> JARNO MOBACH

 

 

PARIJS – TOURS ESPOIRS     Klassieker Midden Frankrijk          1. Jasper Philipsen (B)   187 km – 4.09.44          2. Milan Menten (B)        3. Gerben Thijssen (B)              4. Hartthijs de Vries (SEG Racing)              5. Corentin Ermenault   (Team Wiggins)              152. Jarno Mobach op 10.55      Geklasseerd: 161 renners            (8 oktober)

 

 

 

 

89ste PICCOLO GIRO DI LOMBARDIA     1. Alexander Riabushenko   (UAE Team Emirates) 163 km – 4.02.09    2. Andrea Cacciotti op 5 sec.     3. Gino Mader op 5 sec.     102. Jarno Mobach op 8.40     Geklasseerd: 104 renners – 80 uitvallers.   (1 oktober)

 

 

 

 

 

WINST IN HEUVELETAPPE OLYMPIA’S TOUR

Foto : Facebook        Jarno Mobach (Development Team Sunweb) was de snelste in de slotrit van Olympia’s Tour. De eerste jaars belofte kwam na 173,3 km. met 9 seconden voorsprong over de finish na een zware heuvelrit door Limburg tussen Margraten en Noorbeek. Op de tweede plaats eindigde Pascal Eenkhoorn en de derde plaats werd bezet door de Belg Stan Dewulf.
Mobach reageerde opgetogen na zijn knappe triomf : “Ik ben eerstejaars belofte en een etappe winnen in Olympia’s Tour – een wedstrijd met veel historie – is zeker het hoogtepunt van het afgelopen jaar. Ik had met interesse uitgekeken naar deze rit, maar dat ik hem zou winnen? Dat is wel heel mooi. We misten deze week de slag als team in de tweede etappe met start en finish in Assen. Dat was natuurlijk niet mooi, maar misschien kreeg ik daardoor hier wel net even wat meer de ruimte. Ik was immers geen bedreiging voor de mannen voorin het klassement.”
Eindklassement Olympia’s Tour 2017 :       1. Pascal Eenkhoorn          2. Pavel Sivakov op 16 sec.       3. Stan Dewulf op 18 sec.     11. Jarno Mobach op 1.59.   De jury klasseerde 69 renners.            Jongeren :  1. Pascal Eenkhoorn         8. Jarno Mobach           Punten : 1. Patrick van der Duin       11. Jarno Mobach       Ploegen : 1. SEG Racing Academy       7. Development Team Sunweb     (11 september)

 

 

 

 

 

Regio Utrecht : Ronde van Midden Nederland     UCI 2.2         1. Kamil Gradek   (One Pro Cycling)        2. Steele Von Hoff     (One Pro Cycling)   op 2 sec.         3. Tom Baylis  (One Pro Cycling) op 2 sec.           Beste Nederlander :  17. Daan Meijers   (Delta Cycling Rotterdam)          42. Jarno Mobach op 26 sec. / 2de renner Development Team Sunweb.    152 renners geklasseerd.   (27 augustus)

 

 

 

 

 

