> NICK VAN DER LIJKE / 1

(januari 2018  t.m. 24 juni 2018)         
kijk ook op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=115665   &   www.zeelandfiets.nl/?page_id=120990

 

 

 

TOP 30 ADRIATICA IONICA RACE
Nick van der Lijke meldde zich in de nieuwe wedstrijd Adriatica Ionica Race enkele keren vooraan. Tijdens de voorlaatste etappe zat de 26 jarige Roompot coureur in de kopgroep en etaleerde zijn goede vorm. Na 5 koersdagen stond v.d. Lijke op de 28ste plaats in het eindklassement op 11.56 van de triomfator. Zijn ritklasseringen waren 12 (ploegenklassement), 74 – 30 – 33 en 57. In het bergklassement belandde hij op de 11de positie. De eerste naam op de erelijst wordt de Colombiaan Ivan Ramiro (20) van Androni. Giulio Ciccone (Bardiani CSF)  strandde op 41 seconden en Ildar Arslanov (Gazprom RusVelo) had op de derde plaats een verschil van  1.18. Op de zesde plaats was Pieter Weening de beste Hollander op 2.08.  In de algemene stand werden 107 renners opgenomen.   (24 juni 2018)

 

 

 

 

 

TOUR DE LUXEMBURG : VIJFTIENDE IN EINDKLASSEMENT
Foto’s : Organisatie        Nick van der Lijke heeft in Luxemburg een sterk optreden afgesloten met de vijftiende plaats in het eindklassement. De Roompot coureur noteerde na vier etappes een verschil van 1.13 met de triomfator. Bij de laatste huldiging waren de mooiste bloemen voor de 30 jarige Andrea Pasqualon van Wanty Groupe Gobert. Op het podium kreeg de Italiaanse winnaar gezelschap van Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice/2) en de verrassende Pit Leyder van Leopard Pro Cycling.  Beste Nederlander :    7. Huub Duijn  (Verandas Willems Crelan) op 32 seconden. Geklasseerd : 84 renners.  Ploegenklassement met 15 teams :  1. Sport Vlaanderen Baloise      4. Roompot – Nederlandse Loterij      (3 juni 2018)
 
In de slotetappe van Mersch naar Luxemburg Stad eindigde Nick van der Lijke op de zestiende plaats met een achterstand van 24 seconden op dagwinnaar Anthony Perez van Cofidis. Na bijna 4 uur wedstrijd werd Eduard Prades (Euskadi Murias) op de top van de Papeierberg (9 %) tweede en leider Andrea Pasqualon (Wanty) kwam als derde binnen.  Huub Duijn was na 176 km. op de achtste plaats de beste Hollander.    (3 juni 2018)
In de derde rit van de Ronde van Luxemburg sprintte Nick v.d. Lijke naar zijn beste seizoenprestatie. In Differdange ging de 26 jarige Roompot renner in de 15 mans kopgroep als derde over de finish na een pittige heuvelrit. Andrea Pasqualon van Wanty Groupe Gobert pakte na 163 km. zijn tweede overwinning in Luxemburgse etappekoers. Angelo Tulik (Direct Energie) noteerde de tweede plaats. In het algemeen klassement staat v.d. Lijke 17de op 45 seconden van leider Pasqualon.    (2 juni 2018)

Na de ingekorte tweede etappe naar Schifflange  kon Wanty Groupe Gobert de dagzege vieren. Wegens noodweer werd verder op de route in Junglinster gestart en de renners moesten maar 89,2 km afwerken. In de minirit. Andrea Pasqualon was de rapste op de slotklim richting finish. De 30 jarige Italiaan, ploeggenoot van Marco Minnaard, zat bijna 2 uur op de fiets en versloeg Alexander Krieger (Leopard Pro Cycling) en Alex Kirsch van WB Aqua Protect Veranclassic. Huub Duijn was op de negende plaats de eerste Hollander. Nick v.d. Lijke werd achttiende op 13 seconden.    (1 juni 2018)
In de etappe Luxemburg – Hesperange waren twee ploeggenoten van Nick v.d. Lijke betrokken bij een zware valpartij. In de slotfase gingen Pim Ligthart en Jeroen Meijers onderuit in de voorbereiding op de sprint. Ligthart moest naar het ziekenhuis en Meijers kon de etappe nog uitrijden. Vier renners vormden de vlucht van de dag. Jan-Willem van Schip van Roompot – Nederlandse Loterij was de stimulator in de kopgroep. Toen het peloton naderde koos hij voor een solo maar zijn ultieme aanval leverde geen resultaat op. Een massasprint bracht de beslissing met Christophe Laporte (Cofidis) als triomfator na 186,7 km. Alex Kirsch (WB Aqua Protect Veranclassic) werd tweede gevolgd door Andrea Pasqualon van Wanty Groupe Gobert. Nick van der Lijke meldde zich als negentiende in de grote groep.   (31 mei 2018)

