> BRIAN VAN GOETHEM

 

 

 

BRIAN VAN GOETHEM ZATERDAG 24 FEBRUARI IN OMLOOP HET NIEUWSBLAD

 

 

 

 

 

 

 

AFGESTAPT IN TOUR OF OMAN WEGENS ZIEKTE

Brian van Goethem is zaterdag (17 februari) afgestapt in de Tour of Oman. Hij richt zich nu op de voorjaarsklassiekers :  “Door infectie aan de luchtwegen vandaag DNF in etappe 5 in Oman. Paar dagen goed herstellen en op naar de koersen in België”.   De eindzege in Oman was voor Alexey Lutsenko van Astana.  (17 februari 2018)

 

Foto : Facebook     Routinier Pieter Weening van Team Roompot  meldde zich in de vierde rit in de zesmans kopgroep. De aanvallers reden wel naar een mooie voorsprong maar richting finale konden ze niet vooruit blijven. Tijdens de eindfase kwamen Jacques Janse van Rensburg en Peter Stetina in de spits. De beslissing ontstond in de afdaling van de Al Jabal Street toen 26 renners op avontuur gingen. In de eindsprint toonde de 25 jarige Deen Magnus Cort Nielsen (Astana) zijn snelle benen en zegevierde na bijna 3 uur koers.     2. Giovanni Visconti (Bahrain Merida)       3. Alberto Bettiol  (BMC).    Beste Nederlander : 23. Niki Terpstra op 18 sec.   98. Brian van Goethem  op  10.56.     (16 februari 2018)

 

Foto : Twitter     In de derde rit was Wouter Wippert de Nederlandse vertegenwoordiger in de vlucht van de dag (foto). De aanwinst van Roompot – Nederlandse Loterij reed met Loïc Chetout (Cofidis), Xandro Meurisse (Wanty Gobert) en Nick Schultz (Caja Rural) naar een marge van bijna 4 minuten. Na de hergroepering in de eindfase plaatste Greg Van Avermaet  een demarrage op de Wadi Dayqau Dam. De Belg van BMC kon zijn inspanning afronden met de overwinning.  2. Rui Costa  (UAE Emirates)  3. Alexey Lutsenko (Astana).   105. Brian van Goethem op 7.14.   (15 februari 2018)

 

Foto : Organisatie      In de tweede etappe reden vier koplopers naar een voorsprong van ruim vier minuten. In de zware slotfase moesten ze echter capituleren toen de achtervolgende groep het tempo omhoog gooide. Vijftien coureurs kwamen in de spits terecht onder impuls van Niki Terpstra. In Al Bustan sprintte de 28 jarige Nathan Haas (Katusha Alpecin) naar de overwinning na een koers die 4 uur en 22 minuten duurde. 2. Greg Van Avermaet  (BMC)    3. Alexey Lutsenko (Astana). Beste Nederlander :  6. Niki Terpstra  (Quick Step Floors)        125. Brian van Goethem op 13.59.     (14 februari 2018)

 

Foto : Organisatie        In de openingsrit van de Tour of Oman liet Brian van Goethem zich meteen vooraan zien. De Zeeuws Vlaming van Roompot – Nederlandse Loterij nestelde zich in een viermans kopgroep. Conor Dunne, Maxime Farazijn, Pierre Luc Perichon en van Goethem reden in korte tijd naar een voorsprong van bijna vijf minuten. Het aanvalskwartet kon het toch niet bolwerken toen de sprinters in stelling werden gebracht. In de massasprint op de Sultan Qaboos University waren de zegebloemen voor de 25 jarige Bryan Coquard (Vital Concept Cycling Club). Mark Cavendish werd tweede en Giacomo Nizzolo kwam als derde binnen. De 20 jarige Bram Welten (Fortuneo Sarsic) was op de achtste plaats de rapste Hollander. Brian van Goethem werd als 100ste geklasseerd. In het ploegenklassement eindigde Roompot op de vijfde positie.  (13 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