VEENENDAAL – VEENENDAAL CLASSIC : KLASSERING IN SNELLE KOERS

Foto : Photo News        Bij de huldiging van de Veenendaal – Veenendaal Classic stonden twee Nederlanders op het podium. Wouter Wippert (27/Cannondale Drapac) en Moreno Hofland (25/Lotto Soudal) stonden naast de Sloveense winnaar Luka Mezgec (29) van Orica Scott. Een getergde Lars Boom tekende voor de vierde plaats en Kenny Dehaes ging als vijfde over de aankomst.
De eendagskoers door Oost Nederland kreeg een snelle opening waarbij 37 renners in het eerste peloton terecht kwamen. Deze aanvallers, met de ploegmaats Brian van Goethem en Elmar Reinders, konden echter geen beslissing forceren. Na deze poging vormden negen renners de vlucht van de dag. In deze groep zaten de Nederlanders Taco v.d. Hoorn (Roompot – Nederlandse Loterij) en Jason van Dalen (Delta Cycling Rotterdam). De wedstrijdleiding en ploegleiders klokten een maximale voorsprong van drie minuten bij de passages over de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwezoom via o.m. de Grebbeberg (Rhenen) en de Emmapyramide (Arnhem). Achter de kopgroep bleef het peloton wel attent want ze wilden zich niet laten verrassen op Hollandse bodem. De sprintersploegen gaven het tempo aan in de achtervolging. Vooral Orica Scott werkte voor een hergroepering. Hun opzet lukte en in de massasprint scoorde hun snelle man Luka Mezgec de hoofdprijs.
Jarno Mobach kon zich prima handhaven tussen de broodrijders. De Zeeuws Vlaming meldde zich als 87ste in Veenendaal op 3.28 van de winnaar. De laatste positie (107) werd bezet door de Belg Kris Boeckmans (Lotto Soudal) met een achterstand van 4.30 op Mezgec. De jury rapporteerde 50 uitvallers.   (19 augustus)

 

 

 

 

TOUR DE L’AIN : LEERZAME KOERSDAGEN TUSSEN DE PROFS

Jarno Mobach heeft de Tour de L’Ain afgesloten op de 75ste plaats in het algemeen klassement. De 18 jarige renner van Development Team Sunweb eindigde op 36.28 van de winnaar. Voor de Zeeuws Vlaming was Franse meerdaagse een ideale gelegenheid om ervaring op te doen in het profpeloton. De eindzege ging naar van Thibaut Pinot (27) van FDJ. Zijn ploegmaat David Gaudu strandde op 14 seconden en Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) kwam 52 seconden tekort. Steven Kruijswijk (Lotto NL Jumbo) bevestigde zijn goede vorm met de vijfde positie op 1.30 van Pinot.   88 en laatste Axel Journiaux (Frankrijk) op 52.47.      Jongerenklassement : 1. David Gaudu      20. Jarno Mobach          Ploegen : 1. Fortuneo Oscaro     15. Team Sunweb.
Foto : Twitter     De slotrit van Lélex naar Culoz voerde met 10 koplopers over de Col du Grand Colombier. Na de samensmelting kon Alexandre Geniez na 111 zware kilometers het zegegebaar maken vóór Thibaut Pinot en Mattia Cattaneo. 11. Steven Kruijswijk op 4 sec. 71. Jarno Mobach op 11.54.     (12 augustus)

 

Foto : Organisatie     Mobach kwam in de zware bergetappe van Lagnieu naar Oyonnax in de achterhoede terecht maar hij heeft de rit wel uitgereden. Zijn achterstand op de Franse winnaar David Gaudu liep op tot ruim 24 minuten en met deze uitkomst werd Mobach als 92ste geklasseerd. Achter hem eindigden nog twee coureurs. Zeven renners verlieten de koers. De 20 jarige Gaudu van FDJ en zijn ploegmaat Thibaut Pinot (2) waren de eerste binnenkomers. Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) kwam als derde over de streep op 55 seconden. Beste Nederlander Steven Kruijswijk incasseerde op de vijfde plaats een verschil van 1.10. Op één van de zware beklimmingen ontstond de vlucht van de dag. De drie leiders trapten naar 2 minuten voorsprong maar konden zich niet handhaven. Na de hergroepering namen de Franse klimmers definitief de macht over.   (11 augustus)
 

Foto : Facebook       Mobach kon zich netjes handhaven in de tweede etappe. Het Zeeuwse talent kwam in Saint Vulbas als 24ste binnen in dezelfde tijd als winnaar Nacer Bouhanni van Cofidis. Na 145 km. werden de overige ereplaatsen ingevuld door zijn landgenoten Samuel Dumoulin en Maxime Daniel. De vlucht van de dag werd ingevuld door Ryan Anderson, Jeremy Lecrpq en Robert Kessler. Het aanvalstrio kreeg maximaal twee minuten maar moest in de slotfase capituleren onder het tempogeweld van de achtervolgers.  Mobach staat in het jongerenklassement nog steeds op de derde plaats (zie foto top 3)       (10 augustus)
 

