> ANTWAN TOLHOEK / 1

 

( januari 2018  t.m. 28 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

Noorwegen     Hammer Stavanger met 14 teams          1. Mitchelton-Scott             2. Team Sunweb            3. BMC Racing Team          6. Team Lotto NL Jumbo met Antwan Tolhoek, Lars Boom, Bram Tankink, Tom Leezer en Pascal Eenkhoorn          (28 mei 2018)

 

 

 

 

 

ALS DE WEG OMHOOG LOOPT KRIJGT ANTWAN TOLHOEK VLEUGELS : TOP 15 IN RONDE VAN CALIFORNIË

Foto’s : Twitter en Organisatie       Antwan Tolhoek heeft in de eerste etappewedstrijd na zijn rentree goed gepresteerd in de Ronde van Californië. De Bevelander uit het vlakke Yerseke toonde in de bergetappes zijn klimtalent en kon opschuiven naar een mooie positie in de subtop. In het algemeen klassement eindigde Tolhoek op de dertiende plaats op 7.03 van winnaar Egan Bernal van Team Sky. De 21 jarige Colombiaan etaleerde zijn klasse tijdens de Amerikaanse meerdaagse en wordt binnen de Britse topformatie gezien als opvolger van Christopher Froome. Tejay van Garderen (BMC) kwam in Californië 1.25 tekort op Bernal. Daniel Felipe Martinez van Team EF Education moest een verschil incasseren van 2.14. 4. Adam Yates  (Mitchelton Scott) op 21.6     5. Tao Geoghegan Hart  (Team Sky) op 2.28. In het eindklassement werden 112 renners opgenomen.

Klasseringen Tolhoek :  Jongeren : 7        Berg : 8          Punten : 16         Ploegen : 1. Team Sky   5. Lotto NL Jumbo

Ploegleider Merijn Zeeman is gematigd tevreden over de etappekoers in Amerika : “Californië is een prachtige koers met volop mogelijkheden om onze talenten te ontwikkelen. Neilson en Antwan hebben veel geleerd en ze hebben op momenten hun klasse en mogelijkheden laten zien. We kwamen hier voor een top tien in het eindklassement, maar dat is niet gelukt.”    (20 mei 2018)

 

 

In de slotrit zat Neilson Powless (21) van Lotto NL Jumbo in een kopgroep van vier renners. Het aanvals kwartet reed 130 km vooraan maar moest in de slotfase capituleren voor het tempogeweld  van de achtervolgers. Fernando Gaviria flitste naar de winst en zorgde weer voor een feestje binnen de formatie van Quick Step Floors. De 23 jarige sprintbom versloeg iedereen met Max Walscheid op de tweede plaats en Caleb Ewan als derde binnenkomer. Antwan Tolhoek meldde zich als 48ste in de grote groep.  (20 mei 2018)

 

 

Tijdens de finale van de koninginnenrit naar South Lake Tahoe kwamen de pure klimmers naar het front. Hoofdrolspeler werd de 21 jarige Egan Arley Bernal. De Colombiaan uit de talentenstal van Team Sky reed bergop alle concurrenten uit het wiel en toonde zijn klasse als ronderenner. Na 5 uur en 30 minuten noteerde de Zuid Amerikaan een voorsprong van 1.28 op Adam Yates van Mitchelton Scott. Tao Geoghegan Hart (Team Sky) moest 1.30 inleveren op ploeggenoot Bernal. Antwan Tolhoek zat aan de voet van de slotklim nog in de eerste groep tussen de toppers maar zakte steeds verder terug. Toch kon de Bevelander de schade redelijk beperken tot 3.48. Met deze marge handhaafde Tolhoek zijn 13de plaats in het algemeen klassement op 7.03 van generatiegenoot Bernal.    (19 mei 2018)

 

 

In de vijfde rit konden de sprinters zich vooraan handhaven. Tijdens een vlakke etappe tussen Stockton en Elk Grove waren de snelle mannen in de slotfase vooraan te vinden. Voor de Belgische formatie Quick Step Floors werd de aankomst weer een feestje met Fernando Gaviria (23) als winnaar na 4 uur koers. Caleb Ewan (Mitchelton Scott) en Peter Sagan (Bora Hansgrohe) kwamen snelheid tekort in de slotmeters. Antwan Tolhoek werd na 176 km. als 30ste geklasseerd in de grote groep.   (18 mei 2018)

 

 

