> ANTWAN TOLHOEK

 

 

 

 

RONDE VAN ZWITSERLAND : RUIM 8 MINUTEN VERLIES
Foto : Twitter.     Antwan Tolhoek (Jumbo – Visma) kwam in de etappe rond Langnau im Emmental als 86ste over de finish op 8.10 van solowinnaar Luis León Sanchez. De 35 jarige Spanjaard van Astana zat in de rit over 159 km 4 uur op de fiets. Peter Sagan toonde zich weer eens van voren in de sprint op de tweede plaats en Matteo Trentin (3) komt ook beter in vorm. Eerste Hollander Koen Bouwman (Jumbo – Visma) zat in de eerste groep en meldde zich op de 19de plaats op 6 seconden. Zijn ploeg verloor op de tweede dag door Zwitserland sprinter Danny van Poppel.    (16 juni 2019)

 

Foto : Twitter.    In de proloog van de Ronde van Zwitserland trapte Antwan Tolhoek een gemiddelde van 47.238 km. Met deze snelheid eindigde de coureur van Jumbo – Visma op de 127ste positie met een verschil van 1.14 op winnaar Rohan Dennis. De 29 jarige Australische triomfator van Bahrain Merida klokte na 9,5 km. 10.50 en flitste met gemiddeld 52.615 km. door de straten van Langnau im Emmental.  Snelste Nederlander was deze keer Danny van Poppel (50ste) op 36 seconden.     (15 juni 2019)

 

 

RONDE VAN ZWITSERLAND TOT 23 JUNI
Foto / Afbeelding : Jumbo – Visma en Organisatie

 

 

 

 

 

 

 

Vaals : Drielandenpunt : Hammer Climb Limburg met 15 ploegen – 74 renners.       1.Deceuninck – Quick Step met winnaar Remco Evenepoel     1067 pnt.    2. CCC Team   723 pnt.         3. Lotto – Soudal    687 pnt.            8. Jumbo – Visma met Antwan Tolhoek, Floris de Tier, Taco v.d. Hoorn en Koen Bouwman.    378 pnt.       (7 juni 2019)

 

 

 

 

>>> ANTWAN TOLHOEK IN DE GIRO 2019  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=124856

 

 

 

 

 

 

 

KONTRAKTVERLENGING ANTWAN TOLHOEK T.M. 2021
(19 mei 2019)

https://www.teamjumbovisma.nl/video/talentontwikkeling/tolhoek-bouwman-en-kuss-verlengen-contract/?fbclid=IwAR2qqXORBSC4NDXXueRBinNK8eplcKogdgowzRRRdi6OLuwGqlNDruQCuJ4

 

 

 

 

 

 

RONDE VAN CATALONIË  :  TOLHOEK NIET MEER GESTART IN SLOTETAPPE

Foto : Twitter        Tijdens de zesde etappe werden de 5 koplopers op 12 km van de finish bijgehaald. Foto : In deze vlucht van de dag zat Tolhoek’s ploegmaat Floris De Tier en de Nederlander Oscar Riesebeek van Roompot – Crelan. Bij de voorbereiding op de eindsprint in Vila-Seca werden de snelle mannen weer naar voren gebracht. De 28 jarige Michael Matthews (Team Sunweb) was de slimste en rapste. Hij flitste naar de tweede overwinning in Catalonië en zette Phil Bauhaus (2) en Daryl Impey (3) op de tweede rij.      124. Antwan Tolhoek op 2.54        (30 maart 2019)

 

Bert-Jan Lindeman (29 / foto) van Jumbo – Visma zorgde in de vijfde rit voor de Hollandse presentie in de viermans kopgroep. Drie vluchters werden teruggehaald maar Maximilian Schachmann (BORA Hansgrohe) hield stand en reed met een solo naar de dagzege. Na 4,5 uur koers sprintte Michael Matthews (Team Sunweb) naar de tweede plaats gevolgd door Ryan Gibbons (Team Dimension Data), beiden op 13 seconden. Maurits Lammertink (Roompot – Charles) was de rapste Hollander op de veertiende plaats.    110. Antwan Tolhoek op 3.47      (29 maart 2019)