Foto : Organisatie      De zegeteller van Lotto NL Jumbo wordt steeds groter. Na de eerste etappe van Polliat naar Trévoux kon de 28 jarige Juan José Lobato de bloemen ophalen. De Spanjaard sprintte na ruim 3 uur koers met overmacht naar de overwinning op Franse bodem en hield o.m. Nacer Bouhanni (Cofidis) en StevenTronet van Equipe Cycliste Armée de Terre achter zich. De 21 jarige Joris Nieuwenhuis (Development Team Sunweb) was op de achtste positie de beste Nederlander. Vijf renners gingen mee in de ontsnapping van de dag. De koplopers, waaronder Mobach’s ploegmaat Florian Stork, kregen ruim vier minuten maar in de slotfase moesten ze buigen voor het tempogeweld van de achtervolgers. Jarno Mobach ging in het peloton als 35ste over de meet in dezelfde tijd als Lobato.   (9 augustus)
 

Foto : Team Sunweb         In de proloog van de Tour de L’Ain heeft Jarno Mobach (Development Team Sunweb) sterk gepresteerd. In Bourg-en-Bresse moesten 102 coureurs een tijdrit afwerken over een afstand van 3,8 km. Zeeuws Vlaming Mobach reed een gemiddelde van ruim 48 km per uur en eindigde met deze snelheid op de zestiende plaats tussen de profrenners. De 18 jarige Zeeuw had maar 8 seconden achterstand op de Franse dagwinnaar. In de hij categorie U23 noteerde met deze score de derde positie. De 26 jarige Johan le Bon flitste met 50.294 km. naar de eerste plaats en klokte 4.32. Hij boekte zijn tweede seizoenzege in het shirt van FDJ. 2. Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) op 2 sec.   3. Anthony Turgis (Cofidis) op 2 sec. Steven Kruijswijk was op de elfde plaats de rapste Hollander op 7 seconden van de winnaar. Stef Clement had als derde Hollander op de 19de plaats een marge van 9 seconden op Johan le Bon.  (8 augustus)

 

 

 

 

MERKSEM (B)     Antwerpse Havenpijl           146 deelnemers – 49 uitvallers      1. Arvid de Kleijn   (Baby Dump Cycling Team)   168 km – 3.41.02     2. Harry Tanfield (Engeland)        3. Arjen Livyns   (Pauwels Sauzen)      91. Jarno Mobach op 3.24.      (6 augustus)

 

 

 

 

 

TOP 20 IN GP TIM WELLENS

De derde editie van de Grote Prijs Tim Wellens met 45 deelnemers leverde na 139 km. winst op voor Kenneth Van Bilsen(27) van Cofidis. Hij versloeg in de sprint voor het podium Laurens Sweeck (Era Real Estate) en de Australiër Brenton Jones. Bij de 34 binnenkomers in Sint Truiden zat Zeeuws Vlaming Jarno Mobach (Sunweb Continental) op de 17de plaats.   (31 juli)

 

 

 

 

 

TOP 25 JARNO MOBACH IN WEGWEDSTRIJD BELOFTEN

Op het NK voor Beloften eindigde Jarno Mobach (Sunweb Development) op de 23ste plaats. Fabio Jakobsen (SEG Racing) uit Heukelom reed een slimme finale en werd in ’s Heerenberg als Nederlands kampioen gehuldigd. Vrij snel na de start reden 12 renners naar de spits. In deze kopgroep zaten o.m. Pascal Eenkhoorn, Hartthijs de Vries, Dylan Bouwmans en Bas Ottevanger. Mede door de zware omstandigheden met veel wind op kop kregen de vluchters het steeds zwaarder. Zes man konden zich handhaven vooraan. In de slotronde zag het publiek een kwartet leiders met Stef Krul, Pascal Eenkhoorn, Hartthijs de Vries en titelverdediger Fabio Jakobsen. Met de finish in zicht versnelde titelverdediger Jakobsen. De renner van de sterke SEG formatie kon zijn kleine voorsprong vasthouden tot de finish en prolongeerde zijn nationale titel. De jury rapporteerde 27 uitvallers en klasseerde 101 renners.  (24 juni)