Antwan Tolhoek staat na zijn 64ste plaats in de tijdrit op de dertiende positie in het algemeen klassement.  De achterstand op leider Tejay van Garderen (foto) staat op 3.28. Voor de 29 jarige coureur van BMC was het een mooie wielerdag tussen San José en Morgan Hill. Met een gemiddelde van ruim 51 km per uur was de Amerikaan de rapste in de race tegen de klok en hij pakte de eerste plaats in het algemeen klassement. In de tijdrit werden de andere ereplaatsen ingevuld door Patrick Bevin (BMC) op 7 seconden en Tao Geoghegan Hart van Team Sky die strandde op 32 seconden.   (17 mei 2018)

 

 

Tolhoek heeft als beschermde renner binnen zijn ploeg sterk gepresteerd in de derde rit. Tijdens de finale op het racecircuit Laguna Seca ging de Zeeuw op jacht naar twee koplopers maar hij kon de spits van de koers net niet bereiken. Het aanvalsduo hield stand met Toms Skujins (Trek Segafredo) als winnaar na bijna 5 uur wedstrijd. De 26 jarige coureur uit Letland vierde in de laatste meters  zijn zege uitbundig en hield zijn opponent Sean Bennett 3 seconden achter zich. Acht seconden later won Caleb Ewan (Mitchelton Scott) de sprint voor de derde plaats. Antwan Tolhoek werd 18de en beleefde een mooie wielerdag in de witte jongerentrui. De Bevelander mag dit tricot dragen omdat algemeen leider Bernal in meerdere klassementen op de eerste plaats staat.   (16 mei 2018)

 

 

In de tweede etappe van Californië heeft Tolhoek zijn goede vorm getoond. Tijdens de finale ging het Bevelandse klimtalent met de sterkste renners naar de top van de 12 km lange Gibraltar Road met een stijgingsgemiddelde van 8 procent. Na een bergrit van 157 km was zijn achterstand op winnaar Egan Bernal maar 30 seconden. De 21 jarige Colombiaan van Team Sky bevestigde zijn status als toptalent en mocht bij de huldiging de leiderstrui aantrekken. Tolhoek kwam als vierde binnen net achter Rafal Majka (Bora Hansgrohe/2) en Adam Yates (Mitchelton Scott/3). De 24 jarige Zeeuw staat in het algemeen klassement ook vierde op 40 seconden van Bernal.

Drie renners vormden de vlucht van de dag: Adam de Vos, Ruben Companioni en Jonathan Clarke kregen maximaal vijf minuten op het glooiende parcours. Het peloton wilde zich niet laten verrassen en schroefde het tempo op met de slotklim in zicht. Na de hergroepering ontstond op de Gibraltar Road een schitterend spektakel met uiteindelijk dagsucces voor een Colombiaanse klimgeit.

Tolhoek was uiteraard opgetogen na zijn puike prestatie die tot stand kwam na veel gezondheidsproblemen : “Na drie maanden aan de kant te hebben gestaan is dit een gevoel dat ik koester. Ik heb alles gegeven en tot de laatste kilometer had ik hoop Bernal bij te halen en de leiding in het klassement te pakken. Maar ik kwam er net niet bij en plafonneerde in de laatste kilometer.”

Ploegleider Merijn Zeeman had complimenten beschikbaar :  “Chapeau. Na al zijn blessureleed was dit een ongekende prestatie. Zonder te koersen, maar met harde slimme training haalde hij dit niveau. Een knappe prestatie van Antwan.”     (15 mei 2018)

       

 

Tolhoek opende de Ronde van Californië met de 20ste plaats in het peloton na 12 omlopen van ruim 11 km. De massasprint bij Long Beach werd een succes voor Quick Step Floors. Fernando Gaviria  was de rapste en zette de 30ste seizoenzege op de scorelijst van de Belgische topformatie. Achter de 23 jarige Colombiaan gingen Caleb Ewan (Mitchelton Scott) en Peter Sagan (Bora Hansgrohe) als tweede en derde over de meet na 3 uur koers en 134 zonnige kilometers. Twee renners vormden de vlucht van de dag. Andrei Krasil en Tanner Putt reden naar de spits maar hun aanval leverde geen ereplaatsen op omdat in de slotfase de snelle mannen het commando overnamen.  (14 mei 2018)

 

 

 

 

 

