> JEUGDFIETSEN

 

 

 

BERICHTEN, VERSLAGEN EN FOTO’S OVER HET JEUGDWIELRENNEN IN ZEELAND ZIJN WELKOM.
STUUR JE INFORMATIE NAAR DE REDACTIE VAN ZEELANDFIETS.NL :  malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

 

 

NK JEUGDWIELRENNEN 2019 IN AMEIDE
ZONDAG 15 JUNI             AMEIDE            JEUGDWIELRENNEN           NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP MET ZEEUWSE RENNERS       ORGANISATIE : RC JAN VAN ARKEL            8.30 UUR            https://www.facebook.com/events/314403965834576/

 

 

 

 

 

MIDDELKAMPERS KNALLEN DE BAVELSE BERG OP

Foto : Organisatie     Ten oosten van Breda ligt er een berg, geen hoge berg maar wel een berg. Eén weekend in het jaar mag je die berg op, maar alleen als je van fietsen houdt. 200 jonge renners van 8 tot 14 jaar reden de  longen uit hun lijf om als eerste boven te komen. Het was een zwaar parcours over het industrie terrein met haarspeld bochten, lange doordraaiers en rechte stukken waar de wind als scherprechter tussen de gebouwen door blies. In categorie 3 waren het Maike Tazelaar en Sam Mullaert die steeds voorin het peloton zaten en als eersten de berg opdraaiden. Maike won de sprint naar de top en Sam werd vierde. In categorie 5 een wederom sterk presterende Senna Remijn die samen met Renzo Moretti het voortouw namen en aan de klim begonnen. Senna werd 2e. Renzo kwam als negende binnen.  (17 september 2018)

 

 

 

 

 

JEUGDRENNERS ZRTC THEO MIDDELKAMP GAAN MAAR DOOR

Op zaterdag 8 september werd in Honselersdijk de “Klompenronde”  verreden. Op de wielerbaan van Westland Wil Vooruit reed Sven Wisse aanvallend naar een 4e plaats in cat 2.  Nick Wisse en Teun Paaimans stonden in cat 4 aan de start en lieten zich ook van hun beste kant zien door  veel kopwerk en demarrages. Nick kon ontsnappen met de kopgroep  en werd 4e. Teun kwam op een 14e plaats binnen. 

Een dag later stond in Tilburg de “Ronde van Korvel”  op het programma. In het gelijknamige winkelgebied was weer een uitdagend parcours voor de stuurvaste renners uitgezet. In cat 3 stonden Megan Arens en Sam Mullaert te popelen om aan deze mooie ronde te beginnen.  Al na een paar ronden plaatste Megan een demarrage, slechts 2 andere renners waaronder Sam, konden haar volgen. De overige ronden bleven ze het peloton voor, Megan won de sprint en Sam pakte het zilver.

In cat 4 wederom een sterk optreden van de Teun Paaimans. De jeugdrenner uit Kapelle  ging kop overkop met een andere renner in de achtervolging en wist het gat naar de koplopers tot een minimum te beperken en werd 6e. Firn Arens reed in cat 6 en wist een 7e plaats te behalen. Alle renners in de top 10 kregen mooie trofeeën beschikbaar gesteld door de winkeliers vereniging.    (10 september 2018)

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAMING JENS DEKKERS KAMPIOEN TIJDRIJDEN

In Goes werden op het parcours van Wielervereniging Theo Middelkamp de jaarlijkse clubkampioenschappen tijdrijden verreden. Alle renners werden per categorie geklasseerd. De 7 jarige Dekkers uit IJzendijke pakte de overwinning in zijn categorie.  Met een snelheid van meer dan 30 km/u werkte hij zijn ronde af.   (10 september 2018)

 

 

 

 

 

MOOIE RESULTATEN THEO MIDDELKAMP IN JEUGD GP ADRIE VAN DER POEL

In Calfven werd er gestreden in de jeugd GP Adrie van der Poel. Met een lange klim moest er een behoorlijk hoogteverschil worden overwonnen. Een aantal Zeeuwse jeugdrenners hadden hun klimmersbenen mee en konden zich Bergkoning van Calfven noemen. In Cat 2 won Sven Wisse de bergsprints en nam zo de bergtrui mee naar huis. Mats Slabbekoorn wist op een 14e plaats te finishen. In cat 3 stond op Maike Tazelaar geen maat en ging er vroeg in de wedstrijd vandoor. Hij won de wedstrijd en de bergtrui. Megan Arens was wederom de snelste dame en pakte een 3e plaats. Mart van Cadsand en Bjørn Hoogerheide volgen op een 11e en 21e plaats. Nick Wisse reed in categorie 4 naar de vierde prijs. Dennis Polfliet werd 15e en Jens Slabbekoorn 17e.