In de proloog van de 78ste Ronde  van Luxemburg eindigde Nick v.d. Lijke met een gemiddelde van 37.808 km. op de 68ste plaats. Na 2,3 km. was zijn achterstand op winnaar Damien Gaudin 23 seconden. De 31 jarige Fransman van Direct Energie zette met 3.16 op de juryklok en draaide een gemiddelde van 42.245 km. Alexander Krieger (Leopard Pro Cycling) strandde op 1 seconde. Jan Tratnik van CCC Sprandi Polkowice had een verschil van 3 seconden met Gaudin. Beste Nederlander tussen de 103 deelnemers werd Huub Duijn (Verandas Willems Crelan) op de elfde plaats.   (30 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

TOUR DES FJORDS : PLOEG NICK VAN DER LIJKE WINT PLOEGENKLASSEMENT
Foto : Organisatie     Roompot – Nederlandse Loterij heeft in de Tour des Fjords een prima teamprestatie neergezet. De Nederlandse formatie van manager Michael Zijlaard eindigde in de Noorse etappekoers op de eerste plaats in het ploegenklassement. Met drie renners in de top 15 hield de oranje brigade 20 ploegen achter zich. CCC Sprandi Polkowice strandde op 35 seconden en Sport Vlaanderen Baloise had een marge van 47 seconden.  (24 mei 2018)
De eindwinst kwam in handen van de 37 jarige Michael Albasini van Mitchelton Scott)      2.  Bjorg Lambrecht  (Lotto Soudal) op 6 sec.      3. Pim Ligthart   (Roompot)  op 10 sec.       4. Edvald Boasson Hagen  (Dimension Data) op 12 sec.   5. Michael Gogl   (Trek Segafredo) op 14 sec.    9. Jeroen Meijers  (Roompot) op 19 sec.      13. Nick v.d. Lijke   (Roompot) op 19 sec.  91 renners in algemeen klassement.    (24 mei 2018)

 

Foto : Organisatie         Na de slotrit van Farsund naar Egersund kon de Belg Bjorg Lambrecht een feestje vieren. De21 jarige neoprof van Lotto Soudal versloeg Michael Albasini en Edvald Boasson Hagen in de sprint en pakte zijn eerste zege als beroepsrenner. Nick v.d. Lijke kwam 3 seconden later op de 14de positie binnen.  Roompot – Nederlandse Loterij was wederom strijdlustig met Floris Gerts en Pieter Weening in de voorste gelederen.   (24 mei 2018)

 

Foto : Twitter     In de tweede rit van de Tour des Fjords reed Roompot – Nederlandse Loterij zich weer in de kijker. De Nederlandse formatie greep net naast de hoofdprijs met Pim Ligthart op de tweede plaats achter sprintwinnaar Michael Albasini. De 37 jarige Zwitserse routinier van Mitchelton Scott had voor de 188 km 4,5 uur nodig. Kristoffer Halvorsen (Team Sky) kwam als derde binnen in Kristiansand. Nick v.d. Lijke kwam in het uitgedunde peloton als 25ste over de finish. In de vlucht van de dag was Roompot renner Floris Gerts één van de drie koplopers. Het aanvalstrio kon zich niet in de spits handhaven.   (23 mei 2018)

 

Foto : Facebook        De openingsetappe van de Tour des Fjords werd een Nederlands sprintfeestje. De 21 jarige Fabio Jakobsen (Quick Step Floors) was de snelste van het peloton en zette voor zijn ploeg de 34ste seizoenzege op de kaart. In het openingsmaanden van het seizoen won de Hollander Nokere Koerse en de Scheldeprijs. Na 191 km door Noorwegen kwam Moreno Hofland (Lotto Soudal) uit Roosendaal als tweede binnen. Timo Roosen (Lotto NL Jumbo) sprintte in Grimstad naar de derde positie. Nick v.d. Lijke noteerde in het peloton de 36ste plaats na 4 uur en 22 minuten koers. In de 11de editie van de Noorse etappewedstrijd staan 122 renners op het startblad.      (22 mei 2018)

