> NICK VAN DER LIJKE

 

 

 

>>>   TEAMPRESENTATIE ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ OP VRIJDAGAVOND  5 JANUARI 2018 TIJDENS DE WOONING ZESDAAGSE IN ROTTERDAM/AHOY

 

 

 

 

 

KONTRAKTVERLENGING 2018
De 26 jarige Nick van der Lijke heeft overeenstemming bereikt met Roompot – Nederlandse Loterij. De geboren Zeeuw, nu woonachtig in Rotterdam, draagt ook in 2018 het sponsorshirt van de Hollandse formatie. Hij begint dan aan zijn derde jaar bij de formatie van de ploegleiders Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel.    (5 oktober)

 

 

 

 

 

EINDE SEIZOEN 2017 WEGENS BLESSURE

Nick van der Lijke heeft eind augustus zijn seizoen afgesloten en zal in 2017 niet meer starten wedstrijdverband. De renner van Roompot – Nederlandse Loterij kampt met een schouderblessure en gaat zich nu al richten op 2018. Het herstel van de kwetsuur zal nog geruime tijd duren. v.d. Lijke over deze tegenvaller : “Na een val in de GP Tim Wellens moest ik al afhaken voor het EK in Herning en de Binck Bank Tour. Toen ik vervolgens mijn rentree maakte in de Tour du Limousin ben ik in de eerste etappe weer op de schouder gevallen. De arts heeft mij verboden het gewricht te belasten, dus aan een stuur trekken zit er voorlopig helaas niet in”.   (30 augustus)

 

 

 

 

 

TOUR DU LIMOUSIN : UIT KOERS NA ZWARE VAL IN FINALE

Foto : Organisatie       Nick van der Lijke zit in een pechperiode. In de openingsetappe van de Tour du Limousin was de Roompot coureur in de slotfase betrokken bij een grote valpartij. Een aangeslagen v.d. Lijke kwam nog wel over de finish op 12 minuten achterstand. De diagnose was echter dat hij wegens een schouderblessure niet verder kan koersen in de Limousin. De eerste rit tussen Panazol en Rochechouart kreeg een verrassende ontknoping met de vluchters Elie Gesbert en Flavien Dassonville in de hoofdrol (foto). De koplopers die na 40 km waren weggesprongen konden uit de greep van het peloton blijven. Op de hellende aankomststrook van 600 meter soleerde Gesbert naar de dagzege en de leiderstrui. De 22 jarige renner van Fortuneo Oscaro had na 168 km. 8 seconden voorsprong op vluchtgenoot Dassonville. Mathieu van der Poel (Beobank Corendon) kwam 18 seconden na Gesbert binnen.   4. Gianni Vermeersch (Beobank Corendon) z.t.     5. Julien Simon (Cofidis) z.t.   148/laatste: Kenneth Van Rooy   (Sport Vlaanderen Baloise) op 17.51.    (15 augustus)

 

 

 

 

 

FORSE VAL IN GP TIM WELLENS : GEEN EK EN BINCK BANK TOUR

Nick van der Lijke is 31 juli hard gevallen in het Belgische Sint Truiden. De Roompot renner moest met een gekwetste schouder voor onderzoek naar het ziekenhuis. Omdat het herstel traag verliep miste hij het EK en de Binck Bank Tour. De derde editie van de Grote Prijs Tim Wellens met 45 deelnemers leverde sprintwinst op voor Kenneth Van Bilsen (27) van Cofidis. Bij de 34 binnenkomers zat Zeeuws Vlaming Jarno Mobach (Sunweb Continental) op de 17de plaats.   (1 augustus)

 

 

 

 

TOP 10 ACHT VAN CHAAM

Tour winnaar Christopher Froome won woensdagavond 26 juli de Acht van Chaam. Bij de huldiging in het volle Brabantse wielerdorp werd de Sky renner geflankeerd door Bauke Mollema (2) en Dylan Groenewegen (3). Drie renners op het podium die in de Ronde van Frankrijk prima resultaten boekten. Nick v.d. Lijke kwam als zevende binnen. De jury klasseerde 32 renners.  (26 juli)

 

 

 

 

 

22 STE IN EINDKLASSEMENT OOSTENRIJK

Foto : Organisatie       Bij Roompot – Nederlandse Loterij zorgt routinier Pieter Weening (foto) voor de successen. Na zijn etappezege in de Tour of Norway werd hij in Oostenrijk gehuldigd als winnaar van het bergklassement. De 36 jarige Fries eindigde in het eindklassement op de dertiende plaats. Stefan Denifl (29) van Acqua Blue Sport pakte de hoofdprijs in de Österreich Rundfahrt. Bij de huldiging stonden Delio Fernandez (Delko Marseille) en Miguel Angel Lopez (Astana) naast hem. Nick v.d. Lijke had op de 22ste plaats een achterstand van 12.18 op Denifl. De Roompot coureur behaalde in de tweede etappe zijn beste klassering met de 14de plaats. Ploeggenoot Martijn Tusveld was op de tiende plaats de beste Hollander op 2.50. De jury klasseerde 119 renners. Ploegenklassement : 1. Dimension Data     3. Roompot – Nederlandse Loterij.  (9 juli)