 

In cat 5 reden Senna Remijn en Renzo Moretti. Senna wist ook de meeste bergsprints te winnen maar werd nipt 2e in de eindsprint. Desalniettemin weer een sterk optreden van de talentvolle renner uit Wolphaartsdijk. Renzo Moretti  moest half koers de kopgroep laten gaan maar wist zich op een knappe 11e positie te klasseren. In Cat 6 werd Firn Arens 8e, Rosita Reijnhout 11e en Mees de Vos 12e.   (4 september 2018)

 

 

 

 

JEUGDRENNERS THEO MIDDELKAMP SCOREN IN BERGEN OP ZOOM

In Bergen op Zoom werd het populaire wielercriterium van De Gedempte Haven verreden. Op een uitdagende ondergrond van klinkers, asfalt, drempels, putdeksels en een klim, werd er in de smalle straten gestreden om de ereplaatsen. Deze altijd mooie ronde is voor veel jeugdrenners de eerste krachtmeting na de vakantie. Met nog een handvol wedstrijden te gaan voordat het wegseizoen teneinde loopt, was iedereen gebrand op een goede klassering. Er werd daarom flink gekoerst in de straten van de Brabantse stad. 

 

Om 12 uur werden de eerste deelnemers weggeschoten door oud wereld kampioene (1975) Tineke Fopma. Met wijze woorden als “rustig beginnen” werden de rennertjes nog geïnstrueerd. Echter de coureurs in wording schoten als vlooien van de startlijn om vol gas hun ronden af te werken. In Cat 2 troffen we Sven Wisse en Mats Slabbekoorn aan. Sven wist voorin het peloton te blijven en reed naar een knappe 4e plaats. Mats moest nog wat wennen aan het hoge tempo maar compenseerde dit met volharding. Mats werd beloond voor zijn inzet en mocht mee op het podium en ontving de aanmoedigingsprijs voor zijn 12e plaats. Foto boven : Florian Doens (Oostburg) van ATB Team X-Treme reed naar de derde plaats in categorie 2.

 

In cat 3 een aantal Middelkampers met grote plannen. Maike Tazelaar kneep er vroeg in de wedstrijd van tussen en reed indrukwekkende wijze solo naar de winst. In het achtervolgende peloton wist Sam Mullaert 2 ronden voor het eind te ontsnappen en pakte het zilver. Megan Arens liet zien dat zij de snelste dame was van het gaf haar driekleur glans en won de sprint voor de laatste podium plaats. Bjorn Hoogerheide moest op zijn tanden bijten maar wist zich als 18e te klasseren en ontving eveneens de aanmoedigingsprijs. Met een volledig Middelkamp Podium was dit een mooi resultaat. In Cat 4 ook een aantal kleppers, Nick Wisse bleef lang bij koploper in het wiel en pakte een mooie 4e plaats. Dennis Polfliet en Teun Paaimans zaten in de achtervolgende groep en plaatste verschillende aanvallen. Dennis werd 7e en Teun nipt 8e. Jens Slabbekoorn reed een eigen wedstrijd en kwam als 14e over de streep.

 

Senne Remijn ging er half koers vandoor met een andere renner in Cat 5. Ronde na ronde voerde Senna het tempo aan om het peloton voor te blijven. Met een half wiel won zijn medevluchter de sprint voor de winst. Phillip van den Kieboom en Renzo Moretti bleven het tempo hoog houden in het peloton en werden 6e en 8e.  In cat 6 reed Firn Arens een knappe wedstrijd in het sterke peloton en werd 5e, Rosita Rijnhout 12e  en Mees de Vos 16e. In het sluitstuk van de dag zorgen Pierre van de Kieboom een Marijn Wiskerke voor een 12e en 13e plaats in Cat 7.

De Wemeldingse Mart van Cadsand een wedstrijd in Maassluis in categorie 3. Op de wielerbaan van RCMD De Coureur wist hij het gat naar een kleine kopgroep dicht te rijden en kon daarna mee sprinten met het peloton. Hij werd als negende geklasseerd.     (28 augustus 2018)

 

 

 

 

 

WINST LUCA & ELENA VAN DER VEKEN IN BELGIË 

De Zeeuws Vlaamse jeugdrenners Luca en Elena van der Veken reden in Woubrechtegem op een pittige omloop met verschillende hellingen. Beiden konden na een sterke koers met de hoofdprijs naar woonplaats Sint-Jansteen.

