> BRIAN VAN GOETHEM

 

 

>>>   TEAMPRESENTATIE ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ OP VRIJDAGAVOND  5 JANUARI 2018 TIJDENS DE WOONING ZESDAAGSE IN ROTTERDAM/AHOY

 

 

 

 

 

 

Foto : Twitter              Stabroek/Putte     Nationale Sluitingsprijs Putte Kapellen          129 deelnemers – 19 uitvallers     1. Arvid de Kleijn   (Baby Dump)   183,6 km – 3.46.57         2. Coen Vermeltfoort   (Roompot – Nederlandse Loterij)           3. Timothy Dupont   (Verandas Willems Crelan)     79. Brian van Goethem   (Roompot – Nederlandse Loterij) op 18 sec.     (17 oktober)

 

 

 

 

 

EERSTE  ZEEUWSE RENNER IN NIEUWE TACX PRO CLASSIC DOOR ZEELAND
Foto Zeelandfiets.nl : van Goethem vóór de start in Middelburg             In de eerste Tacx Pro Classic hebben de drie Zeeuwse deelnemers attent gereden. Ze kwamen regelmatig in beeld toen de wedstrijd in de beslissende fase zat. Na de start bij het herdenkingsmonument voor Wouter Weylandt op de Dam gaf wedstrijdleider Patrick Tolhoek op de Middelburgse Havenpoortweg het vertreksein. Al vrij snel vormden negen coureurs de vlucht van de dag. In de zak van Zuid Beveland verbrokkelde de spitsgroep.
Tijdens de finale gokte Lotto NL Jumbo op een massasprint waarin kopman Dylan Groenewegen zou kunnen schitteren. De achtervolging op drie koplopers kwam wel op gang maar was niet overtuigend genoeg. De aansluiting kwam verrassend genoeg niet tot stand en het koptrio handhaafde een minimale voorsprong op het aankomstcircuit over de Oosterscheldekering en Noord Beveland. De 24 jarige Roosen hield zich afzijdig in de vlucht maar sprintte wel naar zijn tweede overwinning in het profpeloton.
Uitslag :     1 Timo Roosen     Lotto NL Jumbo 201,5 km – 4:26:53           2 Taco van der Hoorn      Roompot – Nederlandse Loterij        3 Dylan Groenewegen       LottoNL Jumbo       4 Moreno Hofland      Lotto Soudal             5 Dimitri Claeys    Cofidis          47. Brian van Goethem     Roompot – Nederlandse Loterij op 10 sec.       Binnenkomers : 74     Uitvallers : 42.       (15 oktober)

 

 

 

 

 

MARATHONVLUCHT IN KLASSIEKER PARIJS – TOURS
Foto’s : Organisatie         Brian van Goethem blijft sterk presteren in het naseizoen. In de 111de uitgave van de herfstklassieker Parijs – Tours zat de Roompot coureur in een monstervlucht die 225 km duurde. De 26 jarige Zeeuws Vlaming die recent zijn kontrakt verlengde was vanaf de opening vooraan present. De aanvallers Lawrence Naesen, Michael Goolaerts, Romain Combaud, Stéphane Poulhies en Van Goethem kregen ruim vijf minuten voorsprong.

 

Pas tijdens de voorlaatste beklimming op 10 km van de streep moesten van Goethem en Naesen zich gewonnen geven. Op de Cote de Beau Soleil verhoogden de achtervolgers het tempo en kwam alles bij elkaar richting finale. Na de hergroepering nam Quick Step Floors het commando over met Matteo Trentin en Niki Terpstra in de hoofdrol. De 28 jarige Italiaan was na 234 km door Midden Frankrijk de rapste van een driemans kopgroep en pakte de hoofdprijs voor het succesvolle Belgische wielerteam. Trentin komt voor de tweede keer op de erelijst van de Franse UCI topkoers.
Uitslag : 1. Matteo Trentin     (Quick Step Floors)   5.22.51           2. Soren Kragh Andersen   (Team Sunweb)   z.t.            3. Niki Terpstra   (Quick Step Floors) op 1 sec.          4. André Greipel   (Lotto Soudal) op 7 sec.           5. Ariel Maximiliano Richeze   (Quick Step Floors) op 7 sec.         95. Brian van Goethem (Roompot – Nederlandse Loterij) op 2.22.  Geklasseerd : 167 renners.   (8 oktober)

 

 

 

 

 

KONTRAKTVERLENGING 2018

Brian van Goethem (26) heeft zijn kontrakt met Roompot – Nederlandse Loterij verlengd. De Zeeuws Vlaming is vanaf de start in 2015 bij de formatie betrokken van teammanager Michael Zijlaard.   (5 oktober)

