> ANTWAN TOLHOEK

 

 

RUTA DE SOL  :  STERKE TIJDRIT IN TOP 25 MET GEMIDDELDE VAN RUIM 40 KM PER UUR

Na de tijdrit in de Ruta del Sol staat Antwan Tolhoek op de 13de plaats in het klassement op 1.27 van de Belgische leider Tim Wellens. De 27 jarige renner van Lotto Soudal reed in de race tegen de klok  naar de overwinning. Na 16,2 km met fors klimwerk in de buurt van La Guardia de Jaén klokte de jury 22.25.  2. Jakob Fuglsang  (Astana) op 2 sec.    3. Ion Izagirre (Astana) op 9 sec.       24. Antwan Tolhoek op 1.18.        (22 februari 2019)

 

In de tweede etappe over 216 km. langs enorme olijfboomgaarden kregen zes aanvallers ruim 6 minuten voorsprong maar deze marge was toch onvoldoende toen de finish in zicht kwam. Na de hergroepering stoof een grote groep richting slotklim rond Torredonjimeno. De 29 jarige Europees kampioen Matteo Trentin (Mitchelton Scott) zegevierde na bijna zes uur koers voor Danny van Poppel (Jumbo – Visma) en Ivan Garcia van Bahrain Merida. Antwan Tolhoek meldde zich op de 49ste plaats zonder tijdverlies en blijft in de klassements top 10.     (21 februari 2019)

 

Antwan Tolhoek heeft in zijn eerste wedstrijd van 2019 meteen een mooie prestatie neergezet. In de openings etappe van de Spaanse Ruta del Sol kwam de renner van Jumbo – Visma na 170 zonnige kilometers als negende over de finish op de top van de steile Alcala de Los Gazules. Ploeggenoot Steven Kruijswijk was op de vijfde positie de beste Nederlander. Hun achterstand op winnaar Tim Wellens (Lotto Soudal) werd geklokt op 9 seconden. Jakob Fuglsang en Ion Izagirre (Astana) maakten de top drie compleet.

Ploegleider Maassen was content na afloop :  “Het doel was om Steven, Antwan en Sepp zo goed mogelijk af te zetten aan de de slotklim. De kop is eraf met twee renners in de top tien. Hiermee kunnen we prima verder voor de rest van de week. Danny, Daan en Pascal hebben uitstekend gewerkt voor de ploeg. Jonas was niet fit, maar heeft de etappe wel uitgereden.”       (20 februari 2019)

 

EtappeSchema  Ruta del Sol :   Etappe 1: Sanlúcar de Barrameda-Alcalá de los Gazules     Etappe 2: Sevilla-Torredonjimeno      Etappe 3:  Mancha Real-La Guardia de Jaén (Tijdrit 16 km)    Etappe 4: Armilla-Granada      Etappe 5: Otura-Alhaurín de la Torre.  Meer details over deelnemersveld en etappes : www.vueltaandalucia.es              (18 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

ANTWAN TOLHOEK (JUMBO-VISMA) WIL SCOREN IN LUIK – BASTENAKEN – LUIK.
PROGRAMMA 2019 : RONDE VAN ITALIË, LUIK – BASTENAKEN – LUIK EN RONDE VAN ZWITSERLAND  
Foto : Bram Berkien – Presentatie Veghel 2018         
Onder de gemeenschappelijke missie Samen Winnen begint wielerteam Jumbo (supermarktketen) – Visma (business software Noorwegen) aan het wegseizoen 2019. De Nederlandse formatie gaat met 27 renners op jacht naar minimaal 30 overwinningen. In 2018 noteerde de ambitieuze ploeg 33 hoofdprijzen.
In het komende voorjaar wil Jumbo – Visma vooral scoren in de Ronde van Italië met Primoz Roglic als kopman. Eén van zijn helpers wordt Antwan Tolhoek die in 2019 niet zal starten in de Tour de France. De Giro begint op 11 mei met een tijdrit van 8,2 km in Bologna. Voor de 24 jarige klimmer wordt de Giro 2019 zijn derde grote ronde na de Vuelta (2017) en de Tour de France in 2018. 
Foto : Zeelandfiets.nl  – Presentatie Veghel 2018           
Tolhoek mag na zijn snelle ontwikkeling in 2018 wel meer voor eigen rekening rijden in koersen die hem liggen. De Bevelander mikt op een mooi resultaat in zijn favoriete Ardennen klassieker Luik – Bastenaken – Luik.
Voorjaarsprogramma :   Ruta del Sol  –  Strade Bianche  –  Ronde van Catalonië  –  Hoogtestage  –  Luik Bastenaken Luik  –  Ronde van Italië  –  Ronde ven Zwitserland.
Sportive Director Merijn Zeeman over de Giro als speerpunt in mei 2019 : “Als we de startlijst straks weten, zullen er ongetwijfeld vier of vijf renners zijn die de roze trui kunnen winnen. Wij geloven erin dat Primoz dat ook kan. Dat betekent wat voor onze hele organisatie. Op alle mogelijke vlakken zullen we alles uit de kast trekken om hem daar zo goed mogelijk in te ondersteunen. We kijken naar de best mogelijke helpers voor hem. We kijken naar het parcours en naar de persoonlijkheden. De periodisering voor al die renners is afgestemd op zo goed mogelijk zijn in de Giro d’Italia.”
 
Foto : Facebook Jumbo – Visma
Directeur Richard Plugge gaf tijdens de teampresentatie in Veghel een toelichting  op het ambitieus ontwikkelingsplan met een opleidingsploeg vanaf 2020 en een cross-structuur : “Het is een concreet plan. Het gaat er komen, al staat het nog in de steigers en moet het nog verder uitgewerkt worden. De seinen staan op groen, vooral omdat Jumbo en Visma zich erachter hebben geschaard. In het najaar van 2019 en in 2020 wordt het uitgerold”.
Frits van Eerd, CEO van Jumbo, vertelde over de sponsoring richting wieler- en schaatssport : “Schaatsen en wielrennen zijn twee typisch Nederlandse sporten die perfect bij ons passen vanwege onze oer-Hollandse bedrijfsroots met internationale ambities. We zijn erg blij met de samenwerking met het wieler- en schaatsteam. Die biedt ons de mogelijkheid om miljoenen klanten te inspireren om gezonder te leven. Ook zetten we er onze expertise op het gebied van gezonde voeding in.”
 
Foto : Zeelandfiets.nl  : Presentatie Veghel 2018  
    
Selectie Jumbo-Visma 2019 :    
Antwan Tolhoek (Yerseke),  Primoz Roglic, Bert Jan Lindeman, Koen Bouwman, Pascal Eenkhoorn, Danny van Poppel, George Bennett, Steven Kruijswijk, Tony Martin, Robert Gesink, Paul Martens, Timo Roosen, Dylan Groenewegen, Lennard Hofstede, Jos van Emden, Laurens de Plus, Neilson Powless, Jonas Vingegaard Rasmussen, Tom Leezer, Floris de Tier, Taco van der Hoorn, Amund Grøndahl Jansen, Daan Olivier, Mike Teunissen, Sepp Kuss, Wout van Aert (foto), Maarten Wynants.     (21 december 2018)
  

 

WorldTour ploegen 2019: