> RENNERS & PLOEGEN

 

 

>>> NIEUWS OVER WIELERTRANSFERS ZEEUWSE RENNERS IS WELKOM.
STUUR JE INFORMATIE MET TEKST & FOTO NAAR  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

 

DEMI VAN DIJKE BIJ RESTORE CYCLING

Foto : Francis Mersy       Demi van Dijke (Borsele) koerst in 2018 in het shirt van Restore Cycling Ladies. Na het stoppen van haar vorige ploeg Lensworld Kuota vond de 16 jarige Bevelandse onderdak bij de formatie van ploegleider Johan Mulder en teammanager Mirjam van Dijk. Restore Cycling staat dit jaar aan de start bij criteriums, etappewedstrijden en klassiekers in Nederland en België.  Het team startte in 1998 en is uitgegroeid tot een gerenommeerde wielervereniging binnen de KNWU met landelijke bekendheid.  Jonge, talentvolle, renners worden opgeleid met behulp van een ervaren begeleidingsteam zodat zij kunnen doorstromen naar hogere niveau’s.   (22 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

WIELERVERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN BLOEIT OP

Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen zit in een forse groeifase. Voorzitter Edwald Martijn is blij met deze ontwikkeling en ziet veel sportieve kansen voor de 175 leden. De nieuwelingen en juniorenselectie telt momenteel 20 talenten die zich kunnen tonen in criteriums en internationale klassiekers waaronder de thuiswedstrijd Junioren Driedaagse Axel van 18 t.m. 20 mei. In 2018 zal WV Zeeuws Vlaanderen het 50 jarig bestaan vieren met een speciaal wielerprogramma.   (17 maart 2018)

                                                                                   

 

 

 

 

 

TWEE ZEEUWSE RENNERS BIJ DE ZUIDWESTHOEK

RSC De Zuidwesthoek heeft in 2018 twee Zeeuwen op de rennerslijst. Jochem Runhaar uit Kapelle koerst bij de junioren. Bianca Broosus (Anna Jacobapolder zal wedstrijden rijden in de categorie belofte vrouwen. De West Brabantse wielervereniging, opgericht op 20 oktober 1946, telt ruim 90 leden die in hun geel/blauwe sponsorshirts deelnemen aan criteriums, klassiekers en veldritten in Nederland en België.   (4 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

 

DAPHNE MESU  (MIDDELBURG) WIL IN 2018 STERK TERUGKOMEN NA VERLOREN SEIZOEN

Foto : Facebook       Voor de Middelburgse renster Daphne Mesu startte het wielerseizoen 2017 slecht met een knieblessure. Er volgde een lange herstel periode en ze mocht en kon 3 maanden lang letterlijk niks doen.  Mesu over deze moeilijke periode : “Dat kwam best hard aan als je gewend bent vaak te sporten. Hierdoor waren er in mijn rechter been bijna geen spieren meer over en ben ik nu nog steeds bezig om meer kracht te krijgen. Ik heb in de zomer 2017 nog best wat gefietst maar dit was zonder doel en vooral voor mijn plezier. In de winter 2017/2018 moest ik vanaf het nulpunt beginnen. Maar ik heb hard getraind om mijn doelen te kunnen halen. Na een afwisselende overwintering met zwemmen en krachttraining hoop ik sterk terug te kunnen komen in het nieuwe seizoen in het clubshirt van WV Breda”.    (2 maart 2018)   

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE RENNERS EN PLOEGLEIDERS BIJ WILLEBRORD WIL VOORUIT

 

Yoeri Slokkers uit Oud-Vossemeer koerst in 2018 in de juniorenselectie van de West Brabantse wielervereniging Willebrord Wil Vooruit. De Thoolse renner fietste twee jaar bij de nieuwelingen van RSC De Zuidwesthoek. Slokkers is blij met de afspraken die zijn gemaakt aangaande zijn programma: “Het laatste jaar heb ik een mooie stap voorwaarts gemaakt bij de nieuwelingen. Met de uitnodiging om bij de junioren van Willebrord Wil Vooruit te komen rijden hoop ik deze lijn voort te zetten. Het mooie wedstrijdprogramma met veel internationale wedstrijden spreekt mij erg aan. Willebrord Wil Vooruit heeft een rijke historie en hebben al heel wat goede coureurs voortgebracht”.