 

 

 

 

 

TOUR OF NORWAY : TOP 10 VOOR PLOEGMAAT NICK VAN DER LIJKE IN EINDKLASSEMENT
Foto : Organisatie       Na afloop van de Tour of Norway kon Roompot – Nederlandse Loterij weer een top 10 plaats in het scoreboek zetten. Jeroen Meijers eindigde als zesde in het eindklassement op 29 seconden van winnaar Eduard Prades (30) van Euskadi Murias. Alexander Kamp (Team Virtu Cycling) strandde op 3 seconden  en Edvald Boasson Hagen van Dimension Data) kwam 12 seconden tekort voor topsucces. Nick van der Lijke zag zichzelf terug in de middenmoot. De Roompot coureur had op de 30ste plaats een achterstand van 3.59 op Prades. De jury rapporteerde 73 renners in de algemene stand.  Ploegenklassement :     1. Caja Rural – Seguros RGA      4. Roompot – Nederlandse Loterij      (20 mei 2018)
 
Foto : Facebook       De laatste etappe van Moelv naar Lillehammer werd gewonnen door Alexander Kamp. De 24 jarige renner van Team Virtu Cycling reed de 154 km in 3.34.55. Nick van der Lijke kwam 3.43 later als 32ste over de Noorse streep.  (20 mei 2018)
Foto : Twitter      Team Lotto NL Jumbo kon voor de derde keer de champagne ontkurken in de Tour of Norway. Dylan Groenewegen sprintte in Brumunddal naar zijn derde overwinning en boekte de achtste seizoenzege. In de heuvelrit vanaf Kongsvinger vormden 5 renners de vlucht van de dag. Robbert de Greef van Roompot – Nederlandse Loterij zorgde voor de Hollandse presentie. Na de onvermijdelijke hergroepering grepen de ploegen van de sprinters de macht. Groenewegen werd prima afgezet en pakte vrij eenvoudig de dagwinst in de vierde etappe. Alan Banaszek (CCC Sprandi Polkowice) en Kristoffer Halvorsen (Team Sky) maakten de top drie compleet na 218 km. Nick v.d. Lijke kwam 7 seconden later als 41ste binnen.   (19 mei 2018)
Foto : Twitter     In de derde rit van de Tour of Norway zat de sprinttrein van Lotto NL Jumbo op het goede spoor. Vervolgens kon Dylan Groenewegen de voorbereiding van zijn ploeggenoten afwerken met de dagprijs. De Amsterdammer toonde zich tevreden over de motivatie binnen zijn formatie en verwacht nog meer topsucces in de komende maanden. De overige ereplaatsen werden ingevuld door Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) en Sondre Holst Enger van Israel Cycling Academy. Nick v.d. Lijke kwam 4 seconden na de winnaar als 27ste over de streep. Foto : In de viermans vlucht van de dag zat Jeroen Meijers van Roompot – Nederlandse Loterij.     (18 mei 2018)
Foto : Organisatie      Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) won op zijn 31ste verjaardag de tweede etappe in de Tour of Norway. In finishplaats Asker sprintte de Noor op de hellende aankomststrook alle concurrenten naar de achtergrond. Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) kwam als tweede binnen gevolgd door Alex Aranburu (Caja Rural). Timo Roosen (Lotto NL Jumbo) was op de negende plaats de beste Nederlander. Favoriet Dylan Groenewegen kon in de lastige finale het hoge tempo niet volgen en moest zich tevreden stellen met de 61ste positie. Nick van der Lijke ging op 3 seconden als 24ste over de streep en staat in het klassement 21ste op 15 seconden van leider Holst Enger.   (17 mei 2018)
 
Foto : Organisatie     In de openingsrit van de Tour of Norway behaalde Nick v.d. Lijke de 22ste plaats in de massasprint. Voor de snelle Dylan Groenewegen werd het een mooie wielerdag in Horten. De 24 jarige renner van Lotto NL Jumbo kon na 186 km. voor de zesde keer dit seizoen het zegegebaar maken. Sonder Holst Enger (Israel Cycling Academy) kwam als tweede binnen en Jon Aberasturi van Euskadi Murias ging als derde over de finish na 4,5 uur koers. In de vlucht van de dag zaten vier Noorse renners. Vangstad, Lukkedahl, Flotten en Resell mochten zich tonen in hun thuisland maar het kwartet kon zich handhaven in de spits. Bij het vertrek in Svelvik stonden 120 renners op het startblad waaronder 14 Nederlanders.   (16 mei 2018)

