> TACX PRO CLASSIC

 

 

 

 

>EERSTE TACX PRO CLASSIC 2017  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=122124

 

 

 

 

 

 

> BEKIJK DE SPECIALE PAGINA OP ZEELANDFIETS.NL  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=129856

 

 

 

 

 

 

> DERDE EDITIE OP ZATERDAG 12 OKTOBER 2019

 

 

 

 

 

 

RIJKSWATERSTAAT  :  “WIJ ZETTEN ONZE DEUREN WIJD OPEN VOOR DE TACX PRO CLASSIC” 

Eric van der Weegen van Rijkswaterstaat vertelt over het wielrennen op Neeltje Jans. v.d. Weegen is specialistisch adviseur / relatie- en omgevingsmanager Oosterscheldekering.
“Toen bekend werd dat in 2015 de Tour de France op de Oosterscheldekering zou gaan finishen, wist ik dat dit hét moment was om de wereld te laten zien wat voor moois we hier doen. Na de Olympische spelen en het WK is de Tour de France het derde sportevenement ter wereld. Het was bizar dat dat circus hier ging landen!  Het was een unieke kans voor Rijkswaterstaat om Nederland als wereldleider in watermanagement te presenteren. De prachtige beelden van het peloton in Zeeland en op de Oosterscheldekering spraken voor zich.

 

Het Topshuis, het bedieningsgebouw van de kering van waaruit de schuiven gestuurd worden, werd aangekleed met slogans zoals ”Bring in the Dutch” en “Water you thinking?”. Op deze manier wilden we op originele wijze de Nederlanders presenteren als watermanagers. Tijdens de persconferentie was de begane grond van het Topshuis gevuld met zo’n 500 journalisten. Voor ieder was een persmap van Rijkswaterstaat beschikbaar met vertalingen en uitleg van de quotes. De eerste finish op Neeltje Jans was een groot succes en als Rijkswaterstaat zijn wij blij dat de Tacx Pro Classic hier een jaarlijks vervolg aan geeft.
Zeeland is een heel bijzonder stukje Nederland. Wij zij trots op ons Land in Zee en op alle waterwerken in onze provincie. Wij tonen dit graag aan de wereld en daarom zetten wij onze deuren wijd open voor de Tacx Pro Classic!”.        (31 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTINENTALE RENNER PETER SCHULTING (MONKEY TOWN) WINT TACX PRO CLASSIC 2018 DOOR ZEELAND NA ENERVERENDE FINALE

THIJS DE LANGE (METEC CYCLING) BESTE ZEEUW OP DE 24STE PLAATS

 

Foto : Zeelandfiets.nl     De tweede uitgave van de profklassieker Tacx Pro Classic werd op gang geschoten door burgemeester Bergman. Op een zonovergoten Middelburgse Dam gingen drie jonge Zeeuwen de uitdaging aan tegen de routiniers in het profpeloton. Thijs de Lange (Metec Continental), Lars Oreel (Destil – Parkhotel Valkenburg) en Jarno Mobach (Development Team Sunweb / foto Jacco Quist) mochten een rugnummer opspelden en konden zich profileren richting supporters en volgers. 

Foto : Jacco Quist       Vanaf de Dam verliet het peloton in gesloten formatie de drukke hoofdstad van Zeeland. Eerst over de Volderijlaagte, Seissingel en de Sandberglaan. Na de officiële start in Sint Laurens vloog het tempo meteen naar boven richting Walcherse kuststrook.

 

 

Foto : Organisatie      Tijdens de openingsfase konden toch vier renners wegkomen. Folkert Oostra (Alecto), Eamon Lucas Franck (Delta Cycling Rotterdam), Dylan Bouwmans (Metec Cycling) en Minne Verboom (SEG Racing) pakten met de wind in de rug een halve minuut voorsprong. De snelheid in de karavaan lag enorm hoog. Regelmatig werd de 70 km aangetikt en deze temposlag leverde een uurgemiddelde op van 45 km. De 4 aanvallers bleven vol geven en hadden op de Vlissingse Boulevard een marge van ruim 6 minuten.

