> RENNERS & PLOEGEN

 

 

Foto : Freddy Scheele.
>>> NIEUWS OVER WIELERTRANSFERS ZEEUWSE RENNERS IS WELKOM.
STUUR JE INFORMATIE MET TEKST & FOTO NAAR  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

NICK VAN DER LIJKE IN 2019 BIJ ROOMPOT CHARLES CYCLING MET 11 LANDGENOTEN
De nieuwe formatie Roompot Charles Cycling heeft 18 renners onder kontrakt voor 2019.  Nick van der Lijke (foto / Middelburg > Rotterdam) is in gezelschap van 11 landgenoten en 6 Belgische coureurs.  Het ploegleiderswerk bij de Pro Continentale ploeg zal volgend jaar in handen zijn van Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Boogerd.  Algemeen manager van het Nederlands/Belgische fusieteam is Michael Zijlaard.    (5 oktober 2018).
Bekijk onderstaand de selectie 2019 van Roompot Charles Cycling:

 

 

 

 

 

 

NIEUWE PLOEG VOOR QUINTY VAN DE GUCHTE : KEUKENS REDANT

Foto : fam. v.d. Guchte         Na 4 jaar Isorex Noaqua Ladies Team zal Quinty van de Guchte in 2019 uitkomen voor het Keukens Redant Cycling Team. De renster uit Driewegen over haar transfer : “Het was een moeilijke keus en gelukkig zijn we op een goede manier uit elkaar gegaan. Ik ben Isorex dankbaar voor alle kansen die ik heb gehad de afgelopen jaren, maar ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen bij het Keukens Redant Cycling Team. Ik denk dat ik met deze keuze een stapje hoger ga. Ik kijk er erg naar uit en hoop op mooie resultaten met mijn nieuwe ploeg”. De Belgische formatie Keukens Redant telt volgend seizoen ongeveer 15 rensters met een mix van ervaren vrouwen en talentvolle jongeren.   (3 oktober 2018)

                                                                            

 

 

 

 

 

THIJS DE LANGE HEEFT IN 2019 VIJFTIEN PLOEGMAATS BIJ METEC TKH

Thijs de Lange (Kattendijke > Utrecht) zal ook in 2019 het sponsorshirt dragen van Metec-TKH. Vertrekkers bij de continentale formatie zijn Jasper de Laat en Johim Ariesen. Rick Ottema en Jason van Dalen worden de nieuwe gezichten binnen het  Nederlandse team van de ploegleiders Adri van Houwelingen, Robin Chaigneau en Matthijs Delen.

Selectie 2019 :    Thijs de Lange          Sjoerd Bax          Stef Krul           Robbie van Bakel           Jason van Dalen            Arvid de Kleijn           Rick Ottema          Tim Marsman          Jelle Bootsveld          Danny van der Tuuk           Marijn van den Berg            Jens van den Dool          Lars van den Berg            David Dekker      Dennis van der Horst        Dylan Bouwmans.     (1 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

MIDDELBURGSE YVA GELUK NAAR DE ADELAAR APELDOORN

Yva Geluk heeft een nieuwe ploeg. In 2019 trekt de Middelburgse een shirt aan van het Adelaar Ladies Cycling Team. De Apeldoornse wielervereniging heeft een omvangrijk ledenbestand. Jaarlijks zijn er veel activiteiten rond het clubhuis op sportpark Orderbos en op de wielerbaan Omnisport Apeldoorn.

Geluk over haar keuze : “Ik wil me wat meer gaan focussen op de Nederlandse koersen. Heel leuk die zware waaierkoersen over smalle dijkjes. Daarnaast zal ik in de winter af en toe wat strandraces gaan rijden en daarbij uitkomen voor strandteam Tekust.com  Ik ben dan ook heel gemotiveerd om nog een jaartje te knallen in 2019 en een winter daarvoor hard te trainen”.  Bij haar huidige Belgische ploeg heeft Geluk veel  geleerd : “Bij deze wil ik het Equano Wase-Zon Cycling Team bedanken voor de leuke periode en goede zorgen. Door de mogelijkheden van deze ploeg en goede sfeer ben ik enorm gegroeid als wielrenster”.  (29 september 2018)

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE LIESELOTTE OVERDEVEST NAAR ZUID HOLLANDSE VERENIGING

Foto : Facebook      Lieselotte Overdevest (Hoek) verlaat na één seizoen de Zeeuwse formatie Jos Feron Lady Force van Gerrie Sijnesael. De 29 jarige Zeeuws Vlaamse gaat in 2019 de gelederen versterken van Westland Wil Vooruit. Ze heeft er “super veel zin in” om volgend jaar in een ander wielerklimaat een nieuw sponsorshirt aan te trekken. Haar ploegleider Marcel van Alphen (Breda) wil volgend weer scoren in klassiekers en criteriums in Nederland en België. Westland Wil Vooruit beschikt in Honselersdijk over een eigen wielerparcours aan de Broekpolderlaan met een lengte van 1557 meter.  (20 september 2018)

 

 

 

 

 

KONTRAKTVERLENGING JARNO MOBACH BIJ OPLEIDINGS TEAM SUNWEB

Jarno Mobach (20) heeft zijn kontrakt met Development Team Sunweb met twee jaar verlengd. De Zeeuws Vlaamse belofte fietst vanaf 2017 bij de Duitse ploeg. In het hoofdteam van Team Sunweb koersen o.m. zijn landgenoten Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Sam Oomen en Laurens ten Dam.

