> RENNERS/PLOEGEN 2018

 

 

>>> NIEUWS OVER WIELERTRANSFERS ZEEUWSE RENNERS IS WELKOM. STUUR JE INFORMATIE MET TEKST & FOTO NAAR  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE MYRTHE DE RUYSSCHER BIJ BELGISCHE PLOEG

De 21 jarige Myrthe De Ruysscher uit Oostburg fietst in 2018 bij Autoglas Wetteren Cycling Team. De Belgische formatie heeft een forse selectie met veel routine. De ploegleiders mikken op ereplaatsen en zeges tijdens criteriums en klassiekers. In de ploeg rijden o.m. Sarah Borremans      Steffy Van Den Haute         Kim Van den Steen      Carolien Haers en Myrthe De Ruysscher.    (12 november 2017)

 

 

 

 

 

JOS FERON LADY FORCE BEGINT MET 18 RENSTERS AAN WEGSEIZOEN 2018

De Zeeuwse wielerploeg Jos Feron Lady Force heeft  18 rensters beschikbaar voor het wegseizoen 2018. De Zeeuwse presentie staat op naam van nieuwkomer Lieselotte Overdevest uit Hoek en Celesta op den Brouw (Sint-Maartensdijk / foto boven).  De Kapelse Lindy van Anrooij zal na het veldseizoen aansluiten.

Vanuit België debuteren Kaat Hannes (25 / Lensworld Kuota / foto onder), Nathalie Verschelden (23 /Lensworld Kuota), Caren Commissaris (23 / Wuustwezel) en Julie Stockman (Tieltse Rennersclub)  volgend jaar bij de formatie van ploegleider Gerrie Sijnesael.

 

Verder komt het Zweedse duo Alexandra Nessmar en Frida Knutsson en Avital Gez uit Israël naar de Zeeuwse ploeg.  Kirsten Peetoom zal voor een Hollandse impuls zorgen in criteriums en klassiekers.        

Volledige selectie Jos Feron Lady Force 2018 :            Senna Feron            Arianne Pruisscher             Celine van Houtem           Kaat Hannes          Nathalie Verschelden        Sara Verhaest            Kirsten Peetoom            Frida Knutsson           Fatima Berton               Avital Gez                  Alexandra Nessmar              Caren Commissaris              Claire Faber             Liisa Ehrberg                 Celesta op den Brouw  (Sint-Maartensdijk)         Lieselotte Overdevest  (Hoek)          Caroline Thorvik Olson       Julie Stockman.       Na het cross seizoen zullen nog twee rensters aansluiten voor enkele wegwedstrijden in 2018 : Lindy van Anrooij (Kapelle) en Esther van der Burg.   (12 november 2017)

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWE GEZICHTEN BIJ ZRTC THEO MIDDELKAMP ZORGEN VOOR IMPULS

Jimmy de Bruijn (Sint Jansteen) verlaat het Arrow Cycling Team en fietst volgend jaar bij ZRTC Theo Middelkamp. De 30 jarige De Bruijn over zijn transfer in de Zeeuwse wielerwereld : “Na vele mooie jaren bij Arrow stopt de ploeg er helaas mee op eliteniveau. Deze stap geeft weer veel motivatie om op te bouwen naar het nieuwe seizoen. Afgelopen seizoen was geslaagd met mooie ereplaatsen. In 2018 gaan we weer op zoek naar die overwinning! Veel dank aan Arrow en sponsoren voor de ondersteuning de afgelopen jaren”.

 

Nick de Munnik (18) uit Kapelle komt over van de junioren van Theo Middelkamp en start in 2018 bij de eerste jaars beloften.

 

De 25 jarige Tholenaar Roy Guequierre maakt na een succesvol seizoen bij de amateurs van Star Cycling de overstap naar de elitegroep van Middelkamp.

