> JARNO MOBACH

 

 

JARNO MOBACH WIL IN 2019 VERDER GROEIEN ONDER VLEUGELS VAN OPLEIDINGS TEAM SUNWEB
Foto : Website Team Sunweb           Jarno Mobach (20) heeft zijn kontrakt met Development Team Sunweb verlengd t.m. 2020. De Zeeuws Vlaamse belofte fietst vanaf 2017 bij de Duitse ploeg. In het hoofdteam van Team Sunweb koersen o.m. zijn landgenoten Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Sam Oomen en Laurens ten Dam. Mobach is uiteraard blij met de verlengde overeenkomst :  “Ik denk dat dit voor mij de beste omgeving is om een betere wielrenner te worden.”
Ploegleider Sebastian Deckert heeft veel vertrouwen in zijn Hollandse pupil uit Philippine : “We hebben Jarno stappen zien maken in zijn ontwikkeling als allrounder dit seizoen. We geloven is zijn kwaliteiten op en naast de fiets.”   In 2019 heeft Mobach 14 ploeggenoten w.o. zijn landgenoten Nils Eekhoff, Edo Maas, Tim Naberman en Nils Sinschek.         (8 januari 2019)

 

 

 

TEAM SUNWEB 2019  –  JARNO MOBACH achterste rij – tweede van rechts
Foto : Website Team Sunweb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JARNO MOBACH IN KOPGROEP KLASSIEKER PARIJS – BOURGES 2018

Foto : Twitter Organisatie        Tijdens 68ste uitgave van de Franse klassieker Parijs – Bourges reed Jarno Mobach een sterke koers. Na het vertrek met 5 Nederlanders op het startblad gingen zes coureurs in de aanval met o.a. Jarno Mobach en zijn landgenoot Tom Vermeer van Team Differdange – Losch. Op 60 km. van de finish kreeg de spitsgroep gezelschap van 10 achtervolgers.  De 16 koplopers werkten wel  goed samen maar konden niet vooraan blijven toen het peloton het tempo omhoog gooide. In de enerverende eindsprint pakten de Fransen de hoofdrol.

De 22 jarige Valentin Madouas (Groupama – FDJ) versloeg met minimaal verschil routinier Bryan Coquard van Vital Concept. Christophe Laporte (Cofidis) mocht het erepodium compleet maken. Bram Welten (Team Fortuneo Samsic) was op de vierde plaats de beste Hollander.

Jarno Mobach had op de 90ste positie negen minuten achterstand op de triomfator. De Zeeuws Vlaming kon bij de nabespreking terugkijken op een mooie wielerdag in het sponsorshirt van Development Team Sunweb. De jury rapporteerde 109 binnenkomers in Bourges.      (4 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

DISTRICTSTITELS TIJDRIJDEN 2018 : JARNO MOBACH KAMPIOEN BIJ BELOFTEN

Jarno Mobach flitste bij het districtskampioenschap tijdrijden naar de gouden medaille. De Zeeuws Vlaamse Belofte van Development Team Sunweb reed naar de hoofdprijs op een aantrekkelijk parcours rond het West Brabantse Ossendrecht.       1. Jarno Mobach    32.22       2. Jan Maas     32.59           3. Jordi van Loon    33.17        (23 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

VIJFDE PLAATS IN TOUR DE BRETAGNE

Zeeuws Vlaming Jarno Mobach heeft sterk gepresteerd en liet zich zien in de hoog aangeschreven Tour de Bretagne. De 19 jarige renner van het Sunweb Development Team had bij de start van de slotrit een geringe voorsprong op zijn naaste belagers. Het verschil met de nummer tien in het algemeen klassement bedroeg nog geen 60 seconden.

De zevende etappe van Saint Pôtan naar Dinan leverde na 3 uur en 19 minuten koers winst op voor Robert Stannard (19) van Mitchelton Bike Exchange. Julien Antomarchi (Roubaix Lille Métropole) en Fabien Schmidt klokten een achterstand van 4 seconden. Mobach redde het niet en moest op de 26ste positie 1.07 inleveren. Met deze uitkomst zakte de Zeeuw naar de vijfde plaats in het eindklassement . Zijn achterstand op de Franse triomfator Fabien Schmidt (29) was na zeven koersdagen 57 seconden. De Belg Stan Dewulf kwam op de tweede plaats 12 seconden tekort en Julien Antomarchi noteede op de derde positie een verschil van 43 seconden. Cees Bol was op de vierde plaats de rapste Hollander op 47 seconden. In de algemene stand van de UCI 2.2 koers werden 89 renners opgenomen.

 

Foto : Twitter     Zijn beste prestatie zette Mobach neer in de 3de etappe van Colpo naar Plancoët toen hij als zesde binnen kwam.  Zijn overige klasseringen waren 26 – 15 – 36 – 8 – 59 – 76.    Bergklassement : 21ste     Jongeren : 2de     Punten : 15de

Mobach over de voor hem teleurstellende ontknoping : “Op het einde konden we de leiderstrui niet meer verdedigen. We zijn natuurlijk extreem teleurgesteld na het verlies. Toch kunnen we als Team Sunweb terug kijken op een goede week en we hopen dit niveau naar het volgende deel van ons seizoen mee te nemen”.    (1 mei 2018)