> ANTWAN TOLHOEK

 

 

 

 

 

 

 

ABU DHABI : DUITSE SPRINTERS OP DE EERSTE RIJ

Foto : Facebook    Bij de derde rit werden de ereplaatsen ingevuld door Duitse sprinters. De 23 jarige Phil Bauhaus (Team Sunweb) scoorde na 133 km de hoofdprijs in Big Flag. Routinier Marcel Kittel van Team Katusha Alpecin kwam een fractie tekort. Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) flitste na 3 uur koers als derde over de aankomst.  Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) liet zich weer vooraan zien maar bleef steken op de achtste positie. Ploegmaat Antwan Tolhoek noteerde op de 71ste plaats wederom een klassering in het peloton. Vier renners tekenden voor de vlucht van de dag. Dit kwartet kon echter geen beslissing forceren omdat de harde zijwind een tegenstander van formaat vormde voor de renners. Na de samensmelting ontstonden enkele waaiers maar een afscheiding bleef achterwege. In de finale kregen de topsprinters alle aandacht met de Duitsers in de hoofdrol.  (23 februari 2018)

     

 

Foto : Facebook     In de tweede etappe van Yas Mall naar Yas Beach reden 5 koplopers naar een mooie voorsprong. Na de onvermijdelijke hergroepering ontstonden waaiers maar dit koersverloop had uiteindelijk geen invloed op de tijdverschillen. In de finale kwam alles weer bijeen en de sprinters kregen het laatste woord. Elia Viviani (29) van Quick Step Floors flitste na 3 uur en 15 minuten naar zijn vierde seizoenzege vóór Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) en derde aankomer Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe).  Antwan Tolhoek ging als 62ste over de streep.  (22 februari 2018)

 

 

Foto’s : Twitter     In de openingsrit  van de Abu Dhabi Tour won Alexander Kristoff (UAE Emirates) de rommelige massasprint. De 30 jarige Noor etaleerde zijn puike voorjaarsvorm en versloeg na 189 km. Andrea Guardini (Bardiani – CSF) en Caleb Ewan van Mitchelton-Scott. Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) was op de achtste plaats de rapste Nederlander. Zijn Zeeuwse ploeggenoot Antwan Tolhoek ging in de grote groep als 25ste over de streep. In het dagklassement werden 137 renners genoteerd.

Voor Mark Cavendish duurde de eerste etappe maar 5 km. In de neutralisatie kwam de 32 jarige Brit hard ten val en moest de wedstrijd verlaten met een hersenschudding en whiplash. Vijf renners bepaalden de vlucht van de dag. Na een maximale voorsprong van ruim 5 minuten verbrokkelde de kopgroep en de sprintersploegen brachten richting finale hun snelle mannen naar het front.   (21 februari 2018)

 

Voor Antwan Tolhoek begint het seizoen in het Midden Oosten. Vanaf woensdag 21 februari koerst de Bevelander in de World Tour-wedstrijd Abu Dhabi Tour. Danny van Poppel en Tolhoek hebben een vrije rol en mogen volgens de ploegleiders Sierk-Jan de Haan en Grischa Niermann voor een goed klassement gaan. Pascal Eenkhoorn, Jos van Emden, Gijs Van Hoecke en Robert Wagner maken de selectie van Lotto NL Jumbo compleet. Neilson Powless kon op 20 februari niet mee met de ploeg wegens problemen met zijn paspoort op Schiphol.

Etappeschema:

21/2     Madinat Zaya – Adnoc School    189 km

22/2     Yas Mal – Yas Beach    154 km 

23/2     Nation Towers  – Big Flag    133 km

24/2     Tijdrit rond  Al Maryah Island    11 km

25/2     Qasr Al Muwaiji  – Jebel Hafeet     199 km        (20 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

ANTWAN TOLHOEK IN MEI NAAR RONDE VAN ITALIË

De ploegleiding van Team Lotto NL Jumbo heeft veel vertrouwen in Antwan Tolhoek. De Bevelandse derde jaars prof krijgt een prachtig programma in 2018 en mag starten in de voorjaarsklassiekers Amstel Gold Race, Luik Bastenaken Luik en Waalse Pijl. Van 4 t.m. 27 mei koerst de 23 jarige Tolhoek in de Giro met de start in Israël en de finish in Milaan.  Lees meer over het Giro debuut van Tolhoek op www.zeelandfiets.nl/?page_id=110423     

 

 

 

 

 

 

TEAM LOTTO NL JUMBO START HET WEGSEIZOEN 2018 MET 26 RENNERS

 

 

Managing Director : PLUGGE Richard
Sportive Director : ZEEMAN Merijn
Race Director : VERHOEVEN Nico
Head of Performance : HEIJBOER Mathieu  (foto)
Coaches : BOVEN Jan, DE HAAN Sierk-Jan, ENGELS Addy, MAASSEN Frans, NIERMANN Grischa.

 

 

 

 

 

TOLHOEK AMBASSADEUR JEUGDSPORTFONDS ZEELAND
jeugdsportfonds-zeeland
Antwan Tolhoek is ambassadeur van het Jeugdsportfonds Zeeland. Deze noodzakelijke organisatie streeft ook lokaal naar meer aandacht en bekendheid. Het Jeugdsportfonds wil graag dat de boodschap en de kansen die het creëert voor kansarme kinderen zo breed mogelijk gedragen en ondersteund worden. De instelling heeft daarom eigen ambassadeurs die zich belangeloos inzetten voor het fonds. Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of benodigde sportattributen. Dennis Plantinga is coördinator van het Fonds in Zeeland. Reacties en voorstellen : zeeland@jeugdsportfonds.nl   Voor meer informatie : www.jeugdsportfonds.nl/fonds/zeeland/#info