 

Verder zal Zuid Hollander Eddy Gödde in 2018 in het shirt van de Zeeuwse wielervereniging te zien zijn. Deze 25 jarige elite renner uit Zwijndrecht reed voorheen bij DRC de Mol. Gödde wil zich verbeteren in de Nederlandse klassiekers. Afgelopen seizoen behaalde hij een aantal mooie klasseringen in Nederlandse criteriums mede door zijn goede sprint.
Ook in de begeleidingsgroep komt een aanvulling vanuit DRC De Mol. De elite/belofte groep van Middelkamp krijgt versterking van ploegleider Joop van Pelt.         (31 oktober 2017)

 

 

 

 

 

EZRA TOLHOEK IN 2018 NAAR ZRTC THEO MIDDELKAMP
Foto : Facebook          Ezra Tolhoek uit Zierikzee komt na één seizoen bij WWV terug naar ZRTC Theo Middelkamp. Op Facebook geeft de talentvolle Duivelander een toelichting op zijn overstap.
“Na een mooi seizoen bij WWV (Willebrord Wil Vooruit) te hebben gereden, met helaas mindere momenten, wil ik graag iedereen bedanken voor de top begeleiding en ervaringen dit seizoen. Ik kijk zeer tevreden terug over dit jaar…
…Toch heb ik gekozen om volgend jaar weer naar ZRTC Theo Middelkamp te gaan om bij een vertrouwde ploeg te beginnen met een nieuw seizoen in een nieuwe categorie onder een top begeleiding. Ik kijk er heel erg naar uit om volgend jaar met de kleuren van Tacx te rijden in de Zeeuwse ploeg”.   (31 oktober 2017)

 

 

 

 

 

BELGISCHE CLUB VOOR GOESENAAR RAMON VLEUGEL

 

Foto : Facebook        Ramon Vleugel kiest als het om wielrennen gaat voor België. De 27 jarige Goesenaar fietst na drie jaar DRC De Mol in 2018 voor wielerclub RABC : Royal Antwerp Bicycle Club. Zijn nieuwe vereniging is blij met de komst : “We zijn opgetogen om Ramon Vleugel als aanwinst voor komend seizoen aan onze trouwe supporters voor te stellen. Hij is een echte teamplayer. Om als ploeg successen te boeken, is het collectief nog altijd een must.”   (20 oktober 2017)

 

 

 

 

 

MIDDELBURGSE YVA GELUK BLIJFT BIJ HET EQUANO CYCLING TEAM EN BEGINT IN 2018 AAN HAAR TWEEDE SEIZOEN BIJ DE BELGISCHE FORMATIE
(16 oktober)

 

 

 

 

 

ARJAN POLEIJ (KRUININGEN) KOERST IN 2018 BIJ ACROG BALEN BC

Foto : Organisatie       De succesvolle nieuweling Arjan Poleij (Kruiningen) neemt afscheid van de Belgische ploeg Papillon-Rudyco- Janatrans Cycling Team. In 2018 koerst de Bevelander als eerste jaars junior in het clubshirt van Acrog-Balen BC. Bij deze formatie fietsten dit seizoen de Zeeuwse junioren Timo de Jong en Wesley Mol. Het was voor Poleij een moeilijke beslissing om van team te veranderen omdat hij de afgelopen drie jaar met veel plezier bij zijn huidige ploeg koerste.  
Poleij over zijn definitieve keuze : “Ik had dan ook graag op dezelfde voet als de afgelopen drie jaar doorgegaan. Maar de ‘nieuwe’ visie van de ploeg is er één waar ik mezelf het liefst niet in terug zie. Ik wil dat deze sport voor mij een hobby blijft en dat er niet teveel verplichtingen zijn (zoals vanaf begin november al op de weg te gaan trainen) waardoor het plezier in de hobby verdwijnt…
… Ik denk dat mijn benadering van de sport een belangrijke basis is geweest in het behalen van mijn 90 overwinningen in mijn wielercarrière. Ik wil daarom op mijn eigen manier blijven trainen zoals ik dat nu gewend ben. Helaas was dit niet meer mogelijk bij mijn huidige ploeg. Ondanks mijn veertien overwinningen en vele podiumplaatsen waaronder PolyNormande, een etappe in de Tour de l’Ain en La Bercycle in Frankrijk.

Daarom kiest Poleij nu voor een sportieve verhuizing naar Acrog-Balen BC. Deze Belgische organisatie heeft volgens de Zeeuw een mooi programma met een goede omkadering: “Ik zal dan ook met volle ambitie het nieuwe seizoen ingaan om me terug te bewijzen”.    