Mobach is uiteraard blij met de verlengde overeenkomst :  “Ik denk dat dit voor mij de beste omgeving is om een betere wielrenner te worden.” 

Ploegleider Sebastian Deckert heeft veel vertrouwen in zijn Hollandse pupil uit Philippine : “We hebben Jarno stappen zien maken in zijn ontwikkeling als allrounder dit seizoen. We geloven is zijn kwaliteiten op en naast de fiets.”   Lees meer over wegseizoen 2018 van Mobach : www.zeelandfiets.nl/?page_id=95468     (14 september 2018)

 

 

 

 

 

TIMO DE JONG EN LARS OREEL BLIJVEN IN 2019 BIJ DESTIL – PARKHOTEL VALKENBURG

 

De Goesenaren Lars Oreel (foto boven) en Timo de Jong blijven bij Destil-Parkhotel Valkenburg. De continentale formatie wordt wel kleiner en begint met tien Nederlandse renners aan het wegseizoen 2019. De naam van de ploeg wordt later bekend gemaakt in samenspraak met de sponsors.

Op Wielerflits.nl gaf manager Frank Pennings een toelichting : “Volgend jaar hebben wij gewoon weer een ploeg. Zoals bij zo’n beetje iedere ploeg duurt het eventjes voordat alles helemaal rond is met sponsoring. Maar bij ons gaat dat goed komen. We gaan wel inkrimpen als gevolg van een lager budget.” Aangaande het programma zal er niet veel veranderen. Pennings : “De internationale wedstrijden waar we dit jaar aan de start stonden, zullen we ook volgend jaar rijden, net als de wedstrijden uit de Topcompetitie”

Selectie 2019 :      Robin Blummel        Maik van der Heijden      Timo de Jong      Jordi van Loon         Alex Molenaar        Lars Oreel          Freek van Wijk         Oscar van Wijk.  De selectie wordt de komende maanden nog met twee renners uitgebreid.      (11 september 2018)

 

 

 

 

 

JARNO DHONDT IN 2019 BIJ ZANNATA GALLOO CYCLING TEAM

 

Zeeuws Vlaming Jarno Dhondt koerst in 2019 als junior bij het Zannata Galloo Cycling Team Menen. De jonge renner uit Eede komt over van de Belgische formatie Meubelen Gaverzicht.   Dhondt op Cyclingsite.BE over zijn transfer : “Ik heb voor Zannata Galloo Cycling Team Menen gekozen, omdat het team een mooi programma rijdt. Maar vooral omdat ik hier de mogelijkheid krijg om mij verder te ontwikkelen onder begeleiding van een goede omkadering. Het is een mooie kans die ik krijg, dus dat laat ik natuurlijk niet schieten! Ook wil ik Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT bedanken voor het afgelopen seizoen en voor alle kansen die ik kreeg.”   Dhondt won in 2018 een criterium in het Belgische Zedelgem. Bekijk zijn Scorebord op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=118772      (4 september 2018)

 

 

 

 

 

 

BRIAN VAN GOETHEM IN 2019 VAN ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ NAAR WORLD TOUR PLOEG LOTTO SOUDAL
Brian van Goethem (Sluiskil) verlaat na 4 jaar Roompot – Nederlandse Loterij en trekt vanaf 1 januari 2019 het shirt aan van Lotto Soudal. De Zeeuws Vlaming heeft een kontrakt voor twee jaar getekend bij de World Tour formatie van manager Marc Sergeant.  Van Goethem (27) startte in 2015 als profrenner bij de nieuwe Nederlandse ploeg van Michael Zijlaard. Daarvoor koerste de Zeeuw bij de continentale ploeg Metec. De rasaanvaller toont zich als “Breakaway  Brian” vaak in de vlucht van de dag  en de voorjaarsklassiekers.
Foto : In 2018 presteerde van Goethem overtuigend tijdens de klassieker Gent – Wevelgem toen hij meestreed tot diep in de finale. In de Baloise Belgium Tour was er een derde plaats in de individuele tijdrit.      Lees meer over het wegseizoen 2018 van Brian van Goethem : www.zeelandfiets.nl/?page_id=95445 .         (31 augustus 2018)
 

 

 

 

 

 

WIELERVERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN BLOEIT OP RICHTING JUBILEUMFEEST OP 20 OKTOBER 2018 IN AXEL

Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen zit in een forse groeifase. Voorzitter Edwald Martijn is blij met deze ontwikkeling en ziet veel sportieve kansen voor de 175 leden. De nieuwelingen en juniorenselectie telt momenteel 20 talenten die zich kunnen tonen in criteriums en internationale klassiekers waaronder de thuiswedstrijd Junioren Driedaagse Axel.

Op 20 oktober 2018 zal WV Zeeuws Vlaanderen het 50 jarig bestaan vieren met een speciaal wielerprogramma.  

AXEL                  ROOSEVELTLAAN                 CULTUREEL CENTRUM DE  HALLE                 13.30 UUR :  50 JARIG JUBILEUMFEEST WIELERVERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN
PROGRAMMA :     15.00 UUR : TOERTOCHT 45 KM                  21.00 UUR : WIELERQUIZ
AANMELDINGEN EN INFO :  50jaarwvzv@gmail.com          https://www.facebook.com/events/259766314774460/