 

 

Foto : Organisatie     In het havengebied Vlissingen Oost meldde de nieuwe wedstrijdleider Mathieu Hermans een gat van bijna 8 minuten tussen het kwartet vluchters en de jagers. Bij het binnenrijden van Raas City ’s Heerenhoek meldden de tijdwaarnemers een verschil van 7.30. Eenmaal op Zuid Beveland bleef het koersbeeld stabiel. Het peloton was compleet en de achtervolging kwam nog niet echt op gang. Geen enkele ploeg wilde verantwoordelijkheid nemen en het tempo verhogen op de binnenwegen en polderstroken door Midden Zeeland.

 

 

Foto : Jacco Quist     Na de ravitaillering bij Wemeldinge bereikten de koplopers de befaamde Kattendijksedijk met een voorsprong van 6,5 minuut. Op de Zeelandbrug ontstond onrust in de achtervolgende groep toen de wind een rol ging spelen. Het eerste gedeelte van het peloton bestond toen uit 25 coureurs.  De vier koplopers moesten flink wat terrein prijsgeven op de winderige wegen door Noord Zeeland. Na 134 km klokte de jury op Schouwen Duiveland nog 1.25 minuut voor de vier mannen in de vlucht van de dag.  Bij het naderen van de Stormvloedkering werd de viermans kopgroep ingelopen door 25 achtervolgers. De 29 vooraan moesten vervolgens knokken om vooruit te blijven. De voorsprong bleef schommelen tussen 30 en 50 seconden.

Op 35 km van de streep ontplofte de kopgroep. Veel renners moesten vooraan afhaken toen ze op ’t kantje in de wind terecht kwamen. Het werd een zeer enerverende finale waarin voor elke meter werd gestreden. Uiteindelijk bleven 10 renners over in de spits : 4 koplopers die volle bak bleven gaan en 6 achtervolgers. Na een langdurige strijd om de seconden kwamen de groepen op 4,5 km. alsnog bij elkaar. Richting finish gingen weer 4 renners in de aanval: Schulting, Baugnies, De Bondt en Wallays hadden voldoende reserves en bleven tot veler verrassing vooruit.

 

Foto : Jacco Quist        Peter Schulting (31 / Emmeloord > Lemele) van de continentale formatie Monkey Town werd met minimaal verschil de verrassende winnaar. Dries De Bondt (2 de / Vérandas Willems Crelan) en Jérome Baugnies (3 de / Wanty Groupe Gobert) mochten ook naar de huldiging. Schulting won eerder dit seizoen de Eurode Omloop, de Ronde van Roemenië en Zwevezele Koers.

 

Foto : Jacco Quist          4. Jelle Wallays   (Lotto Soudal)        5. Dimitri Claeys   (Cofidis)        6. Jens Debusschere   (Lotto Soudal)         7. Mathias De Witte   (Vérandas Willems Crelan)      8. Sebastian Langeveld (Team EF Education First Drapac)          9. Tom Devriendt   (Wanty Groupe Gobert)            10. Marc Hirschi   (Development Team Sunweb)  24. Thijs de Lange  z.t. als winnaar.  De jury klasseerde 52 renners.       DNF Zeeuwse renners Lars Oreel en Jarno Mobach.

 

 

Foto : Lotto NL Jumbo             Bram Tankink nam in Zeeland afscheid van de professionele wielersport. Hij reed in de Tacx Pro Classic zijn laatste officiële wedstrijd maar haalde de finish niet.

 

 

 

 

 

ROUTE 2018 TACX PRO CLASSIC

 

 

 

 

 

 

BELOFTEN WERELDKAMPIOEN MARC HIRSCHI IN TACX PRO CLASSIC 2018

DRIE ZEEUWSE RENNERS DOOR THUISPROVINCIE : JARNO MOBACH, LARS OREEL & THIJS DE LANGE

Foto : Facebook.         De organisatie van de Tacx Pro Classic kan de nieuwe beloften wereldkampioen op het startblad zetten. Sunweb talent Marc Hirschi reed in Innsbruck naar de regenboogtrui na een enerverende finale waarin de Zwitser zijn medevluchters Bjorg Lambrecht (België) en  de Fin Jaakko Hänninen in de afdaling verraste met een demarrage. De 20 jarige Hirschi is een ploeggenoot van Zeeuws Vlaming Jarno Mobach bij Development Team Sunweb.  (28 september 2018)

 

 

 

 

 

3 ZEEUWSE RENNERS IN THUISKOERS TACX PRO CLASSIC OP ZATERDAG 13 OKTOBER

Foto : Zeelandfiets.nl  / Lennard Andriesse :  Persconferentie met presentator Piet Eversdijk en Brian van Goethem (Roompot – Nederlandse Loterij)

 

Op de deelnemerslijst van de Tacx Pro Classic stonden de Zeeuwse renners Jarno Mobach (Development Team Sunweb), Lars Oreel (Destil – Parkhotel Valkenburg) en Thijs de Lange van Metec. 