 

 

 

In de Belgische klassieker Binche-Chimay-Binche meldde Brian van Goethem zich in een grote kopgroep van 28 renners. De vluchters pakten een mooie voorsprong maar richting finale viel de groep uit elkaar. De Zeeuws Vlaming zat niet meer vooraan maar de strijdlustige Roompot coureur probeerde het tijdverlies te beperken. van Goethem moest uiteindelijk capituleren en kreeg een dnf achter zijn naam. De UCI 1.1 koers in de Europe Tour leverde na 195 km. winst op voor de Belg Jasper De Buyst (Lotto Soudal) gevolgd door Matteo Trentin (Quick Step Floors) en Tom Devriendt van Wanty Gobert. Pim Ligthart van Roompot – Nederlandse Loterij was op de vijftiende plaats de beste Hollander op 1.48 van De Buyst.   (3 oktober)

 

 

 

 

 

77ste editie TOUR DE L’EUROMÉTROPOLE          La Louviere > Tournai          1. Daniel Mclay   (Fortuneo Oscaro)     188 km – 4.20.20     2. Kenny Dehaes   (Wanty Gobert)           3. Anthony Turgis   (Cofidis)           4. Jasper de Buyst   (Lotto Soudal)        5. Jean-Pierre Drucker  BMC).   Beste Nederlander : 13. Oscar Riesebeek (Roompot – Nederlandse Loterij)         97. Brian van Goethem op 1.26.    130 renners geklasseerd.   (1 oktober)

 

 

 

 

IN DE SPITS TIJDENS OMLOOP EUROMETROPOOL

Foto’s : Twitter          Brian van Goethem toonde zich strijdlustig in de Omloop Eurometropool. De Zeeuws Vlaming was regelmatig vooraan te zien in de Belgische klassieker tussen Nieuwpoort en Poperinge. Nadat de zeven koplopers waren ingelopen kwam van Goethem als 91ste binnen op 24 seconden van de winnaar.

 

André Greipel (35 /Lotto Soudal) toonde zich weer eens de sterkste in een massasprint. Na 177 km versloeg de Duitse routinier alle concurrenten met Bert Van Lerberghe van Sport Vlaanderen Baloise op de tweede plaats en Tom Devriendt (Wanty Gobert) als derde binnenkomer. Beste Nederlander was André Looij (Roompot – Nederlandse Loterij) op de zevende plaats. De jury klasseerde 161 coureurs in deze najaarskoers door Vlaanderen.   (30 september)

 

 

 

 

 

 

PODIUM IN KLASSIEKER OMLOOP VAN HET HOUTLAND

Foto : Roompot – Nederlandse Loterij          De 26 jarige Brian van Goethem behaalde in de Omloop van het Houtland zijn beste seizoenprestatie. De derdejaars prof uit Philippine sprintte in een driemans kopgroep naar de derde prijs en zorgde met deze klassering voor de 18de podiumplaats in 2017 op naam van Roompot – Nederlandse Loterij.

 

Foto : Twitter        De Zeeuws Vlaming koerste in West Vlaanderen attent en zat vol strijdlust. In de ontzettend snelle openingsfase was hij al present in een forse kopgroep die alsnog werd ingelopen. Op 40 km van de streep kwamen Tom Devriendt, Maarten Wynants en Brian van Goethem in de spits. De drie aanvallers kregen maximaal 45 seconden maar bij de finish was de voorsprong gezakt naar 8 seconden. De ploegen met de snelste mannen konden een hergroepering net niet tot stand brengen. In de sprint toonde Devriendt (Wanty Groupe Gobert) snelle benen. De 25 jarige ploeggenoot van Marco Minnaard reed de 195 km in 4.15.42. Wynants kwam in Lichtervelde als tweede binnen en Van Goethem moest zich tevreden stellen met de derde plaats. De jury zette 106 renners in de uitslag.  (20 september)

 

 

 

 

 

 

