> RENNERS/PLOEGEN 2019

 

 

Foto : Freddy Scheele.
>>> NIEUWS OVER WIELERTRANSFERS ZEEUWSE RENNERS IS WELKOM.
STUUR JE INFORMATIE MET TEKST & FOTO NAAR  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

THOLENAAR PATRICK DE GRAVE PLOEGLEIDER NIEUWELINGEN MEISJES WV BREDA

De Zeeuw Patrick de Grave neemt volgend seizoen de nieuwelingen meisjes van WV Breda onder zijn hoede. De 45 jarige Tholenaar hoopt dat de huidige sterke selectie nog kan doorgroeien in de komende jaren. In 2019 zal het team bestaan uit de zusjes Senne en Mirre Knaven (Meerle (B), Silke Blei (Hurwenen), Pem Hoefmans (Alphen), Denise Mertens (Breda), Anouk Naalden (Lepelstraat) , Nienke Dullemond (Ooltgensplaat) en Britt de Grave uit Tholen.

De Grave, in 2007 en 2008 ploegleider bij ZRTC Theo Middelkamp, over de sportieve toekomst van zijn rensters bij WV Breda : “Het eerste jaar zal voornamelijk in het teken staan om de groepssfeer goed te houden. Ze zullen soms voor individuele resultaten rijden maar we zullen ook zeker een aantal wedstrijden uitzoeken om ze als team te laten koersen”.   Op 23 en 24 februari is er een trainingsweekend gepland in de Vlaamse Ardennen. De eerste Nederlandse wedstrijd zal de klassieker Omloop van Strijen zijn. Ze zullen ook een aantal meerdaagsen rijden zoals de IBYT in België rondom Leuven en de Assen Jeugdtour. Verder starten de nieuwelingen meisjes  in alle Nederlandse klassiekers aangevuld met buitenlandse wedstrijden.   Volgens de Grave “een mooi en uitdagend programma waarmee ze veel kunnen leren”. 

 

Foto : Facebook     Oud renner De Grave heeft ervaring als ploegleider met o.m. een eigen jeugdteam dat in 2018 startte in de Kidstour Berlin : “Dit was een groot succes. We wonnen het ploegenklassement en algemeen werden de rensters 3,4,5 en 8. Daar is het plan ontstaan het team door te zetten naar een nieuwelingenploeg. Dit is op het laatste moment toch niet doorgegaan”.  De Grave over de huidige winterperiode :  “Zes van de dames rijden op dit moment in het veld en ze doen met 5 mee in de top van alle klassementen. Elk weekend behalen ze podiumplaatsen. Dit is veel belovend richting wegseizoen omdat de meesten het veldrijden  als voorbereiding zien”.     (13 december 2018)

 

 

 

 

 

NIEUWE PLOEG TIMO DE JONG IN 2019 : VOLKERWESSELS MERCKX
Timo de Jong zal in 2019 bij opleidingsploeg VolkerWessels Merckx koersen.  De 19 jarige Goesenaar die overkomt van Destil – Parkhotel Valkenburg begon op zaterdag 1 december met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op het programma stond o.m. een groepstraining. Het ploegleiderswerk bij de Jong’s nieuwe formatie is in handen van oud beroepsrenner Allard Engels. Ploeggenoten worden o.m. Peter Schulting, winnaar van de Tacx Pro Classic 2018, Tijmen Eising, Nick v.d. Meer, Nils Wolffenbuttel, Lorenzo Eising, Gert-Jan Bosman, Chiel Schulten, Koen Paalman, Sven Nijhuis en Rochez Harbers. Het VolkerWessels Merckx Cycling Team eindigde in 2018 op de vierde plaats in de Nederlandse Clubcompetitie en promoveert met deze klassering naar de Topcompetitie.  Bekijk het wegseizoen 2018 van Timo de Jong  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=111409            (1 december 2018)

 

 

 

 

 

 

 

