> BRIAN VAN GOETHEM / 1

(van januari 2018  t.m. 1 april 2018)
kijk ook op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=115584   &   www.zeelandfiets.nl/?page_id=121519

 

 

ZWARE VAL IN RONDE VAN VLAANDEREN
Foto : Freddy Scheele : van Goethem op de Haaghoek in RVV 2018.             In de Ronde van Vlaanderen was Brian van Goethem de eerste aanvaller maar de Zeeuws Vlaming kon niet wegkomen in de Belgische topklassieker. Ook zijn ploeggenoten hadden geen succes bij het formeren van de vroege vlucht vanaf startplaats Antwerpen. Alle ontsnappingspogingen werden vanuit het peloton vrijwel onmiddellijk geneutraliseerd. Van Goethem ging vervolgens  in het peloton over de kasseien en heuvels. Op 100 km van de finish raakte hij betrokken bij een massale valpartij op een brede weg zonder obstakels. De coureur van Roompot – Nederlandse Loterij verliet de RVV. Belgisch kampioen Oliver Naesen ging ook onderuit maar kon de wedstrijd uitrijden. Alexey Lutsenko, Rudy Barbier en Yoann Offredo moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.    Podium Ronde van Vlaanderen 2018 : 1. Niki Terpstra  (Quick Step Floors)   265 km – 6.21.25       2. Mads Pedersen   (Trek Segafredo) op 12 sec.     3. Philippe Gilbert   (Quick Step Floors) op 17 sec.     (1 april 2018)

 

 

 

 

 

ROOMPOT RENNERS VAN GOETHEM EN VAN SCHIP STERK IN GENT – WEVELGEM
Foto : Sprint Cycling Magazine        Wereldkampioen Peter Sagan (BORA-hansgrohe) won met overmacht de topklassieker Gent-Wevelgem maar het Roompot duo Brian van Goethem en Jan-Willem van Schip maakte eveneens een sterke indruk. De Nederlandse ploeggenoten waren de hele wedstrijd vooraan te zien. In eerste instantie in een zesmans vlucht en tijdens de finale in een selecte kopgroep met 23 renners waarin veel sprinters en favorieten waren vertegenwoordigd.
In de vroege vlucht zaten naast de twee Hollanders Frederik Frison (Lotto Soudal), José Gonçalves (Katusha-Alpecin), Filippo Ganna (UAE Emirates) en Jimmy Duquennoy (WB Aqua Protect Veranclassic). De meeste aanvallers van het eerste uur capituleerden toen de grote jongens gas gaven in de achtervolging. Van Goethem en van Schip handhaafden zich tot veler verrassing in de spits en koersten met de favorieten richting finishplaats Waregem. Van Goethem plaatste op 2 km van de streep nog een demarrage maar Gilbert gaf de Zeeuws Vlaming geen ruimte. Alles kwam weer bij elkaar en in de sprint na ruim 5 uur wedstrijd was de hoofdrol voor Sagan (28) die voor de derde keer op de erelijst komt. Elia Viviani (Quick Step Floors/2) en Arnaud Démare van Groupama-FDJ/3) moesten zich tevreden stellen met de troostprijzen.      12. Jan Willem van Schip          19. Brian van Goethem.
Luister naar het commentaar van Brian van Goethem tegen Wielerflits.nl         http://www.wielerflits.nl/nieuws/335395/brian-van-goethem-dit-is-het-resultaat-van-al-die-kansloze-vroege-vluchten.html          (25 maart 2018)

 

 

 

 

 

50STE IN KLASSIEKER E3 HARELBEKE
Foto : Photo News           Tijdens de E3 Harelbeke was Roompot – Nederlandse Loterij vooraan vertegenwoordigd met routinier Pim Ligthart (rechts op foto). In de vlucht van de dag pakten acht aanvallers een voorsprong van ruim zes minuten. In de achtervolging werd het tempo gedicteerd door het dominante Quick Step Floors. Na een grote valpartij in het peloton werden veel favorieten meteen op een kansloze achterstand gezet. Vooraan verbrokkelde de kopgroep en iedereen werd teruggepakt onder impuls van QSF. Op 23 km van de streep koos Niki Terpstra voor de aanval. De 33 jarige Nederlander kon zijn solo afronden met de overwinning na een zware klassieker door het Vlaamse land met veel heuvels en kasseien. Ploeggenoot Philippe Gilbert meldde zich 20 seconden later als tweede en Greg Van Avermaet maakte de top drie compleet. In het nieuwe huldigingsprogramma kregen renners en publiek het Nederlandse volkslied te horen. van Goethem noteerde op de 50ste plaats een verschil van 11.15 met landgenoot Terpstra. De jury rapporteerde 95 binnenkomers in het koude Harelbeke.  De Zeeuws Vlaming over het koersverloop : “Mee met de eerste groep na massale val in E3 Harelbeke. Daarna op Taaienberg niet goed genoeg om mee te gaan”.     (23 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

