> WIELERARCHIEF

 

 

 

 

JOHNNY HOOGERLAND GESTOPT MET KOERSEN NA 8 PROFSEIZOENEN

NIEUWE FUNCTIE : TEAMAMBASSADEUR ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ

hoogerland-teamambassadeur

Johnny Hoogerland heeft na twee sportief moeizame seizoenen bij Team Roompot besloten om te stoppen met wielrennen. De 33-jarige coureur uit het Zuid Bevelandse Langeweegje krijgt een andere rol binnen de ploeg: Team Ambassadeur van Roompot – Nederlandse Loterij.   (foto boven).

Hoogerland over zijn afscheid van het peloton: “Het leven houdt niet op bij de koers. Daarna komt een heel mooi nieuw leven en daar kijk ik naar uit. Een nieuwe rol bij de ploeg zie ik als een enorme uitdaging”.

 

johnny-hoogerland-driedaagse-west-vlaanderen-2009

In 2009 was er een prachtig profdebuut in het sponsorshirt van de Nederlande formatie Vacansoleil van manager Daan Luijkx.   Foto Facebook : Hij won het eindklassement van de Driedaagse van West Vlaanderen en werd twaalfde in de Ronde van Vlaanderen. Tijdens het eerste profjaar scoorde Hoogerland ook in o.m. de Ronde van Spanje (12) en Ronde van Lombardije (5). In zijn thuisprovincie reed de Bevelander in 2009 naar de 26ste plaats in de Delta Tour Zeeland. In 2013 mocht hij in Kerkrade de Nederlandse driekleur aantrekken na zijn succesvolle titelrace. Hij kwam solo over de streep met 23 seconden voorsprong op Tom Dumoulin en Sebastian Langeveld.

 

johnny-hoogerland-finish-putte-kapellen

Foto : Team Roompot        Hoogerland heeft in oktober 2016 in Putte-Kapellen zijn laatste wedstrijdkilometers gedraaid in het sponsorshirt van Team Roompot Oranje Peloton. Hij reed in de 83 ste Nationale Sluitingskoers naar een mooie klassering in de top 25. Na 183 snelle kilometers kwam hij als 21 ste over de finish op de grens van Nederland en België.

De Zeeuwse sportman reageerde opgelucht toen hij na het passeren van de streep werd begroet door familie en supporters : “In alle eerlijkheid: ik ben blij dat het erop zit. Er werd hard gereden en ik had het af en toe best lastig. Dat zijn de momenten dat ik mij realiseer dat ik de juiste keuze heb genomen om te stoppen. Ik kijk uit naar het leven naast de fiets, ook al zal ik altijd van deze sport blijven houden”.  (21 oktober 2016)

 

 

 

 

 

MATTHIJS EVERSDIJK : STREEP DOOR WIELERCARRIÈRE WEGENS ZIEKTE

matthijs-eversdijk

Foto’s : Facebook       Matthijs Eversdijk (23) stopt met wielrennen wegens gezondheidsproblemen. De Bevelander die in Delft woont en studeert voelt na een tegenvallend seizoen geen fysieke verbetering en heeft besloten niet verder te gaan op wedstrijdniveau. Eversdijk kwam bij zijn ploeg Join-S-De Rijke sinds juni vrijwel niet meer in actie op de fiets omdat hij teveel last had van een chronische luchtweginfectie. Hij bezocht verschillende artsen en longspecialisten maar de gedegen onderzoeken leverden geen concreet herstel op.

Eversdijk in een toelichting op Facebook : “Een duidelijk antwoord heb ik niet kunnen vinden maar duidelijk was dat mijn lichaam een te grote tik (overtraining) had gekregen door alle keren de infecties te moeten verwerken. De Bevelander is helder en nuchter over zijn toekomst in de wielersportcarrière : “Het is duidelijk geworden dat een streep kan door mijn wielercarrière. De tegenslagen afgelopen jaar hebben bij mij het plezier weggenomen en daarmee is de drive om alles te doen/laten voor de wedstrijdsport ook weg”.

Na het wegvallen van de sportieve uitdaging heeft Eversdijk zich op zijn studie luchtvaarttechniek gestort: “Ik ben sinds juli aan mijn stage bezig bij Scope Cycling, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Verder kan ik in december beginnen met mijn thesis bij Donkervoort om mijn master Aerospace Structures and Materials af te ronden. Ik richt mij nu graag hierop en zal blijven fietsen voor het plezier. Of ik volgend jaar tijdens/na het afstuderen weer wedstrijden zal gaan rijden weet ik niet. Dat zal de tijd moeten uitwijzen”.

 

matthijs-eversdijk-drielanden-omloop-2015-jpg

Eversdijk maakte de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door in de wielersport. In het clubshirt van DRC de Mol – Dordrecht boekte hij prima resultaten met o.m. winst in de Brandbier Drielandenomloop door Limburg in mei 2015 (foto). Vervolgens was er promotie richting Continental Cyclingteam Join-S-De Rijke en reed wedstrijden in o.m. de Nederlandse Topcompetitie. “Ik wil iedereen van Cyclingteam Join-S-De Rijke enorm bedanken voor de kans die ze mij afgelopen 1,5 jaar hebben gegeven. Ik heb er van genoten ondanks dat ik er persoonlijk meer van had gehoopt”.  (19 oktober 2016)