> JEUGDFIETSEN

 

 

 

BERICHTEN, VERSLAGEN EN FOTO’S OVER HET JEUGDWIELRENNEN IN ZEELAND ZIJN WELKOM. STUUR JE INFORMATIE NAAR DE REDACTIE VAN ZEELANDFIETS.NL :  malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

 

VRIJDAG 24 AUGUSTUS DIKKE BANDEN WEDSTRIJDEN VOOR DE JEUGD IN ZIERIKZEE

 

 

 

 

 

WINST LUCA & ELENA VAN DER VEKEN IN BELGIË 

De Zeeuws Vlaamse jeugdrenners Luca en Elena van der Veken reden in Woubrechtegem op een pittige omloop met verschillende hellingen. Beiden konden na een sterke koers met de hoofdprijs naar woonplaats Sint-Jansteen.

 

Elena reed haar wedstrijd bij de 10-jarigen met 15 deelnemers. Ze behaalde de overwinning in een sprint met twee. Elena won heel vroeg op het seizoen nog wel 2 wedstrijden (St. Willebrord en Eijsden) maar kreeg nadien af te rekenen met gezondheidsproblemen die haar lange tijd parten speelden. Het gaat de laatste weken steeds beter en dat ze nu terug kan winnen is voor haar dan ook een hele opsteker.

Bij broer Luca (12-jarigen) stonden 23 renners op het startblad. In de 6de van de 9 ronden moest iedereen passen bij de zoveelste aanval van Luca. Hij reed solo naar de overwinning met 25 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers.   (16 augustus 2018)

 

 

 

 

 

 

ACHSTE ZEGE LUCA VAN DER VEKEN

Foto : fam v.d. Veken      De Zeeuws Vlaamse jeugdrenner Luca van der Veken heeft in het Belgische Kontich zijn 8ste overwinning van het seizoen behaald in een peloton met 22 inschrijvers.  Het talent van Willebrord Wil Vooruit (WWV) koerste sterk met veel demarrages en kopwerk. In de finale bleven vooraan nog 11 van de 23 deelnemers over. Luca won overtuigend en reed de 19,2 km in 36.32.    (12 augustus 2018)

 

 

 

 

TWEE MIDDELKAMPERS OP PODIUM TIJDENS WIELERSTIMULERINGSDAGEN EERSEL

Foto’s : ZRTC Theo Middelkamp       Renzo Moretti pakte de eerste dag de gele trui, in cat 5, na een snelle tijdrit bij de proloog op de eerste dag. Bij het criterium op de 2e dag kwam hij ten val en raakte op achterstand. Bij de overige wedstrijden zat hij steeds in de voorste gelederen en wist een 3e plaats in het eindklassement te bemachtigen.

Sam Mullaert reed in cat 3 in een groep renners die zeer aan elkaar gewaagd waren. Met tijdverschillen van soms enkele duizendsten van seconden streden zij om de prijzen. In de laatste wedstrijd wist Sam bij de tussensprints genoeg bonificatie punten te pakken en kon zo met één punt verschil de gele trui mee naar huis nemen.  Zoals we gewend zijn van deze Middelkampers hebben ze weer vele meters het peloton aangevoerd. Ze maakten op de ploegleiders een goede indruk met hun aanvallende manier van koersen.    (31 juli 2018)

 

 

 

Foto’s : ZRTC Theo Middelkamp       In het Belgische Brecht zegevierde Renzo Moretti bij de 12 jarigen. De Middelkamper versloeg 21 concurrenten in een wedstrijd over 20 km die ruim 30 minuten duurde. In deze warme koers eindigde clubgenoot Phillip v.d. Kieboom op de vierde plaats.

 

In het West Vlaamse Ooigem waren de omstandigheden heel zwaar. Het was broeierig warm voor de 21 jonge renners. De wedstrijd  ging over een ronde van 1,5 km. Er waren diverse aanvallen maar steeds reed Middelkamper Phillip v.d. Kieboom (foto) op de eerste rij van het peloton. In de sprint kwam hij als derde over de finish achter de Belgische winnaar Nicolas Aernouts. Bij de categorie 14 jaar met 41 inschrijvers zegevierde na 34,5 km. Noël Rokven uit Hulst.     (25 juli 2018)

 

 

 

 

 

 

JEUGD THEO MIDDELKAMP SCOORT IN VAKANTIETIJD

De Zeeuwse jeugdrenners blijven onvermoeibaar doorgaan met koersen. In het Vlaamse Brecht was zondag 15 juli  een mooie omloop uitgezet. Voor renners van alle leeftijden waren er koersen. Vanaf een overdekt terras konden de ouders en toeschouwers de verrichtingen van de jeugdrenners in alle luxe gadeslaan.