 

 

 

 

 

MIDDENMOOT OP NK

Foto : Arjan van’t Veer        In een millimetersprint heeft Ramon Sinkeldam van Team Sunweb de Nederlandse titel binnen gehaald. Na een snelle koers over 230 km versloeg de 28 jarige Noord Hollander Wouter Wippert (Cannondale Drapac) en titelverdediger Dylan Groenewegen (Lotto NL Jumbo). Coen Vermeltfoort, ploegmaat van Nick v.d. Lijke, ging als vierde over de finish.
Tijdens de eerste omloop door het Gelderse Montferland ontstond een kopgroep met negentien renners. Daarbij o.m. Robert Gesink, Koen Bouwman van Lotto NL Jumbo en Tim Ariesen, Berden de Vries en Martijn Budding van Roompot – Nederlandse Loterij. De aanvallers kregen een maximale voorsprong van ruim zes minuten maar naarmate het kampioenschap vorderde werd het verschil alsmaar minder. De achtervolgende groep hield alles onder controle maar het tempo kwam wel steeds hoger te liggen. Vooraan konden dertien coureurs zich nog even handhaven. Op 20 km. van de streep zat alles weer bij elkaar toen Robert Gesink en Jetse Bol als laatste koplopers werden teruggepakt.
Vlak na de hergroepering stuurden de grote ploegen hun pionnen naar de spits. De jury meldde pogingen van o.m. Tom Dumoulin, Lars Boom, Tom-Jelte Slagter, Dylan van Baarle, Jos van Emden, Pieter Weening en Pim Ligthart. Ondanks verwoede pogingen kon niemand een beslissende bres slaan. In de finale gokte Lotto NL Jumbo op een sprint in de straten van ’s Heerenberg. De taktiek lukte op het nippertje maar Dylan Groenewegen kon het tempo- en kopwerk van zijn teamgenoten deze keer niet afmaken. Nick v.d. Lijke zat in het peloton en werd op de 31ste plaats gezet. De jury klasseerde 83 renners en rapporteerde 35 afstappers.   (25 juni)

 

 

 

 

 

RONDE VAN ZWITSERLAND : TWEEDE IN BERGKLASSMENT

Foto : Organisatie       Bij de slothuldiging in Schaffhausen stonden drie routiniers op het podium. De hoofdprijs was voor de 30 jarige Simon Spilak van Katusha Alpecin. Damiano Caruso (29) van BMC strandde op 48 seconden en de 30 jarige Steven Kruijswijk (Lotto NL Jumbo) kwam 1.08 tekort voor de eindzege.
Nick van der Lijke reed gedegen en boekte progressie in de Zwitserse meerdaagse met een sterke bezetting. Hij maakte drie keer deel uit van de vlucht van de dag. De Roompot coureur bleef net binnen de top 60. Op de 59ste positie was zijn achterstand op Spilak bijna 58 minuten. Jonathan Dibben van Team Sky incasseerde op de laatste plaats (140ste) een marge van 2,5 uur.
Bergklassement :   1. Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) 54 pnt.   2. Nick v.d. Lijke 45 pnt.        Ploegen : 1. AG2R La Mondiale     22. Roompot – Nederlandse Loterij.       De ploegleiders Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink toonden zich tevreden over de ontwikkeling van de debutanten in de Tour de Suisse : “De mannen hebben zich knap geweerd in dit sterke veld. Er waren er een paar best zenuwachtig over wat hun in deze zware ronde te wachten stond. Maar de eerstejaars hebben zich prima staande gehouden en ook de meer ervaren jongens hebben naar behoren gepresteerd”.
De afsluitende tijdrit over 28,6 km leverde winst op voor Dennis Rohan (BMC) in 36.30. van der Lijke reed ruim drie minuten trager en werd 60ste.   (18 juni)

 

 

Foto : Twitter     In de korte achtste rit had Nick v.d. Lijke (foto) weer een sterke dag. Hij zat in de vlucht van de dag met drie medestrijders. Tijdens de 8 ronden van 12,5 km. probeerde v.d. Lijke de bergtrui te veroveren maar deze missie mislukte omdat naaste concurrent Lasse Norman Hansen meer punten vergaarde. Op 13 km van de streep werden de vluchters terug gehaald en startte de finale. In Schaffhausen sprintte Peter Sagan na 100 km. naar zijn tweede overwinning in de Zwitserse etappewedstrijd. Sacha Modolo kwam als tweede binnen en Matteo Trentin meldde zich als derde. Nick v.d. Lijke belandde op de 107de positie in dezelfde tijd als Sagan.  (17 juni)
 

 