ROOMPOT VAKANTIES BLIJFT HOOFDSPONSOR WIELERPLOEG BRIAN VAN GOETHEM EN NICK VAN DER LIJKE
De Zeeuws profrenners Brian van Goethem en Nick van der Lijke hebben mooie informatie ontvangen aangaande de teamsponsoring. Roompot Vakanties zal ook de komende twee jaar optreden als hoofdsponsor van de pro-continentale wielerploeg. Beide partijen hebben onlangs de huidige overeenkomst verlengd tot 1 januari 2021 met een optie voor nog eens twee jaar.
Ook de afgelopen vier jaar trad Roompot Vakanties al op als hoofdsponsor. De 100% Nederlandse ploeg,  geleid door ploegleiders Michael Boogerd, Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink, geeft aan verheugd te zijn met de verlenging van het sponsorcontract en beschrijft Roompot Vakanties, grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland,  als een “zeer betrokken sponsor”. Michael Zijlaard, in 2014 nog een van de initiatiefnemers en van de start de teammanager van de ploeg, geeft aan: “Wij zijn natuurlijk bijzonder verheugd met het vertrouwen dat Roompot Vakanties heeft gegeven in de toekomst van onze wielerploeg. We kunnen als organisatie nu de volgende stap zetten in onze groeiplannen en ambities.”  Jurgen van Cutsem (CEO) laat namens Roompot Vakanties weten blij te zijn de samenwerking met de wielerploeg voort te zetten. “Met deze verlenging willen wij het signaal afgeven dat wij erg blij zijn met deze samenwerking, die wij dan ook graag in ieder geval nog de komende 2,5 jaar voortzetten.”  We zijn een ambitieus bedrijf en zijn blij met deze verlenging van samenwerking de ambities van het Team verder uit te kunnen rollen.     (21 maart 2018)

 

 

 

 

MARATHONVLUCHT IN BRUGGE – DE PANNE
Foto : Twitter     Brian van Goethem kreeg veel complimenten na afloop van de eendaagse Brugge – De Panne. De aanvaller van Roompot – Nederlandse Loterij zat wederom in de vlucht van de dag en capituleerde pas op 4 km van de streep. Zijn medevluchters bij de omloop door Vlaanderen waren Sean Bennett, David Boucher, Conor Dunne, Tanner Putt en Ylber Sefa. Hun voorsprong liep op naar negen minuten maar tijdens de slotfase konden ze geen stand houden.
De meeste opwinding ontstond in de polders van de Moeren toen enkele waaiers werden geformeerd. Er kwam echter geen definitieve beslissing tot stand omdat achtervolgende groepen telkens vooraan konden terugkeren. Nadat alle koplopers van de vroege vlucht waren ingerekend kregen de sprintersploegen het laatste woord. De 29 jarige Elia Viviani van de succesformatie Quick Step Floors won na 202 km. de massasprint in de Panne. De Italiaan was bij de huldiging in gezelschap van Pascal Ackermann (Bora hansgrohe) en Jasper Philipsen van Hagens Berman Axeon. Op de 12de plaats was Coen Vermeltfoort (Roompot – Nederlandse Loterij) de snelste Hollander. Brian van Goethem kon een mooie wielerdag beëindigen met de 50ste positie op 37 seconden van Viviani.    (21 maart 2018)

 

 

 

 

 

BESCHEIDEN KLASSERING IN GP DE DENAIN
Foto : Twitter       De organisatoren van de GP de Denain door Noord Frankrijk moesten onder druk van de weersomstandigheden het parcours aanpassen. Tijdens de ingekorte versie werden de meeste kasseistroken uit het routeschema gehaald. In de openingsfase gingen 9 renners naar de spits maar ze kregen vrijwel geen ruimte van het peloton. In een onrustige finale waren er talrijke pogingen om weg te komen. Eén coureur wachtte tot de laatste kilometers en had wel succes. Routinier Kenny Dehaes (WB Protect Veranclassic) kon zijn solo bekronen met de zege.  Hugo Hofstetter (Cofidis) en Julien Duval (AG2R La Mondiale) mochten ook naar het podium. Bram Welten (Fortuneo Samsic) was op de vijfde positie de beste Hollander. Brian van Goethem ging op 3.49 over de finish en deze achterstand bracht hem op de 70ste plaats.    (18 maart 2018)