Junioren selectie Acrog Balen BC      1ste jaars wegseizoen 2018   :   Daan Grosemans      Enrico Dhaeye          Emile Eeckhout           Natan Székely            Tomas de Neve Michiel Verkoeyen            Senne Naulaerts            Karsten  Delién           Casper van Uden       Arjan Poleij       (12 november 2017)

 

 

 

 

 

 

 

BRIAN VAN GOETHEM EN NICK VAN DER LIJKE BLIJVEN BIJ ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ

Brian van Goethem (26) heeft zijn kontrakt met Roompot – Nederlandse Loterij verlengd. De Zeeuws Vlaming is vanaf de start in 2015 bij de formatie van teammanager Michael Zijlaard betrokken.
Ook de 26 jarige Nick van der Lijke heeft overeenstemming bereikt met Roompot – Nederlandse Loterij. De geboren Zeeuw, nu woonachtig in Rotterdam, draagt ook in 2018 het sponsorshirt van de Hollandse formatie. Hij begint dan aan zijn derde jaar bij de Pro Continentals van de ploegleiders Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michel Cornelisse.   (5 oktober 2017)

 

 

 

 

 

 

SPAANS WIELERAVONTUUR WESLEY MOL (KAPELLE)

Foto : Facebook        Wesley Mol verlaat Acrog Balen BC en fietst in 2018 bij de Spaanse beloftenploeg Polartec-Kometa U23. Dit is het nieuwe Trek-Segrafredo opleidingsteam. De eerste jaars belofte uit Kapelle is enthousiast over zijn buitenlands wieleravontuur. Op Cyclingsite.be geeft Mol een toelichting : “Ik heb uiteindelijk voor het Spaanse Polartec-Kometa U23 gekozen omdat ik na mijn stage wedstrijd een paar weken geleden een erg fijn gevoel bij de ploeg had. We krijgen een internationaal team waarvan ik er al een paar heb ontmoet. Komend jaar zal het een jaar van aanpassen worden maar ik heb er veel zin in. Ik zal wel gewoon in Nederland blijven wonen en zal op en neer pendelen naar Madrid. Mijn dank gaat uit naar Acrog-Balen BC en in het bijzonder Jef Robert. Ik heb bij het team 6 jaar gefietst en heb met dank aan hun, mijzelf kunnen ontwikkelen tot de renner die ik nu ben.”   (5 oktober 2017)

 

 

 

 

ZEEUWS VLAMING JARNO DHONDT NAAR NIEUWE OPLEIDINGSPLOEG CERVÉLO-GOODZO

Voor het opleiden van nieuwelingen en junioren is een nieuwe ploeg beschikbaar : Cervélo-GOODZO. De voorbije maanden is het team druk in de weer geweest met de aanzet voor een unieke opleidingsploeg voor nieuwelingen (U17) en junioren (U19). Dat heeft geleid tot de oprichting van het Cervélo-GOODZO Development Team.
Tweedejaars nieuweling Jarno Dhondt uit Eede fietst in 2018 bij de nieuwe formatie. Op Cyclingsite.be vertelt Dhondt dat hij ruime kansen ziet bij zijn toekomstige ploeg : “Omdat Spie Douterloigne stopt met nieuwelingen moest ik op zoek naar een nieuw team. Als Nederlander had ik al een basislidmaatschap bij wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen. WVZW heeft direct goed geanticipeerd op het stoppen van Spie-Douterloigne en is direct beginnen bouwen aan een volwaardige ploeg. Cervelo is hierin een zeer belangrijke schakel. Met hun steun zal er direct een volwaardige ploeg op de kaart staan. De begeleiding zal op Vlaamse wijze gebeuren. Vooral dit, maar ook het programma spreekt me zeker aan. Daarom heb ik gekozen voor Cervelo-Goodzo.”  

 

De opleidingsploeg met Zeeuws-Vlaamse roots is in nauwe samenwerking met het internationale fietsenmerk Cervélo tot stand gekomen. Het topmerk staat bekend om zijn duurzame, snelle en lichte fietsen. De fietsenconstructeur is ook al jarenlang trouwe partner van verschillende wielerploegen.
Zo is het fietsenmerk momenteel ook partner van de damesploeg Cervélo Bigla en ook de renners van WorldTour-ploeg Dimension Data rijden op de fietsen van Cervélo. Cervélo draagt verder de triathlon sport een warm hart toe. Daarnaast schenkt het internationale bedrijf veel aandacht aan development. Het levert niet voor niets ook fietsen aan het Continental Team Dimension Data for Qhubeka, de opleidingsploeg van de gelijknamige WorldTour-formatie. Sponsoring van een ambitieuze ploeg voor nieuwelingen en junioren was de laatste schakel die nog ontbrak in de keten van Cervélo. Het bedrijf kijkt dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking met jonge wielertalenten.
Hetzelfde geldt voor medetitelpartner GOODZO. Bij het Nederlandse IT-bedrijf zit talentontwikkeling in de genen. GOODZO ondersteunt IT talenten bij hun ontwikkeling en opleiding tot volwassen IT professionals. Met technische trainingen en een complete HBO ICT opleiding neemt GOODZO ontwikkeling serieus. GOODZO onderscheidt zich verder door merkbaar sociaal vaardiger IT talenten en IT professionals in te zetten. Klanten profiteren daarvan door snellere projecten en een soepele samenwerking. Het Cervélo-GOODZO wielerproject sluit daar perfect bij aan.    (18 september 2017)