 

 

 

 

 

TOP 20 RONDE VAN OVERIJSSEL
Foto : Twitter    Piotr Havik van de Nederlandse formatie Beat Cycling Club won de zware 66e editie van de Ronde van Overijssel die is opgenomen in het Holland Cup klassement. In Rijssen was de 23 jarige renner na 4 uur en 30 minuten in een sprint sneller dan de Brit Harry Tanfield (Canyon Eisberg). Havik ontsnapte op ruim 10 km. van de finish uit de grote kopgroep maar zag Tanfield vlak voor het ingaan van de slotkilometer alsnog aansluiten. De Brit leek op weg naar de hoofdprijs maar zag Havik in de slotmeters alsnog aansluiten. Max Kanter (Development Team Sunweb) maakte het podium compleet. Nick van der Lijke zat in de slotfase in de eerste groep die bestond uit ruim 25 renners. De Roompot coureur ging als negentiende over de streep op 20 seconden van zijn landgenoot Havik. 87 renners haalden de finish in deze UCI 1.2 koers door Oost Nederland.  (12 mei 2018)

 

 

 

 

 

TOP 20 IN EINDSTAND TOUR DE YORKSHIRE
Foto’s : Twitter     Na zijn zeventiende plaats in de slotrit steeg Nick v.d. Lijke naar de achttiende plaats in het algemeen klassement. Zijn achterstand op de 32 jarige eindwinnaar Greg Van Avermaet (BMC) kwam op 1.29. De tweede positie werd ingenomen door Eduard Prades (Euskadi – Murias) met een marge van slechts 9 seconden. De Belg Serge Pauwels van Dimension Data moest op de derde plaats 14 seconden toestaan. In het eindklassement werden 97 renners opgenomen.    (6 mei 2018)

In de laatste etappe met 6 beklimmingen etaleerde Stéphane Rossetto zijn puike vorm. De 31 jarige Fransman van Cofidis ontsnapte uit een kopgroep en kwam in Leeds solo over de streep met 34 seconden voorsprong op Van Avermaet. Nick v.d. Lijke zat in de tweede achtervolgende groep en werd 17de op 1.10.  (6 mei 2018)
In de massaal bezochte heuvelrit van Richmond naar Scarborough tekende de 26 jarige Robbert de Greef (foto) voor de Roompot presentie in de vlucht van de dag. De aanvallers konden echter niet wegblijven en vervolgens waren er veel pogingen zonder succes. In de massasprint zegevierde de 24 jarige Max Walscheid van Team Sunweb die na 4 uur en 10 minuten het zegegebaar kon maken. Magnus Cort Nielsen (Astana) kwam als tweede aan. Jon Aberasturi (Euskadi – Murias) was de derde binnenkomer. Nick v.d. Lijke ging in het peloton op de 48ste positie over de meet. In het klassement staat hij 31ste op 55 seconden.      (5 mei 2018)
Magnus Cort Nielsen (25) won de tweede etappe met aankomst op de klim Cow and Calf in Ilkey. De renner van Astana kon na 3,5 uur koers tevens de nieuwe leiderstrui aantrekken. Na 149 km ging Greg Van Avermaet (BMC) als tweede over de meet gevolgd door Eduard Prades van Euskadi – Murias. Nick van der Lijke had op de 36ste plaats een achterstand van 39 seconden.   (4 mei 2018)
Nick van der Lijke kwam in de openingsetappe van de Tour de Yorkshire in het peloton over de finish. Zes aanvallers reden vanaf de eerste kilometers in de spits en zorgden voor een mooie voorsprong. In aankomstplaats Doncaster won de 23 jarige Brit Harry Tanfield de sprint. De talentvolle coureur van Canyon Eisberg reed de 182 km in een tijd van 4.08.12. Wouter Wippert (Roompot – Nederlandse Loterij) was op de 20ste plaats de rapste Hollander op 5 seconden van de winnaar. Ploegmaat van der Lijke had op de 47ste positie evenveel achterstand. Op het startblad stonden 137 coureurs.   (3 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

