> JEUGDFIETSEN

 

 

 

BERICHTEN, VERSLAGEN EN FOTO’S OVER HET JEUGDWIELRENNEN IN ZEELAND ZIJN WELKOM : malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

MIDDELKAMP JEUGDRENSTER MEGAN ARENS NEDERLANDS KAMPIOENE

Foto : Filmcollectief Steenbergen        Zondag 17 juni stond in het teken van het Nederlands kampioenschap jeugd wielrennen in het West Brabantse Steenbergen. Met 14 deelnemers waren de Zeeuwse jeugdrenners van Middelkamp goed vertegenwoordigt. Voor de meesten een wedstrijd waar zij al lang met veel trots naar toe hadden geleefd. Een bijzondere wedstrijd ook, waarbij de hartslag van de ouders soms meer oploopt dan die van hun kinderen die met hoge snelheid over het parcours denderden.

De eersten die mochten strijden waren Senna Remijn en Renzo Moretti  bij de jongens in cat 5. De openingsronden reden Senna en Renzo voorin en bepaalden het tempo van de groep van 49 renners. In de laatste ronden ging het tempo omhoog en was het dringen geblazen in de smalle straten. Senna wist naar een 4e plek te sprinten, Renzo was iets teruggezakt en kwam op een 24e plek binnen.

 

In cat 6 stonden 65 renners aan de start en reden Firn Arens en Mees de Vos naar een 21e en 30e plaats. Bij de meiden in cat 6 stond er een sterke Rosita Reijnhout aan de start. In haar laatste NK als jeugdrenster wist zij een 7e plaats in de wacht te slepen (foto).

In de middag werd er op een korter parcours gereden. Fleur Paaimans reed daar haar allereerste NK bij de meisjes van 8 jaar in cat 1. Zonder zich te laten afleiden door de cameramotor die haar rode vlechten haarscherp in beeld probeerde te krijgen, knalde zij naar een 9e plaats.

Bij de jongens in cat 2 een gedreven Sven Wisse die zich vanaf de start in de kopgroep nestelde. Hij wist een 7e plaats te behalen. Bij de meisjes in cat 2 nog een debutante: Senna Klaasse reed een super goede wedstrijd en kwam als 8e over de finish.

 

Foto : ZRTC Theo Middelkamp       Bij de jongens in cat 3 vertrok Maike Tazelaar als uittredend Nederlands kampioen vanaf de eerste startrij. Een aantal ronden bleef hij aan kop en voorin het peloton. Sam Mullaert moest alle zeilen bijzetten om deze groep te kunnen volgen. In de laatste ronde had  Sam zich inmiddels voorin gemeld en in een klein kopgroepje van 5 renners draaiden ze de laatste bocht in, Maike werd 4e en Sam 5e.

Bij de meisjes in cat 3 stond Megan Arens aan de start, vanaf de 5e rij wist ze zich al in de 3e ronde aan kop te zetten en demarreerde. Daarna volgde een indrukwekkende solo, terwijl de regen het parcours glad maakte, hield zij het hoofd koel en kwam met een grote voorsprong  als nieuwe Nederlands kampioene over de finish.

De laatste Middelkamp renners van de dag waren de jongens van cat 4. Nick Wisse, Teun Paaimans en Dennis Polfliet stonden in een veld van 49 renners aan de start. De regen had het parcours glad gemaakt en dus was het oppassen geblazen. Deze wedstrijd werd ontsierd door aan aantal valpartijen die ervoor zorgden dat Nick Wisse de aansluiting met de kopgroep verloor. Ook Dennis Polfliet kwam met de natte klinkers in aanraking nadat hij net de aansluiting met de 2e groep had gemaakt. Hij toonde karakter en klom terug op zijn fiets. Teun Paaimans had verschillende valpartijen kunnen ontwijken en wist zich na een mindere start naar een knappe 16e plaats te rijden. Nick werd 13e en Dennis 42e.

 

Foto : ZRTC Theo Middelkamp       Het was een bijzondere dag waarbij elke renner trots mag zijn op zijn of haar prestatie. Elke eerste 10 per categorie mochten op het podium onder de klanken van het Wilhelmus zijn of haar prijs in ontvangst nemen. Met 8 renners in de top 10 en een Nederlands Kampioene kunnen de jeugd renners van TM terugkijken op een geslaagde titelstrijd.   

Bekijk alle uitslagen NK op pagina KNWU : https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/112681        (18 juni 2018)

 

 

 

 

ZRTC THEO MIDDELKAMP IN VOORSTE GELEDEREN

Op 10 juni was het wit-geel-zwarte leger van Middelkamp neergestreken in het Brabantse Fijnaart voor “De Ronde van de Fendert”. Bij deze mooie wielerwedstrijd, die sinds vorig jaar weer op de kalender staat, moesten de Zeeuwen strijden om de ereplaatsen. Er was door de organisatie een mooie omloop uitgezet compleet met afdaling, klim en haarspeldbocht.