 

 

 

 

 

NK TIJDRIJDEN : JARNO MOBACH VIJFDE BIJ BELOFTEN

Op woensdag 21 juni werden op het NK in ’s Heerenberg de tijdritten verreden op een pittig parcours door de regio Montferland. De beste Zeeuwse prestatie in de race tegen de klok kwam op naam van Jarno Mobach uit Philippine. Na 25 km. scoorde de renner van Team Sunweb de vijfde tijd bij de beloften. Meer over het NK op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=101953

 

 

 

 

 

RUND UM KÖLN   Klassieker           1. Gregor Mühlberger (23 / Bora Hansgrohe)   206 km – 4.51.39         2. Mads Würtz Schmidt (Katusha Alpecin)                3. Fabian Lienhard   (Team Vorarlberg)            Beste Nederlander : 6. Twan Castelijns   (Lotto NL Jumbo)     54. Jarno Mobach (Team Sunweb Development) op 4.34.       103 renners geklasseerd – 33 uitvallers.   (11 juni)

 

 

 

 

REGIOTITELS TIJDRIJDEN : GOUDEN MEDAILLE BELOFTE JARNO MOBACH

Bij het Regiokampioenschap Tijdrijden in Wernhout kwamen Zeeuwse renners aan de start voor hun titelrace tegen de klok door de West Brabantse polders. De beste prestatie leverde Zeeuws Vlaming Jarno Mobach. De 18 jarige renner van Sunweb Development zette bij de beloften de snelste tijd op de juryklok.  (5 juni)

 

 

 

 

MOBACH 31STE IN EINDKLASSEMENT BOUCLES DE LA MAYENNE

Foto : Twitter         Jarno Mobach heeft sterk gepresteerd in de zware Franse etappewedstrijd Boucles de la Mayenne. In deze UCI 2.1 koers met veel hoogtemeters eindigde de nog maar 18 jarige Zeeuws Vlaming op een fraaie 31ste plaats. Het verschil met het winnaar Mathieu van der Poel was na vier etappes maar 1.17. Dit resultaat bereikte Mobach met vier klasseringen in de top 50 : 48 – 44 – 46 – 42. In het jongerenklassement bezette de renner van Sunweb Developement de zesde plaats. Multitalent van der Poel (Beobank Corendon) toonde zijn vorm, karakter en koersinzicht en versloeg dagelijks veel geroutineerde concurrenten. Johan Le Bon (FDJ) kwam op de tweede plaats 11 seconden tekort en Clément Venturini van Cofidis strandde op 19 seconden. De 22 jarige zoon van Adrie van der Poel werd ook eerste in de jongeren en puntenstand. In het algemeen klassement werden 108 renners opgenomen.   (4 juni)

 

 

 

 

Parijs – Roubaix Espoirs     1. Nils Eekhoff   (Team Sunweb Development / foto)   182,7 km – 4.25.37         2. Guillaume Millasseau       3. Jordi Warlop          61. Jarno Mobach   (Team Sunweb Development) op 9.28.   Geklasseerd : 91 renners.   (29 mei)

 

 

 

 

 

24ste GP Criquielion : Silly > Deux Arcen     UCI Europe Tour           1. Bram Welten BMC Development / 20 jaar   173 km – 3.58.58          2. Arjen Livyns   (Pauwels Sauzen Vastgoedservice)        3. Lionel Taminaux   (AGO Aqua Service)          85. Jarno Mobach op 4.41.   Geklasseerd : 101 renners.  (16 mei)

 

 

 

 

 

RONDE VAN OVERIJSSEL

Jarno Mobach kon zich niet handhaven in de zware UCI 1.2 klassieker Ronde van Overijssel. Na een herstelperiode wegens een knieblessure bleef een klassering buiten beeld voor de jonge Zeeuws Vlaming. De vlucht van de dag werd gevormd door vijf coureurs : Peter Schulting (Destil-Jo Piels), Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH), Rene Hooghiemster (Baby-Dump), Sean McKenna & Sean Mackinnon beiden van An Post Chain Reaction. De eindsprint met ongeveer 40 renners moest de beslissing brengen. Hierin boekte Nicolai Brochner van het Riwal Platform Cycling Team topsucces. Het 23 jarige Deense talent pakte na 202 km de hoofdprijs vóór Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen Baloise) en Johim Ariesen van Metec TKH. De jury klasseerde 71 renners.  (6 mei)