 

Foto : Twitter          Antwan Tolhoek zit in een moeizame fase na zijn forse val in de tweede etappe. Ploegleider Merijn Zeeman over de vierde rit:  “Kruijswijk kon mee met de ‘springveren’ en dan heb je een zeer hoog niveau. Hij kon ook lang rekenen op de ploeg. Met name van Lennard Hofstede, Sepp Kuss en Floris De Tier kreeg hij heel goede hulp. Normaal zou Antwan Tolhoek daar ook bij hebben gezeten, maar die kampt met de naweeën van zijn val. Dat is heel jammer, ook voor hem zelf. Want dit is voor Antwan ook een mooie ronde.”  De renners moesten tussen Llanars en La Molina 150 km overbruggen met de finish op 1600 meter hoogte. Na het inlopen van de traditionele vlucht van de dag kwamen in de finale de klimgeiten weer aan het front. Miguel Angel Lopez (Astana) zegevierde na 4 uur koers.  2. Gregor Mühlberger (BORA Hansgrohe) op 16 sec.    3. Marc Soler  (Movistar) op 16 sec.       7. Steven Kruijswijk op 19 sec.      140. Antwan Tolhoek op 23.09.      (28 maart 2019)

 

Foto : Twitter        In de bergetappe naar de top van de Vallter 2000 eindigde Antwan Tolhoek op elf minuten maar in het klassement steeg hij 21 plaatsen. Op positie 99 heeft Tolhoek ruim 19 minuten achterstand. Elf renners gingen op avontuur in de openingsfase van de klimrit. In deze vlucht van de dag had Tolhoek met Bert-Jan Lindeman een ploegmaat op kop.  De dappere aanvallers kregen ruim zes minuten maar het bleek onvoldoende om de finale te halen. Op de slotklim kwamen 5 toppers in de spits. Adam Yates (26) van Mitchelton Scott zegevierde na ruim 5 uur koers. De Brit sprintte Egan Bernal (Team Sky) en Dan Martin (UAE Team Emirates) richting troostprijzen.     (27 maart 2019)

 

Foto : Twitter        Tijdens de tweede etappe kreeg Antwan Tolhoek met tegenslag te maken. Ploegleider Maassen : “De ploeg heeft het vandaag heel goed gedaan. Het was een technische finale en er stond een harde wind. Het plan was om met Steven vooraan de laatste drie kilometer in te gaan. Dat is gelukt. Enige minpunt was de val van Tolhoek, die over Froome heenviel. Hopelijk ondervindt hij morgen niet al teveel hinder.”  Tolhoek’s provinciegenoot Marco Minnaard (Wanty Gobert), Josef Cerny (CCC Team) en Jonas Gregaard (Astana) vormden de vlucht van de dag. Na 3 bergen van de derde categorie sloeg de vermoeidheid toe en in de slotfase moesten  de vluchters capituleren.   Foto : De etappezege was voor Team Sunweb met sprinter Michael Matthews (28) in de hoofdrol.      136 Antwan Tolhoek op 8.13     (26 maart 2019)

 

Foto : Twitter           Jumbo – Visma ploegleider Frans Maassen toonde zich tevreden over zijn manschappen na de eerste rit in Catalonië : “Het was een prima dag en een lastige etappe met veel klimwerk. Er reed vrij vroeg een kopgroep weg met De Gendt als verdiende winnaar.”  Antwan Tolhoek acteerde tijdens de slotfase in het peloton dat jacht maakte op koploper Thomas De Gendt. De Bevelander ging als nummer 101 over de streep op 2.42 van solowinnaar De Gendt. De 32 jarige routinier van Lotto – Soudal ontsnapte uit een zesmans kopgroep en reed na 164 km. en een serie beklimmingen met ruime voorsprong aankomstplaats Calella binnen.  Maximilian Schachmann (BORA Hansgrohe) en Grega Bole (Bahrain Merida) noteerden nog een ereplaats in de sprint. In de vlucht van de dag was Tolhoek’s  landgenoot Huub Duyn (Roompot – Charles) present. Vanuit deze groep ging De Gendt op avontuur en scoorde de hoofdprijs.   (25 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

