 2018)

 

 

 

 

 

 

TOLHOEK NIET IN CATALONIË WEGENS KNIEKLACHTEN

 

 

 

 

 

 

TOP 20 IN EINDKLASSEMENT ABU DHABI TOUR

Foto : Facebook      In de slotrit van de Abu Dhabi Tour door het Midden Oosten reed de 37 jarige Alejandro Valverde naar de eindzege. De routinier van Movistar won de vijfde etappe met aankomst op de steile Jebel Hafeet. Bij de huldiging mocht de Spanjaard tevens de hoofdprijs in ontvangst nemen. In het eindklassement bezette Wilce Kelderman (Team Sunweb) de tweede plaats op 17 seconden. Miguel Angel Lopez (Astana) had een marge van 29 seconden op Valverde.

 

Foto : Twitter      Antwan Tolhoek (no 154) koerste met overtuiging  in de laatste bergrit. De Bevelander bleef in het spoor van de ervaren klimmers en had maar 55 seconden achterstand op Valverde. In het klassement kwam Tolhoek op de 16de plaats op 2.08. De jury zette 132 coureurs in de eindstand.

Jongerenklassement :         1. Miguel Angel Lopez         2. Antwan Tolhoek op 1.39         

Ploegen :        1. Bora hansgrohe           12. Team Lotto NL Jumbo

Tolhoek over zijn seizoenopening : “De jongens hebben mij perfect afgezet aan de voet van de beklimming. Ik draaide onderaan de klim bij de eersten mee omhoog. Ik dacht: ‘moet ik hier de koers gaan winnen ofzo’. Dat gaf wel veel moraal om een goed resultaat neer te zetten. Ik heb toen mijn eigen tempo gereden en kon nog bijna aansluiten bij de groep met Kelderman. Maar het is een goed teken en ik ben blij met dit resultaat in mijn eerste koers van het seizoen. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt en ben dan ook blij om mijn seizoen meteen goed in te zetten. Dit geeft perspectief naar de koersen die gaan komen.”    (25 februari 2018) 

 

Foto : Twitter      4de etappe   Tijdrit rond Maryau Island     1. Rohan Dennis (BMC)     12,6 km  –  14.21  gemiddelde 52.68              2. Jonathan Castroviejo   (Team Sky)   op 14 sec.     3. Miles Scotson  (BMC) op 16 sec.          4. Jos van Emden  (Lotto NL Jumbo) op 16 sec.           5. Wilco Kelderman  (Team Sunweb) op 16 sec.     75. Antwan Tolhoek   op 1.27.       (24 februari 2018)

 

Foto : Facebook    Bij de derde rit werden de ereplaatsen ingevuld door Duitse sprinters. De 23 jarige Phil Bauhaus (Team Sunweb) scoorde na 133 km de hoofdprijs in Big Flag. Routinier Marcel Kittel van Team Katusha Alpecin kwam een fractie tekort. Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) flitste na 3 uur koers als derde over de aankomst.  Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) liet zich weer vooraan zien maar bleef steken op de achtste positie. Ploegmaat Antwan Tolhoek noteerde op de 71ste plaats wederom een klassering in het peloton. Vier renners tekenden voor de vlucht van de dag. Dit kwartet kon echter geen beslissing forceren omdat de harde zijwind een tegenstander van formaat vormde voor de renners. Na de samensmelting ontstonden enkele waaiers maar een afscheiding bleef achterwege. In de finale kregen de topsprinters alle aandacht met de Duitsers in de hoofdrol.  (23 februari 2018)

     

 

Foto : Facebook     In de tweede etappe van Yas Mall naar Yas Beach reden 5 koplopers naar een mooie voorsprong. Na de onvermijdelijke hergroepering ontstonden waaiers maar dit koersverloop had uiteindelijk geen invloed op de tijdverschillen. In de finale kwam alles weer bijeen en de sprinters kregen het laatste woord. Elia Viviani (29) van Quick Step Floors flitste na 3 uur en 15 minuten naar zijn vierde seizoenzege vóór Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) en derde aankomer Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe).  Antwan Tolhoek ging als 62ste over de streep.  (22 februari 2018)

 

 

Foto’s : Twitter     In de openingsrit  van de Abu Dhabi Tour won Alexander Kristoff (UAE Emirates) de rommelige massasprint. De 30 jarige Noor etaleerde zijn puike voorjaarsvorm en versloeg na 189 km. Andrea Guardini (Bardiani – CSF) en Caleb Ewan van Mitchelton-Scott. Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) was op de achtste plaats de rapste Nederlander. Zijn Zeeuwse ploeggenoot Antwan Tolhoek ging in de grote groep als 25ste over de streep. In het dagklassement werden 137 renners genoteerd.

Voor Mark Cavendish duurde de eerste etappe van de Abu Dhabi Tour maar 5 km. In de neutralisatie kwam de 32 jarige Brit hard ten val en moest de wedstrijd verlaten met een hersenschudding en whiplash. Vijf renners bepaalden de vlucht van de dag. Na een maximale voorsprong van ruim 5 minuten verbrokkelde de kopgroep en de sprintersploegen brachten richting finale hun snelle mannen naar het front.   (21 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

ANTWAN TOLHOEK IN MEI NAAR RONDE VAN ITALIË

De ploegleiding van Team Lotto NL Jumbo heeft veel vertrouwen in Antwan Tolhoek. De Bevelandse derde jaars prof krijgt een prachtig programma in 2018 en mag starten in de voorjaarsklassiekers Amstel Gold Race, Luik Bastenaken Luik en Waalse Pijl. Van 4 t.m. 27 mei koerst de 23 jarige Tolhoek in de Giro met de start in Israël en de finish in Milaan.  Lees meer over het Giro debuut van Tolhoek op www.zeelandfiets.nl/?page_id=110423     

 

 

 

 

 

 

TEAM LOTTO NL JUMBO START HET WEGSEIZOEN 2018 MET 26 RENNERS

 

 

Managing Director : PLUGGE Richard
Sportive Director : ZEEMAN Merijn
Race Director : VERHOEVEN Nico
Head of Performance : HEIJBOER Mathieu  (foto)
Coaches : BOVEN Jan, DE HAAN Sierk-Jan, ENGELS Addy, MAASSEN Frans, NIERMANN Grischa.

 

 

 

 

 

TOLHOEK AMBASSADEUR JEUGDSPORTFONDS ZEELAND
jeugdsportfonds-zeeland
Antwan Tolhoek is ambassadeur van het Jeugdsportfonds Zeeland. Deze noodzakelijke organisatie streeft ook lokaal naar meer aandacht en bekendheid. Het Jeugdsportfonds wil graag dat de boodschap en de kansen die het creëert voor kansarme kinderen zo breed mogelijk gedragen en ondersteund worden. De instelling heeft daarom eigen ambassadeurs die zich belangeloos inzetten voor het fonds. Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of benodigde sportattributen. Dennis Plantinga is coördinator van het Fonds in Zeeland. Reacties en voorstellen : zeeland@jeugdsportfonds.nl   Voor meer informatie : www.jeugdsportfonds.nl/fonds/zeeland/#info