> RENNERS / PLOEGEN

 

 

 

Foto : Freddy Scheele.
>>> NIEUWS OVER WIELERTRANSFERS ZEEUWSE RENNERS IS WELKOM.
STUUR JE INFORMATIE MET TEKST & FOTO NAAR  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

Lindy van Anrooij fietst In 2019 wegwedstrijden bij het nieuwe ILLI-Bikes Ladies Team. De Kapelse heeft veel zin in deze uitdaging en zal met de Belgische formatie starten in een mooie serie wegkoersen.
Rensters 2019 (elite): Nele Armee, Gilke Croket, Michelle Geoghegan (Ier), Sofie Goos, Sabine Heij (Ned), Ditte Lenseclaes, Justine Louchaert, Savannah Morgan (GBr), Ashleigh Parsons (Z-Af), Aline Seitz (Zwi), Tiana Troch, Lindy van Anrooij (Ned), Liena Vanderheyden, Andrea Waldis (Zwi).      (15 juni 2019)

 

 

 

 

MIDDELBURGER FEIKE KALSBEEK VANAF MEI 2019 BIJ PRO CYCLINGTEAM WILLY ZEELAND

Foto : Facebook.       De Middelburgse renner Feike Kalsbeek (foto 4de van links) koerst vanaf het voorjaar 2019 bij Pro Cyclingteam Willy. Deze Zeeeuwse formatie start in criteriums en klassiekers van o.m. Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ). Op de rennerslijst staan verder o.m. Erwin de Visser, Menno v.d. Zweep, Dimitri Mulder, Lars Steenbakker en Daaf v.d. Maas.   (5 juni 2019)

 

 

 

 

FITTE THIJS BARENDREGT (KRUININGEN) BIJ TEAM INVICTA TUSSEN OUD PROFS

Foto : Facebook      Het seizoen 2018 was voor Thijs Barendregt een jaar om snel te vergeten. Met een gescheurde nier, Epston-Berr virus en pijnsyndroom in de knie duurde het seizoen voor de 19 jarige renner uit Kruiningen niet lang. Tot overmaat van ramp stopte zijn vorige ploeg (Royal Antwerp BC) er ook nog eens mee en kon Barendregt eind december nog op zoek naar een nieuw team.

Een nieuwe formatie werd snel gevonden, namelijk: Team Invicta. Team Invicta was tot op heden enkel bekend van strandraces. Niemand minder dan Johnny Hoogerland kwam in het seizoen 2017-2018 uit voor Team Invicta op het strand. Barendregt legde contact met Ronan van Zandbeek en hoorde de ambities om Team Invicta Road op te richten. Al snel was er een akkoord met het vizier op het wegseizoen 2019. De ambities van de Zeeuwse renner liggen hoog. Na de tegenvallers in 2018 wil Barendregt nu grote stappen maken en koersen winnen. Sinds januari heeft de renner groen licht gekregen om te trainen. Pas in de zomerperiode wil Barendregt top zijn, maar 28 april wil hij zichzelf al tonen in de klassieker Wim Hendriks Trofee door Zeeuws Vlaanderen. Gedurende het hele seizoen wordt er een mooi programma samen gesteld. Met ervaren renners als Ronan van Zandbeek en Tim Kerkhof (beide ex prof) beschikt Team Invicta over kwaliteit.

Selectie Team Invicta Road 2019 : Thijs Barendregt     Rowan Bergmans    Dennis Buijs     Robbie Gevers     Klaas Groenen     Tim Kerkhof    Bas Nieuwkoop      Ronan van Zandbeek.     (12 april 2019)

 

 

 

 

DRIE THOOLSE RENSTERS BIJ WV BREDA IN 2019

PATRICK DE GRAVE PLOEGLEIDER NIEUWELINGEN MEISJES

Foto’s : Fam. de Grave     Bij WV Breda staan dit jaar drie Zeeuwen op de selectielijsten. Lotte de Grave (Tholen) zal in jeugdcategorie 3 koersen. Haar zus Britt de Grave debuteert bij de nieuwelingen meisjes. Julia Lindhout uit Sint-Maartensdijk heeft een licentie voor jeugdgroep 6.