DNF IN STRADE BIANCHE NA VAL IN OPENINGSFASE
PODIUM : 
1. JULIAN ALAPHILLIPPE         2. JAKOB FUGLSANG          3. WOUT VAN AERT    (Foto Organisatie)
(9 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

RUTA DEL SOL : ZESDE PLAATS IN BERGKLASSEMENT

Foto : Twitter Organisatie        De slotrit van Otura naar Alhaurin de la Torre leverde sprintwinst op voor de Italiaan Matteo Trentin (29) van Mitchelton Scott. Na bijna 4 uur wedstrijd was hij op de steile aankomststrook sterker dan Enrique Sanz (Euskadi) en Carlos Barbero van Movistar. Lars Boom (Roompot – Charles) was de snelste Hollander op de achtste positie. Tolhoek moest op de 34ste plaats nog 12 seconden toestaan op Trentin.

Foto Twitter : De Bevelander acteerde nog wel in de vlucht van de dag met verder o.m. landgenoot Oscar Riesebeek van Roompot – Charles.

 

Eindklassement :      1. Jakob Fuglsang   (Astana)   17.42.00          2. Ion Izagirre   (Astana) op 7 sec.          3. Steven Kruijswijk  ( Jumbo – Visma / foto) op 11 sec.      4. Pello Bilbao   (Astana) op 21 sec.          5. Adam Yates   (Mitchelton Scott) op 57 sec.          15. Tolhoek op 4.32.       De UCI jury klasseerde 114 renners.    

KOM / Bergklassement :      1. Simon Yates   34 pnt.         6. Tolhoek   7 pnt.          (24 februari 2019)

 

In de vierde etappe stonden 3 forse beklimmingen op het menu van de dag. De Alto de Hazanallas over 16,2 km en een stijging van 5,7 % vormde de finale met aansluitend een afdaling richting finishplaats Granada. Simon Yates (Mitchelton Scott) koerste slim en attent. De 26 jarige coureur kon in de slotfase wegkomen nadat 11 koplopers capituleerden en hield 26 seconden over op de concurrenten Sergio Higuita (Fundacion Euskadi) en Steven Kruijswijk van Jumbo – Visma.

Foto Twitter  :  Antwan Tolhoek ging in de eerste groep op 29 km van de streep onderuit in een afdaling. Na de eerste schrik stond hij toch weer snel op en kon de etappe voortzetten maar zijn ritme was gebroken. De tijdschade viel overigens nog mee voor de Bevelander.  Met schaafwonden op de linkerheup finishte de klimmer op de 18de plaats met een verschil van 3.26 op Yates.  Tolhoek staat veertiende in het klassement op 4.20.      (23 februari 2019)

 

Na de tijdrit in de Ruta del Sol staat Antwan Tolhoek op de 13de plaats in het klassement op 1.27 van de Belgische leider Tim Wellens. De 27 jarige renner van Lotto Soudal reed in de race tegen de klok  naar de overwinning. Na 16,2 km met fors klimwerk in de buurt van La Guardia de Jaén klokte de jury 22.25.  2. Jakob Fuglsang  (Astana) op 2 sec.    3. Ion Izagirre (Astana) op 9 sec.       24. Antwan Tolhoek op 1.18.        (22 februari 2019)

 

In de tweede etappe over 216 km. langs enorme olijfboomgaarden kregen zes aanvallers ruim 6 minuten voorsprong maar deze marge was toch onvoldoende toen de finish in zicht kwam. Na de hergroepering stoof een grote groep richting slotklim rond Torredonjimeno. De 29 jarige Europees kampioen Matteo Trentin (Mitchelton Scott) zegevierde na bijna zes uur koers voor Danny van Poppel (Jumbo – Visma) en Ivan Garcia van Bahrain Merida. Antwan Tolhoek meldde zich op de 49ste plaats zonder tijdverlies en blijft in de klassements top 10.     (21 februari 2019)

 