 

Tristan Timmermans uit Yerseke maakt ook de overstap naar de junioren van Willebrord Wil Vooruit. De Bevelander komt van de Belgische nieuwelingen formatie Papillon Rudyco Janatrans. In de begeleidingsgroep van de junioren zijn Marcel en Davy Gunst uit Yerseke ploegleiders.

 

De Zeeuwse nieuweling Joran Wiskerke (’s Heer Hendrikskinderen) koerst ook bij Willebrord Wil Vooruit. Volgens de ploegleiding is de Bevelander een renner die het team in de breedte komt versterken en hoopt door te groeien en te profiteren van een sterke ploeg. De selectie bestaat uit 10 renners.

 

Joannathan Duinkerke uit Kapelle en Maureen Arens (Kruiningen) staan eveneens op de ledenlijst van de Brabantse vereniging die is aangesloten bij de KNWU. Edwin Arens is begeleider bij de vrouwengroep en Rinus Verboom staat als ploegleider klaar voor de elite-beloften.   (28 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

 

MICHAËL DE JONG MET DE JONGE RENNER IN NEDERLANDSE TOPKOERSEN

Michaël de Jong (Kortgene > Maastricht) is opgenomen in de elite-beloften selectie van Lotto NL-Jumbo WV De Jonge Renner. De 25 jarige oud Bevelander was in het verleden in de clubtrui van ZRTC Theo Middelkamp te zien tijdens  Zeeuwse criteriums en klassiekers.

 

Na het vertrek van de klassieker-winnaars David Dekker en Jaap Kooijman heeft de Jonge Renner nieuwe coureurs binnen gehaald. Van Destil-Piels komen Rob van Broekhoven en Lars Olde Meijerink. Na hun periode als continental keren zij nu terug op het clubniveau. Er is nog een renner op de lijst die een stapje terug doet: Daan Meijers. Hij reed vorig jaar nog voor Delta Cycling Rotterdam. Een andere nieuwe renner is Wout van Elzakker die vorig seizoen in Spaanse dienst reed en liet weten dat hij terug wilde naar Nederland. Ceciel van Dongen en Jo Bouwens verzorgen de ploegleiderstaken.   (19 februari 2018)

 

 

 

 

      

 

CELESTA OP DEN BROUW (ST.MAARTENSDIJK) EN LIESELOTTE OVERDEVEST UIT HOEK BIJ JOS FERON LADY FORCE

De vrouwenformatie Jos Feron Lady Force begint met veel zelfvertrouwen aan het nieuwe seizoen na het topjaar 2017 met 24 overwinningen. De formatie telt 7 nationaliteiten en koerst weer op een licentie van WV Zeeuws Vlaanderen. Celesta op den Brouw (Sint-Maartensdijk) blijft bij Jos Feron, op de lijst met nieuwkomers staat Lieselotte Overdevest (Hoek). 

De vrouwen kunnen wederom een  mooi programma rijden. Jos Feron Lady Force heeft een nieuw sponsorshirt en kan nu ook beschikken over een teambus. De ploegleiders Gerrie Sijnesael, Eric Verstraten en Werner d’Hondt en de begeleiders en adviseurs zijn klaar voor het wielerjaar 2018. Volgens de ploeg zijn alle ingrediënten om er weer een spectaculair seizoen van te maken aanwezig.    (17 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWELINGE LISANNE DE MUNNIK WACHT OP START WEGSEIZOEN

Foto : fam.van Stel          Lisanne de Munnik (Kapelle) fietst in 2018 in de categorie tweedejaars nieuwelingen. De jonge Bevelandse koerst bij ZRTC Theo Middelkamp in het nieuwe clubshirt van sponsor Reysport (Wolphaartsdijk). De Munnik opende haar seizoen op zaterdag 3 maart in het Belgische Sinaai. Volgens haar begeleider-adviseur Jack van Stel (Wemeldinge) is de jaarkalender prima bezet met mooie koersen in Nederland en Vlaanderen. In de voorbereiding op het wegseizoen reed de Munnik naar de negende plaats in de West Brabantse Veldrit Competitie (WBVC) 2017.      (12 februari 2018)