In cat 1 ging Fleur Paaimans voortvarend van start en wist een mooie 14e plaats te behalen.  In cat2 stonden Sven Wisse, Mats Slabbekoorn en Senna Klaasse aan de start. Sven zette zich in de eerste ronden aan kop en probeerde weg te rijden. Helaas moest hij door een afgelopen ketting even stoppen waardoor hij de kopgroep moest laten gaan. Op karakter reed hij weer terug naar een knappe 11e plaats. Senna Klaasse reed naar een mooie 14e plaats en Mats Slabbekoorn werd als 18e geklasseerd. In cat3 weer een groot veld fanatieke renners die elkaar goed in het oog hielden. Twee ronden voor het einde wist Maike Tazelaar samen met een groepje van 3 een klein gaatje op het peloton te slaan. Na het ingaan van de laatste ronde kon Sam Mullaert nog aansluiten bij dit drietal. Maike won de wedstrijd en Sam werd nog knap 3e. Megan Arens wist zich ook goed staande te houden en kwam op een 8e plaats over de finish.

 

In cat4 was het Teun Paaimans die de eerste ronden het peloton op gang trok. In de finale was Nick Wisse bij de pinken en kon mee met een ontsnapping. Vanuit het zadel sprintte de Bevelander naar de overwinning. Teun reed naar een mooie 12e plaats, Jens Slabbekoorn reed een wedstrijd in de achtervolging en kwam als 18e over de streep. Renzo Moretti vertrok van de achterste startrij in cat 5. Een groep van 20 renners sprintte voor de winst. Renzo werd met een miniem verschil tweede achter Jan van Schaik. Senna Remijn werd 6e en Phillip van den Kieboom werd 11e. In cat 6 sprintte Rosita Reijnhout naar een 6e plaats gevolgd door Firn Arens die op een 12e plaats binnenkwam, Storm Klaasse werd 26e.  Foto : In cat 7 reed Marijn Wiskerke zijn beste uitslag van dit seizoen en was zeer tevreden met zijn 4e plaats. Pierre van den Kieboom werd 12e.    (11 juni 2018)

 

 

 

WIELERJEUGD VAN THEO MIDDELKAMP BLIJFT SCOREN

Op zaterdag 2 juni reden een groot aantal jeugd renners mee in de Hammer-Youth wedstrijd in Sittard.  Op het mooie parcours van het Tom Dumoulin Bike Park reden ze hun ronden. Achter de voorrij auto’s van een aantal profteams kon het parcours worden verkend. Met hellingspercentages tot 8% was dit een pittige omloop te noemen. Fleur Paaimans beet de spits af in Cat 1. Door haar tijdens de wedstrijd geleerde schakeltechniek reed zij naar een 22e plaats. Sven Wisse reed in Cat 2 naar een knappe 3e plaats. PodiumFoto : In Cat 3 toonde Maike Tazelaar zijn driekleur. Na een ontsnapping vroeg in de wedstrijd bleef hij het peloton voor, en kwam solo als eerste over de finish. Megan Arens werd 8e en Bjørn Hoogerheide 29e. Nick Wisse, Teun Paaimans, Dennis Polfliet en Jens Slabbekoorn konden zich in cat 4 goed handhaven in het peloton. Het werd een ware massasprint met 40 jonge coureurs, met het motto “niet kijken, niet denken maar trappen”. Nick werd 7e, Dennis 14e , Teun 18e en Jens 31e. Renzo Moretti stond er in cat 5 alleen voor en trok, zoals het een Middelkamper betaamd, de eerste ronden het peloton aan gang. Ook hier een massasprint en hier werd Renzo 27e van de 60 renners. Firn Arens werd 13e  in Cat 6 en Marijn Wiskerke 34e in Cat 7.  Na de wedstrijden werd de jacht geopend op een aantal prof renners die aanwezig waren op dit evenement. Met hun gescoorde foto’s en handtekeningen konden ze tevreden huiswaarts keren.