Antwan Tolhoek, Marco Minnaard, Nick van der Lijke en Brian van Goethem missen de klassieker door hun thuisprovincie. Deze 4 sterke Zeeuwen in vorm worden ingezet bij andere koersen of hebben elders teamverplichtingen.

van der Lijke heeft op 27 september zijn seizoen beëindigd in de Famenne Ardenne Classic. Timo de Jong moest zich op 8 oktober afmelden wegens een hardnekkige schouderblessure na een val in Olympia’s Tour. Brian van Goethem kon i.v.m. ziekte niet meedoen.

 

De organisatie kon drie World Tour ploegen kontrakteren. In Middelburg kwamen EF Education First-Drapac,  Lotto NL-Jumbo en Lotto Soudal aan de start.

Pro Continentale ploegen :   Cofidis         Direct Energie        Roompot-Nederlandse Loterij       Sport Vlaanderen-Baloise          Wanty-Groupe Gobert         Veranda’s Willems Crelan

Continentale teams :      Alecto          BEAT Cycling Club              Cibel-Cebon          Delta Cycling Rotterdam Destil Parkhotel Valkenburg            Metec-TKH            Monkey Town            SEG Racing Academy              Development Team Sunweb              Vlasman Cycling.

Organisatievoorzitter Kees Bal toonde zich tijdens de perspresentatie in het provinciehuis “dik tevreden” over het rennersveld. De Zeeuwse wielerman verwacht dat veel Zeeuwen de wedstrijd zullen bekijken tijdens de passages door dorpen en steden en bij de aankomst op Neeltje Jans. 

De Tacx Pro Classic krijgt een andere finale. De renners komen in de tweede editie drie keer over de Stormvloedkering en zullen een extra lus over Schouwen Duiveland afwerken. 

 

 

 

 

Parcours neutralisatie vanaf de Dam in Middelburg:

Bekijk de volledige route 2018  :   https://www.tacxproclassic.nl/data/cms_uploads/files/source/Routeschema-27-08-2018.pdf  

 

 

 

 

Foto : Zeelandfiets.nl / Witte Andriesse    * PERSPRESENTATIE TACX PRO CLASSIC  : BLOEMETJE VOOR DE HOOFDROLSPELERS.

 

 

 

 

 

BEAU HANNEWIJK RONDEMISS 2018

Foto : Jo-Annes de Bat         De 17-jarige Beau Hannewijk uit Goes was de rondemiss bij de Tacx Pro Classic. “Dit jaar ben ik geslaagd voor mijn HAVO-diploma en als vervolgstudie heb ik gekozen voor Banking & Insurance aan de Hogeschool in Rotterdam. Mijn hobby’s zijn hockey, stappen met vriendinnen en kijken naar leuke series op Netflix. Toen ik gevraagd werd was ik gelijk enthousiast. Ik ben een echte Zeeuwse en keek er naar uit om rondemiss te zijn bij de Tacx Pro Classic in het mooie Zeeland!”   Ze werd gekleed door BellaDonna Moda, de modewinkel voor goed advies én modieuze collecties in Goes. En de visagie werd verzorgd door Jessica de Jonge van Nummer5, unieke salon voor visagie uit Heinkenszand.     (25 september 2018)

 

 

 

 

 

 

BRON : MIDDELBURGSE BODE 18 APRIL 2018   :   GEMEENTE MIDDELBURG STEUNT WIELERRONDE TACX PRO CLASSIC

https://www.internetbode.nl/regio/middelburg/sport/231450/middelburg-steunt-wielerronde-tacx-pro-classic-weer-voor-een-jaar

 

 

 

 

 

 

OUD PROFRENNER MATHIEU HERMANS NIEUWE KOERSDIRECTEUR TACX PRO CLASSIC    
(28 maart 2018)