                                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

GEEN ZEEUWSE NIEUWELINGEN/JUNIOREN BIJ NIEUWE OPLEIDINGSPLOEG CERVÉLO-GOODZO

Voor het opleiden van nieuwelingen en junioren is een nieuwe ploeg beschikbaar : Cervélo-GOODZO. De voorbije maanden is het team druk in de weer geweest met de aanzet voor een unieke opleidingsploeg voor nieuwelingen (U17) en junioren (U19). Dat heeft geleid tot de oprichting van het Cervélo-GOODZO Development Team. 
De opleidingsploeg met Zeeuws-Vlaamse roots is in nauwe samenwerking met het internationale fietsenmerk Cervélo tot stand gekomen. Het topmerk staat bekend om zijn duurzame, snelle en lichte fietsen. De fietsenconstructeur is ook al jarenlang trouwe partner van verschillende wielerploegen. Zo is het fietsenmerk momenteel ook partner van de damesploeg Cervélo Bigla en ook de renners van WorldTour-ploeg Dimension Data rijden op de fietsen van Cervélo. Cervélo draagt verder de triathlon sport een warm hart toe. Daarnaast schenkt het internationale bedrijf veel aandacht aan development. Het levert niet voor niets ook fietsen aan het Continental Team Dimension Data for Qhubeka, de opleidingsploeg van de gelijknamige WorldTour-formatie. Sponsoring van een ambitieuze ploeg voor nieuwelingen en junioren was de laatste schakel die nog ontbrak in de keten van Cervélo. Het bedrijf kijkt dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking met jonge wielertalenten.
Hetzelfde geldt voor medetitelpartner GOODZO. Bij het Nederlandse IT-bedrijf zit talentontwikkeling in de genen. GOODZO ondersteunt IT talenten bij hun ontwikkeling en opleiding tot volwassen IT professionals. Met technische trainingen en een complete HBO ICT opleiding neemt GOODZO ontwikkeling serieus. GOODZO onderscheidt zich verder door merkbaar sociaal vaardiger IT talenten en IT professionals in te zetten. Klanten profiteren daarvan door snellere projecten en een soepele samenwerking. Het Cervélo-GOODZO wielerproject sluit daar perfect bij aan. 
Programma in ZEELAND :        Nieuwelingen :        31 maart   1ste Cervelo-Goodzo Omloop van de Braakman               28 april Wim Hendriks Trofee.           Junioren : 31 maart   1ste Cervelo-Goodzo Omloop van de Braakman               22 april  EPZ Omloop van Borsele             18 t.m. 20 mei  Spie Junioren Driedaagse Axel.        (20 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

MIDDELBURGSE YVA GELUK & ZEEUWS VLAAMSE SARAH TEN HARTOG (KOEWACHT) IN BELGISCHE PLOEG

 De 28 jarige Yva Geluk (Middelburg) en de Belgische Sarah Ten Hartog uit Koewacht koersen in 2018 bij het Equano Wase Zon Cycling team. Bij deze Belgische formatie zijn hun ploeggenotes : Therese Bellfors, Eveline Baele, Evelien Deltombe, Wittock Nancy, Ilse Temmerman, Anke Van Rompay, Soetkin Vertenten, Elien Drp, Naika Deneef en Hanneke Van Gucht. De ploeg van de Zeeuwse vrouwen zal starten in de Ladies Cycling Trophy Oost Vlaanderen, zie volledige programma op affiche.  (31 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

ZRTC THEO MIDDELKAMP MET ROUTINIERS EN DEBUTANTEN IN CLUBCOMPETITIE 2018

Voor ZRTC Theo Middelkamp begon de Clubcompetitie op zaterdag 24 maart. In Groningen werd vanuit Veendam de Grote Omloop van de Veenkoloniën  verreden. In  de Clubcompetitie kunnen de 29 teams elf wedstrijden rijden. Er zijn geen Zeeuwse wedstrijden in het klassement opgenomen.