 

 

 

 

 

HANDZAME CLASSIC : BRIAN VAN GOETHEM OP 17 SECONDEN
Foto : Organisatie     De Colombiaan Alvaro José Hodeg reed in Vlaanderen naar zijn eerste profzege. De 21 jarige coureur van Quick Step Floors won in de Handzame Classic met ruim verschil de pelotonsprint. Bij de huldiging maakten Kristoffer Halvorsen (Team Sky) en Pascal Akkerman (Bora-hansgrohe) het podium compleet. Op de negende plaats was Moreno Hofland (Lotto Soudal) de rapste Nederlander. Brian van Goethem meldde zich na 204 km. op de 89ste plaats op 17 seconden van Hodeg. De jury klasseerde 131 coureurs en rapporteerde 15 uitvallers. In de klassieker van Bredene naar Handzame stonden veel heuvels en kasseistroken op het menu. Negen renners gingen mee in de vlucht van de dag. Daarin de Nederlanders Oscar Riesebeek (Roompot – Nederlandse Loterij), Peter Koning (Aqua Blue Sport) en Maikel Zijlaard van Hagens Berman Axeon. Naarmate de wedstrijd vorderde moesten vooraan steeds meer renners afhaken en na de hergroepering  koerste een grote groep richting finish. Quick Step Floors nam het heft in handen en loodste Hodeg naar de overwinning.    (16 maart 2018)

 

 

 

 

 

GERINGE ACHTERSTAND IN “HEL VAN NOORD NEDERLAND”
Volgens de ploegleiding van Roompot – Nederlandse Loterij hebben de renners in de Ronde van Drenthe ‘aangevallen en gestreden als leeuwen’. Bij de finish in Hoogeveen bleven de ereprijzen buiten beeld maar de oranje formatie ontving wel veel waardering voor de getoonde inzet tijdens de klassieker door Noord Nederland. Voor het publiek was er weer veel te genieten bij de passages in dorpen en steden en over de kasseistroken door de bossen. Vanaf de start in Emmen werd hard gekoerst door de sterke jongens. Na 192 km kwam de zege in handen van de 24 jarige Frantisek Sisr van CCC Sprandi Polkowice. Hij versloeg in de sprint Dries de Bondt (Verandas Willems Crelan) en Preben van Hecke van Sport Vlaanderen Baloise. Op de vijfde positie was Wesley Kreder van Wanty Gobert de beste Nederlander. Foto : Brian van Goethem (links) had met 19 seconden achterstand een gering tijdverlies en eindigde met deze marge op de 57ste plaats. De jury kon 102 doorzetters in de uitslag zetten.   (11 maart 2018)

 

 

 

 

 

VAN GOETHEM OP 4 MINUTEN IN DWARS DOOR WEST VLAANDEREN
De renners moesten in deze wedstrijd voor de Napoleon Games Cup een totale afstand overbruggen van 189 kilometer. In de finale stonden rond Ichtegem  vier plaatselijke ronden van 13 km. in het routeboek. Na de start in Nieuwpoort koersten David Boucher, Cataford Alexander en Dennis Coenen naar een riante voorsprong die opliep naar acht minuten. Op 60 km van de aankomst gingen 10 renners in de achtervolging. Deze poging slaagde maar in de finale konden maar drie coureurs van de jachtgroep zich vooraan handhaven. Quick Step Floors had twee pionnen in de spits en speelde het ploegenspel perfect.
Rémi Cavagna kreeg de ruimte en de 22 jarige Fransman ging na 189 km als solist over de streep. Team- en landgenoot Florian Senechal maakte op de tweede plaats het feestje bij QSF compleet. Frederik Frison (Lotto Soudal) kwam als derde binnen. Beste Nederlander :  4. Fabio Jakobsen  (Quick Step Floors) op 55 sec.     48. Brian van Goethem op 3.58.   Geklasseerd : 78 renners  – 75 uitvallers.    (4 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

