> JEUGDFIETSEN

 

 

 

 

BERICHTEN, VERSLAGEN EN FOTO’S OVER HET JEUGDWIELRENNEN IN ZEELAND ZIJN WELKOM : malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

 

WOENSDAG 16 MEI             LEWEDORP                 ZANDKREEKSTRAAT            WIELRENNEN               DIKKE BANDEN WEDSTRIJD VOOR KINDEREN    ORGANISATIE : WIELERCOMITÉ LEWEDORP              INSCHRIJVING VANAF 14.00 UUR BIJ BASISSCHOOL DE LEEUWERIK        START : 14.00 UUR https://www.facebook.com/events/230993327478824/

 

 

 

 

 

ZATERDAG 16 JUNI                    ARNEMUIDEN               WIELERDAG                   13.30 uur  Dikke Bandenwedstrijden voor de jeugd                15.00 uur  Criterium TMZ                           Permanence : Snaidero Concept Store, Nieuwstraat 22               https://www.facebook.com/profile.php?id=100017337420352  

 

 

 

 

 

 

PODIUMPLAATSEN BINNEN EN BUITENLAND VOOR MIDDELKAMP JEUGD

Foto’s : Theo Middelkamp        Zaterdag 7 april reed Sven Wisse reed in Cat 2 een goede wedstrijd en was met 5 renners weggereden. Hij sprintte naar een 2e plaats. In Cat 3 reed Sam Mullaert  naar een 8e plaats. In Cat 4 reden de Middelkampers goed mee in de kop van de wedstrijd. Nick Wisse werd 5e, Teun Paaimans 7e en Jens Slabbekoorn 20e.  Pierre van den Kieboom “de rappe man uit Hoogerheide” bleef deze maal wel overeind in finishte als 20e en als eerste van de achtervolgende groep.

 

Op zondag 8 april boekte Renzo Moretti, Cat 5, zijn eerste overwinning van dit seizoen.  Foto : In Ramsel Herselt (België) reed hij weg van de kopgroep en bouwde een mooie voorsprong op. In de laatste omloop moest hij nog in de remmen voor een aantal gedubbelde renners maar kon zijn voorsprong behouden. Philip van den Kieboom sprintte naar een 2e plaats. Teun Paaimans en Dennis Polfliet besloten om de Limburgse heuvels te verkennen. In Maasbracht-Beek reden zij steeds aan de kop van de wedstrijd, in de sprint werden ze 4e en 5e. In Tilburg waren de families Arens, Mullaert en Slabbekoorn present. Mats Slabbekoorn reed in Cat 2 naar en mooie 12e plaats. In Cat 3 wist Sam Mullaert soms maar net op de baan te blijven. Samen met Megan Arens starten zij met 30 renners op dit smalle parcours. Ze probeerden verschillende keren tevergeefs weg te rijden. Met bijna het hele pak renners gingen ze de laatste ronde in waarbij er voor elke centimeter asfalt werd gestreden. Hierbij kwam Megan helaas ten val en kon haar wedstrijd niet vervolgen. Sam wist zich wel naar voor te werken en sprintte naar een 3e plaats. Voor Jens Slabbekoorn in Cat 4 was het ook peloton rijden. Als in een sardienen blik werden de ronden afgewerkt. Hij werd 19e in de wedstrijd. Firn Arens reed in Cat 6 naar een 9e plaats.    (12 april 2018)

 

 

 

 

 

 

JEUGD MIDDELKAMP TRAINT OP PARCOURS OMLOOP VAN DE BRAAKMAN

Foto : Theo Middelkamp          Zaterdag 31 maart stond er een trainings dag op het programma voor de jeugd van Theo Middelkamp. In het mooie Zeeuws-Vlaanderen werd de Omloop van de Braakman verreden voor nieuwelingen en junioren. Hiervoor was een mooie route uitgezet in de omgeving van de Braakman. Dit was een mooie gelegenheid om met de jeugd deze route te rijden achter de wedstrijd aan. Eerst werd er kamp opgeslagen in café Marinet in Philippine, waar de wedstrijdrenners zich eerder al hadden geprepareerd voor de wedstrijd. De geur van spierbalsem hing nog in de lucht.