 

Lotte gaat haar eerste volledige seizoen in. Ze heeft vorig jaar al een beetje geprobeerd te koersen. Start met veel ambitie om goede resultaten te gaan rijden. Dit heeft ze al laten zien in St. Willebrord met een 8e plaats. De Grave reed de hele wedstrijd aan de leiding.

 

Julia begint aan haar laatste jaar bij de jeugd voor ze in 2020 de overstap gaat maken naar de nieuwelingengroep van de KNWU. Ook zij heeft meer dan voldoende ambitie om er weer een mooi seizoen van te maken.

 

Britt koerst dit jaar als eerstejaars nieuwelinge in diverse meerdaagse wedstrijden en zal zich richten op het eindklassement.  Dat de benen goed zijn hebben alle nieuwelingdames van WV Breda al laten zien op 9 maart in de Omloop van Strijen waar ze met 4 de wedstrijd uitreden. Van de 72 deelnemers haalden 32 meisjes de finish in deze voorjaarsklassieker door de Hoekse Waard. Britt werd als dertiende geklasseerd.

Programma meerdaagse wedstrijden WV Breda in 2019 :  Tour de Lasalle (Den Helder), IBYT (Leuven Belgie), Jeugdtour (Assen), Tour du Himmelfarth (Odder Denemarken) en Sanza die making young ladies Tour (Nokere  België).

 

De Zeeuw Patrick de Grave neemt dit seizoen de nieuwelingen meisjes van WV Breda onder zijn hoede. De 45 jarige Tholenaar hoopt dat de huidige sterke selectie nog kan doorgroeien in de komende jaren.  De Grave, in 2007 en 2008 ploegleider bij ZRTC Theo Middelkamp, over de sportieve toekomst van zijn rensters bij WV Breda : “Het eerste jaar zal voornamelijk in het teken staan om de groepssfeer goed te houden. Ze zullen soms voor individuele resultaten rijden maar ze gaan ook zeker een aantal wedstrijden uitzoeken waarin ze als team koersen”.   Ze zullen ook een aantal meerdaagsen rijden. Verder starten de nieuwelingen meisjes in de Nederlandse klassiekers aangevuld met buitenlandse wedstrijden.  Volgens de Grave “een mooi en uitdagend programma waarmee ze veel kunnen leren”.   (17 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

BEVELANDSE MAUREEN ARENS (15) FIETST IN LIMBURG IN ROB RUIJGH DEVELOPMENT TEAM

Foto : Clubsite       Maureen Arens (Kruiningen / op foto eerste van rechts) is aangesloten bij de Limburgse vereniging Bergklimmers fietsend onder de naam Rob Ruijgh Development Team. De Bevelandse zal als tweede jaars nieuwelinge criteriums, klassiekers en etappewedstrijden rijden in voornamelijk Nederland en België met misschien enkele deelnames in haar thuisprovincie. Arens startte met wielrennen bij de jeugd van ZRTC Theo Middelkamp. Meer info over haar huidige club :   www.wclbergklimmers.nl/clubinfo/historie/      (8 maart 2019)

 

 

 

 

 

DAPHNE MESU (MIDDELBURG) IN 2019 BIJ WESTLAND WIL VOORUIT
Foto : Facebook       Daphne Mesu fietst in 2019 bij Westland Wil Vooruit. Na langdurige knieproblemen werkte de 18 jarige renster de afgelopen winter aan haar herstel. Op het programma stond o.m. een aangenaam trainingskamp eind februari in Spanje waar ze gelukkig pijnvrij kon fietsen.  De Middelburgse komt over van Wieler Vereniging Breda. Ze begon met koersen bij ZRTC Theo Middelkamp. De HZ studente Sportkunde vertelt over de recente tegenslagen in de wielersport : “In de afgelopen ander half jaar is mijn knie drie keer uit de kom geweest. Hierdoor moest ik steeds een tijd rusten om daarna weer te kunnen opbouwen en fietsen. Dit was fysiek maar vooral mentaal enorm zwaar want steeds als ik mezelf eindelijk goed voelde, gebeurde het opnieuw. Ik kijk in ieder geval heel erg uit naar komend seizoen in het shirt van Westland Wil Vooruit”.     (6 maart 2019)
 

 

 

 

 

 

2 ZEEUWEN BIJ RIDLEY – HERMANS DEVELOPMENT TEAM

Bij de nieuwe jongeren formatie Ridley – Hermans staan 9 nieuwelingen en 12 junioren op de selectielijst voor het wielerseizoen 2019. De Zeeuwse presentie komt van ploegleider Edwald Martijn uit Philippine en nieuwelingen renner Noël Rokven. De ploeg fietst in criteriums en klassiekers  op de licentie van Wieler Vereniging Zeeuws Vlaanderen.