NICK VAN DER LIJKE IN 2019 BIJ ROOMPOT CHARLES CYCLING MET 11 LANDGENOTEN  
PUBLIEKSPRESENTATIE OP DONDERDAG 3 JANUARI TIJDENS DE OPENINGSAVOND VAN DE WOONING ZESDAAGSE ROTTERDAM
Foto : Facebook      De nieuwe formatie Roompot Charles Cycling heeft 18 renners onder kontrakt voor 2019.  Nick van der Lijke (foto / Middelburg > Rotterdam) is in gezelschap van 11 landgenoten en 6 Belgische coureurs.  Het ploegleiderswerk bij de Pro Continentale ploeg zal volgend jaar in handen zijn van Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Boogerd.  Algemeen manager van het Nederlands/Belgische fusieteam is Michael Zijlaard.
De publiekspresentatie van Roompot Charles is op donderdag 3 januari om 20.30 uur tijdens de openingsavond van de Zesdaagse Rotterdam in Sportpaleis Ahoy.   
Bekijk onderstaand de selectie van Roompot Charles Cycling 2019:      (29 november 2018)

 

 

 

 

 

TWEE TALENTEN ZRTC THEO MIDDELKAMP NAAR WILLEBRORD WIL VOORUIT

Foto’s : Facebook        De 14 jarige Marijn Wiskerke verlaat ZRTC Theo Middelkamp en gaat bij de nieuwelingen van Willebrord Wil Vooruit rijden. De jonge renner uit ’s Heer Hendrikskinderen volgt zijn broer Joran (16) die vorig seizoen naar de Brabantse wielervereniging vertrok. 

Wiskerke over zijn nieuwe fietsomgeving :  “Bij WWV hebben ze in 2019 één van de beste programma’s.  Het zal een gevarieerd pakket worden met veel wedstrijden in Nederland en ook het buitenland komt ruim aan bod. Ik denk dat ik daardoor veel kan leren en beter en sterker kan worden. Ik heb natuurlijk met veel plezier bij Middelkamp gereden en ga ze daar ook missen. Maar ik kijk er zeer naar uit om bij Willebrord Wil Vooruit te gaan fietsen”.    (29 november 2018)  

Ook Pierre van den Kieboom uit Hoogerheide gaat naar Willebrord Wil Vooruit : “Ik ben twee jaar geleden bij Theo Middelkamp begonnen en fietste daar altijd met plezier. Nu ik naar de nieuwelingen ga heb ik besloten om naar WWV te vertrekken. Mede omdat we daar een paar mensen kennen en er ook iemand uit mijn categorie daar naartoe gaat”.   (29 november 2018)

 

 

 

 

 

 

 

WESTLAND WIL VOORUIT BEGROET  THOOLSE CELESTA OP DEN BROUW

Foto : Zeelandfiets.nl : NK Tijdrijden 2018 Bergen op Zoom.        Celesta op den Brouw uit Sint-Maartensdijk zal volgend seizoen deel uitmaken van het team van Westland Wil Vooruit. Bij deze Zuid Hollandse club zitten ook Daphne Mesu en Lieselotte Overdevest in de selectie 2019. De Thoolse renster over haar haar nieuwe ploeg na het vertrek bij Jos Feron Lady Force : “Ik heb veel zin om volgend jaar bij WWV te rijden, het is een enthousiast team met een mooi wedstrijdprogramma. Ik kijk er naar uit om het beste uit mijzelf en uit het team te halen”.  Momenteel is o.d. Brouw nog herstellende van een knieblessure. Aan het einde van het vorige wedstrijdseizoen kreeg ze last van haar knie. Ze is toen minder gaan fietsen en zelfs even helemaal gestopt. Er zat lange tijd geen verbetering in en het leek alleen maar erger te worden. Gelukkig merkt de Zeeuwse vanaf het najaar wel een fors herstel maar ze is nog niet gereed voor de wedstrijden.  Aangaande haar studie hoopt ze in juni haar HBO-studie Finance & Control af te ronden.    (23 november 2018)

 

 

 

 

 

 

 

