> VESTINGCROSS HULST

 

 

 

 

TWEEDE EDITIE VESTINGCROSS HULST OP 18 FEBRUARI 2017
Op zondag 18 februari 2018 wordt in Hulst de tweede Vestingcross verreden die weer is opgenomen in het Brico klassement 2017-2018.
De eerste editie van de Vestingcross was meteen een voltreffer. Meer dan 10.000 toeschouwers zagen hoe de wielrenners over de Hulster stadswallen snelden. Daarnaast keken er op het piekmoment meer dan 800.000 naar de beelden van de Vestingcross via VTM of Omroep Zeeland. De unieke entourage van de vestingstad, de opperbeste sfeer en het gevarieerde parcours zorgden dat de verwachtingen meer dan overtroffen werden. Zowel wielrenners als toeschouwers waren complimenteus en enthousiast.
Het parcours van de tweede Vestingcross wordt een beetje aangepast. Hierdoor zal de publieksstroom geen hinder meer ondervinden van de passage bij de Dubbele Poort. Start en finish verhuizen van de Tivoliweg naar de Glacisweg. Daarnaast komt er ter hoogte van de Dubbele Poort een tweede brug. Ook deze tweede editie van de Vestingcross zal live worden opgezonden op TV. Dit keer niet alleen de beloften en elite, maar ook de dames wedstrijd.
Programma Brico cross 2017 – 2018 :   10 september Eeklo            7 oktober : Meulebeke           14 oktober : Kruibeke          29 december : Bredene           7 februari : Maldegem        18 februari : finale in Hulst.    (25 augustus 2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

PODIUM MET DRIE TOPPERS : WINST MATHIEU VAN DER POEL

Foto : Cees Wissel           Mathieu van der Poel (22) uit het Belgische Kapellen reed middels een solo naar de overwinning in de eerste Brico cross in Hulst. De zoon van oud renner Adrie van der Poel behaalde in Zeeuws Vlaanderen zijn 21ste seizoenzege. Lars van der Haar kwam na 60 minuten op bijna 30 seconden als tweede binnen. Wereldkampioen Wout van Aert maakte op de derde plaats de top drie compleet.
Foto : Van der Poel ondervond vrij weinig tegenstand op het technische parcours van 2,6 km met enkele forse hoogteverschillen. In de beginfase probeerde een select groepje nog wel in het spoor te blijven van de Nederlands kampioen. Uiteindelijk moesten alle concurrenten capituleren nadat van der Poel het tempo opvoerde en definitief wegreed. Onder aanmoediging van de duizenden toeschouwers handhaafde de renner van Beobank – Corendon zijn leidende positie en ging als solist over de finish.

 

BRON : SPORZA.BE:

Uitslag :   1. Mathieu van der Poel         2. Lars van der Haar         3. Wout van Aert         4. Tom Meeusen         5. Michael Vanthourenhout      31. Peter de Braal     Terneuzen        32. Marvin Runhaar     Kapelle.    (12 februari)

 

 

 

 

 

GEEN HOOFDROL VOOR LINDY VAN ANROOIJ IN THUISPROVINCIE

Archief Foto : Facebook       Lindy van Anrooij (Kapelle) had in haar categorie 26 concurrentes. De Bevelandse veldspecialiste moest na een wedstrijd van 40 minuten genoegen nemen met de zestiende plaats op 3.42 van de Belgische Cant. De podiumplaatsen werden bezet door winnares Sanne Cant, Katie Compton (2/Amerika) en Laura Verdonschot (3) uit het Belgische Lommel.     4. Ellen van Loy (B)         5. Annemarie Worst   (Nunspeet). Voor Aimée Schoe uit Vrouwenpolder kon geen klassering bemachtigen.   (12 februari)

 

 

 

 

 

INTERNATIONAAL JUNIOREN PODIUM

Foto : Facebook        Bij de huldiging van de junioren stonden drie nationaliteiten op het podium. De Engelsman Tom Pidcock was de snelste van de 33 deelnemers. Brabander Ryan Kamp (Raamsdonksveer) van de Jonge Renner werd tweede gevolgd door de Belg Jelle Camps.  4. Loris Rouiller  (Zwitserland)       5. Toon Vandebosch   (Westmalle)     25. Jochem Kerckhaert   (Schoondijke)     26. Jarmo Visser    (Heinkenszand)     (12 februari)

 

 

 

 

 

TWENTSE ZEGE BIJ NIEUWELINGEN

Foto : Twitter       Bij de nieuwelingen was er geen Zeeuwse inbreng op de startlijst. De 24 jongeren reden een snelle wedstrijd op het mooie parcours met de spectaculaire afdaling van het Molenbolwerk. De zegebloemen waren na ruim 30 minuten voor Lars Boven uit het Twentse Reutem. Tijdens de huldiging stonden Michael Bervoets (Heusden) en Noah Vreeswijk uit Someren naast hem. 4. Twan v.d. Drift   Wateringen   5. Wout Vervoort (B).   (12 februari)

 

 

 

 

VELDTOPPERS IN EERSTE VESTINGCROSS IN HULST

De organisatoren van de eerste Vestingcross Hulst hadden sterke renners op de aanmeldlijst met toppers uit Nederland en België.

Elite – Beloften :     Wout Van Aert, Mathieu Van der Poel, David Van der Poel, Stan Godrie, Wietse Bosmans, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Jim Aernouts, Tom Meeusen, Daan Soete, Corne van Kessel, Lars van der Haar (foto), Daan Hoeyberghs, Adam Toupalik, Joeri Adams, Marcel Meisen, Gianni Vermeersch, Tim Merlier, Kevin Cant, Dieter Vanthourenhout, Jens Adams, Philip Walsleben, Julien Taramarcaz, Laurens Sweeck, Vincent Baestens.   Peter de Braal (Terneuzen) en Marvin Runhaar uit Kapelle.

 

 

ZEEUWS VLAMING PETER DE BRAAL IN DE PZC OVER ZIJN DEELNAME TUSSEN DE TOPPERS : www.pzc.nl/zeeuwse-sport/vestingcross-is-reden-dat-de-braal-is-gaan-veldrijden~ab33da12/

 

 

 

 

Vrouwen :     Sanne Cant, Ellen Van Loy, Elle Anderson, Manon Baker, Maud Kaptheijns, Karen Verhestraeten, Jolien Verschueren, Joyce Van der Beken, Christine Vardaros, Laura Verdonschot. Lindy van Anrooij  (Kapelle / foto) en Aimée Schoe (Vrouwenpolder).  
Junioren :  Jochem Kerckhaert (Schoondijke) en Jarmo Visser uit Heinkenszand.

 

De veldrijders startten op de Tivoliweg en gingen vervolgens over de Glacisweg/ Ravelijn, Dubbele Poort, Molenbolwerk en Keldermanspoort. Het was voor de eerste maal dat een internationale wedstrijd werd georganiseerd op Zeeuwse bodem: de Vestingcross in Hulst. De organisatie lag in handen van de mensen achter de Poldercross in het Belgische Kruibeke in samenwerking met de Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen. Het nieuwe sportevenement werd rechtstreeks uitgezonden door Omroep Zeeland TV.   

 

 

 

 

vestingcross-hulst-2017