 

 

 

 

 

IN 2018 IMPULS VROUWENWIELRENNEN BIJ ZRTC THEO MIDDELKAMP

ZRTC Theo Middelkamp wil in 2018 de categorieën junioren vrouwen en nieuwelingen meisjes een impuls geven. Jonge rensters die volgend seizoen in het clubshirt van de Zeeuwse wielervereniging wedstrijden willen fietsen kunnen zich melden bij Michela en Jack van Stel in Yerseke. Dat kan via hun Facebook pagina of op email : stelvio@zeelandnet.nl
Volgens de initiatiefnemers die de nieuwe opzet gestalte geven is Middelkamp “een mooie club in het Zeeuwse land die heel wat te bieden heeft”. Het startpakket ziet er in ieder geval aantrekkelijk uit en bestaat uit wintertraining in de fitnesszaal door erkende KNWU trainers en een fysiotherapeut. Verder zal de club onder begeleiding trainingsdagen & weekenden verzorgen. In het wegseizoen 2018 wil Middelkamp aantrekkelijke koersen rijden met de junioren en nieuwelingen vrouwen. De rensters zullen zich etaleren met een mooi kleding pakket waarmee de (trouwe) clubsponsors gepresenteerd worden.   (18 september 2017)

 

 

 

 

 

KONTRAKTVERLENGING MARCO MINNAARD TOT 2019

Foto : Facebook          Marco Minnaard heeft zekerheid over zijn wielertoekomst. Het contract met de Belgische formatie Wanty-Groupe Gobert is eind september 2017 met twee jaar verlengd tot 2019. De Bevelandse klimmer is enthousiast over de aanpak van de organisatie : “De ploeg van nu is niet meer te vergelijken met die van vier jaar geleden. We reden toen ook al een mooi wedstrijdprogramma, maar de omkadering is veel professioneler geworden. Zo trokken we eind maart met de klimmers op hoogtestage en hadden we tijdens de Tour het voorrecht om drie weken lang een kok in onze ploeg te hebben. Allemaal ‘kleine’ dingen die het tot een mooi geheel maken.”   (8 september 2017)

 

 

 

 

 

TWEE ZEEUWSE NIEUWELINGEN IN 2018 NAAR BRABANTSE WIELERVERENIGING WILLEBRORD WIL VOORUIT

Foto’s : Facebook          Yoeri Slokkers uit Oud-Vossemeer koerst in 2018 in de juniorenselectie van de West Brabantse wielervereniging Willebrord Wil Vooruit. De Thoolse renner fietste twee jaar bij de nieuwelingen van RSC De Zuidwesthoek. Slokkers is blij met de afspraken die zijn gemaakt aangaande zijn programma: “Het laatste jaar heb ik een mooie stap voorwaarts gemaakt bij de nieuwelingen. Met de uitnodiging om bij de junioren van Willebrord Wil Vooruit te komen rijden hoop ik deze lijn voort te zetten. Het mooie wedstrijdprogramma met veel internationale wedstrijden spreekt mij erg aan. Daarnaast komen er veel sterke renners naar de club en daardoor hoop ik dat we van elkaar kunnen leren en beter kunnen worden op de gezamenlijke trainingen en wedstrijden. Willebrord Wil Vooruit heeft een rijke historie en hebben al heel wat goede coureurs voortgebracht. Tijdens de eerste gesprekken heb ik een goed gevoel eraan over gehouden en ik kijk uit naar mijn eerste jaar bij de junioren.”  