Renzo Moretti startte zondag 3 juni nog in Geldrop. Op een bochtig parcours plaatste hij in de laatste ronden nog een versnelling in sprintte naar zijn 3e overwinning van dit seizoen. Sam Mullaert koos zondag voor een wedstrijd in het Oost Vlaamse Beveren. Voorafgaand aan de wedstrijd was er eerst een toertocht van 15 km. In de wedstrijd die daarop volgde probeerde Sam meerdere malen zijn Vlaamse belagers uit het wiel te rijden maar zij konden hem goed volgen. In de eindsprint werd Sam 2e. Een weekend met Goud, Zilver en Brons maar vooral veel wieler plezier.    (4 juni 2018)

 

 

 

 

 

WINST ZEEUWSE JEUGDRENNERS IN STAMPERSGAT

In het warme Brabantse Stampersgat was er de laatste kans om NK punten te verzamelen voor de Middelkampers. In Cat 2 reed Mats Slabbekoorn naar een sterke 6e plaats Sven Wisse was in de 2e ronde ten val gekomen maar wist met een aanlopende rem toch noch 8e te finishen.  Maike Tazelaar en Megan Arens werden 3e en 6e.  In Cat 3. Bjørn Hoogerheide kwam op een 14e plaats binnen.  Nick Wisse plaatste met Dennis Polfliet en Jens Slabbekoorn meerdere aanvallen in Cat 4 en sprintte van de kop naar de overwinning. Op enkele seconden gevolgd door Dennis Polfliet als vierdeen Jens Slabbekoorn op de zesde plaats. 

Foto : De tweede overwinning voor de Middelkampers kwam van Senna Remijn die in Cat 5. Philip van de Kieboom werd 6e. In Cat 6 vier renners in de top 10. Het was een derby Zeeland tegen Brabant. Rosita Reinhout en Firn Arens wisten hun goede vorm vast te houden en werden 4e en 5e. Een paar seconden later gevolgd voor Mees de Vos en Storm Klaasse die 7e en 8e werden. Pierre van de Kieboom en Marijn Wiskerke trokken ten strijde in Cat 7 en eindigden als 6e en 7e. Door het sterke rennersveld binnen het district was het plaatsen voor het NK niet eenvoudig. Voor sommigen zal dit net wel en anderen net niet zijn geweest. Desalniettemin een grote pluim voor alle renners die hebben gereden voor wat ze waard waren.    (28 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE JEUGDRENNERS OP PODIUM IN MINI PARIJS – ROUBAIX

Foto’s : Theo Middelkamp      In het Roubaix werd de jaarlijkse Mini Parijs Roubaix verreden. Luca van de Veken (Sint Jansteen) reed naar een knappe derde plaats bij de Benjamins. Bevelander Renzo Moretti volgde op een handvol seconden op een 18e plaats. Teun Paaimans slaagde erin om zonder kleerscheuren aan de meet te komen en was tevreden met zijn 94e positie. Aangezien er 200 renners aan de start stonden van deze groep is dit een knappe prestatie.

 

Bij de Pupilles stonden Sam Mullaert en Elena van der Veken gezamenlijk tussen 140 andere renners de start. Elena reed op de eerste kasseistrook helaas lek en kon haar weg niet vervolgen. Sam had zich voorin de strijd gemengd en koerste met een groep van 7 renners naar de meet waar hij een 3e plek binnen haalde. Britt de Grave (Tholen) gaf aan een mindere dag te hebben maar wist toch als 84e van de meer dan 200 renners te finishen.  Deze jeugdklassieker is een bijzonder evenement waarvan jeugdrenners kunnen kennismaken met het zware parcours van Parijs-Roubaix. Hoe ouder de deelnemers hoe verder weg van de finish op het Velodrome er werd gestart.    (28 mei 2018)

 

 

 

 

 

JEUGDRENNERS MIDDELKAMP BLIJVEN SCOREN

Foto : Theo Middelkamp      Al sinds het hemelvaart weekend is het elke wedstrijd prijs voor de jeugd renners van Theo Middelkamp. Terwijl Teun Paaimans uit Cat 4 na veel kopwerk in het Brabantse Schijndel de top tien binnen sprintte naar een 9e plaats waren de families Wisse en Moretti  in het Vlaamse Hoboken. Sven Wisse (cat2)  haalde een zilveren Medaille. Nick Wisse (cat4) liet al zijn Vlaamse medestrijders achter zich en mocht op de hoogste trede plaatsnemen en toog met een gouden medaille en een groot boeket huiswaarts. Renzo Moretti  zat mee in de vlucht en haalde een mooie 2e plaats.

Op zaterdag 12 mei waren er afwachtings wedstrijden rond de Marianne Vos Classic. Tussen de doorkomsten van de dames wedstrijd in Wijk en Aalburg, reed Mats Slabbekoorn in cat 2 naar een knappe 4e plek. In Cat 3 reden Bjørn Hoogerheide en Sam Mullaert naar een 6e en 2e plaats. Jens Slabbekoorn wist als 7e te finishen in Cat 4.