RONDE VAN DENEMARKEN : PLOEGGENOOT VAN BRIAN VAN GOETHEM IN TOP 10 EINDKLASSEMENT
Foto : Twitter        Roompot ploegleider Erik Breukink zag in de Ronde van Denemarken zijn manschappen weer sterk acteren. De oranje formatie scoorde wederom een serie ereplaatsen.
In de vijfdaagse etappewedstrijd waren de thuisrijders sterk op dreef met 4 Denen in de top 5. De hoofdprijs was voor Mads Pedersen (21) van Trek Segafredo. Michael Valgren (Astana) en Casper Pedersen (Team Giant Castelli) zorgden voor een compleet podium. Beste Nederlander Lennard Hofstede (Team Sunweb) werd vijfde op 1.16. Roompot routinier Pieter Weening eindigde als zevende op 1.25. Brian van Goethem werd als 29ste geklasseerd met een verschil van 3.33 op de eindwinnaar. Ploegenklassement : 1. Team Virtu Cycling     2. Roompot – Nederlandse Loterij.
Tijdens de slotrit van Ebeltoft naar Aarhus ging de winst naar Max Walscheid. De Sunweb coureur reed de 198 km in 4.44.10. Mads Pedersen (Trek Segafredo) werd tweede en Michael Carbel Svendgaard (Team Virtu Cycling) noterde de derde prijs. Brian van Goethem ging in het peloton als 59ste over de eindstreep.   (16 september)
 

Foto : Twitter      RANDERS       Individuele tijdrit met 5 Deense renners in de top 6.   1. Matthias Brändle   (Trek Segafredo)    17,8 km – 20.57  gemiddelde 50.979 km.     2. Martin Toft Madsen   (BHS Almeborg Bornholm) op 34 seconden         3. Michael Valgren   (Astana) op 37 seconden.      Beste Nederlander : 11. Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij) op 1.12  (foto)        20. Brian van Goethem op 1.31.    (15 september)

 

Foto : Organisatie       Brian van Goethem kwam in de derde rit 2.22 na de Deense winnaar Mads Pedersen binnen. Lennard Hofstede (Team Sunweb) meldde zich als derde op 6 seconden. De 21 jarige Pedersen (Trek Segafredo) staat tevens eerste in het algemeen klassement. Tijdens de rit van Otterup naar Vejle over een afstand van 183,6 km. gingen in de eerste fase 6 renners op avontuur. Na een voorsprong van 2 minuten werden de aanvallers in de finale alsnog gegrepen. Tijdens de beklimming van de Kiddesvej in het zicht van de finish kwamen 15 renners in de spits met Pedersen als triomfator na 4,5 uur koers onder zware omstandigheden.    (14 september)

 

Foto : Organisatie        De tweede etappe van Svendborg naar Odense werd wegens storm en zware regenval in eerste instantie ingekort en later helemaal geschrapt.   (13 september)

 

Foto : Organisatie       In de openingsetappe van de Ronde van Denemarken was Jesper Asselman (Roompot – Nederlandse Loterij) na 176 km. de beste Nederlander. De ploeggenoot van Brian van Goethem kwam als negende over de finish. Tussen Frederiksberg en Kalundborg reed een zesmans kopgroep naar een voorsprong van ruim vijf minuten. In de slotfase konden de vluchters zich niet handhaven in de spits. Na de hergroepering koos Casper Pedersen op 5 km van de streep voor een solo. De 21 jarige Deen verraste de sprinters en behaalde de overwinning voor zijn team Giant Castelli. Nacer Bouhanni van Cofidis werd tweede op 7 seconden en Phil Bauhaus (Team Sunweb) ging als derde over de finish. 4. Christophe Laporte (Cofidis)   5. Thomas Boudat   (Direct Energie). Brian van Goethem had op de 32ste plaats dezelfde achterstand als Bouhanni.  (12 september)

 

 

 

 

 

IZEGEM KOERS       Kampioenschap van West Vlaanderen     147 deelnemers – 24 uitvallers         1. Brecht Dhaene   (Wanty Gobert)   164,8 km – 3.32.47            2. Tom Devriendt   (Wanty Gobert) op 3 sec.          3. Dieter Bouvry   (Pauwels Sauzen Vastgoedservice)   z.t.     95. Brian van Goethem.      (5 september)

 

 

 

 

 

GP DE FOURMIES     1. Nacar Bouhanni   (Cofidis)   205 km – 4.22.29          2. Marc Sarreau (FDJ)        3. Rüdiger Selig   (Bora Hansgrohe)         Snelste Hollander: 24. Tim Ariesen   (Roompot – Nederlandse Loterij)          61. Brian van Goethem       (3 september)

 

 

 

 

 

BRUSSELS CYCLING CLASSIC         1. Arnaud Démare   (FDJ)   201,3 km – 4.39.47             2. Marko Kump   (UAE Team Emirates)        3. André Greipel   (Lotto Soudal)           Beste Nederlander : 14. Ramon Sinkeldam (Team Sunweb)         108. Brian van Goethem op 2.17     (2 september)

 

 

 

 

 