Foto : Organisatie           In de Koninginnenrit tussen Zernez en Sölden stond de beklimming van de Tiefenbachferner centraal. Simon Spilak (Katusha Alpecin) pakte het initiatief op deze col en reed overtuigend naar de dagzege. Na 166 km. was de tweede binnenkomer Ion Izagirre (Bahrein Merida) op 22 seconden en de derde plaats werd bezet door Joe Dombrowski (Cannondale Drapac) met een marge van 36 seconden. Voor de 30 jarige Spilak was het meteen een dubbelslag omdat hij de leiderstrui overnam van Pozzovivo.  Nick van der Lijke kwam 8.50 na Spilak over de finish maar steeg wel 14 plaatsen in het klassement naar de 59ste positie. In de vlucht van de dag zaten o.m. Jeroen Meijers (Roompot – Nederlandse Loterij), Tim Wellens en Peter Sagan.   (16 juni)

 

 

Foto : Twitter        In de etappe van Locarno naar La Punt was Nick van der Lijke de zesde Nederlander in het ritklassement. Bij Roompot – Nederlandse Loterij werd hij als tweede binnenkomer genoteerd na Martijn Tusveld op de 28ste positie. De dagzege was voor de 34 jarige Italiaan Domenico Pozzovivo van AG2R La Mondiale. Na een harde koers over 166 km werden de overige ereplaatsen ingevuld door Rui Costa en Ion Izagirre.   66. Nick van der Lijke op 20.01.   (15 juni)
 

 

Foto : Twitter         In de langste etappe van Bex naar Cevio zat Jesper Asselman (Roompot – Nederlandse Loterij) in de vlucht van de dag en verspeelde Nick van der Lijke bijna 10 minuten. Na 222 snelle kilometers en de beklimming van de Simplonstrasse sprintte Peter Sagan naar de zege. De allrounder van Bora – Hansgrohe versloeg met gemak Michael Albasini en Matteo Trentin. Nick van der Lijke ging als 121ste over de streep op 9.46.   (14 juni)

 

 

Foto’s : Twitter      Een aanvallend ingestelde Nick van der Lijke heeft in de vierde rit weer vooraan gekoerst. De Roompot coureur zat mee in de vlucht van de dag met landgenoot Lars Boom, Antoine Duchesne en Larry Warbasse. Het aanvalskwartet pakte een voorsprong van maximaal 8 minuten tijdens o.m. twee zware beklimmingen waaronder de Col de Mosses.

Op ongeveer half koers bleven twee renners van de vroege vlucht over. Van der Lijke en Warbasse gingen samen richting finale. Op de slotbeklimming moest de Nederlander lossen bij zijn Amerikaanse concurrent. De 26 jarige Warbasse soleerde naar de zege in Ollon en behaalde het eerste topsucces voor zijn team Aqua Blue Sport. Na 143,2 km. kwam Damiano Caruso als tweede binnen. Steven Kruijswijk voelde zich goed en kon zijn sterke dag afronden met de derde plaats. Beiden op 40 seconden van Warbasse. van der Lijke beperkte de schade tot vier minuten tijdverlies maar steeg in het klassement van de 128 ste positie naar de 68 ste plaats.    (13 juni)
 

 

Foto : Twitter       In de etappe van Menziken reden Bern reden Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij) en Lasse Norman Hansen naar een voorsprong van ruim acht minuten. Toch was deze marge onvoldoende om weg te blijven omdat het peloton in de slotfase op gang kwam. Na de hergroepering maakten de sprinters zich gereed voor de finale. Michael Matthews (26) van Team Sunweb pakte de dagprijs na 159 km. die werd afgewerkt in 3.49.48. Peter Sagan moest genoegen nemen met de tweede plaats en JohnDegenkolb kwam als derde binnen. Beste Nederlander was Tom Dumoulin op de 22ste positie. Nick van der Lijke ging 3.42 na Matthews over de finish op de 129ste plaats.   (12 juni)

 

 

Foto : Twitter      Nick van der Lijke toonde zich in de eerste etappe toen hij meeging in de vlucht van de dag. De vijf koplopers kregen 5 minuten voorsprong in de rit over 172 km rond Cham. v.d. Lijke verzamelde 18 punten voor het bergklassment en kwam met deze score op de tweede plaats achter leider en medekoploper Hansen (Noorwegen) die 24 punten vergaarde. Op 25 km van de streep ontstond de onvermijdelijke hergroepering en mikten de snelle jongens op een massasprint. In een onrustige laatste kilometer kon de Belgische kampioen Philippe Gilbert (34) zijn snelheid etaleren en flitste naar de dagzege. Patrick Bevin (Cannondale Drapac) werd tweede gevolgd door Anthony Roux van FDJ. Martijn Tusveld (Roompot – Nederlandse Loterij) was op de 15de plaats de beste Hollander. Nick van der Lijke moest na zijn presentie in de spits tien minuten tijdverlies incasseren in de finale.   (11 juni)

 

 

Foto : Twitter          Cham     Proloog          1. Rohan Dennis     BMC   6 km – 6.24           2. Stefan Küng   BMC op 8 seconden           3. Matthias Brändle     Trek Segafredo op 9 sec.            4. Michael Matthews   Team Sunweb op 9 sec.          5. Tom Dumoulin   Team Sunweb op 9 sec.    Beste renner Roompot :  46. Martijn Tusveld op 27 sec.       120. Nick van der Lijke (Roompot – Nederlandse Loterij) op 40 sec.    176 deelnemers.   (10 juni)