De doelstelling van het team is helder geformuleerd : “De ploeg met Zeeuwse roots draagt de opleiding van jonge wielertalenten hoog in het vaandel. Het Ridley-Hermans Development Team staat verder bekend als een hecht team dat talentvolle renners op vakkundige wijze begeleidt uit passie voor de wielersport”.    (5 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

MIDDELBURGSE YVA GELUK KOERST BIJ DE ADELAAR APELDOORN
Foto’s : Facebook         Yva Geluk (Middelburg) fietst bij het Adelaar Ladies Cycling Team. De Apeldoornse wielervereniging heeft een omvangrijk ledenbestand. Jaarlijks zijn er veel activiteiten rond het clubhuis op sportpark Orderbos en op de wielerbaan Omnisport Apeldoorn.
Geluk over haar keuze : “Ik wil me wat meer gaan focussen op de Nederlandse koersen. Heel leuk die zware waaierkoersen over smalle dijkjes. Daarnaast fiets ik in de winter strandraces voor strandteam Tekust.com  Ik ben heel gemotiveerd om nog een jaartje op de weg te knallen in 2019”.  Bij haar vorige ploeg heeft Geluk veel  geleerd : “Bij deze wil ik het Equano Wase-Zon Cycling Team bedanken voor de leuke periode en goede zorgen. Door de mogelijkheden van deze ploeg en goede sfeer ben ik enorm gegroeid als wielrenster”.  

 

Selectie 2019 Adelaar Apeldoorn :   Annet Pit, Cornelie Smorenborg, Willemiek Meinders,  Judith Bloem, Nadia Stappenbelt, Michelle de Graaf, Tessa Paardekooper, Annemarie Worst, Winanda Spoor, Jolanda van de Einde, Eline van de Pol, Babette Buitenhuis, Aranka Beerends, Iris van der Kolk en Yva Geluk  (Middelburg / 5de van rechts).         (1 maart 2019)

 

 

 

 

 

BELGISCHE WEGTEAM SHIRIN VAN ANROOIJ (KAPELLE)

Shirin van Anrooij (Kapelle) koerst in 2019 bij de Belgische wegploeg Van Assche – Van Den Hauwe Cycling Team. Ploegleider Serge Van Assche heeft voor de klassiekers en criteriums een smalle selectie met 6 junioren. Op het voorjaarsprogramma van de 17 jarige van Anrooij staan o.m. Gent – Wevelgem en de Healthy Ageing Tour.  

Op Facebook geeft van Anrooij een toelichting op haar keuze :  “Ik heb voor dit team gekozen omdat ze een mooi programma gaan rijden en ik ook over de eerste kennismaking een goed gevoel had. Ik denk dat het heel leuk en gezellig wordt om met de andere junioren meiden samen het wegprogramma te rijden en dat we ook een sterk team gaan vormen. Ook denk ik dat we van elkaar veel kunnen leren en elkaar sterker kunnen maken gedurende het seizoen. Ik hoop dat ik doormiddel van een goed wegprogramma een grote stap kan maken voor het volgende veldrit seizoen. Ik kijk al uit naar een leuk wegseizoen”.     (18 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE  JUNIOR ROWDY REUNIS MIKT OP ZEGE IN DEBUUTJAAR

Foto : Fanpage.        Rowdy Reunis (Hulst) debuteert bij de junioren en ziet ook op hoger niveau zeker kansen.  Bij de nieuwelingen behaalde Reunis prachtige resultaten met talrijke ereplaatsen en zeges:  “Wat ik verwacht van mijn komende seizoen  is dat ik veel ga bijleren en leuke en mooie ervaringen kan opdoen. Ook hoop ik toch wel een overwinning binnen te halen. Qua planning weet ik nog niet heel veel want ik kijk meestal pas een week van te voren in welke koers ik start. Graag zou ik wel verschillende grote wedstrijden willen rijden. Ik ga me ook proberen te plaatsen voor de Nederlandse titelstrijd op de weg en het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Verder zal ik nog wel zien wat er op mijn pad komt. Ik heb er in ieder geval veel zin in”.    (17 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