De 3e NK selectie wedstrijd was op het wielerparcours van Ossendrecht op 13 mei. Dit was een Omnium, een tijdrit en criterium werden verreden op het smalle parcours met kasseien en een klim.  Eerst reden alle renners een individuele tijdrit. Tijdens het inrijden werd er niets aan het toeval overgelaten. Bochten werden herhaaldelijk geoefend en schoongeveegd.  Waar schakelen en waar remmen. Banden spanningen werden gecontroleerd. In opperste concentratie reden de renners hun ronde.  In de daarop volgende wedstrijden werden er in alle categorieën knappe prestatie neergezet. Reed Fleur Paaimans (cat1) streed voor wat zij waard was en eindigde op een 7e plaats. Sven Wisse (Cat2) kon maar net op de baan blijven in de strijd om het asfalt en werd 4e in het eindklassement Mats Slabbekoorn kwam in d e2e helft van de wedstrijd goe dop stoom en door een aantal knappe inhaalacties reed hij naar een 7e plaats. In Cat 3 zijn wekelijks een 10 tal renners aan elkaar gewaagd en waren er meerdere ontsnappingen maar niemand slaagde erin om weg te rijden. Megan Arens werd 1e, Sam Mullaert 2e, Maike Tazelaar won het criterium en werd 5e in de einduitslag. Bjørn Hoogerheide werd 13e. In Cat 4 eveneens een vurige strijd.  Nick Wisse werd 1e Dennis Polfliet, Teun Paaimans en Jens Slabbekoorn respectievelijk 7e 8e en 9e.  Renzo Moretti pakte de winst in Cat 5 Senna Remijn werd 3e en Philip van de Kieboom 7e. Mees de Vos en Rosita Reinhout reden in Cat 6 naar een 10e en 11e plek. Storm Klaasse reed ook naar een knappe 17e plek. Bij de oudste categorie cat 7 was het aan Pierre van de Kieboom en Marijn Wiskerke om de punten binnen te halen. Marijn werd 9e en Pierre 11e.

Het pinksterweekend werd in Moerdijk de 4e districts wedstrijd gehouden. Op een straten parcours en vreemd genoeg in 2 richtingen wind op kop werd er gestreden om de felbegeerde NK plaatsen. Fleur reed naar een mooie 12e plaats. Sven Wisse, Senna Klaasse en Mats Slabbekoorn werden 7e 15e en 17e. In cat3 reed Maike Tazelaar na een aanvallende wedstrijd naar een mooie 2e plaats. Sam Mullaert werd 5e Megan Arens 9e en Bjørn Hoogerheide 18e. In cat 4 probeerde Nick Wisse aan te klampen bij de Nederlands kampioen maar zakte later terug in de groep met Dennis Polfliet en Teun Paaimans. Zij werden 7e 8e en 11e. Jens Slabbekoorn finishte op een 18e plaats. In cat 5 werden wat minder ronden gereden dan normaal waardoor een aantal renners werden verrast. Senna Remijn lukte het om naar een 4e plaats te sprinten. Renzo Moretti en Phillip van de Kieboom kwamen op een 18e en 22e plaats binnen. Rosita Reijnhout reed naar een kanppe 7e plaats in Cat 6. Mees de vos werd 14e en Storm Klaasse 26e. In Cat 6 werd Pierre van den Kieboom 12e en Marijn Wiskerke 18e. Tweede Pinksterdag reden Renzo Moretti en Phillip van de Kieboom in het West-Vlaamse Hooglede  Phillip sprintte naar een 2e plaats en Renzo werd vierde.   (24 mei 2018)

 

 

 

Foto : fam. v.d. Veken      In Hooglede (B) moesten 25 jeugdrenners een pittige koers afwerken over 10 omlopen met iedere ronde een stevig klimmetje. In de finale gingen 13 renners naar de aankomst. De winst was voor Luca van der Veken (Sint Jansteen) in 37.13 met Philip van den Kieboom (Theo Middelkamp) op de tweede plaats en Wout Hemeryck als derde. Bevelander Renzo Moretti van Middelkamp werd na 22 km. als vierde geklasseerd.   (22 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

PODIUM ZEEUWSE JEUGDRENNERS VAN DER VEKEN EN MORETTI IN BELGIË

Foto : fam. v.d. Veken     De Zeeuws Vlaamse jeugdrenner Luca Van Der Veken heeft bij de zuiderburen zijn vierde seizoenzege binnen gehaald. In de categorie 12 jarigen met 34 deelnemers ging hij met provinciegenoot Renzo Moretti en Milan de Winter vanaf de openingsfase in de aanval. Na 2 omlopen moest de Winter afhaken maar de Zeeuwen konden zich in de spits handhaven. De voorsprong van de Nederlandse koplopers liep op naar ruim twee minuten. Na een koers van 33 minuten zegevierde Van Der Veken vóór Moretti. Matijs Van Strijthem ging na 19,2 km. als derde over de finish op 2.11 van de winnaar.  (10 mei 2018)