 

Elena reed haar wedstrijd bij de 10-jarigen met 15 deelnemers. Ze behaalde de overwinning in een sprint met twee. Elena won heel vroeg op het seizoen nog wel 2 wedstrijden (St. Willebrord en Eijsden) maar kreeg nadien af te rekenen met gezondheidsproblemen die haar lange tijd parten speelden. Het gaat de laatste weken steeds beter en dat ze nu terug kan winnen is voor haar dan ook een hele opsteker.

Bij broer Luca (12-jarigen) stonden 23 renners op het startblad. In de 6de van de 9 ronden moest iedereen passen bij de zoveelste aanval van Luca. Hij reed solo naar de overwinning met 25 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers.   (16 augustus 2018)

 

 

 

 

 

 

ACHSTE ZEGE LUCA VAN DER VEKEN

Foto : fam v.d. Veken      De Zeeuws Vlaamse jeugdrenner Luca van der Veken heeft in het Belgische Kontich zijn 8ste overwinning van het seizoen behaald in een peloton met 22 inschrijvers.  Het talent van Willebrord Wil Vooruit (WWV) koerste sterk met veel demarrages en kopwerk. In de finale bleven vooraan nog 11 van de 23 deelnemers over. Luca won overtuigend en reed de 19,2 km in 36.32.    (12 augustus 2018)

 

 

 

 

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN MIDDELKAMP JEUGD IN RONDE VAN KRUININGEN

Foto’s : Theo Middelkamp.      Zaterdag 30 juni werd er op het mooie straten parcours van Kruiningen gestreden voor de ere plaatsen in de jeugdwedstrijd. Daarnaast reden de jongeren voor het clubkampioenschap.

Cat 1 en 2 reden gezamenlijk hun ronden door het warme dorpscentrum. Fleur Paaimans en Job Hol werkten zwetend hun ronden af en werden 1e en 2e van de club. In cat 2 reden Sven Wisse, Senna Klaasse en Mats Slabbehoorn allen een knappe wedstrijd. Sven wist 2e te worden van de wedstrijd en samen werden ze respectievelijk 1e 2e en 3e van  de club. Bij de start van cat 3 en 4 stond er een grote groep Middelkampers aan de start. Maike Tazelaar uit Cat 3 wist naar de 1 minuut eerder gestarte groep van Cat 4 te rijden. Megan Arens en Sam Mullaert zaten in de achtervolging en werden in deze volgorde 1e 2e en 3e van de club. Mart van Cadsand klom na een rustperiode van een jaar weer op de racefiets en werd 4e van de club.

 

In cat 4 wist Nick Wisse het goud te pakken. Teun Paaimans pakte na veel aanvallen de tweede positie en Dennis Polfliet werd, ondanks een botsing in de laatste bocht, 3e in zijn geboorte dorp. Jens Slabbekoorn belandde net naast het podium op een 4e plek. Renzo Moretti dicteerde de wedstrijd in cat 5 en plaatste in de laatste ronde een aanval waar niemand antwoord op had en kwam solo over de finish. Hij won de wedstrijd en werd hiermee tevens clubkampioen.

Foto boven : In Categorie 6 werd Rosita Reijnhout club kampioene. Geflankeerd door Firn Arens en Mees de Vos kon zij in haar laatste jaar als jeugdrenster een gouden medaille in ontvangst nemen. Storm Klaasse reed ook een knappe wedstrijd en werd 4e van de club. Marijn Wiskerke koerste in zijn laatste jaar als jeugdrenner naar de clubtitel in categorie 7. In deze groep zegevierde Zeeuws Vlaming Noël Rokven.    (2 juli 2018)

 

 

 

MIDDELKAMP JEUGDRENSTER MEGAN ARENS NEDERLANDS KAMPIOENE

Foto : Filmcollectief Steenbergen        Zondag 17 juni stond in het teken van het Nederlands kampioenschap jeugd wielrennen in het West Brabantse Steenbergen. Met 14 deelnemers waren de Zeeuwse jeugdrenners van Middelkamp goed vertegenwoordigt. Voor de meesten een wedstrijd waar zij al lang met veel trots naar toe hadden geleefd. Een bijzondere wedstrijd ook, waarbij de hartslag van de ouders soms meer oploopt dan die van hun kinderen die met hoge snelheid over het parcours denderden.

De eersten die mochten strijden waren Senna Remijn en Renzo Moretti  bij de jongens in cat 5. De openingsronden reden Senna en Renzo voorin en bepaalden het tempo van de groep van 49 renners. In de laatste ronden ging het tempo omhoog en was het dringen geblazen in de smalle straten. Senna wist naar een 4e plek te sprinten, Renzo was iets teruggezakt en kwam op een 24e plek binnen.