Om 10:30 werden de wedstrijdrenners onder luid gejuich van de middelkampers aangemoedigd tijdens hun vertrek vanuit Philippine. Waarna de jeugd renners achter het peloton aan de Omloop gingen rijden. Met een lekker tempo werd er aan deze “Hel van het Zuiden”  begonnen. Twee aan twee en kort op elkaars wiel kon er een hoog tempo worden gereden. En op de kasseistroken werden ze losgelaten en konden ze goed voelen hoe deze omloop aan zijn naam komt. Met stuiterende wielen en trillende sturen beukten ze over de kasseien, waarbij Henk de Jong hun als een waar ploegleider aanwijzingen gaf vanuit de volgwagen. “Achter op je zadel, grote versnelling en handen bovenop je stuur!”  klonk het uit het raam. Over de betonwegen in het Vlaamse deel werd de tocht verdergezet. Met turende blikken vanachter de racebrillen werd vol verlangen rondgekeken, “waar is de volgende kasseistrook?”.  Niet minder dan 6 verschillende kasseistroken werden er bedwongen op de route, waarbij er telkens een andere benadering kon worden gekozen. Gewoon doortrappen, op het midden rijden, het kantje opzoeken of er net langs fietsen.

 

Foto : Flavio Moretti        Eenmaal terug in Philippine kwamen de wedstrijd renners over de finish en hierna kon er worden gegeten. Een lunchpakket verzorgd door Albert Heijn Goes werd goed ontvangen door de hongerig geworden renners. In het middagdeel werd er voor een halve ronde gekozen.  Hier zaten weer de nodige kassei stroken in. Er was tijdens de ochtend rit al veel geleerd en dit was terug te zien tijdens de twee kassei passages. Met snelheden van boven de 35 km/u reden sommigen over deze wegen.  Voor de renners en trainers een mooie dag om op terug te kijken. En is er veel geleerd aangaande het rijden over de kasseien.   (2 april 2018) 

 

 

 

 

JEUGD THEO MIDDELKAMP TWEEDE IN VOORJAARSCOMPETITIE

Op het clubparcours van DRC De Mol in Dordrecht werd de laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie georganiseerd. Deze serie trainingswedstrijden met als doel de jeugdrenners voor te bereiden op de landelijke NK selectie wedstrijden, werd druk bezocht door jeugdige Middelkampers.  Met een tweede plaats in het ploegenklassement is er zeer goed gereden door alle renners die mee streden in deze mooie competitie. Iedere wedstrijd werden er verschillende podium plaatsen behaald. 

 

Foto : Theo Middelkamp       Bij de jongste categorie werd Job Hol  luid aangemoedigd door zijn ploeggenoten en reed naar een 10e plaats. Sven Wisse en Mats Slabbekoorn werden 4e en 16e in categorie 2. In categorie 3 reden Maike Tazelaar, Sam Mullaert en Megan Arens een aanvallende wedstrijd. Een aantal keren probeerden ze weg te rijden van het peloton. Bij de eindsprint werd Maike 2e , Megan 6e en Sam 9e.  Categorie 4 zorgde tevens voor een spannende strijd waarbij Nick Wisse, Dennis Polfliet en Teun Paaimans in de kopgroep het tempo bepaalden. In de eindsprint werd  Nick 3e, Dennis 5e en Teun 9e. In de achtervolgende groep reed Jens Slabbekoorn. Hij won de sprint van deze groep en werd 14e.  In categorie 5 voerden Phillip van den Kieboom, Senna Remijn en Renzo Moretti het peloton aan. In de laatste ronde plaatsten ze nog een versnelling waarbij Phillip 2e, Senna 3e en Renzo vierde werd. Mees de Vos reed naar een 13e plaats in groep 6 en Pierre van de Kieboom sprintte in de kopgroep naar een mooie 10e plaats.   (26 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

TWEEDE PLAATS THOOLSE BRITT DE GRAVE IN FRANKRIJK

Britt de Grave (Tholen) startte in Bousies (Frankrijk. De temperatuur lag rond het vriespunt maar in de heuvels van Noord Frankrijk stond weinig wind tussen de bossen en huizen. Goed aangekleed gestart voor 3 omlopen van 33 km. Meteen uit het vertrek reed Britt met 5 renners weg uit het peloton dat bestond uit 25 renners. Na een paar kilometer ging 1 renner een solo aan. Britt is er nog alleen achter aan gereden maar na 20 km werd ze weer terug gepakt door de 3 achtervolgende renners. Ze moesten sprinten voor de tweede plaats. Uiteindelijk werd Britt 3e en eerste meisje bij de Miniemen (jeugd 13 en 14 jaar).    (18 maart 2018)

 

 

 

 

 

JEUGD MIDDELKAMP MET 20 RENNERS IN VOORJAARSCOMPETITIE : JOB HOL NEGENDE IN EERSTE WEDSTRIJD.