Tristan Timmermans uit Yerseke maakt ook de overstap naar de junioren van Willebrord Wil Vooruit. De Bevelander komt van de Belgische nieuwelingen formatie Papillon Rudyco Janatrans.   (6 september 2017)

 

 

 

 

WIELERVERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN WIL IN JUBILEUMJAAR 2018 EEN VOLWAARDIGE PLOEG PRESENTEREN
Foto’s : Facebook       Het bestuur van Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen is op een breed front actief om de club te vernieuwen. De activiteiten zijn gericht op 2018 als de WVZV het 50 jarig bestaan viert. Hoogtepunt van het jubileumjaar wordt de presentatie van een volwaardige formatie voor alle categorieën. De toekomst van het wielrennen in Zeeuws Vlaanderen zal centraal staan bij de herstart. Enthousiaste kinderen en ouders vormen een belangrijke pion bij de opbouw van de vereniging. De huidige organisatie bestaat uit voorzitter Edwald Martijn, secretaris Kitty Govaert en penningmeester Eric de Vries.
In elke Zeeuws Vlaamse gemeente (Hulst- Sluis- Terneuzen) heeft WVZV in 2017 mountainbike clinics georganiseerd. Op deze manier konden de kinderen van de basisscholen kennismaken met de MTB fiets. Martijn over deze methode : “Natuurlijk hopen we dat de kinderen het leuk hebben gevonden en dat er op termijn nieuwe leden uit voort vloeien. Uit de clinics in Hulst is veel respons gekomen en deze deelnemers willen graag verder gaan met mountainbiken”. Daarnaast wordt veel aandacht geschonken aan promotie van het wegwielrennen door middel van clinics met de racefiets. Brian van Goethem (foto) van Roompot – Nederlandse Loterij heeft aangeboden om één van de clinics te verzorgen. De profrenner uit Philippine wil graag helpen om de wielervereniging weer terug op de kaart te zetten.   Voorzitter Martijn : “Ook ouders mogen zich melden om activiteiten te begeleiden en te stimuleren. Hun inzet richting WVZV is goud waard”.
De bedoeling is om jeugdrenners op te leiden en te laten doorstromen in de nieuwelingen en junioren ploeg. Er is een overeenkomst met Spie Cycling Team getekend. Het bestuur hoopt met deze samenwerking renners aan de club te kunnen binden. In het verleden was er vrijwel geen nieuwelingen ploeg en gingen de renners naar andere verenigingen. De aantrekkingskracht van wielerpartner Spie Cycling Team is dat zij een mooi programma rijden in binnen- en buitenland. Daarnaast beschikken ze over een goede omkadering. De ploegleiders zijn niet door renners aan de vereniging gebonden maar hebben allemaal de passie voor het wielrennen. Stef Ponnet en Koen Feys rijden stad en land af om de renners aan het vertrek te krijgen.
Casper van Uden het uithangbord van de vereniging. Deze nieuweling is overgekomen van wielerclub Wilton de Volharding. Van Uden is Nederlands Kampioen op de weg en heeft verder titels op de baan behaald. Van Uden wordt in de wedstrijden bijgestaan door nieuweling Jarno d’Hondt. Daarnaast staan de junioren Stanley Beerepoot, Ruben Buitendijk en Luuk Herben op de licentielijst. Dit trio zal in 2018 kunnen aansluiten bij onze junioren ploeg van WVZV.
De bestuursgroep wil veel aandacht schenken aan het jeugdfietsen. Het zou mooi zijn als er door de Zeeuws Vlaamse wedstrijden (Wim Hendriks Koewacht, Spie 3 daagse van Axel en de TMZ koersen) meer kinderen gaan fietsen. Voor de club maakt het niet uit of het op wedstrijdniveau is of dat ze alleen willen trainen. Verder wordt gedacht aan gezamenlijke toertochten. Ouders die bereid zijn om training te geven of te assisteren zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden bij Kitty Govaert : mailto:secretariaat@wvzv.nl
Edwald Martijn over de toekomst: “In 2018 bestaat Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen 50 jaar en dan hopen we een volwaardige ploeg op de been te hebben. Het zou mooi zijn mochten we op alle fronten renners hebben. Van jeugdleden tot elite zonder contract en beloften.
De damesformatie van Jos Feron Lady Force valt ook onder W.V. Zeeuws Vlaanderen. Door de inzet van ploegleider Gerrie Sijnesael staat het team al jaren op de wielerkaart. Naast alle valide sporters heeft WVZV oog voor de minder valide sporters. Promotor-coördinator Jan de Jonge is de drijvende kracht achter dit project. Irma van Duijn uit Schoondijke is het goudhaantje van de ploeg. De Zeeuws Vlaamse heeft talrijke overwinningen op haar erelijst.  (20 augustus 2017)