GEEN GIRO ANTWAN TOLHOEK WEGENS KNIEBLESSURE

Antwan Tolhoek moest zijn debuut in de Ronde van Italië uitstellen. De Bevelandse coureur van Lotto NL Jumbo kampte lange tijd met een blessure, een zgn. “runners knee” en was niet op tijd fit voor de Giro. Tolhoek reed eind februari zijn laatste koers tijdens de Abu Dhabi Tour. (zie elders op deze pagina). Na een intensieve medische behandeling kon Tolhoek vanaf medio april weer voluit trainen en had geen pijnklachten meer.  (28 april 2018)

 

 

 

 

 

 

 

HERSTELLENDE TOLHOEK TRAINDE OP 15 APRIL DOOR ZEELAND IN GEZELSCHAP VAN OPA KO
(Foto Instagram – 15 april 2018)

 

 

 

 

 

 

 

SLEPENDE KNIEBLESSURE : GEEN VOORJAARSKLASSIEKERS

Antwan Tolhoek miste door een hardnekkige knieblessure alle voorjaarsklassiekers. Op Cyclingonline.nl gaf de 23 jarige Bevelander een toelichting op deze tegenvaller in zijn tweede seizoen bij Team Lotto NL Jumbo.

“Ook de Ronde van Romandië komt te vroeg, dus mijn deelname aan de Giro d’Italia is eveneens uiterst onzeker. Sinds een paar dagen kan ik weer pijnvrij fietsen. Dat houd ik echter maar twee keer een uurtje vol. Met die basis kan je natuurlijk niet starten in zware klassiekers van 250 kilometer. Of ik de Giro haal, ligt eraan hoe het de komende weken gaat. Het is een ontsteking van een pees in mijn knie. Het gaat wel steeds iets beter, maar ik kan nog niet voluit trainen. Ik ben wel mee op hoogtestage gegaan in de hoop dat het dan beter ging, maar de pijn kwam weer terug.”

Over zijn presentie bij een grote ronde is er ook onzekerheid omdat er op medisch vlak veel twijfels zijn : “Maar als je een grote ronde met ambitie wilt rijden, moet je zeker een uurtje of vijf, zes per dag kunnen fietsen en dat kan ik nu simpelweg niet.  Op dit moment is een Giro-deelname niet reëel. Het is ook een beetje aan de ploeg wat ze hiermee doen, daar heb ik geen invloed op. Ik moet nu gewoon zorgen dat ik weer voluit kan trainen en dat de kniepijn niet terugkomt. Ik hoop nog steeds een klein beetje de Giro te halen, want na de Vuelta van vorig jaar smaakt het naar meer. Mocht ik Italië niet halen, dan moeten we de Tour maar doen hè.”     (12 april 2018)

 

 

 

 

 

 

TOLHOEK NIET IN CATALONIË WEGENS KNIEKLACHTEN

 

 

 

 

 

TOP 20 IN EINDKLASSEMENT ABU DHABI TOUR

Foto : Facebook      In de slotrit van de Abu Dhabi Tour door het Midden Oosten reed de 37 jarige Alejandro Valverde naar de eindzege. De routinier van Movistar won de vijfde etappe met aankomst op de steile Jebel Hafeet. Bij de huldiging mocht de Spanjaard tevens de hoofdprijs in ontvangst nemen. In het eindklassement bezette Wilce Kelderman (Team Sunweb) de tweede plaats op 17 seconden. Miguel Angel Lopez (Astana) had een marge van 29 seconden op Valverde.

 

Foto : Twitter      Antwan Tolhoek (no 154) koerste met overtuiging  in de laatste bergrit. De Bevelander bleef in het spoor van de ervaren klimmers en had maar 55 seconden achterstand op Valverde. In het klassement kwam Tolhoek op de 16de plaats op 2.08. De jury zette 132 coureurs in de eindstand.

Jongerenklassement :         1. Miguel Angel Lopez         2. Antwan Tolhoek op 1.39         

Ploegen :        1. Bora hansgrohe           12. Team Lotto NL Jumbo

Tolhoek over zijn seizoenopening : “De jongens hebben mij perfect afgezet aan de voet van de beklimming. Ik draaide onderaan de klim bij de eersten mee omhoog. Ik dacht: ‘moet ik hier de koers gaan winnen ofzo’. Dat gaf wel veel moraal om een goed resultaat neer te zetten. Ik heb toen mijn eigen tempo gereden en kon nog bijna aansluiten bij de groep met Kelderman. Maar het is een goed teken en ik ben blij met dit resultaat in mijn eerste koers van het seizoen. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt en ben dan ook blij om mijn seizoen meteen goed in te zetten. Dit geeft perspectief naar de koersen die gaan komen.”    (25 februari 2018) 

 