Programma :     24 maart – Grote Omloop van de Veenkoloniën        14 april – Zuiderzeeronde           12 mei – Zuid-Hollandse Eilanden Tour            26 mei – Omloop Hoeksche Waard            6 juni – Parel van de Veluwe                10 juni – WADRO Ronde van Kerspelen               16/17 juni – Wielerweekend Roden (2-daagse)            8 juli – Omloop der Zevenheuvelen           21 juli – Houtribdijk G.P. Ploegentijdrit           12 augustus – Hel van Voerendaal          22/23 september – Finaleweekend Clubcompetitie. 

ZRTC Theo Middelkamp heeft een sterke selectie voor het nieuwe wegseizoen. De ploegleiders willen met routiniers en debutanten terugkeren in de nationale topcompetitie. De 21 coureurs worden ingezet bij klassiekers, individuele- en ploegentijdritten, klimkoersen en criteriums.

Ploegleider Ad Polak : “In principe gaan we dus met 4 ploegen werken, daar gaan we de trainingen dan ook op aanpassen. Dat wil zeggen dat we bijvoorbeeld met tijdrittrainingen gaan werken. Deze trainingen zullen trouwens voor iedereen openstaan. Een renner kan gemakkelijk van de ene naar de andere ploeg worden overgeheveld. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld best eens een paar maanden kan proberen te klimmen nadat je eerst criteriums hebt gereden omdat je het druk had op school of werk”.

Selecties 2018 :     

Belofte :     Tim Jansen           Wesley Floren           Nick de Munnik  (foto)             Justin Boone              Ezra Tolhoek              Nick de Bruine.

 

Elite :       Bobby Balk  (foto)         •  Roy Gijzel         •  Paul Hoondert             •  Michiel Jumelet               •  Dylan de Kok                 •  Thomas Polak               •  Pieter Vette            •  Eloy Raas           •  Michel Stroosnijder             •  David van Eerd               •  Peter de Winter            •  Sven Gommers            •  Roy Guequierre            •  Jimmy de Bruyn           •  Eddy Gödde            (31 maart 2018)        

 

 

 

 

 

 

BEVELANDER THIJS BARENDREGT IN 2018 IN ELITE PELOTON

In 2018 zal Thijs Barendregt (Kruiningen) uitkomen voor Royal Antwerp Bicycle Club. Bij deze Belgische formatie krijgt de Bevelander veel vertrouwen van de ploegleiding en dat geeft hem extra motivatie in de voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Barendregt (18) heeft met zijn trainer Michel Geerinck een intensief winterprogramma opgesteld met rustige en intensieve trainingen in Malaga en de Vlaamse Ardennen.  (21 december 2017)

 

 

 

 

 

 

 

MEUBELEN GAVERZICHT VERWELKOMT ZEEUWS VLAMING JARNO DHONDT

Archieffoto       Jarno Dhondt uit het Zeeuws Vlaamse Eede fietst komend seizoen in het shirt van Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT.  Op Cyclingsite.be geeft de 15 jarige tweedejaars nieuweling een toelichting op zijn keuze : “Ik heb voor Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT gekozen wegens de regelgeving van de KNWU. Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT gaf me de meeste kansen op een mooi programma. Ik heb ook voor hen gekozen omdat de ploegleider Koen Feys en bepaalde jongens van Spie Douterloigne ook naar Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT overkomen”.    (6 december 2017)

 

 

 

 

 

 

ERIK BOER (WOLPHAARTSDIJK) NAAR TWC HET SNELLE WIEL BLADEL

Bevelander Erik Boer fietst volgend wegseizoen in de elite/beloften ploeg van TWC Het Snelle Wiel in Bladel. De Brabantse club begint met acht versterkingen aan het nieuwe wielerjaar. Vanuit de junioren gaan drie renners over naar de formatie van ploegleider Frans Bruininx : Wessel Coppelmans, Tim Penson en Kamiel Wouters. Daarnaast komen Simon Berhane, Pieter van Oorschot, Harm Celi, Jordi Steenbakkers en Erik Boer (Wolphaartsdijk) naar Het Snelle Wiel.   (28 november 2017)    