Zaterdag 10 maart was het dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd van het wegseizoen. Op het mooie parcours van PRC Delta waren er zo’n 150 renners van diverse clubs aanwezig voor de voorjaarscompetitie. Met 20 aanmeldingen was Middelkamp goed vertegenwoordigd. 

In Cat 1 werd de spits afgebeten door de jongste renner, Job Hol. Hij reed zijn eerste wedstrijd en finishte keurig op een 9e plaats. In Cat 2 begonnen Sven Wisse en Mats Slabbekoorn aan hun wegseizoen. Beiden waren goed vertrokken na een aantal ronden moest Mats lossen en Sven bleef meedraaien voorin de wedstrijd. Sven reed naar een 5e en Mats naar een 16e plaats. Megan Arens en Sam Mullaert reden in Cat 3 snel na de start in een kopgroepje van 3 weg van de rest. De gehele wedstrijd bleven ze  gezamenlijk hun rondes draaien. In de eindsprint pakte Megan de zege en Sam op een halve fietslengte de 2e plaats. In Cat 4 stonden er 3 Middelkampers aan de start. Dennis Polfliet en Teun Paaimans reden lang mee voorin de wedstrijd. Half koers moesten ze de koplopers waaronder Nick Wisse laten gaan. Nick bleef voorin rijden en zorgde voor de 2e overwinning van de dag. Teun en Dennis werden 9e en 10e.

Senna Remijn en Renzo Moretti reden in Cat 5 in een groep van 3 weg van het peloton.  Dit hielden ze tot het einde van de wedstrijd vol. In de sprint werd Senna 2e en Renzo 3e. In Cat 6 reed Mees de Vos in de 2e kopgroep naar een 7e plaats. Firn Arens reed naar een 21e plaats. Pierre van den Kieboom startte in Cat 7. Hij kwam in de eerste ronde ten val op een glad stuk van het parcours. Met schaafwonden van elleboog tot scheenbeen meldde hij zich bij de jury met de mededeling dat hij niet naar Spijkenisse gekomen was om na één ronde te stoppen. Pierre wilde graag de wedstrijd afmaken, waarna hij zich weer bij zijn groep mocht voegen. Hij won vervolgens de sprint van deze groep en finishte op een 12e plaats.

 

In het West Brabantse Sint Willebrord was het een waar wielerspektakel. De regen zorgde even voor een glad wegdek bij het inrijden, maar bij de start van de eerste categorieën klaarde het op en konden de wedstrijden droog worden verreden. In Cat 2 was het weer de beurt aan Sven Wisse en Mats Slabbekoorn. Sven reed wederom naar een 5e plaats en Mats kwam als 13e over de streep. In Cat 3 stonden Bjørn Hoogerheide, Megan Arens, Sam Mullaert en Maike Tazelaar aan het vertrek. Megan, Sam en Maike bleven lang voorin rijden. Op 3 ronden voor het einde plaatste Maike een demarrage en reed weg bij de kopgroep. Hij hield dit vol tot aan de streep. Megan won de sprint en werd 2e, Sam 14e en Bjørn 31e.

Nick Wisse reed in Cat 4 steeds voorin en sprintte naar een 4e plaats. Teun Paalmans finishte in de achtervolgende groep naar 11e plaats en Dennis Polfliet naar een 15e plaats. In Cat 5 waren Senna Remijn, Philip van de Kieboom en Renzo Moretti steeds goed voorin te vinden en probeerden samen te werken in de snelle wedstrijd waarin er ronde voor ronde harder werd gereden. In de massasprint die volgde werd Senna 7e, Phillip 17e en Renzo 24e. In Cat 6 reden Rosita Reijnhout, Storm Klaasse, Firn Arens en Mees de Vos hun ronden. Rosita reed aanvallend en sprintte naar een 8e plaats, Mees werd 11e Firns 17e en Storm Klaasse naar een 31e  plaats. In Cat 7 werd Marijn Wiskerke 31e en Noël Rokven 3e. Alle jeugdrenners hadden weer genoten van het fietsen en de sfeer tijdens de wedstrijden.   (13 maart 2018)

  

 

 

 

 

 

ZONDAG 17 JUNI 2018              WEST BRABANT              STEENBERGEN                 WIELRENNEN             NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP JEUGDWIELRENNEN MET ZEEUWSE RENNERS               START : KAAISTRAAT  – FINISH : GROTE KERKSTRAAT             9.00 UUR              https://www.nkwielrennenjeugd2018.nl/   www.wielercriteriumsteenbergen.nl

 

 

 

 

 

 

JEUGDSELECTIE 2018 ZRTC THEO MIDDELKAMP