DUITSE PLOEG VOOR GOESENAAR LARS OREELFoto : Facebook        Lars Oreel vertrekt na één jaar bij de Nederlandse ploeg  Destil – Parkhotel Valkenburg en koerst in 2019 voor het Continentale Dauner-Akkon  Pro Cycling Team. Deze Duitse formatie werkt vanuit Keulen met een selectie van ongeveer 11 renners bij de start van het nieuwe wegseizoen. Het programma van Oreel wordt de komende maanden besproken met het management van Dauner-Akkon.   Bekijk de resultaten van Oreel in het wegseizoen 2018 : www.zeelandfiets.nl/?page_id=111405       (21 november 2018)

 

 

 

 

 

NIEUWE PLOEG JOCHEM KERCKHAERT : WIELER PLOEG GROOT AMSTERDAM

Foto : Facebook      Jochem Kerckhaert (18) uit Schoondijke koerst volgend seizoen als eerste jaars belofte bij WPGA : Wieler Ploeg Groot Amsterdam. In deze structuur is er een samenwerking van 3 verenigingen uit de regio Groot Amsterdam. ZWC DTS uit Zaandam, WTC de Amstel uit Amstelveen en ASC Olympia uit Amsterdam vormen deze wielervereniging. De Zeeuws Vlaming komt over van de Belgische formatie Meubelen Gaverzicht.  WPGA eindigde in 2018 op de twaalfde plaats in de nationale Topcompetitie van de KNWU. Hun leden rijden jaarlijks een breed nationaal en  internationaal programma.  De clubleiding heeft een heldere en ambitieuze  doelstelling : Streven naar een team waarbinnen jonge renners zich kunnen ontwikkelen en de ervaren renners hen daarbij helpen.    (17 november 2018)

 

 

 

 

 

DEMI VAN DIJKE BLIJFT BIJ RESTORE CYCLING

Demi van Dijke (Borsele) koerst in 2019 in de juniorengroep van Restore Cycling. Ploegleider Johan Mulder kan volgend seizoen een beroep doen op routiniers en nieuwkomers. De Zeeuwse van Dijke wil zich komend jaar meer in de kijker rijden met haar ploeggenotes Anna van Wersch, Pam Schutten, Juliët Eickhof, Jewel Paumen, Anoek Kuijpers en Tanja van der Drift. Theo Miltenburg zal de functie mecanicien invullen en Jos Paumen is verzorger.    (13 november 2018) 

 

 

 

 

 

 

 

WESLEY MOL IN 2019 NAAR LUXEMBURGSE FORMATIE

Wesley Mol (Kapelle) verlaat na één seizoen Polartec Kometa en koerst in 2019 bij het Luxemburgse Differdange – Geba Continental. Binnen dit internationale team kan de Zeeuw een mooi programma rijden in de gehele Benelux met een aantal interessante etappe koersen. De wedstrijden zijn allemaal van hoog niveau en Mol kijkt er dan ook naar uit om te beginnen in een nieuwe wieleromgeving. De Bevelander had wel de optie om nog een jaar te blijven bij de Spaanse formatie maar hij gaf de voorkeur aan een sportieve verhuizing. Mol over zijn transfer : “Ik heb een heel leerzaam jaar gehad met super begeleiding en toffe ploegmaten welke allemaal vrienden zijn geworden waar  ik nog steeds veel contact mee heb. Het was dan ook een lastige beslissing”.    (13 november 2018)

 

 

 

 

 

ZEEUWSE RENNERS  MICK & TIM VAN DIJKE EN RICO VAN DAMME IN 2019 BELOFTE BIJ ZRTC THEO MIDDELKAMP

Middelkamp ploegleider Ad Polak kan volgend seizoen over een sterke en volwaardige selectie beschikken. De Zeeuwse wielervereniging heeft zich versterkt met drie Bevelandse beloftes. In 2019 zullen de tweeling Mick & Tim van Dijke en Rico van Damme uit Yerseke (foto boven) zich etaleren in criteriums en klassiekers in Nederland en België. Middelkamp verwacht ook veel van het Brabantse talent Maarten de Nijs (foto onder). De 18 jarige Huijbergse junior komt over van RSC De Zuidwesthoek.