JARNO DHONDT KOERST BIJ ZANNATA GALLOO CYCLING TEAM

Foto : Facebook      Zeeuws Vlaming Jarno Dhondt koerst in 2019 als junior bij het Zannata Galloo Cycling Team Menen. De jonge renner uit Eede komt over van de Belgische formatie Meubelen Gaverzicht.   Dhondt op Cyclingsite.BE over zijn transfer : “Ik heb voor Zannata Galloo Cycling Team Menen gekozen, omdat het team een mooi programma rijdt. Maar vooral omdat ik hier de mogelijkheid krijg om mij verder te ontwikkelen onder begeleiding van een goede omkadering. Het is een mooie kans die ik krijg, dus dat laat ik natuurlijk niet schieten! Ook wil ik Meubelen Gaverzicht – Glascentra CT bedanken voor het afgelopen seizoen en voor alle kansen die ik kreeg.”  Dhondt won in 2018 een criterium in het Belgische Zedelgem.     (9 februari 2019)

 

 

 

 

 

ZRTC THEO MIDDELKAMP MET VERTROUWEN NAAR WEGSEIZOEN 2019
Bron : PZC 31 januari 2019  :  https://www.pzc.nl/sport-in-zeeland/theo-middelkamp-investeert-in-kennis-en-faciliteiten~a1acd3df/
Foto : Jacco Quist       Middelkamp ploegleider Ad Polak kan in 2019 over een sterke en volwaardige selectie beschikken. De Zeeuwse wielervereniging heeft zich versterkt met drie Bevelandse beloftes. De tweeling Mick & Tim van Dijke en Rico van Damme uit Yerseke willen zich etaleren in criteriums en klassiekers in Nederland en België. Middelkamp verwacht ook veel van het Brabantse talent Maarten de Nijs. De 18 jarige Huijbergse junior komt over van RSC De Zuidwesthoek.

 

Foto : Facebook ZRTC Theo Middelkamp  /  Edwin van het Westeinde.

 

 

SELECTIES ZRTC THEO MIDDELKAMP 2019

Beloften  :    Iulian Baciu             Justin Boone        Nick de Bruine           Mick van Dijke       Tim   van Dijke      Pepijn Hillemans          Nick de  Munnik           Maarten de Nijs       Lars Steenbakker     Wesley Floren      Rico  van Damme      

 

Elite  :      Mathilde Matthijsse           Bobby Balk           Jimmy de Bruyn              Roy  Gijzel          Sven Gommers            Roy Guequierre        Paul Hoondert          Michiel Jumelet            Dylan de Kok         Thomas Polak              Eloy Raas       Pieter Vette            Ramon Vleugel

 

Amateurs  :    Marcel Foudraine                       Derek-Jan Franse              Alex Gresnigt                        Rudy Lammens          Jan Minnaard                   Peter de Winter        Dimitri Mulder          Koen Reijnhout          Dimitri Vaerewijck             Robert-Jan de  Witte

 

Junior Vrouwen   :    Lisanne de  Munnik                   

  

Junior Mannen  :         Arjen van Damme             Niels  van  Houwelingen            Jurgen Mesu  (foto)      David Michielsen             Flavio Moretti 

 

Nieuwelingen Meisjes  :       Rosita Reijnhout         

                                              

Nieuwelingen Jongens  :       Robin van Genderen             Luc van Cadsand             Casper Vos

 

Jeugd  :   Firn Arens          Mart van Cadsand      Jens Dekkers          Job Hol        Bjørn Hoogerheide       Mirko  de Jonghe               Phillip  van de  Kieboom        Storm Klaasse           Renzo Moretti             Sam Mullaert           Teun Paaimans             Dennis Polfliet             Senna Remijn             Maike Tazelaar            Thijs Theuns   Mees de Vos           Nick Wisse            Sven Wisse            Bjorn Wisse        Bas van Zuidam       Megan Arens         Senna Klaasse           Fleur Paaimans.      (14 februari 2019)        

               

 

 

 

 