NICK VAN DER LIJKE & PIETER WEENING KLIMMEN STERK IN RONDE VAN KROATIË
Nick van der Lijke (tweede van rechts) is op de 20ste plaats geëindigd in de zesdaagse Ronde van Kroatië. De fitte Roompot renner koerste lekker en werkte met succes aan zijn vorm in de zware meerdaagse met veel klimwerk. In het algemeen klassement was de achterstand op eindwinnaar Kanstantsin Siutsou (Bahrain Merida) 12.43. Pieter Weening kende ook een mooie wielerweek. Op de tweede plaats was het verschil met de triomfator slechts 11 seconden. Yevgeniy Gidich (Astana) werd derde op 1.01.

 

Bergklassement :  1. Peter Koning   35 pnt.         12. Nick v.d. Lijke   7 pnt.           Ploegen :   1. Bahrain Merida       5. Roompot – Nederlandse Loterij.
In de zesde / slotrit van Samobor naar Zagreb zegevierde Paolo Simion van Bardiani CSF. Hij reed de 151 km in 3.21.39. Pieter Weening had op de 14de plaats 35 seconden achterstand. van der Lijke meldde zich als 37ste op 55 seconden.

 

Ook op de vijfde koersdag toonde Nick van der Lijke (rugnummer 82) zijn stijgende vorm ambitie. Hij meldde zich met landgenoot Peter Koning in de koninginnerit  tussen Rabac en Poklon in een omvangrijke kopgroep. De slotklim op de Ucka vormde het grootste obstakel. Deze col kent een gemiddelde stijging van 6 procent en voert gedurende 15 km. naar een hoogte van 922 meter. Tijdens de finale bleef v.d. Lijke met 11 renners vooraan met twee minuten voorsprong op vijf jagers. De 31 jarige Manuele Boaro (Bahrain Merida) bleek over de langste adem te beschikken en won na een uitputtingsslag die ruim 4 uur duurde. Pieter Weening was de beste Hollander op 48 seconden. van der Lijke moest op de tiende plaats maar 52 seconden inleveren. In het klassement staat hij 22ste op 12.20 van leider Siutsou.
Vierde etappe:  Starigrad – Crikvenica          1. Alessandro Tonelli  (Bardiani CSF / 25 jaar – eerste profzege)           2. Enrico Bardin  (Bardiani CSF) op 12 sec.   3. Jan Tratnik  (CCC Sprandi))  z.t.         52. Nick v.d. Lijke  z.t.

 

In de derde etappe heeft Roompot – Nederlandse Loterij de hoofdrol ingevuld. Nick van der Lijke manifesteerde zich in een vijfmans kopgroep die een voorsprong noteerde van ruim vijf minuten. In de ontzettend lange slotklim liet v.d. Lijke zijn medevluchters ter plaatse en ging middels een solo op jacht daar dagsucces. Hij kon zijn inspanning echter niet doorzetten en werd ingelopen door een gedeelte van de achtervolgers. Na de hergroepering kwamen vier renners in de spits met daarbij o.m. Pieter Weening. De routinier van Roompot koos ook voor de aanval en op de ‘grote plaat’ reed de 37 jarige Fries weg bij zijn medevluchters. De 35 jarige Wit Rus Siutsou kon na een zware achtervolging nog aansluiten. In de laatste kilometers ontstond een enerverend wielergevecht.  Foto : Op de top van de 1723 meter hoge Biokovo ging de winst naar Kanstantsin Siutsou van Bahrain Merida die na 134 km. een marge had van 4 seconden op de uitgeputte Weening. v.d. Lijke kon zich nog aardig handhaven en kwam in de derde etappe als achttiende binnen op 7.43. In het klassement steeg hij 86 posities naar de 28ste plaats.
Tweede etappe:      Karlovac – Zadar        1. Eduard Michael Grosu  (Nippo Vini Fantini / 25 jaar – eerste seizoenzege)    234 km – 5.38.11         2. Giacomo Nizzolo   (Trek Segafredo)        3. Riccardo Minali  (Astana)          29. Nick v.d. Lijke op 12 sec.
Openingsrit Kroatië:      1.  Niccolo Bonifazio  (Bahrain Merida/ sprintoverwinning – 24 jaar)         2. Andrea Guardini   (Bardiani CSF)          3. Eduard Michael Grosu  (Nippo Vini Fantini)          125. Nick v.d. Lijke op 4.26        (22 april 2018)