 

David van Eerd (Breda) kan pas vanaf de zomer in actie komen omdat hij eerst wil afstuderen als arts.  De Roemeen Iulian Baciu wil zijn studie op de HZ Vlissingen combineren met de wielersport. Johnny van de Klooster blijft beschikbaar voor o.m. de ploegentijdritten. Ezra Tolhoek (Zierikzee) koerst niet meer in het Middelkamp shirt en gaat bij Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) rijden.  Eddy Gödde is vertrokken naar HSK Trias Mooi Jong.

Selectie Beloften   :      Justin Boone       Jochem Runhaar        Rico van Damme          Mick van Dijke         Tim van Dijke       Lars Steenbakker          Pepijn Hillemans Iulian Baciu          Nick de Munnik         Maarten de Nijs         Wesley Floren.

Selectie Elite :     Bobby Balk          Dylan de Kok           David van Eerd              Eloy Raas          Jimmy de Bruyn          Michel Stroosnijder           Roy Gijzel        Michiel Jumelet          Paul Hoondert             Pieter Vette          Roy Guequierre            Thomas Polak.    (12 november 2018)

 

 

 

DIDI EN JOPPE DE VRIES NAAR KTM BIKE VISION MOUNTAINBIKE TEAM

Foto : Femke Kuijpers         In seizoen 2019 zal Didi de Vries (Wilhelminadorp) de overstap maken naar het KTM Bike-Vision mountainbike team. Na 3 jaar in dienst te hebben gereden van het Trek-Bioracer Mountainbike team is het voor haar tijd voor een nieuwe sportieve omgeving. Met KTM zal de Bevelandse  in de Europese wereldbeker wedstrijden gaan meedoen onder begeleiding van het team en haar nieuwe Zwitserse teammaatje Martin Fanger. Hij staat 6e in UCI World Ranking en behaalde al mooie top 10 plaatsen op World Cups.  De Vries (21) over haar sportieve verhuizing en ambities : “2019 zal het jaar moeten zijn waarbij ik terug een stap voorwaarts zal proberen zetten. Waarbij ik de ‘struggles’ met mijn chronische schildklier aandoening eindelijk onder de knie heb, waardoor ik mij 100% kan inzetten tijdens een wedstrijd”.

 

Foto : Facebook        In 2019 zal ook haar broertje Joppe de Vries (18) zich aansluiten bij het KTM Bike-Vision team. Joppe moest vorig jaar een seizoen verstek laten gaan, omdat hij twee opleidingen combineerde. Met een diploma op zak kan hij het fietsen nu mooi met 1 studie combineren en wil hij ook zijn focus terug leggen op het fietsen. Hij wil graag wat UCI punten (minstens 40) proberen te sprokkelen in de U23 (belofte) categorie om zo ook aan de start te kunnen staan van een wereldbeker.   (9 november 2018)

 

 

 

 

 

JARNO MOBACH HEEFT IN 2019 VEERTIEN PLOEGMAATS BIJ OPLEIDINGS TEAM SUNWEB
Jarno Mobach (20) heeft zijn kontrakt met Development Team Sunweb verlengd t.m. 2020. De Zeeuws Vlaamse belofte fietst vanaf 2017 bij de Duitse ploeg. In het hoofdteam van Team Sunweb koersen o.m. zijn landgenoten Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Sam Oomen en Laurens ten Dam. Mobach is uiteraard blij met de verlengde overeenkomst :  “Ik denk dat dit voor mij de beste omgeving is om een betere wielrenner te worden.” 
Ploegleider Sebastian Deckert heeft veel vertrouwen in zijn Hollandse pupil uit Philippine : “We hebben Jarno stappen zien maken in zijn ontwikkeling als allrounder dit seizoen. We geloven is zijn kwaliteiten op en naast de fiets.”   In 2019 heeft Mobach 14 ploeggenoten w.o. zijn landgenoten Nils Eekhoff, Edo Maas, Tim Naberman en Nils Sinschek.
Lees meer over wegseizoen 2018 van Mobach : www.zeelandfiets.nl/?page_id=95468              (31 oktober 2018)

 

 

 

 

 

DAPHNE MESU GAAT IN 2019 NAAR WESTLAND WIL VOORUIT

Foto : Facebook     Daphne Mesu fietst in 2019 bij Westland Wil Vooruit. Na langdurige knieproblemen werkt de 18 jarige renster de komende winter aan haar revalidatie onder de vleugels van de Zuid Hollandse club in Honselersdijk. De Middelburgse komt over van Wieler Vereniging Breda. Ze begon met koersen bij ZRTC Theo Middelkamp.