Foto : Twitter      4de etappe   Tijdrit rond Maryau Island     1. Rohan Dennis (BMC)     12,6 km  –  14.21  gemiddelde 52.68              2. Jonathan Castroviejo   (Team Sky)   op 14 sec.     3. Miles Scotson  (BMC) op 16 sec.          4. Jos van Emden  (Lotto NL Jumbo) op 16 sec.           5. Wilco Kelderman  (Team Sunweb) op 16 sec.     75. Antwan Tolhoek   op 1.27.       (24 februari 2018)

 

Foto : Facebook    Bij de derde rit werden de ereplaatsen ingevuld door Duitse sprinters. De 23 jarige Phil Bauhaus (Team Sunweb) scoorde na 133 km de hoofdprijs in Big Flag. Routinier Marcel Kittel van Team Katusha Alpecin kwam een fractie tekort. Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) flitste na 3 uur koers als derde over de aankomst.  Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) liet zich weer vooraan zien maar bleef steken op de achtste positie. Ploegmaat Antwan Tolhoek noteerde op de 71ste plaats wederom een klassering in het peloton. Vier renners tekenden voor de vlucht van de dag. Dit kwartet kon echter geen beslissing forceren omdat de harde zijwind een tegenstander van formaat vormde voor de renners. Na de samensmelting ontstonden enkele waaiers maar een afscheiding bleef achterwege. In de finale kregen de topsprinters alle aandacht met de Duitsers in de hoofdrol.  (23 februari 2018)

     

 

Foto : Facebook     In de tweede etappe van Yas Mall naar Yas Beach reden 5 koplopers naar een mooie voorsprong. Na de onvermijdelijke hergroepering ontstonden waaiers maar dit koersverloop had uiteindelijk geen invloed op de tijdverschillen. In de finale kwam alles weer bijeen en de sprinters kregen het laatste woord. Elia Viviani (29) van Quick Step Floors flitste na 3 uur en 15 minuten naar zijn vierde seizoenzege vóór Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) en derde aankomer Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe).  Antwan Tolhoek ging als 62ste over de streep.  (22 februari 2018)

 

 

Foto’s : Twitter     In de openingsrit  van de Abu Dhabi Tour won Alexander Kristoff (UAE Emirates) de rommelige massasprint. De 30 jarige Noor etaleerde zijn puike voorjaarsvorm en versloeg na 189 km. Andrea Guardini (Bardiani – CSF) en Caleb Ewan van Mitchelton-Scott. Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) was op de achtste plaats de rapste Nederlander. Zijn Zeeuwse ploeggenoot Antwan Tolhoek ging in de grote groep als 25ste over de streep. In het dagklassement werden 137 renners genoteerd.

Voor Mark Cavendish duurde de eerste etappe van de Abu Dhabi Tour maar 5 km. In de neutralisatie kwam de 32 jarige Brit hard ten val en moest de wedstrijd verlaten met een hersenschudding en whiplash. Vijf renners bepaalden de vlucht van de dag. Na een maximale voorsprong van ruim 5 minuten verbrokkelde de kopgroep en de sprintersploegen brachten richting finale hun snelle mannen naar het front.   (21 februari 2018)

 

 

 

 

 

TEAM LOTTO NL JUMBO START HET WEGSEIZOEN 2018 MET 26 RENNERS

 

 

Managing Director : PLUGGE Richard
Sportive Director : ZEEMAN Merijn
Race Director : VERHOEVEN Nico
Head of Performance : HEIJBOER Mathieu  (foto)
Coaches : BOVEN Jan, DE HAAN Sierk-Jan, ENGELS Addy, MAASSEN Frans, NIERMANN Grischa.        (januari 2018)

 

 

 

 

 

TOLHOEK AMBASSADEUR JEUGDSPORTFONDS ZEELAND
jeugdsportfonds-zeeland
Antwan Tolhoek is ambassadeur van het Jeugdsportfonds Zeeland. Deze noodzakelijke organisatie streeft ook lokaal naar meer aandacht en bekendheid. Het Jeugdsportfonds wil graag dat de boodschap en de kansen die het creëert voor kansarme kinderen zo breed mogelijk gedragen en ondersteund worden. De instelling heeft daarom eigen ambassadeurs die zich belangeloos inzetten voor het fonds. Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of benodigde sportattributen. Dennis Plantinga is coördinator van het Fonds in Zeeland. Reacties en voorstellen : zeeland@jeugdsportfonds.nl   Voor meer informatie : www.jeugdsportfonds.nl/fonds/zeeland/#info        (januari 2018)