 

 

 

 

GEEN KLASSERING IN HANDZAME CLASSIC

Foto : Organisatie      In de zevende editie van de Handzame Classic van Bredene naar Kortemark kon Jarno Mobach zich niet handhaven in het tempo- en waaiergeweld op de Vlaamse kasseien. De 18 jarige Zeeuws Vlaming van het Development Team Sunweb deed ervaring op in het profpeloton maar bleef buiten de klassering onder dnf. De zege ging naar de Noor Kristoffer Halvorsen. Het 20-jarige talent van Team Joker Icopal won de sprint van een klein peloton voor Adam Blythe (Aqua Blue Sport) en Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert). Coen Vermeltfoort (Roompot – Nederlandse Loterij) was op de vijfde plaats de rapste Nederlander in finishplaats Kortemark.  Vertrekkers : 172      Uitvallers dnf : 78.    (18 maart)

 

 

 

 

 
TOP 25 IN POREC TROPHY

In de Kroatische klassieker Porec Trophy behaalde Jarno Mobach een top 25 positie. In het eerste peloton met ongeveer 80 renners sprintte het Zeeuws Vlaamse talent naar de 23ste plaats. De UCI 1.2 wedstrijd van Porec naar Tar kreeg 180 renners op de inschrijflijst.
De mooiste bloemen waren voor de Sloveense sprinter Matej Mugerli van Amplatz BMC. De 35 jarige Sloveen reed de 154 km in een tijd van 3.27.45. Russell Downing (JLT Condor) meldde zich op de tweede plaats gevolgd door zijn ploegmaat Ian Bibby. De 19 jarige Nils Eekhoff (Sunweb Development / foto) noteerde de achtste plaats en ploeggenoot Marc Goos werd dertiende. De jury zette 143 coureurs in de uitslag. Voor ruim 40 renners was er geen klassering in deze pittige eendagskoers.  (4 maart)

 

 

 

 

 

SEIZOENSTART IN KROATIË

Jarno Mobach (Development Team Sunweb) opende zijn seizoen in Kroatië. In de vijfde editie van de Umag Trophy reed de 18 jarige Zeeuws Vlaming naar de 105 de plaats op 2.35 van winnaar Rok Korosec (23 / foto) van Amplatz – BMC. De UCI 1.2 eendagskoers werd afgewerkt met een gemiddelde van bijna 45 km per uur. Op de tweede plaats eindigde Filippo Fortin (Tirol Cycling Team) en de derde prijs ging naar Alex Frame van JLT Condor. Mobach’s ploeggenoot Nils Eekhoff kwam als negentiende binnen en Marc Goos noteerde op de 63ste plaats een marge van 21 seconden op Korosec.    (1 maart)

 

 

 

 

 

JARNO MOBACH HEEFT 11 PLOEGMAATS BIJ OPLEIDINGSFORMATIE DEVELOPMENT TEAM SUNWEB

 

De 18 jarige Zeeuws Vlaming Jarno Mobach (Philippine) heeft in het nieuwe wegseizoen drie landgenoten bij zich in de opleidingsploeg Sunweb – Giant. De nieuwe jongeren formatie van manager Iwan Spekenbrink gaat met 12 talentvolle coureurs de weg op. De rennerslijst bevat 4 nationaliteiten met 20 jaar als gemiddelde leeftijd.
De Nederlanders presentie komt van Mobach, Nils Eekhoff, Joris Nieuwenhuis, Marc Goos. Onderstaand de complete team samenstelling. Mobach reed in 2016 sterke eendagskoersen en etappewedstrijden met als grootste succes de overwinning in de junioren kasseienklassieker Parijs – Roubaix. (zie artikel elders op deze pagina).  (5 januari 2017)