De HZ studente Sportkunde vertelt over de recente tegenslagen in de wielersport : “In de afgelopen ander half jaar is mijn knie drie keer uit de kom geweest. Hierdoor moest ik steeds een tijd moest rusten om daarna weer te kunnen opbouwen en fietsen. Dit was fysiek maar vooral mentaal enorm zwaar want steeds als ik mezelf eindelijk goed voelde, gebeurde het opnieuw…

… Er is tijdens de operatie uit mijn bovenbeen een stukje gehaald waarmee ze een nieuw bandje aan de binnenkant van mijn knie hebben gemaakt, waardoor deze meer ondersteund wordt. Het zal een lange revalidatie worden waardoor ik waarschijnlijk pas later in 2019 zal beginnen met wedstrijden rijden. Gelukkig heb ik de kans gekregen om dit volgend jaar bij Westland Wil Vooruit te doen. Ik kijk heel erg uit naar volgend seizoen”.     (26 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWE PLOEG VOOR QUINTY VAN DE GUCHTE : KEUKENS REDANT

Foto : fam. v.d. Guchte         Na 4 jaar Isorex Noaqua Ladies Team zal Quinty van de Guchte in 2019 uitkomen voor het Keukens Redant Cycling Team. De renster uit Driewegen over haar transfer : “Het was een moeilijke keus en gelukkig zijn we op een goede manier uit elkaar gegaan. Ik ben Isorex dankbaar voor alle kansen die ik heb gehad de afgelopen jaren, maar ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen bij het Keukens Redant Cycling Team. Ik denk dat ik met deze keuze een stapje hoger ga. Ik kijk er erg naar uit en hoop op mooie resultaten met mijn nieuwe ploeg”. De Belgische formatie Keukens Redant telt volgend seizoen ongeveer 15 rensters met een mix van ervaren vrouwen en talentvolle jongeren.  

Selectie Keukens Redant  2019: Ine Allaert, Stine Borgli (Nor), Evelien Debboudt, Lensy Debboudt, Sylvia Debboudt, Luca De Langhe, Malin Eriksen (Nor), Brenda Goessens, Rachel Jary (GBr), Amber Lacompte, Jessica Lane (Aus), Vibeke Lystad (Nor), Lone Meertens, Lana Petit, Birgitte Ravndal (Nor), Evy Tillaert, Quinty van de Guchte (Ned), Elise Vander Sande, Katie Van Geyte, Ayse Van Laethem.        (3 oktober 2018)

                                                                            

 

 

 

 

 

 

THIJS DE LANGE HEEFT IN 2019 VIJFTIEN PLOEGMAATS BIJ METEC TKH

Thijs de Lange (Kattendijke > Utrecht) zal ook in 2019 het sponsorshirt dragen van Metec-TKH. Vertrekkers bij de continentale formatie zijn Jasper de Laat en Johim Ariesen. Rick Ottema en Jason van Dalen worden de nieuwe gezichten binnen het  Nederlandse team van de ploegleiders Adri van Houwelingen, Robin Chaigneau en Matthijs Delen.

Selectie 2019 :    Thijs de Lange          Sjoerd Bax          Stef Krul           Robbie van Bakel           Jason van Dalen            Arvid de Kleijn           Rick Ottema          Tim Marsman          Jelle Bootsveld          Danny van der Tuuk           Marijn van den Berg            Jens van den Dool          Lars van den Berg            David Dekker      Dennis van der Horst        Dylan Bouwmans.     (1 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

MIDDELBURGSE YVA GELUK NAAR DE ADELAAR APELDOORN

Yva Geluk heeft een nieuwe ploeg. In 2019 trekt de Middelburgse een shirt aan van het Adelaar Ladies Cycling Team. De Apeldoornse wielervereniging heeft een omvangrijk ledenbestand. Jaarlijks zijn er veel activiteiten rond het clubhuis op sportpark Orderbos en op de wielerbaan Omnisport Apeldoorn.