VAL IN WINTERSE GP LE SAMYN

Foto : Twitter       Tijdens de ijskoude GP Le Samyn nam Quick Step Floors de koers vanaf de openingsfase in handen. Bij de zestienmans kopgroep was de Belgische ploeg met zes pionnen vertegenwoordigd. De eerste groep verbrokkelde onder het hoge tempo in de vrieskou. Niki Terpstra handhaafde zich in de spits en koos op 10 km van de streep zelfs voor een solo. De Nederlander kon na 4 uur en 48 minuten zijn inspanning afronden met de zege in aankomstplaats Dour. Na ruim 20 seconden kwam zijn ploegmaat Philippe Gilbert binnen gevolgd door Damien Gaudin (Direct Energie) op 46 seconden. Brian van Goethem verliet de wedstrijd na een valpartij. Beste Roompot renner was debutant Floris Gerts op de 30 ste plaats.  (27 februari 2018)

 

 

 

 

 

TOP 5 VOOR PLOEGGENOOT IN KUURNE-BRUSSEL-KUURNE

In de 70ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne sprintte Pim Ligthart, ploegmaat van Brian van Goethem, naar de vierde positie in een groep met 60 renners. De 29 jarige renner van Roompot – Nederlandse Loterij kon een attente wedstrijd afsluiten met een ereplaats. De klassieker door de Vlaamse Ardennen werd  na 200 km. met overmacht gewonnen door vierdejaars prof Dylan Groenewegen (24) uit Amsterdam. Op het podium stonden Arnaud Démare (FDJ) en Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) naast de coureur van Lotto NL Jumbo. Voor van Goethem was er evenals zaterdag geen klassering in het Vlaamse openingsweekend. In KBK haalden maar 91 renners de eindstreep.  (25 februari 2018)

 

 

 

 

OMLOOP HET NIEUWSBLAD : VROEGE VLUCHT MET BRIAN VAN GOETHEM

Foto : Organisatie     Brian van Goethem bracht in de eerste klassieker Omloop Het Nieuwsblad meteen zijn sterkste wapen in stelling : meegaan in de eerste ontsnapping. Tijdens de openingsfase reed de aanvaller van Roompot – Nederlandse Loterij in een tienmans kopgroep. Van Goethem was in gezelschap van zijn ploegmaat Tim Ariesen. Verder toonden Marco Mathis, Michael Van Staeyen, Kenneth Vanbilsen, Edward Planckaert, Aleksejs Saramotins, Michael Svendgaard, Dries De Bondt en Ludwig De Winter strijdlust in het koude Vlaanderen. De ‘mannen van het eerste uur’ pakten een voorsprong van ruim drie minuten. In het peloton werd op kop gecontroleerd door o.m. Quick Step Floors. Met een gemiddelde van 41,5 km was het verschil na één uur koers opgelopen naar 4.50. Snel hierna  kwamen de eerste obstakels in beeld met de kasseienstrook Haaghoek en de korte Leberg klim. Op 50 km van de streep was de vroege vlucht historie toen de grote jongens de slotfase ingingen. In de vernieuwde finale zorgden de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg voor de beslissing. De sterke Michael Valgren (Astana) kon zijn goede vorm verzilveren met de hoofdprijs. De 26 jarige Deen kwam solo over de streep vóór Lukasz Wisniowski (Team Sky) en Sep Vanmarcke (EF Education First Drapac). Brian van Goethem kon zich niet meer klasseren na zijn inspanningen tijdens de vlucht van de dag. (24 februari 2018)

 

 

 

 

AFGESTAPT IN TOUR OF OMAN WEGENS ZIEKTE

Brian van Goethem is zaterdag (17 februari) afgestapt in de Tour of Oman. Hij richt zich nu op de voorjaarsklassiekers :  “Door infectie aan de luchtwegen vandaag DNF in etappe 5 in Oman. Paar dagen goed herstellen en op naar de koersen in België”.   De eindzege in Oman was voor Alexey Lutsenko van Astana.  (17 februari 2018)

 

Foto : Facebook     Routinier Pieter Weening van Team Roompot  meldde zich in de vierde rit in de zesmans kopgroep. De aanvallers reden wel naar een mooie voorsprong maar richting finale konden ze niet vooruit blijven. Tijdens de eindfase kwamen Jacques Janse van Rensburg en Peter Stetina in de spits. De beslissing ontstond in de afdaling van de Al Jabal Street toen 26 renners op avontuur gingen. In de eindsprint toonde de 25 jarige Deen Magnus Cort Nielsen (Astana) zijn snelle benen en zegevierde na bijna 3 uur koers.     2. Giovanni Visconti (Bahrain Merida)       3. Alberto Bettiol  (BMC).    Beste Nederlander : 23. Niki Terpstra op 18 sec.   98. Brian van Goethem  op  10.56.     (16 februari 2018)