 

In de tijdrit was het voor Sam Mullaert  (foto) meteen raak en behaalde hij de eerste overwinning van de dag bij de 10 jarigen. In de wegwedstrijd die daarop volgde noteerde hij een mooie tweede plaats. Bij de 12 jarigen was Renzo Moretti mee in een vroege vlucht met 3, en controleerde het tempo. In de laatste ronde wist hij zijn medevluchters uit het wiel te rijden en pakte de hoofdprijs.  Phillip van de Kieboom reed in het achtervolgende peloton en sprintte naar een knappe 4e plaats.  Marijn Wiskerke reed bij de 14 jarigen naar een 14e plaats. Flavio Moretti reed bij de nieuwelingen een goede koers en bleef bij het peloton en kon zo samen met Casper Vos de wedstrijd uitrijden. In de massaspurt werden zij 29e en 35e.

 

Rosita Reijnhout (foto) was naar het Limburgse Bocholtz getrokken voor een echte klimkoers. Ze wist met 2 jongens weg te springen van het peloton en behielden hun voorsprong tot het eind. Ze finishte als 1e meisje en boekte daarmee de 3e overwinning van de dag voor de Middelkamp equipe.    (16 juli 2018)

 

 

 

 

 

 

ZEVENDE SEIZOENZEGE ZEEUWS VLAMING LUCA VAN DER VEKEN

Foto : Fanpage.       Luca van der Veken uit Sint Jansteen won de aspiranten-wedstrijd voor 12-jarigen in Brakel-Parike in de Vlaamse Ardennen. Bij de start waren slechts 12 deelnemers komen opdagen. Al snel bleek dat een aanval opzetten moeilijk zou worden al probeerde Luca het wel verschillende malen. Telkens kreeg de Zeeuws Vlaming van Willebrord Wil Vooruit renners op het wiel die niet mee wilden koersen. V.d. Veken gokte toen op de sprint die hij na 20 km. wel nipt wist te winnen met een verschil van slechts 20 cm.    (7 juli 2018)

 

 

 

 

 

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN MIDDELKAMP JEUGD IN RONDE VAN KRUININGEN

Foto’s : Theo Middelkamp.      Zaterdag 30 juni werd er op het mooie straten parcours van Kruiningen gestreden voor de ere plaatsen in de jeugdwedstrijd. Daarnaast reden de jongeren voor het clubkampioenschap.

Cat 1 en 2 reden gezamenlijk hun ronden door het warme dorpscentrum. Fleur Paaimans en Job Hol werkten zwetend hun ronden af en werden 1e en 2e van de club. In cat 2 reden Sven Wisse, Senna Klaasse en Mats Slabbehoorn allen een knappe wedstrijd. Sven wist 2e te worden van de wedstrijd en samen werden ze respectievelijk 1e 2e en 3e van  de club. Bij de start van cat 3 en 4 stond er een grote groep Middelkampers aan de start. Maike Tazelaar uit Cat 3 wist naar de 1 minuut eerder gestarte groep van Cat 4 te rijden. Megan Arens en Sam Mullaert zaten in de achtervolging en werden in deze volgorde 1e 2e en 3e van de club. Mart van Cadsand klom na een rustperiode van een jaar weer op de racefiets en werd 4e van de club.

 

In cat 4 wist Nick Wisse het goud te pakken. Teun Paaimans pakte na veel aanvallen de tweede positie en Dennis Polfliet werd, ondanks een botsing in de laatste bocht, 3e in zijn geboorte dorp. Jens Slabbekoorn belandde net naast het podium op een 4e plek. Renzo Moretti dicteerde de wedstrijd in cat 5 en plaatste in de laatste ronde een aanval waar niemand antwoord op had en kwam solo over de finish. Hij won de wedstrijd en werd hiermee tevens clubkampioen.

Foto boven : In Categorie 6 werd Rosita Reijnhout club kampioene. Geflankeerd door Firn Arens en Mees de Vos kon zij in haar laatste jaar als jeugdrenster een gouden medaille in ontvangst nemen. Storm Klaasse reed ook een knappe wedstrijd en werd 4e van de club. Marijn Wiskerke koerste in zijn laatste jaar als jeugdrenner naar de clubtitel in categorie 7. In deze groep zegevierde Zeeuws Vlaming Noël Rokven.    (2 juli 2018)

 

 

 

MIDDELKAMP JEUGDRENSTER MEGAN ARENS NEDERLANDS KAMPIOENE

Foto : Filmcollectief Steenbergen        Zondag 17 juni stond in het teken van het Nederlands kampioenschap jeugd wielrennen in het West Brabantse Steenbergen. Met 14 deelnemers waren de Zeeuwse jeugdrenners van Middelkamp goed vertegenwoordigt. Voor de meesten een wedstrijd waar zij al lang met veel trots naar toe hadden geleefd. Een bijzondere wedstrijd ook, waarbij de hartslag van de ouders soms meer oploopt dan die van hun kinderen die met hoge snelheid over het parcours denderden.