 

 

 

 

AMSTEL GOLD RACE : KOERSRITME BIJ RENTREE NA LANGE ZIEKTEPERIODE
Foto : Twitter       Op de drukke Markt in het zonnige Maastricht hoorde het peloton het startschot voor de topklassieker door de Limburgse heuvels over een afstand van 263 km. In de snel geformeerde negenmans kopgroep zaten naast de Nederlanders Bram Tankink (Lotto NL Jumbo) en Oscar Riesebeek (Roompot – Nederlandse Loterij), Grmay, Smit, Bono, Craddock, Van Hecke, Dunbar en Tizza. De aanvallers kregen ruime vrijheid van het peloton. Bij de eerste passage van de Cauberg werd een voorsprong geklokt van ruim 15 minuten en later was de marge ruim 16 minuten. Na 2 uur meldde de wedstrijdleider een gemiddelde van 41 km per uur met nog steeds een grote marge voor de vluchters.
Toch werd de kloof vlot kleiner onder impuls van de topteams Movistar, Bora hans grohe, Astana, Sky en Quick Step Floors. Vooraan konden de meesten van de monstervlucht zich niet meer handhaven maar Oscar Riesebeek haakte nog wel aan toen de achtervolgers langszij kwamen. Het werd een spannende vernieuwde finale met de wereldtoppers in de hoofdrol.  Met nog twee kilometer te gaan gingen Michael Valgren en Roman Kreuziger naar de spits. Ze bleven vooruit en de Deen Valgren (26) van Astana sprintte na 6 uur en 40 minuten naar zijn tweede seizoenzege die door het team uitbundig werd gevierd. Kreuziger (Mitchelton Scott) melde zich als tweede en Enrico Gasparotto van Bahrain Merida scoorde ook een podiumplaats.   4. Peter Sagan  (Bora hans grohe) op 19 sec.   5. Alejandro Valverde  (Movistar) op 19 sec.   Beste Hollander :  21. Oscar Riesebeek op 56 sec.  96 renners reden zich in het klassement.  Nick van der Lijke maakte na zijn langdurige luchtweginfectie wedstrijdkilometers en pakte koersritme bij zijn rentree. Hij kon echter geen klassering bereiken (dnf) in de 53ste editie van de AGR.       (15 april 2018)

 

 

 

 

ROOMPOT VAKANTIES BLIJFT HOOFDSPONSOR WIELERPLOEG BRIAN VAN GOETHEM EN NICK VAN DER LIJKE
De Zeeuws profrenners Brian van Goethem en Nick van der Lijke hebben mooie informatie ontvangen aangaande de teamsponsoring. Roompot Vakanties zal ook de komende twee jaar optreden als hoofdsponsor van de pro-continentale wielerploeg. Beide partijen hebben onlangs de huidige overeenkomst verlengd tot 1 januari 2021 met een optie voor nog eens twee jaar.
Ook de afgelopen vier jaar trad Roompot Vakanties al op als hoofdsponsor. De 100% Nederlandse ploeg,  geleid door ploegleiders Michael Boogerd, Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink, geeft aan verheugd te zijn met de verlenging van het sponsorcontract en beschrijft Roompot Vakanties, grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland,  als een “zeer betrokken sponsor”. Michael Zijlaard, in 2014 nog een van de initiatiefnemers en van de start de teammanager van de ploeg, geeft aan: “Wij zijn natuurlijk bijzonder verheugd met het vertrouwen dat Roompot Vakanties heeft gegeven in de toekomst van onze wielerploeg. We kunnen als organisatie nu de volgende stap zetten in onze groeiplannen en ambities.”  Jurgen van Cutsem (CEO) laat namens Roompot Vakanties weten blij te zijn de samenwerking met de wielerploeg voort te zetten.”Met deze verlenging willen wij het signaal afgeven dat wij erg blij zijn met deze samenwerking, die wij dan ook graag in ieder geval nog de komende 2,5 jaar voortzetten.”  We zijn een ambitieus bedrijf en zijn blij met deze verlenging van samenwerking de ambities van het Team verder uit te kunnen rollen.   (15 april 2018)

 

 

 

 

 