Geluk over haar keuze : “Ik wil me wat meer gaan focussen op de Nederlandse koersen. Heel leuk die zware waaierkoersen over smalle dijkjes. Daarnaast zal ik in de winter af en toe wat strandraces gaan rijden en daarbij uitkomen voor strandteam Tekust.com  Ik ben dan ook heel gemotiveerd om nog een jaartje te knallen in 2019 en een winter daarvoor hard te trainen”.  Bij haar huidige Belgische ploeg heeft Geluk veel  geleerd : “Bij deze wil ik het Equano Wase-Zon Cycling Team bedanken voor de leuke periode en goede zorgen. Door de mogelijkheden van deze ploeg en goede sfeer ben ik enorm gegroeid als wielrenster”.  (29 september 2018)

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE LIESELOTTE OVERDEVEST NAAR ZUID HOLLANDSE VERENIGING

Foto : Facebook      Lieselotte Overdevest (Hoek) verlaat na één seizoen de Zeeuwse formatie Jos Feron Lady Force van Gerrie Sijnesael. De 29 jarige Zeeuws Vlaamse gaat in 2019 de gelederen versterken van Westland Wil Vooruit. Ze heeft er “super veel zin in” om volgend jaar in een ander wielerklimaat een nieuw sponsorshirt aan te trekken. Haar ploegleider Marcel van Alphen (Breda) wil volgend weer scoren in klassiekers en criteriums in Nederland en België. Westland Wil Vooruit beschikt in Honselersdijk over een eigen wielerparcours aan de Broekpolderlaan met een lengte van 1557 meter.  (20 september 2018)

 

 

 

 

JARNO DHONDT IN 2019 BIJ ZANNATA GALLOO CYCLING TEAM

 

Zeeuws Vlaming Jarno Dhondt koerst in 2019 als junior bij het Zannata Galloo Cycling Team Menen. De jonge renner uit Eede komt over van de Belgische formatie Meubelen Gaverzicht.   Dhondt op Cyclingsite.BE over zijn transfer : “Ik heb voor Zannata Galloo Cycling Team Menen gekozen, omdat het team een mooi programma rijdt. Maar vooral omdat ik hier de mogelijkheid krijg om mij verder te ontwikkelen onder begeleiding van een goede omkadering. Het is een mooie kans die ik krijg, dus dat laat ik natuurlijk niet schieten! Ook wil ik Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT bedanken voor het afgelopen seizoen en voor alle kansen die ik kreeg.”   Dhondt won in 2018 een criterium in het Belgische Zedelgem. Bekijk zijn Scorebord op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=118772      (4 september 2018)

 

 

 

 

 

 

BRIAN VAN GOETHEM IN 2019 VAN ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ NAAR WORLD TOUR PLOEG LOTTO SOUDAL
Brian van Goethem (Sluiskil) verlaat na 4 jaar Roompot – Nederlandse Loterij en trekt vanaf 1 januari 2019 het shirt aan van Lotto Soudal. De Zeeuws Vlaming heeft een kontrakt voor twee jaar getekend bij de World Tour formatie van manager Marc Sergeant.  Van Goethem (27) startte in 2015 als profrenner bij de nieuwe Nederlandse ploeg van Michael Zijlaard. Daarvoor koerste de Zeeuw bij de continentale ploeg Metec. De rasaanvaller toont zich als “Breakaway  Brian” vaak in de vlucht van de dag  en de voorjaarsklassiekers.
Foto : In 2018 presteerde van Goethem overtuigend tijdens de klassieker Gent – Wevelgem toen hij meestreed tot diep in de finale. In de Baloise Belgium Tour was er een derde plaats in de individuele tijdrit.      Lees meer over het wegseizoen 2018 van Brian van Goethem : www.zeelandfiets.nl/?page_id=95445 .         (31 augustus 2018)