 

Foto : Twitter     In de derde rit was Wouter Wippert de Nederlandse vertegenwoordiger in de vlucht van de dag (foto). De aanwinst van Roompot – Nederlandse Loterij reed met Loïc Chetout (Cofidis), Xandro Meurisse (Wanty Gobert) en Nick Schultz (Caja Rural) naar een marge van bijna 4 minuten. Na de hergroepering in de eindfase plaatste Greg Van Avermaet  een demarrage op de Wadi Dayqau Dam. De Belg van BMC kon zijn inspanning afronden met de overwinning.  2. Rui Costa  (UAE Emirates)  3. Alexey Lutsenko (Astana).   105. Brian van Goethem op 7.14.   (15 februari 2018)

 

Foto : Organisatie      In de tweede etappe reden vier koplopers naar een voorsprong van ruim vier minuten. In de zware slotfase moesten ze echter capituleren toen de achtervolgende groep het tempo omhoog gooide. Vijftien coureurs kwamen in de spits terecht onder impuls van Niki Terpstra. In Al Bustan sprintte de 28 jarige Nathan Haas (Katusha Alpecin) naar de overwinning na een koers die 4 uur en 22 minuten duurde. 2. Greg Van Avermaet  (BMC)    3. Alexey Lutsenko (Astana). Beste Nederlander :  6. Niki Terpstra  (Quick Step Floors)        125. Brian van Goethem op 13.59.     (14 februari 2018)

 

Foto : Organisatie        In de openingsrit van de Tour of Oman liet Brian van Goethem zich meteen vooraan zien. De Zeeuws Vlaming van Roompot – Nederlandse Loterij nestelde zich in een viermans kopgroep. Conor Dunne, Maxime Farazijn, Pierre Luc Perichon en van Goethem reden in korte tijd naar een voorsprong van bijna vijf minuten. Het aanvalskwartet kon het toch niet bolwerken toen de sprinters in stelling werden gebracht. In de massasprint op de Sultan Qaboos University waren de zegebloemen voor de 25 jarige Bryan Coquard (Vital Concept Cycling Club). Mark Cavendish werd tweede en Giacomo Nizzolo kwam als derde binnen. De 20 jarige Bram Welten (Fortuneo Sarsic) was op de achtste plaats de rapste Hollander. Brian van Goethem werd als 100ste geklasseerd. In het ploegenklassement eindigde Roompot op de vijfde positie.  (13 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

TOP 50 IN TROFEO PALMA

Foto : Organisatie        John Degenkolb had de snelste benen in de Trofeo Palma over Mallorca. De Duitser van Trek Segafredo reed met een gemiddelde van ruim 42 km naar de overwinning. De concurrentie moest zich na 160 km. tevreden stellen met de troostprijzen. Erik Baska (Bora – hansgrohe) werd tweede en de 29 jarige Coen Vermeltfoort (Roompot – Nederlandse Loterij) sprintte naar de derde positie. Ploeggenoot Brian van Goethem ging op 34 seconden als 46ste over de meet. Zes coureurs bepaalden het wedstrijdbeeld maar de aanvallers werden alsnog ingelopen op de Coll des Tords met nog 35 km te gaan. Tijdens de slotfase werd veel werk verzet door de sprintersploegen. Degenkolb kon de inspanningen van zijn teamgenoten netjes afwerken met de dagzege als eindresultaat.   (28 januari 2018)

 

 

 

 

 

KOPGROEP OP MALLORCA

Foto : Organisatie       Tijdens de Trofeo Andratx op Mallorca pakte Elmar Reinders na 166 km. de eerste podiumplaats voor Roompot – Nederlandse Loterij in 2018. De 25 jarige renner ging als derde over de streep op 31 seconden van solowinnaar Tom Skujins (26) van Trek Segafredo. Gregor Mühlberger (Bora Hans Grohe) had op de tweede plaats 25 seconden achterstand. De derde wedstrijd van de Challenge Mallorca kende een onrustige opening in de heuvelzone. Elf renners kwamen vooraan met o.m. Zeeuws Vlaming Brian van Goethem die zijn reputatie van vroege aanvaller waar maakte. De kopgroep echter hield geen stand  en van Goethem verliet de wedstrijd in deze voorbereidingskoers richting klassiekers. Slechts 62 renners kwamen over de finish in Andratx.   (27 januari 2018)

 

 

 

 

ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ 2018