RUTA DEL SOL : NICK VAN DER LIJKE WERKT AAN CONDITIE
Foto : Facebook      In het algemeen klassement van de Ruta del Sol eindigde Nick van der Lijke op de 30ste plaats. Het verschil met winnaar Tim Wellens kwam op 5.54. De 26 jarige renner van Lotto Soudal noteerde 8 seconden voorsprong op Wout Poels (Team Sky). Marc Soler (Movistar) werd derde op  27 seconden. De jury zette 135 renners in de eindstand.      (18 februari 2018)

 

Foto : Twitter       Tijdrit 14,2 km       1. David de la Cruz  (Team Sky)   17.11   gemiddelde 49.58             2. Andrey Amador  (Movistar) op 6 sec.         3. Stef Clement (Lotto NL Jumbo) op 7 sec.            50. Nick van der Lijke op 1.33       (18 februari 2018)

 

Foto : Twitter      In de bergetappe vanuit Sevilla ontstond de beslissing op de slotklim Alcala Gazules. Op deze col met een lengte van 1,7 km en een gemiddelde stijging van 18 procent ging Mikel Landa (Movistar) in de aanval. De Belg Tim Wellens koos voor een achtervolging, kwam bij Landa en pakte een kleine voorsprong. Foto : De 26 jarige renner van Lotto Soudal  noteerde 5 seconden voorsprong op de top. Derde binnenkomer Jakob Fuglsang (Astana) moest 12 seconden tijdverlies incasseren.   4. Wout Poels  (Team Sky) op 13 sec.    5. Floris De Tier  (Lotto NL Jumbo)  op 13 sec.       29. Nick van der Lijke op 1.08.    In de vlucht van de dag met 13 koplopers zaten de Nederlanders Coen Vermeltfoort en Huub Duijn.       (17 februari 2018)

 

 
Foto : Facebook     Nick van der Lijke ging in de derde rit in het peloton met 116 renners over de streep. Marco Minnaard reed tussen Mancha Real en Herrera in een viermans kopgroep die naar een marge trapte van ruim vier minuten. De aanval hield geen stand toen de achtervolging op gang kwam. Na de hergroepering ging een grote groep richting massasprint en behaalde Sacha Modolo (EF Education First Drapac) de dagprijs. De 30 jarige coureur reed de 165 km in 3.48.17 en hield Carlos Barbero (Movistar) en Nelson Andres Soto (Caja Rural) achter zich.   Snelste Nederlander :  5. Moreno Hofland (Lotto Soudal)  70. Nick van der Lijke z.t. als Modolo.      (16 februari 2018)

 

Foto : Twitter      In de Koninginnenrit etaleerde Toine Poels zijn voorjaarsvorm tijdens de beklimmingen tussen Otura en La Guardiade Jaén. In de eindfase kon de renner van Team Sky nog versnellen en verraste de concurrentie op de slotklim. De 30 jarige Poels pakte middels een korte solo de dagzege. Luis Leon Sanchez  kwam na 140 km. als tweede binnen en de Belg Tim Wellens (Lotto Soudal) eindigde als derde. Negen renners vormden de vlucht van de dag. In deze kopgroep waren twee Nederlanders present: Jeroen Meijers (Roompot – Nederlandse Loterij / foto) en Pascal Eenkhoorn van Lotto NL Jumbo. De aanvallers kregen maximaal  7,5 minuut maar het peloton zorgde alsnog voor een hergroepering. Nick van der Lijke ging op de 46ste plaats over de finish op 3.29 van landgenoot Poels.  (15 februari 2018)

 

Foto : Organisatie         De Franse sprinter Thomas Boudat van Direct Energie triomfeerde nipt in de openingsrit van de Ruta del Sol (foto). In Granada eindigde Sacha Modolo (First Drapac) op de tweede plaats gevolgd door Clément Venturini (AG2R La Mondiale). West Brabander Moreno Hofland (Lotto Soudal) was de rapste Nederlander op de achtste plaats. Het was een pittige openingsetappe met vijf cols in de slotfase. Er waren talrijke aanvallers maar niemand kon uit de greep van het peloton blijven. De beklimmingen zorgden voor behoorlijke tijdverschillen. Ongeveer 100 renners hadden in de eerste groep een voorsprong van bijna zeven minuten op 52 concurrenten. Nick van der Lijke ging als 38ste over de streep.   (14 februari 2018)

 

 

 

 

 