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE MYRTHE DE RUYSSCHER BIJ BELGISCHE PLOEG

De 21 jarige Myrthe De Ruysscher uit Oostburg fietst in 2018 bij Autoglas Wetteren Cycling Team. De Belgische formatie heeft een forse selectie met veel routine. De ploegleiders mikken op ereplaatsen en zeges tijdens criteriums en klassiekers. In de ploeg rijden o.m. Sarah Borremans      Steffy Van Den Haute         Kim Van den Steen      Carolien Haers en Myrthe De Ruysscher.    (12 november 2017)

 

 

 

 

 

BELGISCHE CLUB VOOR GOESENAAR RAMON VLEUGEL

 

Foto : Facebook        Ramon Vleugel kiest als het om wielrennen gaat voor België. De 27 jarige Goesenaar fietst na drie jaar DRC De Mol in 2018 voor wielerclub RABC : Royal Antwerp Bicycle Club. Zijn nieuwe vereniging is blij met de komst : “We zijn opgetogen om Ramon Vleugel als aanwinst voor komend seizoen aan onze trouwe supporters voor te stellen. Hij is een echte teamplayer. Om als ploeg successen te boeken, is het collectief nog altijd een must.”   (20 oktober 2017)

 

 

 

 

 

ARJAN POLEIJ (KRUININGEN) KOERST IN 2018 BIJ ACROG BALEN BC

Foto : Organisatie       De succesvolle nieuweling Arjan Poleij (Kruiningen) neemt afscheid van de Belgische ploeg Papillon-Rudyco- Janatrans Cycling Team. In 2018 koerst de Bevelander als eerste jaars junior in het clubshirt van Acrog-Balen BC. Bij deze formatie fietsten dit seizoen de Zeeuwse junioren Timo de Jong en Wesley Mol. Het was voor Poleij een moeilijke beslissing om van team te veranderen omdat hij de afgelopen drie jaar met veel plezier bij zijn huidige ploeg koerste.  
Poleij over zijn definitieve keuze : “Ik had dan ook graag op dezelfde voet als de afgelopen drie jaar doorgegaan. Maar de ‘nieuwe’ visie van de ploeg is er één waar ik mezelf het liefst niet in terug zie. Ik wil dat deze sport voor mij een hobby blijft en dat er niet teveel verplichtingen zijn (zoals vanaf begin november al op de weg te gaan trainen) waardoor het plezier in de hobby verdwijnt…
… Ik denk dat mijn benadering van de sport een belangrijke basis is geweest in het behalen van mijn 90 overwinningen in mijn wielercarrière. Ik wil daarom op mijn eigen manier blijven trainen zoals ik dat nu gewend ben. Helaas was dit niet meer mogelijk bij mijn huidige ploeg. Ondanks mijn veertien overwinningen en vele podiumplaatsen waaronder PolyNormande, een etappe in de Tour de l’Ain en La Bercycle in Frankrijk.

 

Daarom kiest Poleij nu voor een sportieve verhuizing naar Acrog-Balen BC. Deze Belgische organisatie heeft volgens de Zeeuw een mooi programma met een goede omkadering: “Ik zal dan ook met volle ambitie het nieuwe seizoen ingaan om me terug te bewijzen”.    

Junioren selectie Acrog Balen BC      1ste jaars wegseizoen 2018   :   Daan Grosemans      Enrico Dhaeye          Emile Eeckhout           Natan Székely            Tomas de Neve Michiel Verkoeyen            Senne Naulaerts            Karsten  Delién           Casper van Uden       Arjan Poleij       (12 november 2017)

 

 

 

 

 

WIELERVERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN WIL IN JUBILEUMJAAR 2018 EEN VOLWAARDIGE PLOEG PRESENTEREN
Foto’s : Facebook       Het bestuur van Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen is op een breed front actief om de club te vernieuwen. De activiteiten zijn gericht op 2018 als de WVZV het 50 jarig bestaan viert. Hoogtepunt van het jubileumjaar wordt de presentatie van een volwaardige formatie voor alle categorieën. De toekomst van het wielrennen in Zeeuws Vlaanderen zal centraal staan bij de herstart. Enthousiaste kinderen en ouders vormen een belangrijke pion bij de opbouw van de vereniging. De huidige organisatie bestaat uit voorzitter Edwald Martijn, secretaris Kitty Govaert en penningmeester Eric de Vries.
In elke Zeeuws Vlaamse gemeente (Hulst- Sluis- Terneuzen) heeft WVZV in 2017 mountainbike clinics georganiseerd. Op deze manier konden de kinderen van de basisscholen kennismaken met de MTB fiets. Martijn over deze methode : “Natuurlijk hopen we dat de kinderen het leuk hebben gevonden en dat er op termijn nieuwe leden uit voort vloeien. Uit de clinics in Hulst is veel respons gekomen en deze deelnemers willen graag verder gaan met mountainbiken”. Daarnaast wordt veel aandacht geschonken aan promotie van het wegwielrennen door middel van clinics met de racefiets. Brian van Goethem (foto) van Roompot – Nederlandse Loterij heeft aangeboden om één van de clinics te verzorgen. De profrenner uit Philippine wil graag helpen om de wielervereniging weer terug op de kaart te zetten.   Voorzitter Martijn : “Ook ouders mogen zich melden om activiteiten te begeleiden en te stimuleren. Hun inzet richting WVZV is goud waard”.
De bedoeling is om jeugdrenners op te leiden en te laten doorstromen in de nieuwelingen en junioren ploeg. Er is een overeenkomst met Spie Cycling Team getekend. Het bestuur hoopt met deze samenwerking renners aan de club te kunnen binden. In het verleden was er vrijwel geen nieuwelingen ploeg en gingen de renners naar andere verenigingen. De aantrekkingskracht van wielerpartner Spie Cycling Team is dat zij een mooi programma rijden in binnen- en buitenland. Daarnaast beschikken ze over een goede omkadering. De ploegleiders zijn niet door renners aan de vereniging gebonden maar hebben allemaal de passie voor het wielrennen. Stef Ponnet en Koen Feys rijden stad en land af om de renners aan het vertrek te krijgen.
Casper van Uden het uithangbord van de vereniging. Deze nieuweling is overgekomen van wielerclub Wilton de Volharding. Van Uden is Nederlands Kampioen op de weg en heeft verder titels op de baan behaald. Van Uden wordt in de wedstrijden bijgestaan door nieuweling Jarno d’Hondt. Daarnaast staan de junioren Stanley Beerepoot, Ruben Buitendijk en Luuk Herben op de licentielijst. Dit trio zal in 2018 kunnen aansluiten bij onze junioren ploeg van WVZV.
De bestuursgroep wil veel aandacht schenken aan het jeugdfietsen. Het zou mooi zijn als er door de Zeeuws Vlaamse wedstrijden (Wim Hendriks Koewacht, Spie 3 daagse van Axel en de TMZ koersen) meer kinderen gaan fietsen. Voor de club maakt het niet uit of het op wedstrijdniveau is of dat ze alleen willen trainen. Verder wordt gedacht aan gezamenlijke toertochten. Ouders die bereid zijn om training te geven of te assisteren zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden bij Kitty Govaert : mailto:secretariaat@wvzv.nl
Edwald Martijn over de toekomst: “In 2018 bestaat Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen 50 jaar en dan hopen we een volwaardige ploeg op de been te hebben. Het zou mooi zijn mochten we op alle fronten renners hebben. Van jeugdleden tot elite zonder contract en beloften.
De damesformatie van Jos Feron Lady Force valt ook onder W.V. Zeeuws Vlaanderen. Door de inzet van ploegleider Gerrie Sijnesael staat het team al jaren op de wielerkaart. Naast alle valide sporters heeft WVZV oog voor de minder valide sporters. Promotor-coördinator Jan de Jonge is de drijvende kracht achter dit project. Irma van Duijn uit Schoondijke is het goudhaantje van de ploeg. De Zeeuws Vlaamse heeft talrijke overwinningen op haar erelijst.  (20 augustus 2017)