WESTLAND WIL VOORUIT BEGROET  THOOLSE CELESTA OP DEN BROUW

Foto : Zeelandfiets.nl : NK Tijdrijden 2018 Bergen op Zoom.        Celesta op den Brouw uit Sint-Maartensdijk zal dit seizoen deel uitmaken van het team van Westland Wil Vooruit. Bij deze Zuid Hollandse club zitten ook Daphne Mesu en Lieselotte Overdevest. De Thoolse renster over haar haar nieuwe ploeg na het vertrek bij Jos Feron Lady Force : “Ik heb veel zin om bij WWV te rijden, het is een enthousiast team met een mooi wedstrijdprogramma. Ik kijk er naar uit om het beste uit mijzelf en uit het team te halen”.     (23 november 2018)

 

 

 

 

 

NIEUWE PLOEG JOCHEM KERCKHAERT : WIELER PLOEG GROOT AMSTERDAM WPGA

Foto’s : Facebook      Jochem Kerckhaert (18) uit Schoondijke koerst volgend seizoen als eerste jaars belofte bij WPGA : Wieler Ploeg Groot Amsterdam. In deze structuur is er een samenwerking van 3 verenigingen uit de regio Groot Amsterdam. ZWC DTS uit Zaandam, WTC de Amstel uit Amstelveen en ASC Olympia uit Amsterdam vormen deze wielervereniging. De Zeeuws Vlaming komt over van de Belgische formatie Meubelen Gaverzicht.  WPGA eindigde in 2018 op de twaalfde plaats in de nationale Topcompetitie van de KNWU. Hun leden rijden jaarlijks een breed nationaal en  internationaal programma.  De clubleiding heeft een heldere en ambitieuze  doelstelling : Streven naar een team waarbinnen jonge renners zich kunnen ontwikkelen en de ervaren renners hen daarbij helpen.    (17 november 2018)

 

 

 

 

 

 

NIEUWE PLOEG VOOR QUINTY VAN DE GUCHTE : KEUKENS REDANT 

Foto : fam. v.d. Guchte         Na 4 jaar Isorex Noaqua Ladies Team zal Quinty van de Guchte in 2019 uitkomen voor het Keukens Redant Cycling Team. De renster uit Driewegen over haar transfer : “Het was een moeilijke keus en gelukkig zijn we op een goede manier uit elkaar gegaan. Ik ben Isorex dankbaar voor alle kansen die ik heb gehad de afgelopen jaren, maar ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen bij het Keukens Redant Cycling Team. Ik denk dat ik met deze keuze een stapje hoger ga. Ik kijk er erg naar uit en hoop op mooie resultaten met mijn nieuwe ploeg”. De Belgische formatie Keukens Redant telt volgend seizoen ongeveer 15 rensters met een mix van ervaren vrouwen en talentvolle jongeren.  

Selectie Keukens Redant  2019: Ine Allaert, Stine Borgli (Nor), Evelien Debboudt, Lensy Debboudt, Sylvia Debboudt, Luca De Langhe, Malin Eriksen (Nor), Brenda Goessens, Rachel Jary (GBr), Amber Lacompte, Jessica Lane (Aus), Vibeke Lystad (Nor), Lone Meertens, Lana Petit, Birgitte Ravndal (Nor), Evy Tillaert, Quinty van de Guchte (Ned), Elise Vander Sande, Katie Van Geyte, Ayse Van Laethem.        (3 oktober 2018)

                                                                            

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE LIESELOTTE OVERDEVEST NAAR ZUID HOLLANDSE VERENIGINGFoto : Facebook      Lieselotte Overdevest (Hoek) heeft na één seizoen afscheid genomen van de Zeeuwse formatie Jos Feron Lady Force van Gerrie Sijnesael. De 29 jarige Zeeuws Vlaamse gaat in 2019 de gelederen versterken van Westland Wil Vooruit. Ze heeft er “super veel zin in” om volgend jaar in een ander wielerklimaat een nieuw sponsorshirt aan te trekken. Haar ploegleider Marcel van Alphen (Breda) wil met de vrouwenselectie van Westland Wil Vooruit scoren in klassiekers en criteriums in Nederland en België. De Zuid Hollandse club beschikt in thuisbasis Honselersdijk over een eigen wielerparcours aan de Broekpolderlaan met een lengte van 1557 meter.  (20 september 2018)