Antwan Tolhoek heeft in zijn eerste wedstrijd van 2019 meteen een mooie prestatie neergezet. In de openings etappe van de Spaanse Ruta del Sol kwam de renner van Jumbo – Visma na 170 zonnige kilometers als negende over de finish op de top van de steile Alcala de Los Gazules. Ploeggenoot Steven Kruijswijk was op de vijfde positie de beste Nederlander. Hun achterstand op winnaar Tim Wellens (Lotto Soudal) werd geklokt op 9 seconden. Jakob Fuglsang en Ion Izagirre (Astana) maakten de top drie compleet.        (20 februari 2019)

 

 

 

 

 

ANTWAN TOLHOEK (JUMBO-VISMA) IN GIRO VANAF 11 MEI
Foto : Bram Berkien – Presentatie Veghel 2018         
Onder de gemeenschappelijke missie Samen Winnen begint wielerteam Jumbo (supermarktketen) – Visma (business software Noorwegen) aan het wegseizoen 2019. De Nederlandse formatie gaat met 27 renners op jacht naar minimaal 30 overwinningen. In 2018 noteerde de ambitieuze ploeg 33 hoofdprijzen.
In het komende voorjaar wil Jumbo – Visma vooral scoren in de Ronde van Italië met Primoz Roglic als kopman. Eén van zijn helpers wordt Antwan Tolhoek die in 2019 niet zal starten in de Tour de France. De Giro begint op 11 mei met een tijdrit van 8,2 km in Bologna. Voor de 24 jarige klimmer wordt de Giro 2019 zijn derde grote ronde na de Vuelta (2017) en de Tour de France in 2018. 
Foto : Zeelandfiets.nl  – Presentatie Veghel 2018           
Sportieve Director Merijn Zeeman over de Giro als speerpunt in mei : “Als we de startlijst straks weten, zullen er ongetwijfeld vier of vijf renners zijn die de roze trui kunnen winnen. Wij geloven erin dat Primoz dat ook kan. Dat betekent wat voor onze hele organisatie. Op alle mogelijke vlakken zullen we alles uit de kast trekken om hem daar zo goed mogelijk in te ondersteunen. We kijken naar de best mogelijke helpers voor hem, naar het parcours en de persoonlijkheden. De periodisering voor al die renners is afgestemd op zo goed mogelijk zijn in de Giro d’Italia.”
 
Foto : Facebook Jumbo – Visma
Directeur Richard Plugge gaf tijdens de teampresentatie in Veghel een toelichting  op het ambitieus ontwikkelingsplan met een opleidingsploeg vanaf 2020 en een cross-structuur : “Het is een concreet plan. Het gaat er komen, al staat het nog in de steigers en moet het nog verder uitgewerkt worden. De seinen staan op groen, vooral omdat Jumbo en Visma zich erachter hebben geschaard. In het najaar van 2019 en in 2020 wordt het uitgerold”.
Frits van Eerd, CEO van Jumbo, vertelde over de sponsoring richting wieler- en schaatssport : “Schaatsen en wielrennen zijn twee typisch Nederlandse sporten die perfect bij ons passen vanwege onze oer-Hollandse bedrijfsroots met internationale ambities. We zijn erg blij met de samenwerking met het wieler- en schaatsteam. Die biedt ons de mogelijkheid om miljoenen klanten te inspireren om gezonder te leven. Ook zetten we er onze expertise op het gebied van gezonde voeding in.”
 
Foto : Zeelandfiets.nl  : Presentatie Veghel 2018  
    
Selectie Jumbo-Visma 2019 :    
Antwan Tolhoek (Yerseke),  Primoz Roglic, Bert Jan Lindeman, Koen Bouwman, Pascal Eenkhoorn, Danny van Poppel, George Bennett, Steven Kruijswijk, Tony Martin, Robert Gesink, Paul Martens, Timo Roosen, Dylan Groenewegen, Lennard Hofstede, Jos van Emden, Laurens de Plus, Neilson Powless, Jonas Vingegaard Rasmussen, Tom Leezer, Floris de Tier, Taco van der Hoorn, Amund Grøndahl Jansen, Daan Olivier, Mike Teunissen, Sepp Kuss, Wout van Aert (foto), Maarten Wynants.     (21 december 2018)