EERSTE PROFZEGE PLOEGGENOOT TACO VAN DER HOORN IN SCHAAL SELS

Foto : Twitter      In de Belgische klassieker Schaal Sels etaleerde Roompot coureur Taco van der Hoorn (23) zijn topvorm en pakte in Antwerpen/Merksem de verdiende overwinning. Na een harde koers van 188 kilometer over veel onverharde grind- en zandstroken in Noord België, West Brabant en Oost Zeeland toonde hij zich de sterkste van de vijf koplopers. van der Hoorn reed in de finale naar de ontsnapte Wout Van Aert en versloeg de Belg in de sprint. Met nog 40 km voor de boeg had de coureur van Roompot – Nederlandse Loterij in de spits een lekke band maar na een lange achtervolging met zijn ploegmaats kon de inwoner van De Zilk toch weer aansluiten bij de kop. Vervolgens kon v.d. Hoorn zijn overtuigende optreden bekronen met zijn eerste zege binnen het profpeloton. 1. Taco v.d. Hoorn   (Roompot – Nederlandse Loterij)   2. Wout Van Aert (Verandas Willems Crelan)     3. Tim Merlier (Verandas Willems Crelan)     7. Marijn Budding   (Roompot – Nederlandse Loterij). De jury kon maar 38 renners klasseren bij deze UCI 1.1. koers. Brian van Goethem haalde de finish niet na een val met schaafwonden.   (27 augustus)

 

 

In de klassieker Omloop Mandel Leie –Schelde eindigde Brian van Goethem op de 77ste plaats. Zijn achterstand op de 34 jarige winnaar Iljo Keisse (Quick Step Floors / foto) was 1.26. Na 179 km. stonden Huub Duijn (Verandas Willems Crelan) en Maarten Wynants (Lotto NL Jumbo) ook op het podium in Meulebeke.   (26 augustus)

 

 

 

 

 

GP ZOTTEGEM : UIT KOERS NA ZWARE VALPARTIJ

In de Grote Prijs Stad Zottegem waren Brian van Goethem en zijn ploeggenoot Raymond Kreder betrokken bij een massale valpartij. Beide coureurs moesten de Belgische wedstrijd verlaten. van Goethem had hoofdpijnklachten en bij Kreder was de diagnose een gebroken pols. In de finale reden Taco vd Hoorn en Jesper Asselman namens Roompot – Nederlandse Loterij nog in een vijftienmans kopgroep maar het werd uiteindelijk een sprint met ongeveer 30 renners in de eerste groep. De 23 jarige Jasper De Buyst (Lotto Soudal) bleek de rapste en boekte na 198 attractieve kilometers zijn derde seizoenzege. De jury zette 115 renners in de uitslag.   (22 augustus)

 

 

 

 

 

TOP 10 IN VEENENDAAL – VEENENDAAL CLASSIC

Foto : Organisatie       Bij de huldiging van de Veenendaal – Veenendaal Classic stonden twee Nederlanders op het podium. Wouter Wippert (27/Cannondale Drapac) en Moreno Hofland (25/Lotto Soudal) stonden naast de Sloveense winnaar Luka Mezgec (29) van Orica Scott. Een getergde Lars Boom tekende voor de vierde plaats en Kenny Dehaes ging als vijfde over de aankomst.
De eendagskoers door Oost Nederland kreeg een snelle opening waarbij 37 renners in het eerste peloton terecht kwamen. Deze aanvallers, met de ploegmaats Brian van Goethem en Elmar Reinders, konden echter geen beslissing forceren. Na deze poging vormden negen renners de vlucht van de dag. In deze groep zaten de Nederlanders Taco v.d. Hoorn (Roompot – Nederlandse Loterij) en Jason van Dalen (Delta Cycling Rotterdam). De wedstrijdleiding en ploegleiders klokten een maximale voorsprong van drie minuten bij de passages door dorpen en steden op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwezoom over o.m. de Grebbeberg (Rhenen) en de Emmapyramide (Arnhem). Achter de kopgroep bleef het peloton wel attent want ze wilden zich niet laten verrassen op Hollandse bodem. De sprintersploegen gaven het tempo aan in de achtervolging. Vooral Orica Scott werkte voor een hergroepering. Hun opzet lukte en in de massasprint scoorde hun snelle man Luka Mezgec de hoofdprijs. Brian van Goethem bleef in het spoor van de snelle mannen en eindigde op een fraaie negende plaats. De laatste positie (107) werd bezet door de Belg Kris Boeckmans (Lotto Soudal) met een achterstand van 4.30 op Mezgec. De jury rapporteerde 50 uitvallers.   (19 augustus)