 

In cat 6 stonden 65 renners aan de start en reden Firn Arens en Mees de Vos naar een 21e en 30e plaats. Bij de meiden in cat 6 stond er een sterke Rosita Reijnhout aan de start. In haar laatste NK als jeugdrenster wist zij een 7e plaats in de wacht te slepen (foto).

In de middag werd er op een korter parcours gereden. Fleur Paaimans reed daar haar allereerste NK bij de meisjes van 8 jaar in cat 1. Zonder zich te laten afleiden door de cameramotor die haar rode vlechten haarscherp in beeld probeerde te krijgen, knalde zij naar een 9e plaats.

Bij de jongens in cat 2 een gedreven Sven Wisse die zich vanaf de start in de kopgroep nestelde. Hij wist een 7e plaats te behalen. Bij de meisjes in cat 2 nog een debutante: Senna Klaasse reed een super goede wedstrijd en kwam als 8e over de finish.

 

Foto : ZRTC Theo Middelkamp       Bij de jongens in cat 3 vertrok Maike Tazelaar als uittredend Nederlands kampioen vanaf de eerste startrij. Een aantal ronden bleef hij aan kop en voorin het peloton. Sam Mullaert moest alle zeilen bijzetten om deze groep te kunnen volgen. In de laatste ronde had  Sam zich inmiddels voorin gemeld en in een klein kopgroepje van 5 renners draaiden ze de laatste bocht in, Maike werd 4e en Sam 5e.

Bij de meisjes in cat 3 stond Megan Arens aan de start, vanaf de 5e rij wist ze zich al in de 3e ronde aan kop te zetten en demarreerde. Daarna volgde een indrukwekkende solo, terwijl de regen het parcours glad maakte, hield zij het hoofd koel en kwam met een grote voorsprong  als nieuwe Nederlands kampioene over de finish.

De laatste Middelkamp renners van de dag waren de jongens van cat 4. Nick Wisse, Teun Paaimans en Dennis Polfliet stonden in een veld van 49 renners aan de start. De regen had het parcours glad gemaakt en dus was het oppassen geblazen. Deze wedstrijd werd ontsierd door aan aantal valpartijen die ervoor zorgden dat Nick Wisse de aansluiting met de kopgroep verloor. Ook Dennis Polfliet kwam met de natte klinkers in aanraking nadat hij net de aansluiting met de 2e groep had gemaakt. Hij toonde karakter en klom terug op zijn fiets. Teun Paaimans had verschillende valpartijen kunnen ontwijken en wist zich na een mindere start naar een knappe 16e plaats te rijden. Nick werd 13e en Dennis 42e.

 

Foto : ZRTC Theo Middelkamp       Het was een bijzondere dag waarbij elke renner trots mag zijn op zijn of haar prestatie. Elke eerste 10 per categorie mochten op het podium onder de klanken van het Wilhelmus zijn of haar prijs in ontvangst nemen. Met 8 renners in de top 10 en een Nederlands Kampioene kunnen de jeugd renners van TM terugkijken op een geslaagde titelstrijd.   

Bekijk alle uitslagen NK op pagina KNWU : https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/112681        (18 juni 2018)

 

 

 

ZEEUWSE JEUGDRENNERS OP PODIUM IN MINI PARIJS – ROUBAIX

Foto’s : Theo Middelkamp      In het Roubaix werd de jaarlijkse Mini Parijs Roubaix verreden. Luca van de Veken (Sint Jansteen) reed naar een knappe derde plaats bij de Benjamins. Bevelander Renzo Moretti volgde op een handvol seconden op een 18e plaats. Teun Paaimans slaagde erin om zonder kleerscheuren aan de meet te komen en was tevreden met zijn 94e positie. Aangezien er 200 renners aan de start stonden van deze groep is dit een knappe prestatie.

 

Bij de Pupilles stonden Sam Mullaert en Elena van der Veken gezamenlijk tussen 140 andere renners de start. Elena reed op de eerste kasseistrook helaas lek en kon haar weg niet vervolgen. Sam had zich voorin de strijd gemengd en koerste met een groep van 7 renners naar de meet waar hij een 3e plek binnen haalde. Britt de Grave (Tholen) gaf aan een mindere dag te hebben maar wist toch als 84e van de meer dan 200 renners te finishen.  Deze jeugdklassieker is een bijzonder evenement waarvan jeugdrenners kunnen kennismaken met het zware parcours van Parijs-Roubaix. Hoe ouder de deelnemers hoe verder weg van de finish op het Velodrome er werd gestart.    (28 mei 2018)