TOP 50 IN TROFEO PALMA

Foto : Organisatie        John Degenkolb had de snelste benen in de Trofeo Palma over Mallorca. De Duitser van Trek Segafredo reed met een gemiddelde van ruim 42 km naar de overwinning. De concurrentie moest zich na 160 km. tevreden stellen met de troostprijzen. Erik Baska (Bora – hansgrohe) werd tweede en de 29 jarige Coen Vermeltfoort (Roompot – Nederlandse Loterij) sprintte naar de derde positie. Ploeggenoot Brian van Goethem ging op 34 seconden als 46ste over de meet. Zes coureurs bepaalden het wedstrijdbeeld maar de aanvallers werden alsnog ingelopen op de Coll des Tords met nog 35 km te gaan. Tijdens de slotfase werd veel werk verzet door de sprintersploegen. Degenkolb kon de inspanningen van zijn teamgenoten netjes afwerken met de dagzege als eindresultaat.   (28 januari 2018)

 

 

 

 

 

KOPGROEP OP MALLORCA

Foto : Organisatie       Tijdens de Trofeo Andratx op Mallorca pakte Elmar Reinders na 166 km. de eerste podiumplaats voor Roompot – Nederlandse Loterij in 2018. De 25 jarige renner ging als derde over de streep op 31 seconden van solowinnaar Tom Skujins (26) van Trek Segafredo. Gregor Mühlberger (Bora Hans Grohe) had op de tweede plaats 25 seconden achterstand. De derde wedstrijd van de Challenge Mallorca kende een onrustige opening in de heuvelzone. Elf renners kwamen vooraan met o.m. Zeeuws Vlaming Brian van Goethem die zijn reputatie van vroege aanvaller waar maakte. De kopgroep echter hield geen stand  en van Goethem verliet de wedstrijd in deze voorbereidingskoers richting klassiekers. Slechts 62 renners kwamen over de finish in Andratx.   (27 januari 2018)

 

 

 

 

ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ 2018

 

 

 

 

 

 

 

MICHAEL BOOGERD WEER PLOEGLEIDER BIJ ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ
De Zeeuwse profs Nick van der Lijke en Brian van Goethem kunnen in 2018 voor nuttige adviezen en waardevolle tips weer een beroep doen op  Michael Boogerd. De 45 jarige oud prof keert terug als ploegleider bij Team Roompot – Nederlandse Loterij. Hij stond vijf jaar geleden mede aan de basis van de totstandkoming van het team en was in 2015 ook als ploegleider actief. In die functie keert hij nu terug. “Ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan”, is hij enthousiast over zijn terugkeer. “De ervaringen van mijn eerste seizoen hebben mij gesterkt in de gedachte dat ik binnen Roompot – Nederlandse Loterij mijn passie voor de wielersport heel goed kwijt kan”.
Na een gedwongen afwezigheid van twee jaar gaat Boogerd opnieuw samenwerken met collega ploegleiders Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. “Uiteraard heb ik het wielrennen ook in de afgelopen seizoenen op de voet gevolgd. Weliswaar op afstand, maar volgens mij staat de ploeg er prima voor. Ik kan niet wachten om weer een bijdrage te gaan leveren aan de ontwikkeling van de talentvolle mannen binnen Roompot – Nederlandse Loterij. Wij zullen hard moeten blijven werken en investeren in de toekomst. Vanaf het trainingskamp in Spanje gaan wij daar met zijn allen volle bak mee aan de slag”. Volgens Michael Zijlaard heeft het management van Roompot – Nederlandse Loterij er vol overtuiging voor gekozen om Boogerd in de organisatie terug te laten keren. “Iemand met de kennis van zaken en ervaring die Michael heeft, positief en negatief, gekoppeld aan zijn passie voor onze sport, is altijd van meerwaarde voor ons team. De renners die in zijn eerste seizoen als ploegleider met hem gewerkt hebben waren allemaal heel enthousiast over ‘Boogies’ aanpak. En ook onze partners staan volledig achter zijn terugkeer”.      (24 december 2017)