7 SECONDEN ACHTER WINNAAR IN ALMERIA

Foto : Organisatie        In de 33ste editie van de Clasica de Almeria vormden zeven renners de vlucht van de dag. In de kopgroep was er Belgische presentie met Dries de Bondt van Verandas Willems Crelan. De aanvallers reden naar een riante voorsprong en konden ruim scoren voor de puntentrui en het bergtricot. Met nog 35 km. voor de boeg was de hergroepering een feit en ging een complete groep richting aankomst. In Roquetas de Mar won Caleb Ewan de massasprint. De 23 jarige 1.65 meter lange renner van Mitchelton-Scott kwam na 4.35.28 over de streep. Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo)  moest zich tevreden stellen met de tweede plaats gevolgd door Timothy Dupont van Wanty Groupe Gobert. Nick van der Lijke meldde zich als 31ste op 7 seconden van de winnaar. In de eendagskoers stonden na 185 kilometer  129 coureurs in het klassement.    (11 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

ZWARE RONDE VAN MURCIA

Foto : Organisatie         Nick van der Lijke kende wegens ziekte een moeizame voorbereiding op de eendaagse Ronde van Murcia. Op de wedstrijddag kreeg de Roompot renner op de slotklim ook nog te maken met een hongerklop. Ondanks deze tegenvallers eindigde hij in de verbrokkelde groep binnen de top 40. v.d. Lijke ging als 35ste over de finish op 15.55 van winnaar Sanchez.

De vroege vlucht telde 40 coureurs die een voorsprong pakten van ruim vier minuten. Bij het beklimmen van de Alto la Zarzadilla van de tweede categorie konden zes renners zich handhaven. Philippe Gilbert bleef actief en ging op 60 km van de streep in de aanval. Vanuit het peloton kwam de reactie van Valverde, Sanchez en Fuglsang. Na de hergroepering zaten nog zeven aanvallers in de eerste groep. Het topduo Valverde en Sanchez toonde strijdlust in de finale en hun mede koplopers konden niet meer volgen. In Murcia was er na een enerverende koers succes voor Luis Leon Sanchez van Astana. Op het podium kreeg de Spanjaard felicitaties van Alejandro Valverde (Movistar/ 2) en Philippe Gilbert van Quick Step Floors (3). Beste Nederlander was Roompot renner Etienne van Empel op de 19de plaats op 10.17 van Sanchez. De jury klasseerde zeventig renners.  (10 februari 2018)

 

 

 

 

 

GEEN KLASSERING IN TROFEO TRAMUNTANA

Foto : Twitter      In de Trofeo Serra Tramuntana van Soler naar Deia zat Nick van der Lijke bij de grote groep uitvallers. Tijdens de bergetappe over 140,1 km reed ploegmaat Elmar Reinders in de vlucht van de dag die echter geen stand hield. Tijdens de enerverende slotfase koersten vijf koplopers richting finish. De Belg Tim Wellens van Lotto Soudal pakte 3 uur en 45 minuten de dagzege. Gianni Moscon (Team Sky) werd tweede en routinier Alejandro Valverde (Movistar) kwam als derde binnen op 24 seconden. Beste Nederlander Bauke Mollema ging als achtste over de streep op 5.06. De jury kon na de vele afstappers maar 55 renners klasseren.  (26 januari 2018)

 

 

 

 

BESCHEIDEN KLASSERING NICK VAN DER LIJKE BIJ SEIZOENSTART

Foto : Organisatie       Nick van der Lijke opende zijn seizoen in de Challenge Mallorca. In de Trofeo Campos over 177,7 km  ontstond in de beginfase een achtmans kopgroep met o.m. de Belg Preben van Hecke. De aanvallers kregen in de heuveletappe een maximale voorsprong van 2 minuten maar op 15 km van de streep kwam alles bij elkaar. Met de finish in het vizier werden de sprinters in stelling gebracht. John Degenkolb (29) van Trek Segafredo toonde zijn snelle benen en kon zijn goede vorm in de eerste koers verzilveren met de hoofdprijs. De ervaren Duitser versloeg Sonder Holst Enger (Israel Cycling Academy) en Jasper de Buyst van Lotto Soudal. De 20 jarige Bram Welten van Fortuneo-Samsic was de rapste Nederlander. Nick van der Lijke (Roompot – Nederlandse Loterij) ging als 115de over de streep op 4.57 van Degenkolb.    (25 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ 2018