De eersten die mochten strijden waren Senna Remijn en Renzo Moretti  bij de jongens in cat 5. De openingsronden reden Senna en Renzo voorin en bepaalden het tempo van de groep van 49 renners. In de laatste ronden ging het tempo omhoog en was het dringen geblazen in de smalle straten. Senna wist naar een 4e plek te sprinten, Renzo was iets teruggezakt en kwam op een 24e plek binnen.

 

In cat 6 stonden 65 renners aan de start en reden Firn Arens en Mees de Vos naar een 21e en 30e plaats. Bij de meiden in cat 6 stond er een sterke Rosita Reijnhout aan de start. In haar laatste NK als jeugdrenster wist zij een 7e plaats in de wacht te slepen (foto).

In de middag werd er op een korter parcours gereden. Fleur Paaimans reed daar haar allereerste NK bij de meisjes van 8 jaar in cat 1. Zonder zich te laten afleiden door de cameramotor die haar rode vlechten haarscherp in beeld probeerde te krijgen, knalde zij naar een 9e plaats.

Bij de jongens in cat 2 een gedreven Sven Wisse die zich vanaf de start in de kopgroep nestelde. Hij wist een 7e plaats te behalen. Bij de meisjes in cat 2 nog een debutante: Senna Klaasse reed een super goede wedstrijd en kwam als 8e over de finish.

 

Foto : ZRTC Theo Middelkamp       Bij de jongens in cat 3 vertrok Maike Tazelaar als uittredend Nederlands kampioen vanaf de eerste startrij. Een aantal ronden bleef hij aan kop en voorin het peloton. Sam Mullaert moest alle zeilen bijzetten om deze groep te kunnen volgen. In de laatste ronde had  Sam zich inmiddels voorin gemeld en in een klein kopgroepje van 5 renners draaiden ze de laatste bocht in, Maike werd 4e en Sam 5e.

Bij de meisjes in cat 3 stond Megan Arens aan de start, vanaf de 5e rij wist ze zich al in de 3e ronde aan kop te zetten en demarreerde. Daarna volgde een indrukwekkende solo, terwijl de regen het parcours glad maakte, hield zij het hoofd koel en kwam met een grote voorsprong  als nieuwe Nederlands kampioene over de finish.

De laatste Middelkamp renners van de dag waren de jongens van cat 4. Nick Wisse, Teun Paaimans en Dennis Polfliet stonden in een veld van 49 renners aan de start. De regen had het parcours glad gemaakt en dus was het oppassen geblazen. Deze wedstrijd werd ontsierd door aan aantal valpartijen die ervoor zorgden dat Nick Wisse de aansluiting met de kopgroep verloor. Ook Dennis Polfliet kwam met de natte klinkers in aanraking nadat hij net de aansluiting met de 2e groep had gemaakt. Hij toonde karakter en klom terug op zijn fiets. Teun Paaimans had verschillende valpartijen kunnen ontwijken en wist zich na een mindere start naar een knappe 16e plaats te rijden. Nick werd 13e en Dennis 42e.

 

Foto : ZRTC Theo Middelkamp       Het was een bijzondere dag waarbij elke renner trots mag zijn op zijn of haar prestatie. Elke eerste 10 per categorie mochten op het podium onder de klanken van het Wilhelmus zijn of haar prijs in ontvangst nemen. Met 8 renners in de top 10 en een Nederlands Kampioene kunnen de jeugd renners van TM terugkijken op een geslaagde titelstrijd.   

Bekijk alle uitslagen NK op pagina KNWU : https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/112681        (18 juni 2018)

 

 

 

ZEEUWSE JEUGDRENNERS OP PODIUM IN MINI PARIJS – ROUBAIX

Foto’s : Theo Middelkamp      In het Roubaix werd de jaarlijkse Mini Parijs Roubaix verreden. Luca van de Veken (Sint Jansteen) reed naar een knappe derde plaats bij de Benjamins. Bevelander Renzo Moretti volgde op een handvol seconden op een 18e plaats. Teun Paaimans slaagde erin om zonder kleerscheuren aan de meet te komen en was tevreden met zijn 94e positie. Aangezien er 200 renners aan de start stonden van deze groep is dit een knappe prestatie.

 

Bij de Pupilles stonden Sam Mullaert en Elena van der Veken gezamenlijk tussen 140 andere renners de start. Elena reed op de eerste kasseistrook helaas lek en kon haar weg niet vervolgen. Sam had zich voorin de strijd gemengd en koerste met een groep van 7 renners naar de meet waar hij een 3e plek binnen haalde. Britt de Grave (Tholen) gaf aan een mindere dag te hebben maar wist toch als 84e van de meer dan 200 renners te finishen.  Deze jeugdklassieker is een bijzonder evenement waarvan jeugdrenners kunnen kennismaken met het zware parcours van Parijs-Roubaix. Hoe ouder de deelnemers hoe verder weg van de finish op het Velodrome er werd gestart.    (28 mei 2018)